X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Mia jak sie czujesz? Pozdrawiam

No właśnie pisałam kilka stron temu, że mam słaby dzień dzisiaj, źle spałam, ból piersi i brzucha minął i lekkiego doła załapałam. Dziewczyny mnie trochę pocieszyły. Dużo zajęć dzisiaj mam, to może uda mi się do wieczora nie analizować przesadnie ;) ale to czekanie na test jest wykańczające (a jeszcze tyle trzeba wytrzymać ;)
    A jak tam u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:55

agulas lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• triss Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookana a miałas badany poziom estradiolu przed punkcją? ile komórek i jaki poziom estradiolu miałas?

Eliz kciuki !

• lipa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    Dziewczynki niedługo jadę po moją ostatnią kropeczkę... Trzymajcie kciuki bo ja już mam lekkiego pietra, transfer to pikuś tylko boję się tych dni...

dokładnie, wszystko to pikuś. Nie wyobrażam sobie tego okresu oczekiwania.

maryska90 lubi tę wiadomość

age.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. super wynik ! Powodzenia :)
    V. wrote:
    Aneczka, gratuluję pięknej bety! I trzymam kciuki za przyrost :D

OctAngel, przykro mi :( Tak jak mówisz, może ten zarodek był po prostu nieprawidłowy... Dużo siły Ci życzę.

Evaa, ja biorę Gonapeptyl od 2 tygodni (plus od 3 dni Menopur), skutków ubocznych zero - odpukać :) Oby tak zostało.

U mnie dzisiaj 5 dc, miałam pierwszy monitoring, mam 22 pęcherzyki :) po 11 z każdej strony. Wy tu jesteście obyte z tematem więc powiedzcie mi proszę jak oceniacie ten wynik i ile dojrzałych komórek (statystycznie) mam szansę z tego uzyskać? Doktorek był zadowolony, nawet pozwolił sobie na żart mówiąc o mnie "kura nioska", rozbawił mnie tym ;) Menopur zostaje w dawce 225, kolejne usg pojutrze. Możliwe, że punkcja już w weekend, OMG!

V. lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    dokładnie, wszystko to pikuś. Nie wyobrażam sobie tego okresu oczekiwania.
    Dokladnie :) ja jeszcze tylko oprocz okresu oczekiwania boje sie wyniku punkcji.

maryska90 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No właśnie pisałam kilka stron temu, że mam słaby dzień dzisiaj, źle spałam, ból piersi i brzucha minął i lekkiego doła załapałam. Dziewczyny mnie trochę pocieszyły. Dużo zajęć dzisiaj mam, to może uda mi się do wieczora nie analizować przesadnie ;) ale to czekanie na test jest wykańczające (a jeszcze tyle trzeba wytrzymać ;)
    A jak tam u Ciebie?

U mnie bez zmian praktycznie zero objawow. Jedynie co to czasami czuje podbrzysze ale nue jest to bol jak na @. Ciagnie tak jakby ale to sa tylko takie momenty. Jutro jade i troszke stresik bedzie co z beta, wzrośnie? Ale nic nie moge wiecej zrobic, tylko czekac a to czekanie jest dla nas wszystkich najgorsze. Glowa do gory wszystko będzie dobrze, musi byc!

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest oczekiwanie na wynik punkcji, później informacja ile udało się zapłodnić komórek no i ile zarodków udało się ostatecznie uzyskać i to okropne oczekiwanie... No dziewczyny mamy trochę tych trudnych momentów...

aneczka2015, sylwiaśta159, Inska, Karolina1111 lubią tę wiadomość

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    Najgorsze jest oczekiwanie na wynik punkcji, później informacja ile udało się zapłodnić komórek no i ile zarodków udało się ostatecznie uzyskać i to okropne oczekiwanie... No dziewczyny mamy trochę tych trudnych momentów...
    Kochana musisz byc dzielna wiem ze ciezko, ze przychodza gorsze momenty ale musosz dac rade. Ja w niedzielę ryczalam jak wół, tez mialam slabszy dzien, teraz jest ok. Mysle ze duzo juz przeszlysmy ale kazda z nas będzie miala to wynagrodzone! Trzymam kciuki za wszystkie kobitki i oby bylo jak najwiecej dobrych wieści. Powodzenia kochane!

maryska90, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:09

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymam wszystko dla mojej Marceliny bądź Marcela <3 mam tylko nadzieje, ze dobrze rozpoczynam stymulacje o to dzisiejsze niewielkie krwawienie to poczatek cyklu. Nawet plamienie juz ustaje. Okaze sie w poniedzialek ;)

pabelka88, Evaa, lilou, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 no kurcze, ale zeby wszystkie puste byly? hm... wlasnie - jaki mialas estradiol, jak nie byl bardzo niski - to jakies komorki powinny byc <3

daj znac co powie lekarz...

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    krew oddana, wynik betki będzie o 15 <bojęsię>

ściskam kciuki bardzo mocno!

Eliz, Inska lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ewidentnie negatyw...
    Dziś jadę do gina,pogadam z nim o stymulacji do czasu wieści z kliniki!
    Paluchy za Was zaciśnięte!!!!!! :-*

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja też brałąm encortolon Lekarka powiedziała aby brać na noc, bo mogą być zaburzenia równowagi i mogę być senna. Także bądz spokojna zapewne zlecając porę również to miał na myśli. Ja na Twoim miejscu zaczęłabym brać teraz wieczorem... No chyba że nie masz jakiś takich działań ubocznych to możesz pozostać przy rannej dawce :)

Dzieki Moniaa! Zostane jednak przy porannym braniu. Nie chce teraz nagle zmieniac organizmowi rutyny. Czuje sie bardzo dobrze po tych lekach, takze jesli powod byl czysto pragmatyczny (sennosc/ zaburzenia rownowagi, ktorych nie mam), to juz lepiej wybiore je do konca rano. xxx

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzieki Moniaa! Zostane jednak przy porannym braniu. Nie chce teraz nagle zmieniac organizmowi rutyny. Czuje sie bardzo dobrze po tych lekach, takze jesli powod byl czysto pragmatyczny (sennosc/ zaburzenia rownowagi, ktorych nie mam), to juz lepiej wybiore je do konca rano. xxx
    xxx Inska skąd dokładnie piszesz xxx? Pozdrawiam

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziewczyny pomozcie bo nie wiem co robic a chyba pozadnie zawalilam! Lekarz przepisal mi Encortolon - raz dziennie. Od 8 wrzesnia, czyli od 3 tyg biote go rano. Wczoraj cos mnie tknelo spojrzec w mala karteczke od lekarza i jak byk jest napisane, 1 tabl.wieczorem!!!! Czy mam kontynuowac branie rano czy zmienic i od dzis, az do srody (bo na tyle ich mam) brac wieczorem! Prosze doradzcie!

Mnie ZAWSZE każdy z lekarzy encorton kazał brać rano. Zostaw już :-)

Inska lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mnie ZAWSZE każdy z lekarzy encorton kazał brać rano. Zostaw już :-)
    ja też brałam rano 1 i na południe 1/2... ale teraz rozumiem moje zawroty głowy

Inska lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z innej beczki... Jak ja mam zdać to cholerne prawo jazdy!!!

Mimbla lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    nie przyjelam bchg bo grozi mi hiperstymulacja. Przed punkcja bralam gonapeptyl zeby nie pekaly.

To to prawdopodobnie jest powód nieuwolnienia jajeczek. Mnie też groziła przy drugim podejściu a hcg dostałam. Powinni odłożyć transfer, żeby nie było szans na wzrost hcg od zarodka i dać leki na hiperke. Nie było piku Lh, który normalnie powoduje owulacje, bo byłaś na leku wyciszajacym a Ovitrelle/Pregnylu, który ten pik sztucznie zastępuje nie podano Ci. Tu tkwi przyczyna braku jajek...

Edit: nie mogę się powstrzymać-lekarz zje*ał :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:13

Libra, sylwiaśta159, shooa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    U mnie ewidentnie negatyw...
    Dziś jadę do gina,pogadam z nim o stymulacji do czasu wieści z kliniki!
    Paluchy za Was zaciśnięte!!!!!! :-*

a robiłaś na teście tej samej firmy?

age.png
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ