X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie bo nie wiem co robic a chyba pozadnie zawalilam! Lekarz przepisal mi Encortolon - raz dziennie. Od 8 wrzesnia, czyli od 3 tyg biote go rano. Wczoraj cos mnie tknelo spojrzec w mala karteczke od lekarza i jak byk jest napisane, 1 tabl.wieczorem!!!! Czy mam kontynuowac branie rano czy zmienic i od dzis, az do srody (bo na tyle ich mam) brac wieczorem! Prosze doradzcie!

sylwiaśta159, Anatolka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po punkcji..czuje sie dobrze jesli mozna tak to nazwac...pobrano bardzo duzo pecherzykow przy czym wszystkie puste :( - zalamana

nastepna punkcja i stymulacja w styczniu :(

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 - przykro mi :(

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• triss Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana :( rozmawiałas z lekarzem na ten temat? wspolczuje bardzo...

• lipa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana przykro :( do stycznia lekarz pewnie wymysli coś żeby porawić jakośc komórek. Bierzesz jakieś suplementy?

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: ile średnio dni mija między punkcją a transferem, jeżeli wszystko jest ok? To jest te 3 lub 5 dni tak? bo tak zrozumiałam z tego jakie zarodki wam podawano.
    Pytam, bo mój mąż ma ciągłe problemy z wzięciem dnia wolnego i musimy to jakoś rozegrać. Mogłabym pojechać na transfer sama, ale średnio usmiecha mi się wracać z groszkiem pociągiem :)

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Dziewczyny, jestem załamana :( Dzisiaj jest 4 dpt. Zapomniałam wczoraj po południu zaaplikować Lutinusa, przypomniało mi się po długim czasie, więc wzięłam, no ale po 2 godzinach planowo wzięłam też wieczorną dawkę. W nocy pierwszy raz wstawałam na siku bez bólu brzucha, a rano wstałam bez bólu piersi, które bolały mnie nieprzerwanie całą stymulację, aż do wczoraj. W naturalnych cyklach piersi zwykle bolały mnie trochę po owulacji, a przed @ przechodziło. W ogóle jakieś głupoty mi się śniły i wstałam totalnie rozbita i zdołowana :( Wiem, że brak objawów o niczym nie musi świadczyć, ale zanik objawów, to już chyba nie najlepiej, prawda? :(
    bierz jak dalej... myślę, że na tym etapie nic nie zaszkodzi... i nie denerwuj się, może wczoraj, może dziś powinno dochodzić do implantacji

mia6 lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziewczyny pomozcie bo nie wiem co robic a chyba pozadnie zawalilam! Lekarz przepisal mi Encortolon - raz dziennie. Od 8 wrzesnia, czyli od 3 tyg biote go rano. Wczoraj cos mnie tknelo spojrzec w mala karteczke od lekarza i jak byk jest napisane, 1 tabl.wieczorem!!!! Czy mam kontynuowac branie rano czy zmienic i od dzis, az do srody (bo na tyle ich mam) brac wieczorem! Prosze doradzcie!
    Ja mam brac encorton właśnie 1x rano, myśle ze na twoim miejscu nie zmieniała bym już pory...

Inska lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Moniaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ja też brałąm encortolon Lekarka powiedziała aby brać na noc, bo mogą być zaburzenia równowagi i mogę być senna. Także bądz spokojna zapewne zlecając porę również to miał na myśli. Ja na Twoim miejscu zaczęłabym brać teraz wieczorem... No chyba że nie masz jakiś takich działań ubocznych to możesz pozostać przy rannej dawce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:03

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    no i po punkcji..czuje sie dobrze jesli mozna tak to nazwac...pobrano bardzo duzo pecherzykow przy czym wszystkie puste :( - zalamana

nastepna punkcja i stymulacja w styczniu :(
    To się bardzo rzadko zdarza, zwłaszcza przy dużej ilości pęcherzyków. Co na to lekarz??? (bo domyślam się, że estradiol miałaś wysoki i lek uwalniający komórki jajowe przyjęłaś o właściwej porze)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ja uważam że nic poważnego sie nie wydarzyło. Często tak bywa że piersi przestają być nabrzmiałe. Twoje hormony po stymulacji dochodza trochę do siebie... A to opóźnienie w dawce lutinusa nie powinno aż tak wpłynąć drastycznie na tym etapie.

Agi83, mia6, agulas, Kava lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie: ile średnio dni mija między punkcją a transferem, jeżeli wszystko jest ok? To jest te 3 lub 5 dni tak? bo tak zrozumiałam z tego jakie zarodki wam podawano.
    Pytam, bo mój mąż ma ciągłe problemy z wzięciem dnia wolnego i musimy to jakoś rozegrać. Mogłabym pojechać na transfer sama, ale średnio usmiecha mi się wracać z groszkiem pociągiem :)
    Ja myślę że powinnaś zwrócić się z tym pytaniem do lekarza prowadzącego. Często to właśnie kliniki preferują jakąś porę na podanie zarodków, jedne podają częściej w 3 dniu inne w 5. U mnie w Kriobanku jeśli wszystko jest ok to czekają na 5 dzień.

• kookana1987 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, lekarz powiedzial ze to sie czasem zdarze, zadko ale jednak. Sa dwa powody takiej sytuacjii:
    - zle stymulanty, za duzo pecherzykow
    - badz moj organizm poprostu nie produkuje komorek jajowych.

Caly czas biore folik i femibion, magnez i juz sama nie wiem co jeszcze :(

jesli to samo powtórzy sie w styczniu bede musiala pomyslec o komorce dawczyni :( ehh co jeszcze ??

chyba zmienie diete i do stycznia zobaczymy :)
    teraz staram sie o tym nie myslec, bedzie co ma byc

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    doba druga, trzecia lub piata. Wszystko zależy od ilości i jakości zarodków a także od doświadczenia i wyników kliniki

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki zacznę od tego:

- mega wsparcie dla OctAngel i Kookana1987 dziewczyny wspieram i wspólczuje
    - gratulacje dla aneczka2015 i myszaaa no tylko kolejnych przyrostów Wam życzę i dużoooo zdrówka, cierpliwości i spokojnych 9 mcy

a co u mnie @ dziś przyszła, plan jest taki, że zapisałam się na koeljną procedurę kiedy tego nikt nie wie napewno czekamy do 2016 kiedy klinika dostanie kase. Będą dzwonić :( Pozostaje mi serduszkowanie z małżonkiem i może wyjazd w góry terapeutyczny kiedy jeszcze nie wiemy bo narazie planujemy.

Zastanawiam się nad skorzystaniem z porady psychologa zajmującego się płodnością i in vitro co Wy na to? Czy któraś już może korzystała???

Pozdrawiam Was wszystkie!!!

kookana1987, Libra, triss, gosia81, Agi83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja myślę że powinnaś zwrócić się z tym pytaniem do lekarza prowadzącego. Często to właśnie kliniki preferują jakąś porę na podanie zarodków, jedne podają częściej w 3 dniu inne w 5. U mnie w Kriobanku jeśli wszystko jest ok to czekają na 5 dzień.

tak wiem, ale wizyte w z klinice mam dopiero 8 października, a niestety jestem nerwusem, który lubi mieć wszystko zaplanowane od a do z:)

a więc kolejne z serii tych pytań: a punkcja zazwyczaj (statystycznie) w ktorym dniu cyklu jest w protokole krótkim i długim?

age.png
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie przyjelam bchg bo grozi mi hiperstymulacja. Przed punkcja bralam gonapeptyl zeby nie pekaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:15

• lipa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    Hej, lekarz powiedzial ze to sie czasem zdarze, zadko ale jednak. Sa dwa powody takiej sytuacjii:

jesli to samo powtórzy sie w styczniu bede musiala pomyslec o komorce dawczyni :( ehh co jeszcze ??

ja biore do tego koenzym q10 i inofolic. dużo o nich czytałam, mam nadzieję, ze pomagają,. masz teraz czas na sumplementacje, może warto coś pobrać od tego stycznia. nie zaszkodzi, a może pomóc.

kookana1987, agulas lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:

ja brałam wit D w okresie jesienno-zimowo-wiosennym, dhea, q10, inofolic... borykam się z niska rezerwą i produkuję małą ilość komórek. Zwiększyć mi to ilości komórek nie zwiększyło, ale jakość lepsza. A może u Ciebie warto zrobić lekką stymulację... postawić na mniej pęcherzyków, ale za to lepszej jakości? Mi to pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:18

agulas lubi tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia6 myślę, że pominięcie lutinusa to nie jest jakaś tragedia. A te objawy wiesz jak wyglądają, jedne dziewczyny mówią, że nic nie czują, inne od początku coś czują. Przy takich dawkach hormonów, które przyjmujemy wszystko jest możliwe więc nie sądzę, że ma to jakikolwiek wpływ na groszka ;-) głowa do góry!

Libra, mia6, agulas, Mimbla lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ