IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzwoniłam do laboratorium i wszystkie 5 kropków ładnie się rozwijało i je zamrozili. Czy ja muszę teraz coś podpisać? Bo coś takiego mówił gość z labo.. ale mówił tak szybko, że jak zwykle nie jestem pewna
To prawda ciągle musimy się stresować. Najpierw czy jakieś pęcherzyki rosną, potem ile pobiorą, ile zapłodnią i ile przeżyje. O oczekiwaniu na testowanie nawet nie wspomnę.. cóż taki los, wierzę, że przez to wszystko będziemy wspaniałymi mamami, bo doskonale wiemy jaki to skarb mieć dziecko ❤Agi83, aneczka2015, Takanijaka, Libra, mia6 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Agi83 wrote:Dziewczyny, z innej beczki... Jak ja mam zdać to cholerne prawo jazdy!!!
. Doszlo nawet do tego ze w dalekie trasy np. Nad morze czy gdziekolwiek na wakacje tez ja kieruje tak to polubiłam. Wiec zaprzyj sie i nie odpuszczaj choc wiem ze nie jest latwo.
Kava lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Agi nie zazdroszcze zdawania prawka. Ja mam od 4 lat prawko i nie zaluje wysiłku. Jade kiedy chce i gdzie chce i nie musze sie nikogo prosic
. Doszlo nawet do tego ze w dalekie trasy np. Nad morze czy gdziekolwiek na wakacje tez ja kieruje tak to polubiłam. Wiec zaprzyj sie i nie odpuszczaj choc wiem ze nie jest latwo.
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Anatolka wrote:To to prawdopodobnie jest powód nieuwolnienia jajeczek. Mnie też groziła przy drugim podejściu a hcg dostałam. Powinni odłożyć transfer, żeby nie było szans na wzrost hcg od zarodka i dać leki na hiperke. Nie było piku Lh, który normalnie powoduje owulacje, bo byłaś na leku wyciszajacym a Ovitrelle/Pregnylu, który ten pik sztucznie zastępuje nie podano Ci. Tu tkwi przyczyna braku jajek...
Anatolka skoro tak jest to czemu mój lekarz też właśnie w obawie przed hiperką jak zobaczył estradiol na poziomie 3000 zastosował na 36 godzin przed punkcją zamiast ovitrelle 2xgonapeptyl 0,1mg? i z 12 pęcherzyków miałam 8 dojrzałych komórekObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Tilka wrote:Anatolka skoro tak jest to czemu mój lekarz też właśnie w obawie przed hiperką jak zobaczył estradiol na poziomie 3000 zastosował na 36 godzin przed punkcją zamiast ovitrelle 2xgonapeptyl 0,1mg? i z 12 pęcherzyków miałam 8 dojrzałych komórek
A miałaś krótki protokół? -
Agi83 wrote:xxx Inska skąd dokładnie piszesz xxx? Pozdrawiam
Agi83, pisze z Dublina, takze nagimnastykowalam sie, zeby pozwolono mi przyleciec do Polski az na 3 tygodnie w przyszlym miesiacu. A lecze sie w Kriobanku, gdzie juz za 14 dni, mam nadzieje!, rozpoczne stymulacjeA ty?
Agi83, Kava lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:A miałaś krótki protokół?
tak, miałam krótkiObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Tilka wrote:tak, miałam krótki
Widzisz - od razu trafiłam. To dlatego można było podać gonapeptyl. Też wywołał sztuczny pik Lh i uwolnienie jajek. Zadziałał podobnie jak hcg z Ovitrelle czy Pregnylu (spowodował dojrzałość pęcherzyka). Brany długo "żeby jajka nie pękały" (tak napisała koleżanka, której wpis dotyczył) spełniał inna rolę. Inaczej działa podany jednorazowo a inaczej brany jako wyciszacz. Jako wyciszacz nie mógł zadziałać jak u Ciebie. Różnice w protokolach to są i w działaniu leków w zależności od sposobu użycia.
Ps. A wiecie, że pregnylem/Ovitrelle też można wystymulowac jajeczka? Można zastosować je jako stymulanty. Trzeba tylko wiedzieć jaknie służy wyłącznie do "pękania" pęcherzyków czy dojrzewania jajek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:31
kuciak, Agi83, sylwiaśta159, Tilka, muszynka, Anna255, triss, Libra, V., Mimi86, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:To to prawdopodobnie jest powód nieuwolnienia jajeczek. Mnie też groziła przy drugim podejściu a hcg dostałam. Powinni odłożyć transfer, żeby nie było szans na wzrost hcg od zarodka i dać leki na hiperke. Nie było piku Lh, który normalnie powoduje owulacje, bo byłaś na leku wyciszajacym a Ovitrelle/Pregnylu, który ten pik sztucznie zastępuje nie podano Ci. Tu tkwi przyczyna braku jajek...
Edit: nie mogę się powstrzymać-lekarz zje*ałAgi83 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wow jestesm pod wrazeniem Twojej wiedzy. Jestes dla nas wszystkich skarbem
Hehe swoja droga ciekawie musi wygladac Twoja wizyta u lekarza, pewnie, nie raz go zaginasz chyba, ze nie mialas "przyjemnosci" trafic na konowała
Anatolka wrote:Widzisz - od razu trafiłam. To dlatego można było podać gonapeptyl. Też wywołał sztuczny pik Lh i uwolnienie jajek. Zadziałał podobnie jak hcg z Ovitrelle czy Pregnylu (spowodował dojrzałość pęcherzyka). Brany długo "żeby jajka nie pękały" (tak napisała koleżanka, której wpis dotyczył) spełniał inna rolę. Inaczej działa podany jednorazowo a inaczej brany jako wyciszacz. Jako wyciszacz nie mógł zadziałać jak u Ciebie. Różnice w protokolach to są i w działaniu leków w zależności od sposobu użycia.
Ps. A wiecie, że pregnylem/Ovitrelle też można wystymulowac jajeczka? Można zastosować je jako stymulanty. Trzeba tylko wiedzieć jaknie służy wyłącznie do "pękania" pęcherzyków czy dojrzewania jajek.
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny