X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * możliwość to zadzwoń i skonsultuj z lekarzem ( miało być ) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak dziewczyny pytaja czy niski to nie ma co sie oszukiwac ze wysoki ;)
    Juz nie pamietam ale ktoras dziewczyna miala prg ok 8. No to ten byl juz bardzo niepokojacy (chyba ze sie bierze dupka to on nie wychodzi w badaniu).

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja miałam mieć tylko i wyłącznie wycieczkę krajoznawczą do kliniki a wróciłam z torbielą 5cm i opakowaniem antyków :( Transferu jak na razie nie będzie...

Gratuluję pięknych bet :)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jutro rano smigam na wyniki i konsultacje i wszystkiego sie wypytam :). dziękuje za rady :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, skad takie duze dziadostwo? Czynnosciowa? Z niepeknietego pecherzyka?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    To tak jak ja. AMH z ostatniego badania to 0,35, ale usg w 2dc mam 14-15 pęcherzyków na obu jajnikach...
    A u Ciebie jak to wygląda z tym kiepskim amh? Na prawdę pierwszy raz słyszę, by ktoś przy niskim amh miał długi protokół

To u mnie podobnie - amh - 0,33 :-/
    Bede go meczyc teraz o krotki protokol, nie wiem dlaczego zaproponowal taki. Moze to efekt tego, ze ja szybko po ciazy pozamacicznej podeszlam do inv?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mialyscie jakies skutki uboczne metypredu? Bo pobolewa mnie od wczoraj zoladek jakos niedlugo po tym jak biore tabletki.

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    A czy mój progesteron nie jest za niski : 25,5 ?
    Właśnie konsultowalam się z lekarzem i potwierdził że mój mam dobry wynik. A skoro między naszymi progesteronami jest taka mała różnica myślę że twój też jest ok:) teraz sobie będzie przyrastał :)

shooa, Anatolka, aneczka2015, Eliz lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Anatolka jak dziewczyny pytaja czy niski to nie ma co sie oszukiwac ze wysoki ;)
    Juz nie pamietam ale ktoras dziewczyna miala prg ok 8. No to ten byl juz bardzo niepokojacy (chyba ze sie bierze dupka to on nie wychodzi w badaniu).

Nie napisałam, że wysoki. Nie jest to poziom do paniki. Prg na poziomie 8-12 jak miały dziewczyny ostatnio owszem może i powinien niepokoić ale tu dziewczyny mają dwa, trzy razy taki. Stresu mają wystarczająco. Dorzucić można jak najbardziej :-)

shooa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    Jak zrobić te podpisy na dole bo jakaś ciemna jestem :D

Suwaczek albo literki? W ustawieniach konta to jest :-)

maryska90 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem dzięki ;)

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Anuszka, skad takie duze dziadostwo? Czynnosciowa? Z niepeknietego pecherzyka?

Specjalność moich jajników niepęknięty pęcherzyk... to chyba jedyne co potrafią samodzielnie wyprodukować :/

Jedyne co to wyprosiłam inne antyki niż regulon bo moje małżeństwo by nie wytrzymało kolejnego opakowania mam nadzieję że ovulaston lepiej zniosę ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie napisałam, że wysoki. Nie jest to poziom do paniki. Prg na poziomie 8-12 jak miały dziewczyny ostatnio owszem może i powinien niepokoić ale tu dziewczyny mają dwa, trzy razy taki. Stresu mają wystarczająco. Dorzucić można jak najbardziej :-)

No przeciez nie mowie ze mowilas ze wysoki ;)

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Właśnie konsultowalam się z lekarzem i potwierdził że mój mam dobry wynik. A skoro między naszymi progesteronami jest taka mała różnica myślę że twój też jest ok:) teraz sobie będzie przyrastał :)
    Swietna informacja :) dzięki, ja mam podobny do was ;)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jedyne pozytywne wieści dnia dzisiejszego to to że wejście ustawy jak na razie mnie nie dotyczy. tzn mogę wykorzystać zarodki które powstały przed 1 listopada dopóki mam chłopa jak to doktor stwierdził ;) no i bez problemu poda mi dwa zarodki mimo tego że mam dopiero 28 lat :)

sylwiaśta159, shooa, Anatolka, Libra, Beata.D lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczyny, mialyscie jakies skutki uboczne metypredu? Bo pobolewa mnie od wczoraj zoladek jakos niedlugo po tym jak biore tabletki.
    a bierzesz go po posiłku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ciagu godziny po jedzeniu bo tak mi kazal. Bardzo nie boli ale jednak do wczoraj zadnych takich dolegliwosci nie mialam.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    A czy mój progesteron nie jest za niski : 25,5 ?
    Eliz ja 11 dpt miałam progesteron 10, po 3 dniach 16. Potem już nie robiłam badań. Lekarz powiedział, że mam nie zmieniać dawki, nic nie dorzucać ( miałam 3x duphaston i 3x luteinę ). Dziś jestem w 10 tyg ciąży i mija gin kazała mi zejść z dawki bo takie ilości progesteronu nie są obojętne dla płodu. Powiedziała też, że odchodzi się już od badania tego hormonu tym bardziej przy suplementacji.
    Jeśli się stresujesz zapytaj lekarza czy naprawdę powinnaś się niepokoić.
    Powodzenia :)

shooa, Anuszka, Libra, gosia81, Takanijaka lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    A jedyne pozytywne wieści dnia dzisiejszego to to że wejście ustawy jak na razie mnie nie dotyczy. tzn mogę wykorzystać zarodki które powstały przed 1 listopada dopóki mam chłopa jak to doktor stwierdził ;) no i bez problemu poda mi dwa zarodki mimo tego że mam dopiero 28 lat :)
    Anuszka ja trz mialam podane dwa zarodki a mam 30 lat. Fajnie byloby miec blizniaki. Bede sie dzis modlic o przyrost

gosia81 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To u mnie podobnie - amh - 0,33 :-/
    Bede go meczyc teraz o krotki protokol, nie wiem dlaczego zaproponowal taki. Moze to efekt tego, ze ja szybko po ciazy pozamacicznej podeszlam do inv?
    Oj, tegoż to na prawdę nie wiem :) myślałam, że ja tu sama toczę bój z naprawdę niską rezerwą

‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ