IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka2015 wrote:Jasne, ja tez stosuje sie do tego co dr mowi, trzeba im zaufac ☺. To co, w takim razie bedziemy obie w tym samym mniej wiecej czasie miec transfer. Super oby nam sie udalo. Powodzenia
We dwie zawsze będzie raźniej
Trzymam kciukiAsiula86 lubi tę wiadomość
-
coś czuję że już tej koleżanki Karen_1980 więcej nie zobaczymy..śmignęła jak meteoryt i tyle po niej, już nikt nie usłyszy jaka była jej beta...Będziemy tylko ją wspominać z rozrzewnieniem..
w sumie szkoda, chciałabym wiedzieć który to był ten jej lekarz i jaka klinika..
Jednak, nie oszukujmy się, po transferze ważny jest odpoczynek i zdrowy sen, a nie siedzenie przed komputerem i narażanie się na jakieś głupie stresy ze świata wirtualnego. Prawda?
Swoją drogą, czy ktoś tu lubi repów? Przyznać się. -
Mimbla wrote:Karen, a rzecz jasna tutaj moszna pytać o wszystko - ale akuratnie z promocją leków musisz kochana uważać.
a który lekarz Ciebie prowadzi w której klinice? Bo wiesz, tu jest wolność słowa i swoboda wymiany informacji. Może nam się przydać.
Ciekawe czy wziął w łapę, czy tylko te wczasy.
Leczę się u Pani Małgosi Clinica Zięba od wielu lat.
Nie promuje żadnych leków.
Wcześniej Angelius u Grettki nie dawał mi żadnych szans... po wielu operacjach (endometrioza - laparotomie robił mi Rafał Stojko którego polecam).
Atakujesz mnie bezpodstawnie!
To strasznie chamskie chyba masz jakiś problem ze sobą.
Pytanie było do kogoś kto wziął ten lek bo martwię się od rana... nie mam żadnych objawów.
Skończ z tymi Seszelami chociaż jest tam pięknie (trafione bo byliśmy tam 2 lata temu) bo naprawdę taki atak prosi się o doktora.
Jeszcze raz: tylko zapytałam!
Tosia 1981, urocza, gosia81, tulipanna, Beata.D lubią tę wiadomość
Endometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
Nigdzie nie zniknęłam.
To prawda zirytowałaś mnie i proszę zejdź ze mnie.
I jeszcze jedno od mojej bety się odczep i atakuj kogoś innego... jeśli musisz!!!
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:27 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 września 2015, 10:37
Cristal, gosia81 lubią tę wiadomość
Hashimoto.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
Drogie Dziewczyny! Czytam Was od pół roku, jestem w tej walce z Wami, a Wy - nieświadomie - ze mną. Jestem po jednym nieudanym transferze, 2 zarodki czekają. Jestem w ciężkiej sytuacji, bo przez skoki progesteronu nie mogę podejść do transferu. Teraz będę się wyciszac i liczę na niski progesteron. Dlaczego założyłam dziś konto i pisze? Otóż wypowiedź Mimbli, której nota bene kibicuje, uważam za skandaliczną. Ja POPROSILAM lekarza o Atosiban, bo czytałam badania naukowe i wyniki testów i są OBIECUJĄCE. Przy kolejnym transferze otrzymam go, oczywiście odpłatnie. Moja klinika standardowo tego nie wykonuje, ale próbujemy co tylko można. Przy pierwszym transferze miałam wręcz szalone skurcze, porodowe a nie okresowe. To ma nazwę, nadmierna czynność skurczowa. Są próby z Atosibanem, na razie nie jest on w powszechnym użytku. Mimbla, Twój atak jest nieuzasadniony i bezczelny. Jesteś adminem tutaj ale to nie znaczy, że wolno Ci więcej. Kiedyś ochrzanilas jakaś dziewczynę za nieprzyjemna uwagę. Jak więc oceniasz swoje zachowanie??? Tutaj podobno, wspieramy się, a nie oceniamy. Tak nie wolno. Zostaw ten sarkazm dla innych, nam potrzeba spokoju. Dziewczyny, pozdrawiam i trzymam kciuki. Jesteśmy wszystkie wspaniałe i bardzo, bardzo dzielne. Ściskam :*
Karen_1980, justa1234, Tosia 1981, urocza, gosia81, tulipanna, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Cristal dziękuję...
Jezu też myślałam, że otrzymam tutaj wsparcie.
Miałam nadzieję
Trzymam kciuki za Ciebie!
Jak mi się uda to oczywiście dam znać.Endometrioza IV leczona od 2006.
Hashimoto.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
Asiula86 wrote:Karen, wycisz się i wróć!!! Wszystkie bardzo trzymamy za Ciebie kciuki!!!
Tak spokój jest najważniejszy.
Niestety bezsenność mnie męczy
Będę! tydzień do bety... dam znać.Asiula86 lubi tę wiadomość
Hashimoto.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
Karen_1980 wrote:Tak spokój jest najważniejszy.
Niestety bezsenność mnie męczy
Będę! tydzień do bety... dam znać.
A ja wprost przeciwnie! Mogę spać i spać. Dzisiaj nawet w ciągu dnia. I jeszcze głupie sny...Karen_1980 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Witajcie Dziewczyny,
dawno się nie udzielsłam choć pidczytuję Was regularnie
Zwracam się do Was z pytaniem bo wiem, że nigdzie nie znajdę tyle wsparcia i zaangażowania jak tu na forum
Otóż zauważyłam dziśna aplikatorze do luteiny i na papierze jakby upławy koloru błotnistegojest to bezwonne i nic mnie nie swędzi, nie piecze. Wizytę mam dopiero 28 września. Czy któraś z Was miała coś podobnego podczas aplikowania luteiny?
Co to może być? -
niedobór progesteronu??
Anatolka lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
a mi się na chwilę świat załamał. dziś miał być transfer a tu tel od embriologa że nie będzie. z 9 jajek zapłodniły się tylko 2 i przestały się dzielić. jestem załamana ;(((
La-mia lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
filipinka2 wrote:a mi się na chwilę świat załamał. dziś miał być transfer a tu tel od embriologa że nie będzie. z 9 jajek zapłodniły się tylko 2 i przestały się dzielić. jestem załamana ;(((
Niunia głowa do góry,cycki do przodu,głęboki oddech i czekaj na następną stymulke! Musi się udać! MUSIAgi83 lubi tę wiadomość
-
Cristal wrote:Drogie Dziewczyny! Czytam Was od pół roku, jestem w tej walce z Wami, a Wy - nieświadomie - ze mną. Jestem po jednym nieudanym transferze, 2 zarodki czekają. Jestem w ciężkiej sytuacji, bo przez skoki progesteronu nie mogę podejść do transferu. Teraz będę się wyciszac i liczę na niski progesteron. Dlaczego założyłam dziś konto i pisze? Otóż wypowiedź Mimbli, której nota bene kibicuje, uważam za skandaliczną. Ja POPROSILAM lekarza o Atosiban, bo czytałam badania naukowe i wyniki testów i są OBIECUJĄCE. Przy kolejnym transferze otrzymam go, oczywiście odpłatnie. Moja klinika standardowo tego nie wykonuje, ale próbujemy co tylko można. Przy pierwszym transferze miałam wręcz szalone skurcze, porodowe a nie okresowe. To ma nazwę, nadmierna czynność skurczowa. Są próby z Atosibanem, na razie nie jest on w powszechnym użytku. Mimbla, Twój atak jest nieuzasadniony i bezczelny. Jesteś adminem tutaj ale to nie znaczy, że wolno Ci więcej. Kiedyś ochrzanilas jakaś dziewczynę za nieprzyjemna uwagę. Jak więc oceniasz swoje zachowanie??? Tutaj podobno, wspieramy się, a nie oceniamy. Tak nie wolno. Zostaw ten sarkazm dla innych, nam potrzeba spokoju. Dziewczyny, pozdrawiam i trzymam kciuki. Jesteśmy wszystkie wspaniałe i bardzo, bardzo dzielne. Ściskam :*
a to już całkiem dziwne, że jednego dnia rejestrują się dwie nowe dziewczyny, obie chwalą ten sam lek i bronią się wzajemnietak czy tak: powodzenia!
Anuszka, Mimbla, józefka, kotkapc lubią tę wiadomość