IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Gracjana wrote:Hej Dziewczyny.
Wpisuję się na tym forum po raz pierwszy. Jestem 4 dni po transferze blastocysty 3AA. Nie mam żadnych objawów, ani bólu brzucha,ani bólu jajników,głowy itp,żadnych oznak implantacji.
Czy jest w ogóle jakaś szansa,że będzie dobrze i czy warto mieć nadzieję?
Witaj na pocieszenie Ci powiem, że u mnie 6 dpt i też żadnych objawów nie mam. Głowa do góry!!!Gracjana lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Asiula86 wrote:Piggy, moje 2BB pięknie walczyło, ale mu się nie udało! Co nie oznacza, że Twojemu się nie uda!
Też bym chciała mieć jeszcze zarodki
No i zastanawiamy się z mężem, czy program Optimum, czy All Inclusive... co i tak nie zmienia faktu, że musimy liczyć, że z lekami za nową procedurę zapłacimy ok. 12 tys. zł... jakby dodać jeszcze 14 tys. które wydaliśmy przez ostatni rok na leczenie, to okazuje się, że miałabym bardzo piękny samochódDobrze, że nie wydaliśmy kasy, którą zostaliśmy na weselu od gości...
Asiula, my wzięliśmy Optimum bez leków. Dokupiliśmy embryo i AH. Wyszło jakoś około 400 zł taniej. Musicie sobie poprzeliczać.
Agnieszka, bardzo mi przykro... Trzeba jednak wierzyć i walczyć dalej..
Triss mam nadzieję, że histeroskopia nic nie wykaże a jedynie pomoże w zagnieżdżeniu.
Anuszka, u nas jest podobnie.. Teście nie wiedzą, że podchodziliśmy do in vitro. Jednak jak kupiliśmy mieszkanie, chcieli od nas pożyczać pieniądze bo myśleli że mamy niewiadomo ile kasy. A mamy kredyt jak większość.. żyliśmy wtedy kilka miesięcy na karcie kredytowej, nie stać nas było nawet na kino. Po roku teściowa stwierdziła, że ona nie myślała że my naprawdę nie mieliśmy pieniędzy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 08:18
triss, Asiula86, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Takanijaka powodzenia na dzisiejszym transferze.
Józefka powodzenia! mam nadzieję, że brak objawów u nas to jednak dobry objaw.
Ja jestem bardzo rozpalona i ciągle mi bardzo zimno.Poza tym nic a nic.
Cisza przed burzą
Takanijaka, Agnieszka_A., józefka lubią tę wiadomość
-
Krew oddana. Myślę, że ok 14 będą wyniki
sylwiaśta159, agulas, kuciak, kookana1987, La-mia, Asiula86, aneczka2015, józefka, mia6, iga 79, justa1234, pragnaca dzidziusia, Karolina1111, Mimbla, Selena, Moniaa, BISCA, gosia81, Mimi86 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyAsiula86, widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji. Tez zrezygnowaliśmy z programu rządowego ale już tego nie chcę nawet komentować.... Teraz też się zastanawiam czy program optimum czy all, podchodzimy w Gdańsku, ale wcześniej zdecydowałam się na histero wiec pewnie przed 1. listopada nie zdążymy.. Ale w sumie tylko histero mi została z badań których jeszcze nie robilam więc chce juz mieć wszystko zrobione. Jakoś nie nastawiam się na sukces, już nie podchodzę do tego z takim entuzjazmem jak za pierwszym razem...
-
Hej dziewczynki, dziś u mnie transfer, jakoś to do mnie nie dociera
ale piszę z innym problemem, otóż czy któraś z was po lutinusie miała swędzenie w okolicach intymnych ? u mnie od przedwczoraj pojawił się ten problem, już jestem w stresie że to zaszkodzi zarodkomaneczka2015, józefka, agulas, mia6, justa1234, pragnaca dzidziusia, Justine, Selena, czarownica_tea, gosia81 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Histeroskopię już miałam, jest ok.
Weźmiemy chyba jednak Optimum. Lekarz zaleca nam do tego AH i IMSI-MSOME. Zastanawiam się tylko co to jest dokładnie to FAMSI... Podobno jeszcze większe powiększenie, więc może na to się "skusimy". Ale pogadam jeszcze z lekarzem. Weryfikacji nie chcę chyba robić. No i niech @ przychodzi jak najszybciej... Najdalej w środę niech będzie...
A dzisiaj w ogóle ciężki dzień, bo pierwszy w pracy po dwutygodniowej nieobecności...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Eliz wrote:Hej dziewczynki, dziś u mnie transfer, jakoś to do mnie nie dociera
ale piszę z innym problemem, otóż czy któraś z was po lutinusie miała swędzenie w okolicach intymnych ? u mnie od przedwczoraj pojawił się ten problem, już jestem w stresie że to zaszkodzi zarodkom
Mnie swędziało. Takie uroku Lutinusa. Ale spokojnie to zarodkom nie zaszkodzi. -
nick nieaktualnyDziewczyny, jeżeli Któraś zainteresowana to idę dzisiaj do doktora M w gyncentrum. Dowiem się co dalej w tym roku z refundacją (zostało mi jeszcze jedno podejście). Miłego dnia!
sylwiaśta159, mia6, Karolina1111, pabelka88, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Mnie swędziało. Takie uroku Lutinusa. Ale spokojnie to zarodkom nie zaszkodzi.
Ale wspominałaś lekarzowi o tym bo nie wiem czy mówić ?Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
cisza wrote:Dziewczyny, jeżeli Któraś zainteresowana to idę dzisiaj do doktora M w gyncentrum. Dowiem się co dalej w tym roku z refundacją (zostało mi jeszcze jedno podejście). Miłego dnia!
Ja jestem zainteresowana, więc jak będziesz coś wiedziała, to daj znać
Dziewczyny, które dzisiaj testują, albo podchodzą do transferu - mocno zaciskam kciuki
Ja mam jutro punkcję...i ogromnego stresa.Karolina1111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Ja jade na 10.40 do kliniki, wtedy też dopiero oddam krew, z tego co wiem to wyniki są w przeciągu ok 2-3 h. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki i dziekuje za Wasze wsparciemysza89, józefka, Asiula86, Justine, OctAngel, Agnieszka_A., agulas, lipa, Karolina1111, mrth666, Mimbla, pabelka88, Selena, Selena, Moniaa, Agi83, aneczka2015, mia6, czarownica_tea, iga 79, justa1234, Beata.D, gosia81, Mimi86, Anuszka, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:mysza89 a invimed w którym mieście ?
Gracjana witajBrak objawów to też objaw uszy do góry będzie dobrze
Myśle o Wrocławiu ,bo tam mam najbliżej lub z rządówki w Krakowie ,jeśli te 2 mrozaki nie dadzą rady ...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
pragnaca dzidziusia wrote:Ja jade na 10.40 do kliniki, wtedy też dopiero oddam krew, z tego co wiem to wyniki są w przeciągu ok 2-3 h. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki i dziekuje za Wasze wsparcie
zaciskam kciuki!!!
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png