IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimbla wrote:Piggy nie martw się nie jesteśmy jeszcze takie stare. Tzn jesteśmy obiektywnie, ale cóż to jest wobec wieczności. Jakaś aktorka sztucznie zaszła mając 60. Więc o czym my mówimy?
jak był Czarnobyl to bawiłam się u dziadków na balkonie pudełkami po kremach. Miałam taką bezsensowną zabawę że moczyłam te pudełka w misce z wodą.
Nie pytajcie ile miałam lat. No dobra. 6 miałam.
Z zabawami to mnie chyba nie przebijecie
Ja co wieczór robiłam tzw. "miksturę dla złodzieja" (czyli zlewałam do "specjalnego" kubeczka co popadło-płyn do naczyń, proszek do prania, ocet, cokolwiek, co było aktualnie dostępne) i zostawiałam przed drzwiami. Ubzdurałam sobie że jak złodziej wdrapie się na to nasze 2 piętro to będzie mu się chciało pic i zanim przystąpi do włamania/rabunku to wypije tą miksturę i padnie trupem!
hehehehehehe
aż wstyd się przyznać jaką miałam wyobraźnię(a miałam jakieś 5 lat wtedy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:56
Mimbla, mysza89, Tosia 1981, józefka, gosia81, Agi83, Madzia82 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
jeśli bierzesz dowcipnie to tak to jest normalne. Estrofem się pieni.
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Agnieszka_A. wrote:U mnie dziś 6 dzień brania estrofemu. I od wczoraj mam bardzo dużo białego śluzu. Czy tak ma być? W piątek wizyta kontrolna.
ja też tak miałam na estrofemie ....
jestem rocznik 89a mąż 86 .... my dinozaury jesteśmy ...hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:58
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ja byłam małym piromanem, kradłam zapałki i podpalalam w WC papier toaletowy.
Firanki darłam w paseczki ą sweter pociełam żeby zrobic skarpetki dla lalki.Mimbla, Anna255, Tosia 1981, józefka, shooa, gosia81, Agi83 lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
Piggy wrote:Ja byłam małym piromanem, kradłam zapałki i podpalalam w WC papier toaletowy.
Firanki darłam w paseczki ą sweter pociełam żeby zrobic skarpetki dla lalki.
no no
to zalatuje głębszą psychozą)
a ja ubierałam czasem mojego misia w sukienkę od lalki i nazywałam go potem Misia -
Ja jako 5 latka wycinalam z gazet misie i lalki dla swojego mlodszego rodzenstwa( bliźniaki) heje! Jaka dobra siostra!
-
ja w wieku 6 lat ubierałam psa w śpiszki ,kaftaniki czapeczki i woziłam w wózku ...
za to wszystkie lalki traciły włosy ciełam równo ...
Anna255, Mimbla, Takanijaka lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
PabelkaPabelka to forum jest najfajniejsze.
Ale najlepiej być tu do pół roku czy roku po czym spadać na fioletowa stronę. Tego wszystkim dziewczynom życzę.
Czytam i żyje waszymi sprawami!
Asia Piggy Zaciskam dłonie.pabelka88, Agnieszka_A., mrth666, gosia81, Asiula86, Agi83, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
mi też jest tu dobrze lubię Was czytać choć nie udzielam się zbyt często. wcześniej byłam na iui. razem raźniej no i można się dowiedzieć czegoś ciekawego
Mimbla lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
Moja Anko
ja mam nadzieję zawitać tu na krótko! Zanim urodzisz spotkamy sie na bbf! Wustarczy mi te 2lata spedzone na clo i facebooku...chcę na fioletowa,i w koncu tam teafie!!! Hehe! Liczę na to ze za nie długo wszystkie się tam spotkamy :-* :-* :-* :-*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLa-mia wrote:Z zabawami to mnie chyba nie przebijecie
Ja co wieczór robiłam tzw. "miksturę dla złodzieja" (czyli zlewałam do "specjalnego" kubeczka co popadło-płyn do naczyń, proszek do prania, ocet, cokolwiek, co było aktualnie dostępne) i zostawiałam przed drzwiami. Ubzdurałam sobie że jak złodziej wdrapie się na to nasze 2 piętro to będzie mu się chciało pic i zanim przystąpi do włamania/rabunku to wypije tą miksturę i padnie trupem!
hehehehehehe
aż wstyd się przyznać jaką miałam wyobraźnię(a miałam jakieś 5 lat wtedy)
no to niezle hehe z takich mlodych lat ja pamietam jak mialam sliczna lalke Barbie o dlugich blond wlosach... scielam ja na lyso i.... czekalam az jej wlosy odrosna - masakra, jaka dzieci potrafia miec wyobraznie, chyba z 5-6 lat mialam -
Anna255 wrote:no to niezle hehe z takich mlodych lat ja pamietam jak mialam sliczna lalke Barbie o dlugich blond wlosach... scielam ja na lyso i.... czekalam az jej wlosy odrosna - masakra, jaka dzieci potrafia miec wyobraznie, chyba z 5-6 lat mialam
O! O!
Robiłam to samo!
I wierzcie, lub nie, z racji przeprowadzki mamy, znalazłam je dokładnie 2 dni temu (te barbie ma się rozumieć) w najciemniejszym kącie piwnicy...
Wszystkie jak jeden mąż (znaczy Ken), z obciętymi włosami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:57
Anna255, gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualnyLa-mia wrote:O! O!
Robiłam to samo!
I wierzcie, lub nie, z racji przeprowadzki mamy, znalazłam je dokładnie 2 dni temu (te barbie ma się rozumieć) w najciemniejszym kącie piwnicy...
Wszystkie jak jeden mąż (znaczy Ken), z obciętymi włosami
ja cieeee hahaa to dobre
no popatrz - tyle lat i jej nie odrosly haha
Kava lubi tę wiadomość
-
O tak dziewczyny ciągnie i to bardzo na fioletową stronę... tak samo było u mnie.
Ale byłam mocno rozczarowana jak tam trafiłam...
u mnie nie było żadnych cykli z CLO, inseminacji, tylko od razu przy wiadomych wynikach nasienia decyzja in vitro. jakoś po pół roku trafiłam na to forum i od 13 stycznia 2014r jestem tu praktycznie codziennie. My po ivf jakoś inaczej podchodzimy już do siebie, ciąży i dziecka. inaczej niż kobiety po stymulacjach lekami, naturalnych zaciążeniach w 1,2 czy 5 cyklu starań.
I jak mi się wydaje każda z nas widzi zrozumienie tylko w osobie która przechodzi to co my! I uważa że ta co zaciążyła w 3 cyklu naturalnych starań przenigdy jej nie zrozumie.
No ale miało być o fioletowej stronie. Kiedy tam trafiłam myślałam ze wątek prawi o obawach, nadziejach i poradach. myślałam ze jestem tam dość wcześnie bo trafiłam w 7-8 tc ale było już kilkaset stron, nie nadrabiałam nie doczytywałam. ale zdziwiła mnie tematyka tam panująca. Jak na tamten wczesny czas ciąż dziewczyny kupowały bodziaki, zabawki, miały wybrane wózki, imiona i dzieliły się już wiadomością ze wszystkimi...
Jak dla mnie było to za wcześnie, zdecydowanie za wcześnie...
Zauważyłam też trend dominujących forumowiczek, NAJ"mądrzejszych" ... ale jak to bywa one zżywają się ze sobą i tworzą jakieś tam prywatne fora na facebooku. Teraz czasem wejdę, czasem coś tam napiszę... ale jakoś i tak czuję się taka troszkę inna...
Jak któraś z dziewczyn założyła wątek o ciążach z ivf i iui to on nie żyje taką gwarą jak te miesięczne wątki, ale jest na nim taki spokój i pełne zrozumienie. To czego oczekiwałam własnie po takim luźnym wątku dla ciężarnych.
Te zaciążone pewnie się ze mną zgodzą, natomiast te oczekujące pewnie się z czasem same o tym przekonają...Kava, gosia81, Mimbla, justa1234, Anuszka, Beata.D lubią tę wiadomość