IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Alincia niestety dobrze widzisz. Ale przy tym, podają że skuteczność 35,20% czyli 0,20% więcej niż Macierzyństwo... które na rynku jest 10 lat. Deklarowana skuteczność jest więc w miarę dobra.
-
a ja byłam kiedyś jak może pamiętacie na "darmowej konsultacji" w Invimed K-ce i patrząc w ten rank cieszę się że tam nie jestem, mogłoby być dużo gorzej niż teraz...
Kava lubi tę wiadomość
-
Dla większości z nas jest ważna tabelka pierwsza "skuteczność i doświadczenie".
To czy jest onkolog czy inny jakiś tam lekarz to już mniej istotne. Tak mi się wydaje. Obecność lekarzy specjalistów jest bardzo naciagana. W jednej klinice immunolog jest raptem raz czy dwa w miesiącu a inna ma na stałe na miejscu... To też powinno być zweryfikowane.
Mimbla, Kava, mia6 lubią tę wiadomość
-
Kala 1980 wrote:Mam 5 zamrozonych zarodkow. Za dwa tygodnie wizyta i moze transfer. Biore femibion i kwas foliowy. Coś jeszcze dorzucic do zestawu?
Szczerze to nie wiem jakie bede miala endometrium i wątpie w transfer jeszcze we wrzesniu ale moze październik...
Sprobuj z czerwonym winem-mi naprawde pomaga(serwuje sobie mala lampke wieczorem i ide spac). I jeszcze po pare sztuk orzechow brazylijskich dziennie tez wystarczy
A juz pare dni przed transferem i po "nasz sławny" ananas
Powodzenia Kala
I ktora to pisala ze lekarz na czas stymulacji kazal odstawic wszystkie leki łącznie z kwasem foliowym?! Co za bzdura!!!Kwas foliowy???!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:29
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Na naszym skromnym przykładzie, to uważam że genetyk by się w każdej klinice przydał i żeby się dało kariotypy i mutacje wszelakie zrobić - na NFZ. A nie błądzić po świecie ze skierowaniami czy płacić prywatnie, jak teraz.
pragnaca dzidziusia, Agnieszka_A., Kava, mia6 lubią tę wiadomość
-
Piggy trzymam kciuki za Ciebie
Anna255 jak tam badanie ? Daj koniecznie znac!
Powiedzcie mi czy ćwiczenia takie jak tabata, deep work mogę wykonywać czy lepiej sobie odpuscic ? Na fitness chodze codziennie i nie wiem czy taki wysiłek fizyczny może mieć zly wpływ na jajeczka. Jestem w 2dc od piątku stymulacja.I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
A bocian z Białegostoku nie brał udziału w badaniach? Rozumiem ze w rankingu znalazły sie tylko te placówki, które odpowiedziały na ankietę? Ciekawa jestem jaka tam skuteczność, bo pewnie gdybym miała realizować plan awaryjny to tam bym chciała sie przenieść.
-
Anatolka wrote:W ubiegłorocznym rankingu Bocian był wysoko.
Tak, pamietam, na pierwszej wizycie w warszawskim bocianie przeglądałam na recepcji wyborcza z rankingiemciekawe dlaczego teraz nie podali danych.
Podobno od jesieni będzie można cała procedurę przeprowadzać rownież w Warszawie. Teraz wizyty z usg mogą odbywać sie w Warszawie a punkcją, zapłodnienie, transfer w Białymstoku.
Rozważam jeszcze Novum ale tam ceny dużo wyższe niż w bocianie. Założyliśmy już subkonto, odkładamy kasę na podejście komercyjne. Mam nadzieje ze po zmianie rzadu nie cofną refundacji na leki
-
Mam dzwonić w listopadzie bo jest nadzieja ze dołożą im pieniądze jak nie to mam dobijać sie w styczniu, nici z mojej drugiej procedury w październiku
;(
Kur*a, człowiek nic nie moze sobie zaplanować. Urlop specjalnie dwutygodniowy przekładałam. I bede teraz siedziec w październiku i myślec o tym przez dwa tygodnie jaki świat jest niesprawiedliwy !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:15
-
Mimbla wrote:Dziwne że Białystok tak nisko.
A Białystok ma wiele klinik dobrze prosperujących jak na ten rejon, bo aż 4! więc akurat na ten ranking patrzę z przymrużeniem okaAgnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość
-
Beta <0,1 chyba mogę odstawić leki bez czekania na poniedziałkowa konsultacje?2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB