IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzapomnialam wam napisac, ze dr kazala mi juz nie pic tego bialka dla sportowcow, no i ze wzgledu na mutacje MTHFR bralam kwas foliowy 5 mg, to kazala brac juz zwykly... nie wiem, czy to dobre, skoro jest ta mutacja, jeszcze zobacze jaki bede brala. Chcialam wam tak informacyjnie napisac
takasobieja lubi tę wiadomość
-
Co do mutacji mthfr to mnie genetyk powiedziała, że wystarczy zwykły w większej dawce, że nie ma badań wskazujących na to, żeby ten metylowany miał przewagę. Przewagę mają za to koncerny farmaceutyczne i że to one podkrecaja popyt na tego typu produkty. Są one sporo droższe niż kwas foliowy na recepte...
Anna255, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny a wy tez umawialyscie się na wizytę taka przed kwalifikacja? Aby leklarz sprawdzil papiery? Czy od razu na kwalifikacje?
ja byłam na wizycie przedkwalifikacyjnej, ale u nas dosc nietypowa kwalifikacja.
a Ty dzis masz wizyte? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Co do mutacji mthfr to mnie genetyk powiedziała, że wystarczy zwykły w większej dawce, że nie ma badań wskazujących na to, żeby ten metylowany miał przewagę. Przewagę mają za to koncerny farmaceutyczne i że to one podkrecaja popyt na tego typu produkty. Są one sporo droższe niż kwas foliowy na recepte...
a mowila Ci, ze masz przez cala ciaze go kontynuowac w razie czego? -
takasobieja wrote:stresuje mnie teraz ból miesiączkowy... bo nie ustępuje. Ale może wczoraj też tak było, ale wtedy inaczej do tego podchodziłam.
Tak bardzo gratuluję o ciesze się!!!!!:-*
Kochana ściskam a na ból miesiączkowy bierz nospe bez zastanowienia. Każda z nas z tego co wiem brała bo dla dziecka lepsza nospa niż mocne skurcze macicy!:-*takasobieja lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny a wy tez umawialyscie się na wizytę taka przed kwalifikacja? Aby leklarz sprawdzil papiery? Czy od razu na kwalifikacje?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Mimbla co do mojej macicy to lekarze z jednej kliniki mają odmienne zdania. Jeden wcześniej robił mi badanie drozności i on uważa że jama macicy wygląda normalnie jest owszem mniejsza ale nie jakoś bardzo mała. Pytałam go również o możliwość korekty to jego zdaniem nie ma takiej potrzeby. Uważa też ze być może dr który robił mi histeroskopie zasugerował się długością szyjki i tu faktycznie mam długą i dlatego stwierdził nieproporcjonalność. Ale szczerze mówiąc tpo tych wszystkich moich perypetiach sama nie wiem czy jednak jest wszystko z macica ok. Byc moze te wszystkie moje problemy zdrowotne składają się na niepowodzenia.
Co ma być to bedzie a jak nie będzie to jakoś to będę musiała przeżyć.
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Oj Anuszka
Straszne to jest.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ja zaczynam dziś właściwą stymulację. Ostatnią.
Gonal 300j. Podczas pierwszej stymulacji menopur 150 i gonal 150. Mam nadzieję, że końca dawka gonalu przyniesie lepszy skutek. Tym razem nie biorę żadnego sterydu na własne życzenie. Tylko gonapeptyl, gonal i norprolac bo minimalne mam powiększoną prolaktynę.
Czy któraś brała norprolac? Bo mam pewne obawy co do niego...Mimbla, gretka lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny