X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    a dhea to tez suplement? jaki kupujesz widze ze jest wiele roznych rodzajow

Dhea przy podwyższonych androgenach przy PCOS jest niewskazane.

Libra lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do laboratorium i wszystkie 5 kropków ładnie się rozwijało i je zamrozili. Czy ja muszę teraz coś podpisać? Bo coś takiego mówił gość z labo.. ale mówił tak szybko, że jak zwykle nie jestem pewna ;-)

To prawda ciągle musimy się stresować. Najpierw czy jakieś pęcherzyki rosną, potem ile pobiorą, ile zapłodnią i ile przeżyje. O oczekiwaniu na testowanie nawet nie wspomnę.. cóż taki los, wierzę, że przez to wszystko będziemy wspaniałymi mamami, bo doskonale wiemy jaki to skarb mieć dziecko ❤

Agi83, aneczka2015, Takanijaka, Libra, mia6 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny, z innej beczki... Jak ja mam zdać to cholerne prawo jazdy!!!
    Agi nie zazdroszcze zdawania prawka. Ja mam od 4 lat prawko i nie zaluje wysiłku. Jade kiedy chce i gdzie chce i nie musze sie nikogo prosic :). Doszlo nawet do tego ze w dalekie trasy np. Nad morze czy gdziekolwiek na wakacje tez ja kieruje tak to polubiłam. Wiec zaprzyj sie i nie odpuszczaj choc wiem ze nie jest latwo.

Kava lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, specjalnie nie musisz jechać podpisywać. Jak będziesz to podpiszesz umowę na kriokonserwacje.

Karolina1111 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Agi nie zazdroszcze zdawania prawka. Ja mam od 4 lat prawko i nie zaluje wysiłku. Jade kiedy chce i gdzie chce i nie musze sie nikogo prosic :). Doszlo nawet do tego ze w dalekie trasy np. Nad morze czy gdziekolwiek na wakacje tez ja kieruje tak to polubiłam. Wiec zaprzyj sie i nie odpuszczaj choc wiem ze nie jest latwo.
    Ja lubię jeździć ale jako pasażer... Już sie stresuje tym egzaminem, bardziej jak sama punkcja... To będzie moje 2gie podejście :(

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To to prawdopodobnie jest powód nieuwolnienia jajeczek. Mnie też groziła przy drugim podejściu a hcg dostałam. Powinni odłożyć transfer, żeby nie było szans na wzrost hcg od zarodka i dać leki na hiperke. Nie było piku Lh, który normalnie powoduje owulacje, bo byłaś na leku wyciszajacym a Ovitrelle/Pregnylu, który ten pik sztucznie zastępuje nie podano Ci. Tu tkwi przyczyna braku jajek...

Anatolka skoro tak jest to czemu mój lekarz też właśnie w obawie przed hiperką jak zobaczył estradiol na poziomie 3000 zastosował na 36 godzin przed punkcją zamiast ovitrelle 2xgonapeptyl 0,1mg? i z 12 pęcherzyków miałam 8 dojrzałych komórek

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    Anatolka skoro tak jest to czemu mój lekarz też właśnie w obawie przed hiperką jak zobaczył estradiol na poziomie 3000 zastosował na 36 godzin przed punkcją zamiast ovitrelle 2xgonapeptyl 0,1mg? i z 12 pęcherzyków miałam 8 dojrzałych komórek

A miałaś krótki protokół?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ja lubię jeździć ale jako pasażer... Już sie stresuje tym egzaminem, bardziej jak sama punkcja... To będzie moje 2gie podejście :(

Ja zdalam za 3 razem;). Powodzenia

Agi83, Kava lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mnie ZAWSZE każdy z lekarzy encorton kazał brać rano. Zostaw już :-)

Haha! Dzieki Anatolka! Zostawiam poranna pore! ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    xxx Inska skąd dokładnie piszesz xxx? Pozdrawiam

Agi83, pisze z Dublina, takze nagimnastykowalam sie, zeby pozwolono mi przyleciec do Polski az na 3 tygodnie w przyszlym miesiacu. A lecze sie w Kriobanku, gdzie juz za 14 dni, mam nadzieje!, rozpoczne stymulacje ;-) A ty?

Agi83, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A miałaś krótki protokół?

tak, miałam krótki

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już z pl, ale jesli będziesz potrzebowała pózniej gina to polecam dr z naas

Inska lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    tak, miałam krótki

Widzisz - od razu trafiłam. To dlatego można było podać gonapeptyl. Też wywołał sztuczny pik Lh i uwolnienie jajek. Zadziałał podobnie jak hcg z Ovitrelle czy Pregnylu (spowodował dojrzałość pęcherzyka). Brany długo "żeby jajka nie pękały" (tak napisała koleżanka, której wpis dotyczył) spełniał inna rolę. Inaczej działa podany jednorazowo a inaczej brany jako wyciszacz. Jako wyciszacz nie mógł zadziałać jak u Ciebie. Różnice w protokolach to są i w działaniu leków w zależności od sposobu użycia.

Ps. A wiecie, że pregnylem/Ovitrelle też można wystymulowac jajeczka? Można zastosować je jako stymulanty. Trzeba tylko wiedzieć jak :-) nie służy wyłącznie do "pękania" pęcherzyków czy dojrzewania jajek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:31

kuciak, Agi83, sylwiaśta159, Tilka, muszynka, Anna255, triss, Libra, V., Mimi86, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka!!! Czy moge przyjść do Ciebie na konsultacje ;)

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To to prawdopodobnie jest powód nieuwolnienia jajeczek. Mnie też groziła przy drugim podejściu a hcg dostałam. Powinni odłożyć transfer, żeby nie było szans na wzrost hcg od zarodka i dać leki na hiperke. Nie było piku Lh, który normalnie powoduje owulacje, bo byłaś na leku wyciszajacym a Ovitrelle/Pregnylu, który ten pik sztucznie zastępuje nie podano Ci. Tu tkwi przyczyna braku jajek...

Edit: nie mogę się powstrzymać-lekarz zje*ał :-/
    Anatolka, jesteś zajebis*a, w pozytywnym tego slowa znaczeniu!

Agi83 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Anatolka!!! Czy moge przyjść do Ciebie na konsultacje ;)

Masz Dra M. Starczy Ci On :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka nie wiem czym sie zajmujesz ale jak dla mnie smigaj smialo na medycyne! Mysle ze magistra masz juz w kieszeni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:40

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wow jestesm pod wrazeniem Twojej wiedzy. Jestes dla nas wszystkich skarbem :)
    Hehe swoja droga ciekawie musi wygladac Twoja wizyta u lekarza, pewnie, nie raz go zaginasz chyba, ze nie mialas "przyjemnosci" trafic na konowała :):)
    Anatolka wrote:
    Widzisz - od razu trafiłam. To dlatego można było podać gonapeptyl. Też wywołał sztuczny pik Lh i uwolnienie jajek. Zadziałał podobnie jak hcg z Ovitrelle czy Pregnylu (spowodował dojrzałość pęcherzyka). Brany długo "żeby jajka nie pękały" (tak napisała koleżanka, której wpis dotyczył) spełniał inna rolę. Inaczej działa podany jednorazowo a inaczej brany jako wyciszacz. Jako wyciszacz nie mógł zadziałać jak u Ciebie. Różnice w protokolach to są i w działaniu leków w zależności od sposobu użycia.

Ps. A wiecie, że pregnylem/Ovitrelle też można wystymulowac jajeczka? Można zastosować je jako stymulanty. Trzeba tylko wiedzieć jak :-) nie służy wyłącznie do "pękania" pęcherzyków czy dojrzewania jajek.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Masz Dra M. Starczy Ci On :-)
    No właśnie obawiam sie ze przy Twojej wiedzy nie starczy!

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie namawiajcie jej tak bo nie starczy jej czasu dla nas tutaj! :P

aneczka2015, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ