IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:myszaaa to co czekają nas prezenty rocznicowe
aneczka2015 my też mielismy 2 mrozaczki a może aż 2. zaryzykowałam bo zawsze marzyłam o bliźniakach, pozatym doszukując się teorii spiskowych w moim życiu, moja mama długo nie mogła mieć dzieci była z pod znaku bliżniąt ja się urodziłam pod znakiem bliźniąt i jak bliżniaki postanowią zostać z nami to cholercia też będą bliźniakami z pod znaku bliźniąt. ale to zamotałam, ale wierzę w to jak cholera
taki mam plan a do tego 2 bąbelki
aneczka2015, józefka, gosia81 lubią tę wiadomość
-
mysza89 wrote:tak nie możesz sobie nic zarzucić :)20 kg jeju alle super wynik podziwiam oj przede mną długa droga by to osiągnąć ....jeszcze teraz mleczko pszczele stosuje
hmm mleczko pszczele, a na co to? -
aneczka2015 wrote:Hejka. To ze masz tylko jedno jajko to faktycznie moze podlamac ale moze to jest wlasnie to silne ktore da ciaze. Osobiscie znam dziewczyne ktora zaszla w ciaze z jednym jajkiem i ciaza rozwija sie prawidłowo. Trzymaj sie i mysisz wierzyc ze to jest to i będzie ok.
Też słyszałam takie historie i nawet ostatnio chyba La-mia miała podobną sytuację, ale jakoś moja wiara się wyczerpała. Do całej procedury podchodziłam z ogromnym entuzjazmem i baardzo wierzyłam, że się uda. Sorrki, że tak marudzę, ale jestem na świeżo po tych newsach i jakoś jeszcze tego nie przetrawiłam, ale jeszcze parę dni i się pozbieram. A Tobie dziękuję za wsparcie i życzę powodzenia na krio, żebyś nie musiała już więcej przez to wszystko przechodzić
.
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Józefka, ja właśnię będę testować 8dpt czyli w poniedziałek
Ale od razu krew, w sikańce nie mam zamiaru się bawić (chyba, że sobotę/niedzielę
).
aneczka2015, Moniaa, Mimbla lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Głowy do góry!
Ja miałam 2 (tylko!) pecherzyki w tym jeden pusty i dzis jest 12 dpt beta przyrasta prawidłowo, krechy tłuściutkie na testach a we wtorek jadę na wizytę!
Wiem ze Ci cieżko, ja tez to bardzo przeżywałam, bo statystycznie szanse były znikome ale jak widac biologia a matematyka to dwie rożne sprawy, także cyc do przodu i ładnie na transfer proszę sie udać w wyznaczonym terminie!
aneczka2015, SzewskaPasja, Asiula86, Agi83, Mimbla, gosia81, justa1234, MałaMi83, Alincia, mia6, BISCA, muszynka, Mimi86, agulas, Beata.D lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualnylipa wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Zostalismy zakwalifikowani! Nie musimy czekać do stycznia. Teraz czekam na @ i ruszamy że stymulacja w październiku. Nie mogłam uwierzyć w to, co doktor do mnie mówił. Tak się cieszę!
aneczka2015, Mimbla lubią tę wiadomość
-
SzewskaPasja wrote:Też słyszałam takie historie i nawet ostatnio chyba La-mia miała podobną sytuację, ale jakoś moja wiara się wyczerpała. Do całej procedury podchodziłam z ogromnym entuzjazmem i baardzo wierzyłam, że się uda. Sorrki, że tak marudzę, ale jestem na świeżo po tych newsach i jakoś jeszcze tego nie przetrawiłam, ale jeszcze parę dni i się pozbieram
. A Tobie dziękuję za wsparcie i życzę powodzenia na krio, żebyś nie musiała już więcej przez to wszystko przechodzić
.
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Justine wrote:Józefka, ja właśnię będę testować 8dpt czyli w poniedziałek
Ale od razu krew, w sikańce nie mam zamiaru się bawić (chyba, że sobotę/niedzielę
).
aaaaaaaaa coraz bardziej mnie korci ten 8dptw sumie co ma być to i tak już będzie
kciukam za piękne tłuste kreski i piękne bety, i piękne przyrosty
entuzjazm mnie rozpieraaneczka2015, Justine, Agi83 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
V. wrote:Z tym transferem to bardziej chodziło mi o to czy to normalna procedura, że pierwszy transfer jest 5 dni po punkcji = tzn. czy to normalne, że jest w tym samym cyklu co punkcja?
Bo niektóre z Was z tego co widzę mają mieć transfer dopiero w cyklu kolejnym.
-
aneczka2015 moze zwariowałam ale kompletnie nic się gastronomicznie nie przygotowywałam, nawet teraz o ananasie zapomniałam
choć może jakby się dokładnie przyjrzeć zaczełam pilnować godziny posiłku, aby było śniadanko, obiadek i kolacja (zazwyczaj nie mam na to czasu i rzadko kiedy jadam). po transferze wolałam nie ryzykować ciężko strawnego posiłku i była cinka zupka pomidorowa i kurczaczek gotowany. staram się rano zjadać miseczkę mleka z płatkami kukurydzianymi a kolacyjka jakaś kanapka czy raczej dwie
sama się dziwnie z tym czuje, ale myślę sobie kobiety naturalnie zachodzą i jedzą normalnie i fajne dzieciaki z tego są, więc czemu mam być gorsza
kawke dziś wypiłam 1 o czywiście czy raczej mleko z kawą.
nic kompletnie nie czuje dziewczyny, zero emocji, jak narazie zero stresu, aż się sama dziwieAgnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Pytam tak z ciekawosci. Czlowiek wariuje juz zeby tylko sie udalo jest w stanie zrobic wszystko... Bardzo boje sie zaparc bo mam z tym problem i przy pierwszym podejsciu mialam ciezko... Teraz juz bede wiecej uwazac na to co jem. ☺
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Dziewczyny słyszalyscie informację, że dzieci urodzone w wyniki metody in vitro będą miały wpisane w usc obok numeru pesel i miejsca również metodę poczęcia. ? Takie zasady mają wejść od listopada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:05
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
józefka wrote:aneczka2015 moze zwariowałam ale kompletnie nic się gastronomicznie nie przygotowywałam, nawet teraz o ananasie zapomniałam
choć może jakby się dokładnie przyjrzeć zaczełam pilnować godziny posiłku, aby było śniadanko, obiadek i kolacja (zazwyczaj nie mam na to czasu i rzadko kiedy jadam). po transferze wolałam nie ryzykować ciężko strawnego posiłku i była cinka zupka pomidorowa i kurczaczek gotowany. staram się rano zjadać miseczkę mleka z płatkami kukurydzianymi a kolacyjka jakaś kanapka czy raczej dwie
sama się dziwnie z tym czuje, ale myślę sobie kobiety naturalnie zachodzą i jedzą normalnie i fajne dzieciaki z tego są, więc czemu mam być gorsza
kawke dziś wypiłam 1 o czywiście czy raczej mleko z kawą.
nic kompletnie nie czuje dziewczyny, zero emocji, jak narazie zero stresu, aż się sama dziwie
Ja dmuchałam i chuchałam na wszystko na co się da podczas pierwszej procedury. Dupa wyszła i uznałam, że nie będę zmieniać całego swojego życia o 180 stopni. Jem, piję, pracuję. Wszystko jak wcześniej.
Jedynie zero alkoholu i nieco mnie kawy- z kilku kubków dziennie do jednego.
Jak ma się udać to się uda bez względu na to co jem.
A czas na zmiany o 180 stopni przyjdzie się urodzą dzieci (dziecko)józefka, Agnieszka_A., Piggy, aneczka2015, Mimbla, Mimi86 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
asieńka wrote:Dziewczyny słyszalyscie informację, że dzieci urodzone w wyniki metody in vitro będą miały wpisane w usc obok numeru pesel i miejsca również metodę poczęcia. ? Takie zasady mają wejść od listopada.
tak ale już to jest po części wytłumaczone nawe u nas na forum, że dotyczyć to będzie samotnych matek, lesbijek i par korzystających z dawstwa. Moim osobistym zdaniem chore i stygmatujące dla dzieciątkahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
asieńka wrote:Dziewczyny słyszalyscie informację, że dzieci urodzone w wyniki metody in vitro będą miały wpisane w usc obok numeru pesel i miejsca również metodę poczęcia. ? Takie zasady mają wejść od listopada.
a jak niby mogą to zweryfikować? rodzice musieliby podpisać to już w papierach do in vitro, czyli może to dotyczyć dzieci poczętych po wejściu ustawy. bo nie sadze żeby rodzice dobrowolnie wpisali coś takiego dziecku do akt przy rejestracji malucha w USC... dobrze rozumiem?
no i ciakawe co na to konstytucja?
może od razu tatuaż na czole Naszym dzieciom zrobią!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:22
-
Justine, Józefka, ja będę testować parę dni po Was. Dziś miałam transfer dwóch blastek 4BB. Trzymam za Was kciuki
Oby były z tego same bliźniaki
józefka, Agnieszka_A., Tosia 1981, Lilou1984, Justine, Asiula86, aneczka2015, Agi83, Karen_1980, Karolina1111, Sansivieria, OctAngel, gosia81, Asienka1184, Mimi86, agulas, Beata.D, Giussta lubią tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
pinezka wrote:Justine, Józefka, ja będę testować parę dni po Was. Dziś miałam transfer dwóch blastek 4BB. Trzymam za Was kciuki
Oby były z tego same bliźniaki
musi byćtrzymam kciuki !!!
pinezka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png