X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Lutinus 3x2 i od wczoraj 3x 1 duphaston.

Kochana dzwon do lekarza albo pielegniarki. Moze lutinus sie zle przyswaja, slyszalam, ze nie zawsze jest tolerowany i jego inne pochodne sa bardziej sprawdzone tj. utrogestan czy inne jeszcze.

Kava lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Kochana dzwon do lekarza albo pielegniarki. Moze lutinus sie zle przyswaja, slyszalam, ze nie zawsze jest tolerowany i jego inne pochodne sa bardziej sprawdzone tj. utrogestan czy inne jeszcze.

Podobnie uważam, że powinnaś zadzwonić i skonsultować sytuację. Progesteron podtrzymuje ciąże. Nie wiem jak działa duphaston. Ale jeśli bierzesz go od wczoraj, to chyba za wcześnie na podniesienie. Wg mnie i tak masz mało tego progesteronu. Ja miałam 3x3 dowcipnie i 3x3 podjęzykowo.

Obecnie mam dawkę 3x1, a progesteron mam ok 38.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:13

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie ale jestem w pracy i nie za bardzo mam jak a leki i tak mam w domu :-(

bhywanlil4ktaodk.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    W trzeciej dobie zarodek nie jest chyba jeszcze blastocysta...

dokładnie jeszcze nie jest, ale ja miałam podany świeży zarodek ośmiokomórkowy w 3 dobie :) a reszta i tak dotrwała do 5doby

myszaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak zwiększaj progesteron na własną rękę i zrób betę po 48h jeszcze. Trzymam mocno kciuki.
    Wiele ciąż zależy od progesteronu wiec proszę go jeść i wkładać w dużej ilości heh:-)
    Obserwuj jeszcze z dwie bety a później lekarz.
    Myśl pozytywnie.

agulas, Inska, justa1234, Konwalia, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Melduję że krew oddana. Teraz czekanie do wieczora :)

Powodzenia Justine!

Justine, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png

Wysłany: 24 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedna ważna rzecz, kiedyś o tym pisałam. Nie wiem jak miała Marta przy pozamacicznej ale mi wtedy hcg rosło słabo za chwile super później spadalo i rosło i tak w kółko, ale wtedy progesteron miałam 10 12 10ng aż nagle 0.5ng!
    Ponoć krytycznie niski progesteron a rosnąca beta może świadczyć o CP -o tym dowiedziałam się w szpitalu, w rozmowie z dwoma dr,a mój wcześniejszy ginekolog ladował we mnie ogromne dawki luteiny wtedy i podniósł ja konskimi dawkami chyba d 18ng.
    Ale generalnie, każda z nas tak dużo przeszła, że ja po prostu zawsze proszę was o uwagę i o to by obserwować swoje ciało....
    Kuciaku i nie mam tu na myśli ciebie, ale było to kilka sytuacji z bardzo niskim progesteronem pomimo brania leków.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 24 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine czekamy i ściskamy kciuki!

Justine lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie zadzwonic. Beta przyrasta prawidłowo. Rozmawialam nawet z doktorem M. Powiedzial żeby progesteronem sie nie przejmować bo duphadton nie wychodzi we krwii. Przyjmuje największe przyswajalne dawki. Za tydzień przyjść na usg.

Mimbla, Konwalia, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Dziewczyny jedna ważna rzecz, kiedyś o tym pisałam. Nie wiem jak miała Marta przy pozamacicznej ale mi wtedy hcg rosło słabo za chwile super później spadalo i rosło i tak w kółko, ale wtedy progesteron miałam 10 12 10ng aż nagle 0.5ng!
    Ponoć krytycznie niski progesteron a rosnąca beta może świadczyć o CP -o tym dowiedziałam się w szpitalu, w rozmowie z dwoma dr,a mój wcześniejszy ginekolog ladował we mnie ogromne dawki luteiny wtedy i podniósł ja konskimi dawkami chyba d 18ng.
    Ale generalnie, każda z nas tak dużo przeszła, że ja po prostu zawsze proszę was o uwagę i o to by obserwować swoje ciało....
    Kuciaku i nie mam tu na myśli ciebie, ale było to kilka sytuacji z bardzo niskim progesteronem pomimo brania leków.
    No to mnie pocieszyłaś.

bhywanlil4ktaodk.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:53

Mimbla, agulas, pragnaca dzidziusia, Beata.D lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:53

Justine, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doloze luteine. Bo mam w domu.

Mimbla, agulas, pragnaca dzidziusia, Kava, Beata.D lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak - tez słyszałam ze dupek nie podnosi wyniku progesteronu z krwi

pragnaca dzidziusia, Mimbla, Kava lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak nie stresuj sie :) mnie tez mowiono ze tylko luteina wychodzi w krwi- dupek juz nie mimo ze swoje zadanie spelnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:10

pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine czekamy kochana i kciukamy &&&&&

pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla testujących!

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, ale podnosisz ciśnienie :D czekamy, czekamy, czekamy ... :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam dziś dzień w pracy, wszystkiego się odechciewa, głowa mnie boli, klienci męczą o jakieś głupoty.
    Może by tak wysyp jakichś dobrych wiadomości, poproszę.

sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie - apropo mrozenia zarodkow w klinice Invicta. Czy ktoras z Was miala mrozona blastocyste w 6 dobie? Bo moj jeden zarodek 1BB, myslalam, ze zamroza mi wtedy w 5 dobie, a oni trzymali go do 6 doby, az biedak padl... <3

jesli chodzi o objawy ciazowe, to tak jak juz dziewczyny pisaly - rowniez mialam pare dni pod rzad uderzenia goraca, jakies dziwne "dreszcze" z 1 dzien tez cos kojarze - a nie bylo mi zimno... no i bardziej nerwowa bylam oraz zaburzenia snu... do dzis czesto sie przebudzam w nocy, nie wiem od czego to zalezy...

aaa zapomnialabym o "dziwnych snach". W ciazy, to sie tak czesto cos sni, ze masakra, same glupoty. Ale tak powiem Wam, ze w dzien, w ktorym dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, w nocy snilo mi sie, ze kolezanka bedzie miala 3 dziecko... ja jej powiedzialam w snie - o boze, znowu bedziesz miala dziecko? Jak sie z nia potem spotkalam, to jej powiedzialam o tym snie, a biedna tak sie wystraszyla, ze az z wrazenia sprawdzila swoj kalendarzyk, kiedy ostatni raz miala @ haha :) wystraszylam ja, bo faktycznie ma juz ona 2 dzieci, a poki co kolejnych nie planuja :)

aneczka2015, mia6, mysza89, pragnaca dzidziusia, Mimbla, SzewskaPasja, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ