X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy tez umawialyscie się na wizytę taka przed kwalifikacja? Aby leklarz sprawdzil papiery? Czy od razu na kwalifikacje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam wam napisac, ze dr kazala mi juz nie pic tego bialka dla sportowcow, no i ze wzgledu na mutacje MTHFR bralam kwas foliowy 5 mg, to kazala brac juz zwykly... nie wiem, czy to dobre, skoro jest ta mutacja, jeszcze zobacze jaki bede brala. Chcialam wam tak informacyjnie napisac <3

takasobieja lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mutacji mthfr to mnie genetyk powiedziała, że wystarczy zwykły w większej dawce, że nie ma badań wskazujących na to, żeby ten metylowany miał przewagę. Przewagę mają za to koncerny farmaceutyczne i że to one podkrecaja popyt na tego typu produkty. Są one sporo droższe niż kwas foliowy na recepte...

Anna255, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny a wy tez umawialyscie się na wizytę taka przed kwalifikacja? Aby leklarz sprawdzil papiery? Czy od razu na kwalifikacje?

ja byłam na wizycie przedkwalifikacyjnej, ale u nas dosc nietypowa kwalifikacja.
    a Ty dzis masz wizyte?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,dzisiaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Co do mutacji mthfr to mnie genetyk powiedziała, że wystarczy zwykły w większej dawce, że nie ma badań wskazujących na to, żeby ten metylowany miał przewagę. Przewagę mają za to koncerny farmaceutyczne i że to one podkrecaja popyt na tego typu produkty. Są one sporo droższe niż kwas foliowy na recepte...

a mowila Ci, ze masz przez cala ciaze go kontynuowac w razie czego?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    a mowila Ci, ze masz przez cala ciaze go kontynuowac w razie czego?

Nie pamiętam. Pewnie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 16:35

Anna255, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, super wiadomości :) Spokojnej ciąży :)

Takasobieja- trzymam kciuki, żeby bladzioszek przerodził się w pięknego kropka :)

Anna255 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    stresuje mnie teraz ból miesiączkowy... bo nie ustępuje. Ale może wczoraj też tak było, ale wtedy inaczej do tego podchodziłam.

Tak bardzo gratuluję o ciesze się!!!!!:-):-*
    Kochana ściskam a na ból miesiączkowy bierz nospe bez zastanowienia. Każda z nas z tego co wiem brała bo dla dziecka lepsza nospa niż mocne skurcze macicy!:-*:-)

takasobieja lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja tez mialam wizyte przed kwalifikacja

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie jak w gyncentrum robia cri transfery na sxtucznym cyklu? Pierwsze usg mam w 10dc. I nie wiem co dalej?

bhywanlil4ktaodk.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla co do mojej macicy to lekarze z jednej kliniki mają odmienne zdania. Jeden wcześniej robił mi badanie drozności i on uważa że jama macicy wygląda normalnie jest owszem mniejsza ale nie jakoś bardzo mała. Pytałam go również o możliwość korekty to jego zdaniem nie ma takiej potrzeby. Uważa też ze być może dr który robił mi histeroskopie zasugerował się długością szyjki i tu faktycznie mam długą i dlatego stwierdził nieproporcjonalność. Ale szczerze mówiąc tpo tych wszystkich moich perypetiach sama nie wiem czy jednak jest wszystko z macica ok. Byc moze te wszystkie moje problemy zdrowotne składają się na niepowodzenia.
    Co ma być to bedzie a jak nie będzie to jakoś to będę musiała przeżyć.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się za szybko zaczęłam cieszyć :/
    14dpt beta 130,5
    18dpt beta 115,5

Czyli początek końca a było tak pięknie :/

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Czy wiecie jak w gyncentrum robia cri transfery na sxtucznym cyklu? Pierwsze usg mam w 10dc. I nie wiem co dalej?

Obejrzą endo czy ma koło 1cm, jak tak to zaczniesz wcinać progesteron i po 5 dniach dostaniesz blastke.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka :( ..........

• Justine Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Anuszka :( Straszne to jest.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam dziś właściwą stymulację. Ostatnią.

Gonal 300j. Podczas pierwszej stymulacji menopur 150 i gonal 150. Mam nadzieję, że końca dawka gonalu przyniesie lepszy skutek. Tym razem nie biorę żadnego sterydu na własne życzenie. Tylko gonapeptyl, gonal i norprolac bo minimalne mam powiększoną prolaktynę.

Czy któraś brała norprolac? Bo mam pewne obawy co do niego...

Mimbla, gretka lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka :( tak mi przykro

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka :( tulam

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    No to ja się za szybko zaczęłam cieszyć :/
    14dpt beta 130,5
    18dpt beta 115,5

Czyli początek końca a było tak pięknie :/

:(

‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ