IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka2015 wrote:Mia jak sie czujesz? Pozdrawiam
No właśnie pisałam kilka stron temu, że mam słaby dzień dzisiaj, źle spałam, ból piersi i brzucha minął i lekkiego doła załapałam. Dziewczyny mnie trochę pocieszyły. Dużo zajęć dzisiaj mam, to może uda mi się do wieczora nie analizować przesadnieale to czekanie na test jest wykańczające (a jeszcze tyle trzeba wytrzymać
A jak tam u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:55
agulas lubi tę wiadomość
-
maryska90 wrote:Dziewczynki niedługo jadę po moją ostatnią kropeczkę... Trzymajcie kciuki bo ja już mam lekkiego pietra, transfer to pikuś tylko boję się tych dni...
dokładnie, wszystko to pikuś. Nie wyobrażam sobie tego okresu oczekiwania.maryska90 lubi tę wiadomość
-
V. super wynik ! PowodzeniaV. wrote:Aneczka, gratuluję pięknej bety! I trzymam kciuki za przyrost
OctAngel, przykro miTak jak mówisz, może ten zarodek był po prostu nieprawidłowy... Dużo siły Ci życzę.
Evaa, ja biorę Gonapeptyl od 2 tygodni (plus od 3 dni Menopur), skutków ubocznych zero - odpukaćOby tak zostało.
U mnie dzisiaj 5 dc, miałam pierwszy monitoring, mam 22 pęcherzykipo 11 z każdej strony. Wy tu jesteście obyte z tematem więc powiedzcie mi proszę jak oceniacie ten wynik i ile dojrzałych komórek (statystycznie) mam szansę z tego uzyskać? Doktorek był zadowolony, nawet pozwolił sobie na żart mówiąc o mnie "kura nioska", rozbawił mnie tym
Menopur zostaje w dawce 225, kolejne usg pojutrze. Możliwe, że punkcja już w weekend, OMG!
V. lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny
-
mia6 wrote:No właśnie pisałam kilka stron temu, że mam słaby dzień dzisiaj, źle spałam, ból piersi i brzucha minął i lekkiego doła załapałam. Dziewczyny mnie trochę pocieszyły. Dużo zajęć dzisiaj mam, to może uda mi się do wieczora nie analizować przesadnie
ale to czekanie na test jest wykańczające (a jeszcze tyle trzeba wytrzymać
A jak tam u Ciebie?
U mnie bez zmian praktycznie zero objawow. Jedynie co to czasami czuje podbrzysze ale nue jest to bol jak na @. Ciagnie tak jakby ale to sa tylko takie momenty. Jutro jade i troszke stresik bedzie co z beta, wzrośnie? Ale nic nie moge wiecej zrobic, tylko czekac a to czekanie jest dla nas wszystkich najgorsze. Glowa do gory wszystko będzie dobrze, musi byc!pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Najgorsze jest oczekiwanie na wynik punkcji, później informacja ile udało się zapłodnić komórek no i ile zarodków udało się ostatecznie uzyskać i to okropne oczekiwanie... No dziewczyny mamy trochę tych trudnych momentów...
aneczka2015, sylwiaśta159, Inska, Karolina1111 lubią tę wiadomość
czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane
wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy. -
maryska90 wrote:Najgorsze jest oczekiwanie na wynik punkcji, później informacja ile udało się zapłodnić komórek no i ile zarodków udało się ostatecznie uzyskać i to okropne oczekiwanie... No dziewczyny mamy trochę tych trudnych momentów...
maryska90, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyWytrzymam wszystko dla mojej Marceliny bądź Marcela
mam tylko nadzieje, ze dobrze rozpoczynam stymulacje o to dzisiejsze niewielkie krwawienie to poczatek cyklu. Nawet plamienie juz ustaje. Okaze sie w poniedzialek
pabelka88, Evaa, lilou, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie ewidentnie negatyw...
Dziś jadę do gina,pogadam z nim o stymulacji do czasu wieści z kliniki!
Paluchy za Was zaciśnięte!!!!!! :-*pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Ja też brałąm encortolon Lekarka powiedziała aby brać na noc, bo mogą być zaburzenia równowagi i mogę być senna. Także bądz spokojna zapewne zlecając porę również to miał na myśli. Ja na Twoim miejscu zaczęłabym brać teraz wieczorem... No chyba że nie masz jakiś takich działań ubocznych to możesz pozostać przy rannej dawce
Dzieki Moniaa! Zostane jednak przy porannym braniu. Nie chce teraz nagle zmieniac organizmowi rutyny. Czuje sie bardzo dobrze po tych lekach, takze jesli powod byl czysto pragmatyczny (sennosc/ zaburzenia rownowagi, ktorych nie mam), to juz lepiej wybiore je do konca rano. xxx -
Inska wrote:Dzieki Moniaa! Zostane jednak przy porannym braniu. Nie chce teraz nagle zmieniac organizmowi rutyny. Czuje sie bardzo dobrze po tych lekach, takze jesli powod byl czysto pragmatyczny (sennosc/ zaburzenia rownowagi, ktorych nie mam), to juz lepiej wybiore je do konca rano. xxxW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Inska wrote:Dziewczyny pomozcie bo nie wiem co robic a chyba pozadnie zawalilam! Lekarz przepisal mi Encortolon - raz dziennie. Od 8 wrzesnia, czyli od 3 tyg biote go rano. Wczoraj cos mnie tknelo spojrzec w mala karteczke od lekarza i jak byk jest napisane, 1 tabl.wieczorem!!!! Czy mam kontynuowac branie rano czy zmienic i od dzis, az do srody (bo na tyle ich mam) brac wieczorem! Prosze doradzcie!
Mnie ZAWSZE każdy z lekarzy encorton kazał brać rano. Zostaw jużInska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kookana1987 wrote:nie przyjelam bchg bo grozi mi hiperstymulacja. Przed punkcja bralam gonapeptyl zeby nie pekaly.
To to prawdopodobnie jest powód nieuwolnienia jajeczek. Mnie też groziła przy drugim podejściu a hcg dostałam. Powinni odłożyć transfer, żeby nie było szans na wzrost hcg od zarodka i dać leki na hiperke. Nie było piku Lh, który normalnie powoduje owulacje, bo byłaś na leku wyciszajacym a Ovitrelle/Pregnylu, który ten pik sztucznie zastępuje nie podano Ci. Tu tkwi przyczyna braku jajek...
Edit: nie mogę się powstrzymać-lekarz zje*ałWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:13
Libra, sylwiaśta159, shooa lubią tę wiadomość