X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi czy klinika wystawi mi l4 , czy muszę iść do swojego ginekologa ? ja po punkcji i transferze nie byłam na chorobowym bo zahaczyłam urlop, ale przez te ostatnie dni co źle się czułam poszłam do lekarza rodzinnego i wystawił mi do jutra, w poniedziałek mam wizyte w Invikcie a chciałabym mieć już ciągłość zwolnienia. Chyba nic im sie nie stanie, w końcu to tylko jednorazowe l4.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss tak po transferze świeżych zarodkow. Przy crio badaja progesteron i endometrium czy rosnie. Nie wiem czy jesy sens mi nikt nuc nie mowil o estradilolu. Biore estrofem i to tyle

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Shooa a kiedy bedziesz miala transfer? Ja przy pierwszym podejsciu estradiol mialam 7000 byl za wysoki ale po kilku dniach zaczal spadać. Ale nie udalo sie pierwsze podejscie. W-O mowila ze im większy tym lepszy ale bez przesady ja mialam za wysoki,....

6.10 mam crio, nie transfer.
    Przy ET też miałam estradiol koło 7000 ale to zupełnie inna sytuacja:)

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nigdy nie było problemów z L4 myślę że wystawiają.

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi czy klinika wystawi mi l4 , czy muszę iść do swojego ginekologa ? ja po punkcji i transferze nie byłam na chorobowym bo zahaczyłam urlop, ale przez te ostatnie dni co źle się czułam poszłam do lekarza rodzinnego i wystawił mi do jutra, w poniedziałek mam wizyte w Invikcie a chciałabym mieć już ciągłość zwolnienia. Chyba nic im sie nie stanie, w końcu to tylko jednorazowe l4.
    Nie dadza ci zwolnienia przed 4 weryfikacja. Ja na dzis, jutro i poniedzialek wypisalam urlop. We wtorek W-O powiedziala ze da mi zwolnienie jak na usg bedzie ciaza.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy moze gdzie, ja pytałam wczoraj i niestety, dopiero od wtorku dostane jesli na usg będzie pecherzyk ciążowy

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wystawił L4 dopiero po potwierdzeniu ciąży na usg. Wcześniej L4 wypisywała mi internistka.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Nie dadza ci zwolnienia przed 4 weryfikacja. Ja na dzis, jutro i poniedzialek wypisalam urlop. We wtorek W-O powiedziala ze da mi zwolnienie jak na usg bedzie ciaza.

Ja w poniedziałek niby jestem zapisana na 4 weryfikacje - troche dziwne bo nie byłam na żadnej z pierwszych - podobno nie było to koniecznie. Skoro W-O Ci nie dała l4 to nie sądzę żeby dr.J mi dał - skoro on się nawet nie pytał czy w ogóle potrzebuję chorobowe po transferze. Cóż musze pokombinować bo urlop mój wykorzystałam w całości, a nie za dobrze się czuję. A tak jak napisałam chce już mieć ciągłość. Dziś w nocy znowu ból brzucha i uderzenia gorąca i w ogóle słabo. A Ty Aneczka jak się czujesz ?

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Evaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:10

V., Inska, Libra, mia6, Mimi86 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Dziewczyny, gdzie kupujecie te Nord-testy? W aptece normalnie? Nigdy ich nie widziałam, zawsze dostawałam QuickTest itd. a chciałabym kupić tamten, skoro ma taką wysoką czułość :)

no ja wlasnie tez zamawialam go przez neta, z tego co dziewczyny pisaly nie ma ich w aptekach <3

V. lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny trzymajvie kciuki jutro zapodaje pierszy zastrzyk ;) stres jest...

Będzie dobrze, to nic strasznego! :)

Evaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Fajnie, ze ktos jest rownorzednie ze mna :) tez masz sam Gonal? Jaka dawke? Ja 150.

Ja 225
    Przy pierwszym podejsciu gonal 150 i menopur 75
    Teraz sam gonal

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja w poniedziałek niby jestem zapisana na 4 weryfikacje - troche dziwne bo nie byłam na żadnej z pierwszych - podobno nie było to koniecznie. Skoro W-O Ci nie dała l4 to nie sądzę żeby dr.J mi dał - skoro on się nawet nie pytał czy w ogóle potrzebuję chorobowe po transferze. Cóż musze pokombinować bo urlop mój wykorzystałam w całości, a nie za dobrze się czuję. A tak jak napisałam chce już mieć ciągłość. Dziś w nocy znowu ból brzucha i uderzenia gorąca i w ogóle słabo. A Ty Aneczka jak się czujesz ?
    W nocy sie przebudzam co jakis czas ale boli brzucha nie mam. W dzien za to podbrzusze czuje takie uklocia i tak jakby ciagniecia takie. Nawet nie wiem jak to nazwac. Ja mam wizyte we wtorek, zapisalam sie zaraz po transferze od razu na 4 weryfikacje. Ogolnie boje sie zeby wszystko bylo ok. We wtorek usg... Ehhh oby bylo dobrze

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Ale jeśli to bedzie 4 weryfikacja i bedzie na usg pwcherzyk ciążowy to da ci zwolnienie. Tak mi mowila W-O

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Jaibyś pisała o mnie nie pamiętam już kiedy się śmiałam/cieszyłam teraz sam ból i smutek :(
    Jak masz możliwość walcz o klinike w Katowicach i szybszą kwalifikacje ...
    Właśnie wolalabym w Katowicach bo moja gin wie już jak reaguje na dane leki,zna już mnie. A tak w nowej klinice to znowu od początku. W październiku ide do kliniki i wtedy już będę wiedzieć więcej. A Ty jesteś z Katowic lub okolic?

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Właśnie wolalabym w Katowicach bo moja gin wie już jak reaguje na dane leki,zna już mnie. A tak w nowej klinice to znowu od początku. W październiku ide do kliniki i wtedy już będę wiedzieć więcej. A Ty jesteś z Katowic lub okolic?
    Jak długo sie leczysz u swojej dr? Ona nie widziała wczesniej ze moze być potrzeba ivf? Nie jest wstanie cię jakoś wcisnąć jako stała pacjentkę?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Bo my blondynki mamy swój świat :P

Anatolka ja chodzę do dyrektora medycznego (cokolwiek znaczy ta funkcja) z invimedu Wrocławskiego no i on powiedział żebym sobie głowy tym nie zawracała że dopóki mam chłopa mogę korzystać z zarodków i umówił się ze mną na listopadowy kriotransfer.

tak dokładnie tak i dobrze Ci powiedział. Bo w świetle nowej ustawy tylko będąc w związku udokumentowanym (czy jak to się tam mówi) możesz skorzystać z in vitro i zarodków.

Anuszka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawski Bocian http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1126/pazdziernik-miesiacem-bezplatnych-badan-nasienia

Bezpłatne badania nasienia.

triss, maryska90, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ja 225
    Przy pierwszym podejsciu gonal 150 i menopur 75
    Teraz sam gonal
    dawki spore... zaczynam się martwić, że z moją dawką to ja nic nie wyhoduję ... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:19

• triss Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta lekarz dobiera dawki indywidualnie, wiec nie ma sensu porównywac do kogos innego :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ