IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pragnaca dzidziusia wrote:Ja jade na 10.40 do kliniki, wtedy też dopiero oddam krew, z tego co wiem to wyniki są w przeciągu ok 2-3 h. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki i dziekuje za Wasze wsparcie
Będziesz mieć wyniki szybciej niż ja
Trzymam mocno kciukipragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Piggy dopiero doczytałam ze się nie udało
przykro mi. Anuszka Tobie również współczuję
U mnie przestój... Tkwie w martwym punkcie. Gameta nie ma środków... I zastanawiam się czy robić histero teraz czy odwlekac do grudnia...
Jeśli chodzi o kasę i teściów no i moich rodziców to całe szczęście możemy liczyć na ich pomoc. Wspomagają nas jak musimy wykupić leki, moja mama dała mi na embryoglue. Niestety też mamy kredyt który nas pochlania
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Triss, to się nazywa Koagulologia - czasy krzepnięcia. W tym jest całość (czasy, wskaźniki i inne). Miałam to robione do laparoskopii. Dodatkowo Biochemia jony, biochemia metabolity, hematologia - badania uzupełniające, morfologia krwi obwodowej 22 parametry. Dopytaj w klinice, żeby nie kuli Cię kilka razy.
Asiula, tak jak napisałaś, FAMSI to jeszcze większe powiększenie. Też się nad tym zastanawialiśmy. Lekarz nam powiedział, że to się robi jeśli wyniki nasienia są złe.triss lubi tę wiadomość
-
mia6 wrote:Ja jestem zainteresowana, więc jak będziesz coś wiedziała, to daj znać
Dziewczyny, które dzisiaj testują, albo podchodzą do transferu - mocno zaciskam kciuki
Ja mam jutro punkcję...i ogromnego stresa.trzymam kciuki
mia6 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualny
-
Cóż, dopytam jeszcze lekarza. Póki co powiedział, że IMSI MSOME. I na to na pewno się zdecydujemy, ale jeśli FAMSI by pomogło jeszcze bardziej u nas, to zrobimy. Fragmentacja z tego co pamiętam, to dobra wyszła, a morfologia trochę słaba, chociaż w dniu punkcji wyniki były nadzwyczaj dobre
Trzymam kciuki za wszystkie bety, transfery, punkcje i wszelkie badania i wizyty!!! :*agulas, pragnaca dzidziusia, Karolina1111, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Triss możesz np. w Diagnostyce zrobić dwie mutacje układu krzepnięcia na tzw wrodzoną trombofilię (czynnik V Leiden + mutacja 20210G G-A genu protrombiny). W pakiecie wychodzą taniej.
triss lubi tę wiadomość
-
a poza tym to tylko dodam na marginesie, że wczoraj byłam troszku przymulona po sobocie, ale dziś jestem jak brzytwa
od samego rana trzymam za naszą mniejszość testującą wszystkie moje kciuki, zwieracze i mięśnie kegla zaciśnięte
popołudniu jadę do gina, może już się dowiem kiedy będzie ET
Justine, Agnieszka_A., Asiula86, lipa, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Triss możesz np. w Diagnostyce zrobić dwie mutacje układu krzepnięcia na tzw wrodzoną trombofilię (czynnik V Leiden + mutacja 20210G G-A genu protrombiny). W pakiecie wychodzą taniej.
Ok, zrobić te mutacje plus dodatkowo to co pisała Agulas? -
nick nieaktualny
-
triss wrote:Ok, zrobić te mutacje plus dodatkowo to co pisała Agulas?
Uhm.
No i możesz dopytać o przeciwciała. Antykoagulant toczniowy, ANA1, przeciwkardiolipinowe moze na początek wystarczą.triss lubi tę wiadomość
-
Triss, sprawdziłam i te ostatnie wspomniane przeze mnie przeciwciała nazywają się:
przeciwciała przeciw beta -2- glikoproteinie-1 w klasie IgG i IgM
robiłam też przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi
powodzenia
triss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny