IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaniesiack wrote:Justine trzymam mocno kciuki!
Ja jestem 17dpt i już nie robiłam czwartej bety, żeby się za bardzo nie stresować. Mimo tego mam jakieś czarne myśli, że coś może być nie tak z maluszkiemi brzuch boli cały czas jak na @
Ja tez mam bole @. Musimy byc dobrej mysli -
nick nieaktualnypabelka88 wrote:Kochane potrzebuje porady...
Zastanawiam się czy w trakcie czekania na wiesci odnośnie srodkow w klinikach ,nie postymulowac owulki przez np 2 cykle? W sumie mam clo i całą resztę w domu a takie bezczynne czekanie troche mnie drazni...
Czytalam oczywiscie ze jesli przez 6 cykli z clo nie udalo sie zajsc w ciążę,to dalsze stymulacje nie mają sensu.myslicie ze mogla bym spróbować,czy moze nie ma sensu ładować w siebie hormonow?
Kochana wstrzymaj sie....ja tez bym poczekala.Wiem jakie to czekanie jest dobijajace, ale nie chcesz przeciez wydluzyc czasu czekania jeszcze bardziej, stymulacja moze wiazac sie z torbielami i innymi badziewiami, wiec lepiej dmuchac na zimne. -
nick nieaktualnykookana1987 wrote:Hej a ja po wczorajszym podgladaniu sama nie wiem co bedzie...transfer przelozony na za 1 lub 2 cykle. Teraz tylko pobiora jajeczka i beda uspokajac organizm... boje sie tych wsyztskich zlych rzeczy wynikajacych z hiperki...a do tego jakies nowe prawa od listopada...MASAKRA!! co jeszcze?!
Oby tylko te pobrane jajeczka byly w dobrej jakosci i wytrzymaly mrozenie itp.
Justine czekamy na dobre wiesci!!
Piekny wynikNapewno jajeczka beda dobrej jakosci
kookana1987 lubi tę wiadomość
-
aniesiack wrote:Justine trzymam mocno kciuki!
Ja jestem 17dpt i już nie robiłam czwartej bety, żeby się za bardzo nie stresować. Mimo tego mam jakieś czarne myśli, że coś może być nie tak z maluszkiemi brzuch boli cały czas jak na @
wczoraj pierwszy raz musiałam wziąć no spę
agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak jest ból @ to bierzcie nospę i magnez
mi to mega pomogło... i chyba dzięki temu coś się zadziało
.
Dziwie się, że przy pco stosują długi protokół... byłam u kilku lekarzy i nikomu nawet przez myśl nie przeszło, żebyśmy szli długim... mam amh 9,8. Dla mojego bezpieczeństwa... Miałam krótki z malymi dawkami leków a i tak hiperka była. Szczególnie po pierwszej stymulacji. Menopurem...
Pragnąca dzidziusia... uderzenia gorąca to był mój pierwszy objaw... pociłam się nawet w nocy jak było zimno w pokoju. Jak odkurzałam zlewałam się potem... jak leżałam i pachniałam to też się zlewałam xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:40
mrth666, agulas, Mimbla lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dziewczyny możecie coś podpowiedzieć.. Wczoraj miałam punkcję, dziś dzwonili że z 9 komórek - 6 się ładnie zapłodniło i jutro transfer. To będzie 2-gi dzień i czemu tak szybko? Czy to znaczy, że zarodki są słabe? Myślałam, że im dłużej, tym lepiej, że najlepiej jak podają 5 dniowe...
Takanijaka lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Karolina1111 wrote:Dziewczyny możecie coś podpowiedzieć.. Wczoraj miałam punkcję, dziś dzwonili że z 9 komórek - 6 się ładnie zapłodniło i jutro transfer. To będzie 2-gi dzień i czemu tak szybko? Czy to znaczy, że zarodki są słabe? Myślałam, że im dłużej, tym lepiej, że najlepiej jak podają 5 dniowe...
Moim zdaniem im szybciej znajdą się u Ciebie tym lepiej. Ja sama poprosiłam, żeby transfer był w 3 a nie w 5dobie. Żaden inkubator nie zastąpi naturalnego środowiska w macicyEfekty mojego transferu masz na suwaczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:47
Karolina1111, pabelka88, pragnaca dzidziusia, agulas, mia6, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Ja miałam we wtorek transfer crio. Blastki byly zamrozone w 5 dobie, ladnie sie rozmrozily moje 2bb i 3 bb. Myslicie ze lepiej jak pofaja blastki w 3 czy 5 dobie? A po krio w sumie to jak to sie liczy 6 doba?
Agi83 lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyKarolina1111 wrote:Dziewczyny możecie coś podpowiedzieć.. Wczoraj miałam punkcję, dziś dzwonili że z 9 komórek - 6 się ładnie zapłodniło i jutro transfer. To będzie 2-gi dzień i czemu tak szybko? Czy to znaczy, że zarodki są słabe? Myślałam, że im dłużej, tym lepiej, że najlepiej jak podają 5 dniowe...
ja też uważam że lepiej wcześniej wcześniej miałam 5 blastek, a teraz tylko dwa trzydniowe i się udałopragnaca dzidziusia, Karolina1111, mia6 lubią tę wiadomość
-
W trzeciej dobie zarodek nie jest chyba jeszcze blastocysta...
agulas lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Nie jestem znawca ale progesteton masz niski. Beta wudaje sie dobra, tylko ten progesteron. Jakie leki bierzesz?
Ja mysle, ze jest dobra.Agulas miala podobna sytuacje, beta przyrastala ale nie 100% i wszystko jest dobrze. Ktory to dpt?
rl=https://bellybestfriend.pl/graph/ed2a615686e84a93c68a5d140ce366f8][/url]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
nick nieaktualnykuciak wrote:Dzisiejszy wynik beta 73,8 progesteron 11,75. To chyba nie najlepiej?
Ale progesteron troszke niski...sumplementujesz? W jakich dawkach i co bierzesz?
rl=https://bellybestfriend.pl/graph/ed2a615686e84a93c68a5d140ce366f8][/url]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
kuciak wrote:Dzisiejszy wynik beta 73,8 progesteron 11,75. To chyba nie najlepiej?