X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Mam wyniki :
    beta 46,6
    progesteron 25,5
    Gratki :)

Eliz lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, długi może zbytnio wyciszyć... W sensie jajniki nie obudzą się dobrze do pracy. Też to wielokrotnie czytałam i słyszałam.

Anatolka, Libra - w pierwszym podejsciu mialam dlugi. U mnie z tym amh to koszmar bo wynik kiepski a obraz jajnikow i pecherzykow duzo lepszy.
    Ja tez mam teraz watpliwosci w zakresie dlugiego protokolu, tym bardziej, ze dr zaproponowal w drugim podejsciu krotki. Zobaczymy co powie na wizycie. Teraz wiem wiecej wiec tez go wymagluje.
    Czy w krotkim bedzie mniej i to oznacza, ze koszt lekow bedzie nizszy? Pytam o to bo nie wiem czy wybrac program z lekami czy bez.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Dziękuję dziewczyny ☺ aż mi się płakać chce.
    To mój pierwszy raz z in vitro, miałam podany jeden zarodek 4aa.

Trzymam kciuki za przyrosty :-)

Eliz lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Mam wyniki :
    beta 46,6
    progesteron 25,5

super Eliz! gratulacje!

Eliz lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Anatolka, Libra - w pierwszym podejsciu mialam dlugi. U mnie z tym amh to koszmar bo wynik kiepski a obraz jajnikow i pecherzykow duzo lepszy.
    Ja tez mam teraz watpliwosci w zakresie dlugiego protokolu, tym bardziej, ze dr zaproponowal w drugim podejsciu krotki. Zobaczymy co powie na wizycie. Teraz wiem wiecej wiec tez go wymagluje.
    Czy w krotkim bedzie mniej i to oznacza, ze koszt lekow bedzie nizszy? Pytam o to bo nie wiem czy wybrac program z lekami czy bez.

Nie sądzę, żeby była znacząca różnica. Gonapeptyl jest najpopularniejszym wyciszaczem. Spójrz sobie na cenę bez refundacji. Nawet bez nie jest specjalnie drogi jak pamiętam.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    Ja już jestem po transferze :) poszło gładko mimo moich dwóch szyjek i macic. :) doktor się spisał :) teraz tylko czekanie :)
    Jakiej grupy mialas zarodki? Ile wzielas pod serduszko? Powodzenia. :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    żartujesz? dla mnie ani jednej nie powinni zrobić nim nie sprawdzą drożności
    Teraz to wiem.
    Może oni nie wiedzieli? :)
    wybaczcie, mój czarny humor :)

Libra lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Teraz to wiem.

Ja myślę, że Pani Dr dopiero się uczyła praktykując, bo ten wykład ominęła na studiach ;-)

cisza, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Libra, to grubo z tymi plusami i minusami (najchętniej wstawilabym tu buzke wytrzeszczajaca oczy, ale moja komórka takową nie dysponuje hehe) ;-)

Organizm to jednak zagadka. Jedna wielka.
    wyobrażasz sobie jaki ja miałam wytrzesz? zrobiłam grupę krwi - wyszło 0-. Oddałam honorowo krew i dostałam piękną książeczkę honorowego dawcy z wpisaną grupą 0+ o.O A potem się jazda zaczęła... W szpitalu przed operacją kilka razy powtarzali badanie. W końcu się wkurzyłam i zrobiłam konkretne badania. W mojej miejscowości jestem pierwszym zarejestrowanym dawcą z taką "anomalią"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 17:52

Agi83 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taką chciałam wstawić! Z takim wytrzeszczem właśnie! :-D jakie znaki na nią są?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To tak jak ja. AMH z ostatniego badania to 0,35, ale usg w 2dc mam 14-15 pęcherzyków na obu jajnikach...
    A u Ciebie jak to wygląda z tym kiepskim amh? Na prawdę pierwszy raz słyszę, by ktoś przy niskim amh miał długi protokół

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    nie mam porównania, miałam tylko krótkie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1

Pewnie to wszystko już wiecie, ale moze komus sie przyda ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Teraz to wiem.
    miałaś już 5 podejść do IVF? mnie się śniło, że zajdę w ciążę przy 5 in vitro

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    O taką chciałam wstawić! Z takim wytrzeszczem właśnie! :-D jakie znaki na nią są?
    "o.O"małe o kropka duże o

Anatolka, Wyczekująca.. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja dzisiejsza Beta 8043.0 mIU/mL , przyrost o 125% :D jest dobrze :) progesteron tez mega wysoki nadal bo az 481 :) Wiecej betować juz nie będę za dużo mnie to nerwow kosztuje, musze wiezryć, że wszystko już będzie dobrze :)
    Czy któraś z was tez miała tak wysoki prg? U nikogo nie widziałam takich wartości jak u mnie.....

Libra, shooa, Asienka1184, Mimi86, Agi83, Karolina1111, mysza89, aneczka2015, Anna255, maryska90, Eliz, Takanijaka, Gosiacu, Evaa, renieczka, SzewskaPasja, Anuszka, gosia81, Mimbla, freya, mia6, kuciak, Asiula86, justa1234, takasobieja, muszynka, pabelka88, Tosia 1981, czarownica_tea, Selena, józefka, Beata.D, Konwalia, MałaMi83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca, ja mialam prg 474 w 6dpt. Suuuuuper betka!

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    miałaś już 5 podejść do IVF? mnie się śniło, że zajdę w ciążę przy 5 in vitro

Ja śniłam o pierwszym udanym razie :)
    teraz obstawiam, że podejście numer 6 się uda :))

buziaki!! :)

Agi83, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Pragnaca, ja mialam prg 474 w 6dpt. Suuuuuper betka!

Czyli to normalne, pytałam lekarza ale ten powiezdiał, zeby się cieszyć , ze jest wysoki i tyle się dowiedziałam od niego, martwiłam się , ze może za dużo mi każa brać.......Dziękuje kochana <3

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja myślę, że Pani Dr dopiero się uczyła praktykując, bo ten wykład ominęła na studiach ;-)
    Hehehe i pewnie "na lewo" praktyki załatwiła....

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ