X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo wreszcie trafilam na ten rogram 600 gramow szczescia (wiecznie nie moglam ucelowac) zaczyna sie o 17:15 takze spadam prasowac i ogladac :)

noooo fajnie ten opi infinity wyglada, nie wiedzialam ze takie sa :) drogi?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja kuzynka ma endometrioze, zaczyna dopiero swoja droge z IVF. Powiedzcie mi czy ona bedzie miala długi czy krótki protokół? Maz ma nasienie bardzo dobre. Ona raz miala ciaze poza maciczna... Staraja sie od kilku lat.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do akredytacji wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli czytam bez zrozumienia.

Cyt: "Oceniając ustawę z perspektywy prawników, uważamy, że największą trudnością dla klinik będzie dostosowanie całej działalności do przepisów nowej ustawy w tak krótkim terminie. Kliniki mają bowiem zaledwie 12 miesięcy (do 1 listopada 2016 r.) na złożenie wniosków o wydanie pozwoleń na ich prowadzenie; brak wydania pozwolenia przez Ministra Zdrowia będzie powodował niemożliwość prowadzenia ośrodka."

Jestem blondynką to może nie ogarniam takie tekstu ale tutaj jest napisane że klinika mają czas do 1 listopada 2016 r na zdobycie akredytacji czyli mogą funkcjonować przez 12 miesięcy od wejścia ustawy w życie i jeżeli nie wyrobią się z dokumentami w ciągu roku wtedy muszą zaprzestać działalności.
    No bo nie chce mi się wierzyć że dyrektor medyczny placówki umawia się ze mną na transfer którego nie może wykonać (takie cuda tylko w invicta ale na szczęście tam nie jestem).

V. dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem jest stymulacja po 1 listopada bo skoro ma być tak strasznie źle to lepiej mieć "tylko sześć" zarodków z których można skorzystać a nie np dziesięć "podwójnie zamrożonych".

mia6 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu zaczynam swoja przygode Ivf. Po trzech latach nie zachodzenia w ciaze postanowilismy z mezem sie zbadac, maz ma bardzo slabe nasienie. Trafilismy do kliniki Gameta w Rzgowie. Tam dostalismy milion zlecen na badania plus ja na histeroskopie diagnostyczna z biopsja endometrium. Kiedy udalo sie skompletowac wszystkie wyniki otrzymalismy wiadomosc, ze nie ma juz pieniedzy na refundowe ivf. Jestesmy zarejestrowani do Artvimedu w Krakowie bo na dzien dzisiejszy tam jeszcze sa wolne srodki. Moze wy macie informacje jakie kliniki maja jeszcze srodki na refundacje rzadowki. Do Krakowa mamy jakies 500km w jedna strone a tez nie mamy zadnej gwarancji, ze do dnia wizyty beda jeszcze pieniadze :(

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tysiąc pięćset siedemdziesiąty szósty raz na tym watku ;-)

Co dzieje się z 5-dniowym zarodkiem po transferze:
    1dpt.. Blastocysta wychodzi z otoczki
    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
    3dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, Blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
    4dpt.. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
    5dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
    6dpt.. Zaczyna być produkowane HCG

Co dzieje się z 3-dniowym zarodkiem po transferze:
    1dpt.. Embrion się dzieli
    2dpt.. Embrion staje się blastocystą
    3dpt.. Blastocysta wychodzi z otoczki
    4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
    5dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, Blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
    6dpt.. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
    7dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
    8dpt.. Zaczyna być produkowane HCG

Anatolka! Dzieki! Dla takich zielonych istot jak ja, taka rozpiska to skarb! Skopiowane i do druku w pamietnik :)

aneczka2015, Anatolka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia z tymi wolnymi miejscami to różnie bywa. Moja znajoma przeniosła się do Bociana w Białym, bo tam niby były jeszcze wolne miejsca. Cała procedura zmiany realizatora miała odbyć się w ciągu 2 tygodni, a trwała ponad 4. Jak się już przenieśli to okazało się że i tam nie ma już kasy. Tak czy siak muszą czekać.
    Życzę żebyście załapali się na rządówkę jak najszybciej! A co do klinik na południu Polski nic nie pomogę, bo szperam na północy :-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Hej dziewczynu zaczynam swoja przygode Ivf. Po trzech latach nie zachodzenia w ciaze postanowilismy z mezem sie zbadac, maz ma bardzo slabe nasienie. Trafilismy do kliniki Gameta w Rzgowie. Tam dostalismy milion zlecen na badania plus ja na histeroskopie diagnostyczna z biopsja endometrium. Kiedy udalo sie skompletowac wszystkie wyniki otrzymalismy wiadomosc, ze nie ma juz pieniedzy na refundowe ivf. Jestesmy zarejestrowani do Artvimedu w Krakowie bo na dzien dzisiejszy tam jeszcze sa wolne srodki. Moze wy macie informacje jakie kliniki maja jeszcze srodki na refundacje rzadowki. Do Krakowa mamy jakies 500km w jedna strone a tez nie mamy zadnej gwarancji, ze do dnia wizyty beda jeszcze pieniadze :(

Jeszcze niedawno 2 kliniki kwalifikowały: bocian Białystok i artvimed właśnie. Teraz został już chyba tylko Kraków.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    nooo wreszcie trafilam na ten rogram 600 gramow szczescia (wiecznie nie moglam ucelowac) zaczyna sie o 17:15 takze spadam prasowac i ogladac :)

noooo fajnie ten opi infinity wyglada, nie wiedzialam ze takie sa :) drogi?
    Co do tego programu, jak oglądałam reklamę to poryczałam się jak bóbr, raczej nie na moje nerwy...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    A wracając do akredytacji wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli czytam bez zrozumienia.

Cyt: "Oceniając ustawę z perspektywy prawników, uważamy, że największą trudnością dla klinik będzie dostosowanie całej działalności do przepisów nowej ustawy w tak krótkim terminie. Kliniki mają bowiem zaledwie 12 miesięcy (do 1 listopada 2016 r.) na złożenie wniosków o wydanie pozwoleń na ich prowadzenie; brak wydania pozwolenia przez Ministra Zdrowia będzie powodował niemożliwość prowadzenia ośrodka."

Jestem blondynką to może nie ogarniam takie tekstu ale tutaj jest napisane że klinika mają czas do 1 listopada 2016 r na zdobycie akredytacji czyli mogą funkcjonować przez 12 miesięcy od wejścia ustawy w życie i jeżeli nie wyrobią się z dokumentami w ciągu roku wtedy muszą zaprzestać działalności.
    No bo nie chce mi się wierzyć że dyrektor medyczny placówki umawia się ze mną na transfer którego nie może wykonać (takie cuda tylko w invicta ale na szczęście tam nie jestem).

Ja rozumiem, że na prowadzenie ich w ogóle. Nie jest napisane na "dalsze prowadzenie". Trudno powiedzieć w sumie patrząc na to Twoim tokiem rozumowania :-) Daj Boże, żeby Twój korzystniejszy był tym prawidłowym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:46

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja rozumiem, że na prowadzenie ich w ogóle. Nie jest napisane na "dalsze prowadzenie". Trudno powiedzieć w sumie patrząc na to Twoim tokiem rozumowania :-) Daj Boże, żeby Twój korzystniejszy był tym prawidłowym :-)

No bo po co w takim razie umieszczanie takich odległych dat? To mi dało do myślenia. Będzie dobrze zobaczycie nie ma co się stresować ;)

triss, mia6, Asiula86, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, ja też tak zrozumiałam :) też jestem blondynką :P

Kuciak, aneczka2015 - gratuluje pięknych bet! :)

Anuszka, aneczka2015, kuciak lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś z Nas ma wizytę jutro czy w pt, druknie artykuł i pogada z lekarzem o tych akredytacjach? Tylko taki zwykły gin to wiedzieć nie będzie pewnie, bo leczy a nie głupotami i papierami się zajmuje, ale może jakiś właściciel kliniki czy inny dyrektor jest lekarzem którejś z dziewczyn? :-)

Mimbla, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    )

Bo my blondynki mamy swój świat :P

Anatolka ja chodzę do dyrektora medycznego (cokolwiek znaczy ta funkcja) z invimedu Wrocławskiego no i on powiedział żebym sobie głowy tym nie zawracała że dopóki mam chłopa mogę korzystać z zarodków i umówił się ze mną na listopadowy kriotransfer.

mia6, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:

Kuciak, aneczka2015 - gratuluje pięknych bet! :)

Mia a ty kiedy testujesz? Powodzonka

mia6 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny dzwoniłam do Bociana jakieś 2 tygodnie temu nie było już wolnych miejsc. Wtedy też zarejestrowałam się do Krakowa, dziś tam dzwoniłam to jeszcze maja pieniadze mam nadzieję, że 7 października też beda jeszcze dla nas mieli. My jeszcze nie podpisaliśmy żadnej umowy także ominie nas komplikacja zmiany realizatora. Powiedzcie jakie musimy mieć wyniki żeby móc przystapić od razu do programu? co klinika to moga być różne wymagania aż się boję, że będzie nam czegoś brakować i się nie zakwalifikujemy. U męża,stwierdzili oligozoospermie III stopnia a wyniki mamy następujace:
    Moje wyniki:
    cytologia - II
    Histeroskopia - mięśniak środściennydochodzacy do śluzówki macicy po stronie lewej śr. ok. 1,5cm
    Wyniki histopatologiczne- endometrium z cechami proliferacji (15dzien cyklu), śluzówka szyjki macicy- fragmenty błony śluzowej endocerwikalnej bez cech atypii
    FSH 3 dzień cyklu - 6,80
    LH - 3dzień cyklu - 5,21
    Estradiol -3dzień cyklu -29,1
    TSH -3,130
    FT3-3,76
    FT4-1,11
    chlamydia IgM
    Chlamydia IgA
    WR
    HCV
    HIV
    HBS
    Grupa krwi
    AMH -4,01

Maż
    FSH-17,04 (norma 1,50-12,40)
    Testosteron 3,68 (norma2,49-8,36)
    chlamydia IgA
    Chlamydia IgM
    HIV
    WR
    HBS
    HCV
    KARIOTYP-prawidłowy
    CFTR -negatywnych 9 mutacji
    Grupa krwi
    4 wyniki nasienia

Czy keszcze coś nam będzie potrzebne? jak oceniacie nasze szanse po tych wynikach? dziękuje za odpoeiedź.pozdrawiam

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 tańszy niż hybryda:))

Mimi86 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH, amh i spermiogram nie powinny być starsze niż 6 miesięcy. Tak chce większość klinik.

Lonia - Z TSH i ogólnie tarczyca DO ENDOKRYNOLOGA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:21

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Bo my blondynki mamy swój świat :P

Anatolka ja chodzę do dyrektora medycznego (cokolwiek znaczy ta funkcja) z invimedu Wrocławskiego no i on powiedział żebym sobie głowy tym nie zawracała że dopóki mam chłopa mogę korzystać z zarodków i umówił się ze mną na listopadowy kriotransfer.

Któraś z dziewczyn wcześniej pisała, że jest pacjentka właściciela kliniki chyba i że on sobie zaprząta tym głowę i frustruje go to... Echhh.

Uwielbiam dezinformacje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:20

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Mia a ty kiedy testujesz? Powodzonka

Chyba w poniedziałek będę testowała, ale mam przeczucie, że nic z tego i już tak nie wyczekuje tego poniedziałku, jak zaraz po transferze.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    FSH, amh i spermiogram nie powinny być starsze niż 6 miesięcy. Tak chce większość klinik.

Lonia - Z TSH i ogólnie tarczyca DO ENDOKRYNOLOGA.

Dlaczego do endykrynologa? wydawalo mi sie wedlug norm, ze mam dobre wyniki Tsh 3,130 norma podana to 0,270-4,200 ft3 norma 2,00-4,40 ft4 norma0,93-1,70

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ