X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Prawie mam 500 km w jedna strone ale wydalismy sporo pieniedzy na wyniki badan czesc jest wazna 3 miesiace czesc 6 miesiecy i nie chce tego zaprzepascic. Poza tym na samym koncu odprawili nas w Gamecie w Rzgowie, gdzie nastawilam sie psychicznie na dzialanie w sprawie inf wiec nie odpuszczam i wytrzymamy nawet te dojazdy. Ja juz poprostu nie chce czekac bo popadam we frustracje ... i km nawet mi nie straszne
    Rozumiem Cię :-( ją ostatnio popadlam w straszny dołek,robię wszystko przez przymus. Jak patrzę na siebie w lustrze to widzę tylko smutne oczy i tłumione łzy.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na to żeby nie zwariować po transferze? :)
    Ja nie znam żadnych, u nas to zawsze w domu psychiatryk...

mia6, agulas lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Rozumiem Cię :-( ją ostatnio popadlam w straszny dołek,robię wszystko przez przymus. Jak patrzę na siebie w lustrze to widzę tylko smutne oczy i tłumione łzy.

Doskonale Cię rozumiem i dlatego cieszę się, że jest to forum. Z moim M zawsze mogę porozmawiać ale jednak tylko kobieta kobietę zrozumie szczególnie kiedy instynkt macierzyński bez efektów doskwiera. Mam nadzieję, że uda Ci się dostać do Artvimedu maja niezłe statystyki i dobrego specjalistę. Trzymam kciuki żeby nam się udało,tym bardziej, że to jedyne miejsce gdzie w tym roku możemy zrealizować marzenia o macierzyństwie.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to normalne co czujecie, ale nie poddawajcie się. Jak zamykają drzwi to są jeszcze okna;-)

Lonia, Libra, Kava, Mimbla, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mogę jeszcze zadać pytanie z cyklu oczywistych... A dwudniowy zarodek tak samo jak trzydniowy? Bo dałaś mi nadzieję, że to dziś była implantacja.. :-(

Mia mam podobnie, myślałam że ten czas będzie się dłużył, a on śmiga strasznie. A wcale nie chce żeby już można było testować, bo bardzo szybko ten sen może się skończyć...

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraków jest moim tegorocznym oknem ;) a na monitoring cyklu to chyba tam zamieszkam hihi bo nie sposób dojeżdżać :) mam ogromna nadzieję,że na pierwszej wizycie wyniki będa wystarczajace i otrzymam receptę na leki do stymulacji ;)

Nadira lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh czasami dołek przychodzi ale wiem że trzeba się wsiąść w garść.

Nadira, Lonia, maryska90 lubią tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na to żeby nie zwariować po transferze? :)
    Nie ma, chyba każdy inaczej to przechodzi. Ja raz jestem zadowolona, śmieje się, a za chwilę łzy się leją strumieniami... ale pewnie to wina hormonów ;-) Dla mnie najlepsza jest książka, wtedy tak na 100% się wyłączam i nie myślę.

Nadira, mia6, pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Kraków jest moim tegorocznym oknem ;) a na monitoring cyklu to chyba tam zamieszkam hihi bo nie sposób dojeżdżać :) mam ogromna nadzieję,że na pierwszej wizycie wyniki będa wystarczajace i otrzymam receptę na leki do stymulacji ;)
    Ja bym pojechała na koniec świata gdyby była taka potrzeba. Lonia, my też walczymy z tragiczną armią. Tak też wspieram i powodzenia!

Lonia lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środku mam milion myśli na sekundę... Dobrze że w poniedziałek wracam do pracy bo chyba bym też miała w domu psychiatryk. Jestem bardzo niecierpliwa... Nie lubię czekać. Nie cierpię... Na autobus wizytę czy cokolwiek innego... A 2 tygodnie to prawdziwa katorga.

Lonia, mia6, Inska lubią tę wiadomość

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryska znam ten ból, ale cóż taki to nasz los że ciągle trzeba na coś czekać. Ja odliczam czas do nowego roku bo czekam na nowe podejście. I już nie mogę się doczekać, ale jednocześnie boję się. Odpoczynek jest mi chyba wskazany...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny

a może tak spiknąć się przez te mieszkające blisko siebie i pospotykać się przy gorącej czekoladzie w oczekiwaniu (?)
    albo herbacie, przy lodach
    czymkolwiek
    powspierać się

ja dopiero się przymierzam do IVF
    cała droga przede mną

ale tak sobie pomyślałam...

ja mieszkam w Warszawie

Lonia, Libra lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dziewczyny

a może tak spiknąć się przez te mieszkające blisko siebie i pospotykać się przy gorącej czekoladzie w oczekiwaniu (?)
    albo herbacie, przy lodach
    czymkolwiek
    powspierać się

ja dopiero się przymierzam do IVF
    cała droga przede mną

ale tak sobie pomyślałam...

ja mieszkam w Warszawie

Tak to świetny pomysł Bydgoszcz zgłaszam się :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dwudniowy będzie dzień później wszystko niż trzydniowy. Choć wiesz silny dwudniowy a słabszy trzydniowy. To jest takie przybliżenie tylko :-) to nie matematyka, czasem jeden szybszy, drugi słabszy :-)

Karolina1111, Libra lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Anatolka mogę jeszcze zadać pytanie z cyklu oczywistych... A dwudniowy zarodek tak samo jak trzydniowy? Bo dałaś mi nadzieję, że to dziś była implantacja.. :-(

Mia mam podobnie, myślałam że ten czas będzie się dłużył, a on śmiga strasznie. A wcale nie chce żeby już można było testować, bo bardzo szybko ten sen może się skończyć...

No właśnie. Czekanie jest straszne, ale jak się ma takie chwile zwątpienia jak ja dzisiaj, to chciałoby się odwlec moment testu, żeby jeszcze trochę się połudzić... Ehhh

Karolina1111 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Jaibyś pisała o mnie nie pamiętam już kiedy się śmiałam/cieszyłam teraz sam ból i smutek :(
    Jak masz możliwość walcz o klinike w Katowicach i szybszą kwalifikacje ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Tak to świetny pomysł Bydgoszcz zgłaszam się :)
    jak Bydgoszcz będzie w Warszawie przejazdem albo tak po prsotu to zapraszam na wieczorne pogaduchy ;)

pragnaca dzidziusia, Lonia lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    V. dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem jest stymulacja po 1 listopada bo skoro ma być tak strasznie źle to lepiej mieć "tylko sześć" zarodków z których można skorzystać a nie np dziesięć "podwójnie zamrożonych".

Ale te "stworzone" po 1.11. też będą podwójnie zamrożone :P o ile będzie tak jak myślę (oby nie). A poza tym to ja już kończę stymulację ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A może któraś z Nas ma wizytę jutro czy w pt, druknie artykuł i pogada z lekarzem o tych akredytacjach? Tylko taki zwykły gin to wiedzieć nie będzie pewnie, bo leczy a nie głupotami i papierami się zajmuje, ale może jakiś właściciel kliniki czy inny dyrektor jest lekarzem którejś z dziewczyn? :-)

To ja pisałam że leczę się u właściciela kliniki który się frustruje tymi zmianami w prawie. Druknę co trzeba i z nim pogadam, tylko muszę link odkopać... chyba, że ktoś ma go pod ręką i zechce jeszcze raz wkleić?

Anatolka lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Spotkanie-w-MZ-dotyczace-przepisow-o-in-vitro-rozwiewanie-watpliwosci,154164,2.html

V. lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1955 1956 1957 1958 1959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ