X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mysza, no tak, pisałaś przecież o tym płynie, jakoś mi to uciekło, sorry..

Takasobieja - kciuki!!!

Kamilka, jeśli pechęrzyk się zmniejsza to przerabiasz podobną sytuację do mojej..tylko mi wtedy beta dalej przyrastała ok 30-40%, Tobie już leci w dół. W jednym tygodniu u mnie był pęcherzyk i dwa ciałka żółtkowe, a za tydzień jeden pęcherzyk z jednym ciałkiem żółtkowym i pęcherzyk mniejszy o 2mm.
    mi wtedy już ginekolog nie dał nadziei i dał skierowanie do szpitala na zabieg. Ty poczekaj jeszcze parę dni i idź na kolejne usg albo/i betę, jak czujesz, że jeszcze chcesz poczekać.

Trzymaj się bo może być Ci bardzo ciężko przez kolejne dni... :*

Pęcherzyk się nie zmniejsza. Bo jak byłam prawie 3 tyg temu to jeszcze go nie było. a teraz jest ale za młay. mam iśc w czwartek na wizytę i betę. dla porównania.
    ale tę betę chyba zrobię w środę.
    cięzko jest faktycznie....
    dzięki!!

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • triss Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja mocno trzymam kciuki ! :)

Piggy Asiula ja gdzies za Wami w kolejce jestem, mam nadzieje ze wrzesien bedzie bardziej szczesliwy w Invkcie

Kamila bardzo mi przykro :(

ma_pi nie wiem jak jest ze szczepieniami i stymulacją. Najlepiej zapytaj lekarza. Ja ogólnie jestem przeciwnikiem szczepień przeciw grypie w ogóle.

takasobieja, Asiula86 lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, teraz rozumiem wspolczuje kamilka. Brak slow, badz silna

Kamilka lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, teraz rozumiem wspolczuje kamilka. Brak slow, badz silna

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny nasikalam na test bez nadziei... Test 25... Dziś 8dpt i widzę bladziocha. Boję się ze to odczynniki Ale mój mąż też widzi! :/ boję się . Śniło mi się dziś ze urodziłam piękną córkę i mąż ja całował na porodowce

Jest już cień jest szansa :) Trzymam kciuki;*
    Ja jak zobaczyłam bladą drugą kreskę pierwszą od 4 lat też byłam w szoku. Ale to mi dało nadzieję i siłę, żeby się nie poddać bo może się udać.

takasobieja lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja ... testy w tę stronę rzadko się mylą. Jeśli jest cień cienia to jest dobrze! U mnie przy negatywnej becie nawet po 2 godzinach nie było widać na teście cienia...
    Także trzymam kciuki za ładną betę i ładny przyrost :)

aszka, takasobieja, Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Pęcherzyk się nie zmniejsza. Bo jak byłam prawie 3 tyg temu to jeszcze go nie było. a teraz jest ale za młay. mam iśc w czwartek na wizytę i betę. dla porównania.
    ale tę betę chyba zrobię w środę.
    cięzko jest faktycznie....
    dzięki!!

Aaa ok,zrozumiałam, że może na jednej wizycie widziałaś pęcherzyk określony na 6w2 a teraz 5w.
    Powodzenia na kolejnej wizycie mimo wszystko

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja internistka namawiała na szczepienie przeciw grypie. Twierdziła, że w kolejnym cyklu mogę podchodzić do stymulacji. Ja na szczepienie się nie zdecydowałam. Nigdy przeciw grypie się nie szczepiłam i obawiałam się, że od razu się rozchoruje i będzie po mojej procedurze.

ma_pi lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresuje mnie teraz ból miesiączkowy... bo nie ustępuje. Ale może wczoraj też tak było, ale wtedy inaczej do tego podchodziłam.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Aaa ok,zrozumiałam, że może na jednej wizycie widziałaś pęcherzyk określony na 6w2 a teraz 5w.
    Powodzenia na kolejnej wizycie mimo wszystko
    może ja tak piszę mało zrozumiale...

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mnie moja internistka namawiała na szczepienie przeciw grypie. Twierdziła, że w kolejnym cyklu mogę podchodzić do stymulacji. Ja na szczepienie się nie zdecydowałam. Nigdy przeciw grypie się nie szczepiłam i obawiałam się, że od razu się rozchoruje i będzie po mojej procedurze.
    ja tez chyba nigdy się nie zaszczepiłam... była grypa to się w łóżku 4 dni poleżało :) i wsio

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam się na grypę co roku od około 10 lat. Nigdy nie miałam żadnych komplikacji po. Wcześniej co rok miałam grypy i grypopochodne inne historie. Po szczepieniach przeszło. Nie zaszczepiłam się w tamtym roku, ponieważ przechodziłam pierwsze icsi i ostatnią zimę znów co rusz coś mi się przyplątywało. Dlatego wolałabym w tym roku szczepienia nie omijać, ale sama nie wiem. Może rzeczywiście się skonsultuję w klinice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja - a pamietasz jak niedawno rozmawialysmy, jakie to uczucie zobaczyc II kreski? Chyba moje wiruski na Ciebie podzialaly <3 po cichu gratuluje <3

Kamilka kochana - odp ci na priv, przytulam <3

Ja po wizycie, troche sie wystraszylam tym estradiolem, jak pielegniarka mi krew pobierala to tez ochrzan zebralam, ze nie przyjechalam po recepte czy cos, no ale estradiol ma sie dobrze, dzieki Bogu..

Mam wykupione recepty, wiec zapasy lekow porobione :)

Wyniki z dzis:

betaHCG 640.08 mIU/ml (po 6 dniach od pierwszej bety)
    estradiol 1376 pg/ml
    progesteron 51.89

no i... chyba klinika ma dobry sprzet, bo dr wypatrzyla pecherzyk :) ja osobiscie bym go nie dojrzala na tym ekranie, ona mi pokazala malutenka kropeczke. Pecherzyk ma na dzien dzisiejszy 0,18 cm, a endometrium 2 cm.

Jutro musze umawiac sie na wizyte juz do lekarza prowadzacego, mam nadzieje, ze bedzie ok. Teraz najgorsze bedzie czekanie. No i apropo jajnika lewego, co mnie klul, dr mowi, ze oba jajniki sa ok, wiec tez sie uspokoilam <3

Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

Agnieszka_A., takasobieja, aneczka2015, justa1234, Konwalia, Kava, freya, mysza89, Agi83, shooa, gosia81, Amelcia, mia6, sylvuś, ewe1984, Asiula86, MałaMi83, Beata.D lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj anulka jak ja ci gratuluje :). ciesze sie bardzo ze ci sie tak szczesci :). bedziemy w kontakcie

Anna255 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    takasobieja - a pamietasz jak niedawno rozmawialysmy, jakie to uczucie zobaczyc II kreski? Chyba moje wiruski na Ciebie podzialaly <3 po cichu gratuluje <3

Kamilka kochana - odp ci na priv, przytulam <3

Ja po wizycie, troche sie wystraszylam tym estradiolem, jak pielegniarka mi krew pobierala to tez ochrzan zebralam, ze nie przyjechalam po recepte czy cos, no ale estradiol ma sie dobrze, dzieki Bogu..

Mam wykupione recepty, wiec zapasy lekow porobione :)

Wyniki z dzis:

betaHCG 640.08 mIU/ml (po 6 dniach od pierwszej bety)
    estradiol 1376 pg/ml
    progesteron 51.89

no i... chyba klinika ma dobry sprzet, bo dr wypatrzyla pecherzyk :) ja osobiscie bym go nie dojrzala na tym ekranie, ona mi pokazala malutenka kropeczke. Pecherzyk ma na dzien dzisiejszy 0,18 cm, a endometrium 2 cm.

Jutro musze umawiac sie na wizyte juz do lekarza prowadzacego, mam nadzieje, ze bedzie ok. Teraz najgorsze bedzie czekanie. No i apropo jajnika lewego, co mnie klul, dr mowi, ze oba jajniki sa ok, wiec tez sie uspokoilam <3

Pozdrawiam i zycze milego dnia :)
    Pamiętam... nie wiem jak to się dalej potoczy, ale chociaż wiem, że może się coś zadziać :). Mam już pink i niebieski bobo kupiony :) więc będzie sikanko na zawody hehe
    Kochana mocno trzymam kciuki za to byś donosiła cudowną zdrową ciążę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:49

Anna255 lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A co powiedział na rozjechane limfocyty i te NK poniżej normy?
    Powiedział ze mało nk to większą skłonność do infekcji ale jeśli chodzi o implantacja to gorzej jakby było ich za dużo. A podwyzszony stosynek tych limfocytów T to najpewniej wynik hashimoto. Zrobiłam sobie jeszcze ANA dla pewności ale wynik będzie pod koniec tygodnia.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja mocno trzymam kciuki za ładną betę.

takasobieja lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, wracam na forum po dłuższej przerwie urlopowej.
    Odpoczęłam. Odreagowałam. Nawet przyznać muszę nieskromnie, że wypiękniałam w słońcu ;-). Jestem zrelaksowana i szczerze, przygnębia mnie tylko myśl o tym że zaraz wrócę z powrotem do koszmaru in-vitro.... Nie ma przecież innej opcji. Mrożaki czekają. Leki dawno wykupione. Ale..za rok inwestuję w piankę do surfingu i idę na kurs.
    Mam solidne postanowienie, już nie siedzieć na forum kilka godzin na dobę, nie myśleć ciągle o niepowodzeniach, nie cierpieć za siebie i innych...bo to mnie niszczy. Chcę nadrobić normalne kontakty z ludźmi, bo przez "projekt ciąża" staliśmy się z mężem oboje jak zombie..Czuję się chora na czynnik męski. Internet w wolnym czasie, niestety tylko pogłębia moją pustkę.

Nie mam siły przerabiać wszystkich wpisów od połowy sierpnia, łączę się jednak w bólu z Sysią i Tobą Piggy też...Nie wiem co Wam napisać, to jest koszmar. Mam nadzieję że Sysia znajdzie siły na ciąg dalszy swojej walki. Dla mnie - horyzont IUI/ lub in-vitro z dawcą stał się oczywisty, od kiedy znam nasze kariotypy.

Piggy nie jestem na bieząco (przepraszam) na Twoim miejscu poruszyłabym z lekarzem temat czy jego zdaniem warto podjąć jakąś korektę kształtu macicy. Czy w karcie leczenia w klinice, masz wpisany wynik z histeroskopii i jest tam jakaś opinia lekarza - co z tego kształtu macicy jaki u Ciebie wtedy stwierdzono, wynika?

Kava, triss, kotkapc, Kala 1980, Konwalia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:19

Konwalia lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • triss Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla powodzenia w postanowieniu ;) moja kondycja psychiczna tez mocno szwankuje, nie potrafię sie skupić na niczym innym poza myśleniem o dziecku. Nie idzie to w dobra stronę niestety, czuje ze z każdym dniem popadam w głębsza paranoje. Chciałabym wyluzować i nie potrafię. Każdy dzień zaczyna sie i kończy na forum.
    Jak to jest z odłożeniem transferu na "potem" ? ty jesteś w programie rządowym, prawda? Piszesz ze chcesz wrócić po swoje zarodki za rok. Tak można? Nie ma obaw, ze wyklucza Cię z programu / nie będzie kasy / etc.? Tez myślałam o tym żeby zrobić sobie dłuższa przerwę, ale jak patrzę na to co sie dzieje w invikcie to boje sie takiego ruchu

Mimbla lubi tę wiadomość

‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ