SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi czy klinika wystawi mi l4 , czy muszę iść do swojego ginekologa ? ja po punkcji i transferze nie byłam na chorobowym bo zahaczyłam urlop, ale przez te ostatnie dni co źle się czułam poszłam do lekarza rodzinnego i wystawił mi do jutra, w poniedziałek mam wizyte w Invikcie a chciałabym mieć już ciągłość zwolnienia. Chyba nic im sie nie stanie, w końcu to tylko jednorazowe l4.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss tak po transferze świeżych zarodkow. Przy crio badaja progesteron i endometrium czy rosnie. Nie wiem czy jesy sens mi nikt nuc nie mowil o estradilolu. Biore estrofem i to tyle

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Shooa a kiedy bedziesz miala transfer? Ja przy pierwszym podejsciu estradiol mialam 7000 byl za wysoki ale po kilku dniach zaczal spadać. Ale nie udalo sie pierwsze podejscie. W-O mowila ze im większy tym lepszy ale bez przesady ja mialam za wysoki,....

6.10 mam crio, nie transfer.
    Przy ET też miałam estradiol koło 7000 ale to zupełnie inna sytuacja:)

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nigdy nie było problemów z L4 myślę że wystawiają.

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi czy klinika wystawi mi l4 , czy muszę iść do swojego ginekologa ? ja po punkcji i transferze nie byłam na chorobowym bo zahaczyłam urlop, ale przez te ostatnie dni co źle się czułam poszłam do lekarza rodzinnego i wystawił mi do jutra, w poniedziałek mam wizyte w Invikcie a chciałabym mieć już ciągłość zwolnienia. Chyba nic im sie nie stanie, w końcu to tylko jednorazowe l4.
    Nie dadza ci zwolnienia przed 4 weryfikacja. Ja na dzis, jutro i poniedzialek wypisalam urlop. We wtorek W-O powiedziala ze da mi zwolnienie jak na usg bedzie ciaza.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy moze gdzie, ja pytałam wczoraj i niestety, dopiero od wtorku dostane jesli na usg będzie pecherzyk ciążowy

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wystawił L4 dopiero po potwierdzeniu ciąży na usg. Wcześniej L4 wypisywała mi internistka.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Nie dadza ci zwolnienia przed 4 weryfikacja. Ja na dzis, jutro i poniedzialek wypisalam urlop. We wtorek W-O powiedziala ze da mi zwolnienie jak na usg bedzie ciaza.

Ja w poniedziałek niby jestem zapisana na 4 weryfikacje - troche dziwne bo nie byłam na żadnej z pierwszych - podobno nie było to koniecznie. Skoro W-O Ci nie dała l4 to nie sądzę żeby dr.J mi dał - skoro on się nawet nie pytał czy w ogóle potrzebuję chorobowe po transferze. Cóż musze pokombinować bo urlop mój wykorzystałam w całości, a nie za dobrze się czuję. A tak jak napisałam chce już mieć ciągłość. Dziś w nocy znowu ból brzucha i uderzenia gorąca i w ogóle słabo. A Ty Aneczka jak się czujesz ?

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Evaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:10

V., Inska, nick nieaktualny, mia6, Mimi86 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Dziewczyny, gdzie kupujecie te Nord-testy? W aptece normalnie? Nigdy ich nie widziałam, zawsze dostawałam QuickTest itd. a chciałabym kupić tamten, skoro ma taką wysoką czułość :)

no ja wlasnie tez zamawialam go przez neta, z tego co dziewczyny pisaly nie ma ich w aptekach <3

V. lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny trzymajvie kciuki jutro zapodaje pierszy zastrzyk ;) stres jest...

Będzie dobrze, to nic strasznego! :)

Evaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Fajnie, ze ktos jest rownorzednie ze mna :) tez masz sam Gonal? Jaka dawke? Ja 150.

Ja 225
    Przy pierwszym podejsciu gonal 150 i menopur 75
    Teraz sam gonal

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja w poniedziałek niby jestem zapisana na 4 weryfikacje - troche dziwne bo nie byłam na żadnej z pierwszych - podobno nie było to koniecznie. Skoro W-O Ci nie dała l4 to nie sądzę żeby dr.J mi dał - skoro on się nawet nie pytał czy w ogóle potrzebuję chorobowe po transferze. Cóż musze pokombinować bo urlop mój wykorzystałam w całości, a nie za dobrze się czuję. A tak jak napisałam chce już mieć ciągłość. Dziś w nocy znowu ból brzucha i uderzenia gorąca i w ogóle słabo. A Ty Aneczka jak się czujesz ?
    W nocy sie przebudzam co jakis czas ale boli brzucha nie mam. W dzien za to podbrzusze czuje takie uklocia i tak jakby ciagniecia takie. Nawet nie wiem jak to nazwac. Ja mam wizyte we wtorek, zapisalam sie zaraz po transferze od razu na 4 weryfikacje. Ogolnie boje sie zeby wszystko bylo ok. We wtorek usg... Ehhh oby bylo dobrze

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Ale jeśli to bedzie 4 weryfikacja i bedzie na usg pwcherzyk ciążowy to da ci zwolnienie. Tak mi mowila W-O

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Jaibyś pisała o mnie nie pamiętam już kiedy się śmiałam/cieszyłam teraz sam ból i smutek :(
    Jak masz możliwość walcz o klinike w Katowicach i szybszą kwalifikacje ...
    Właśnie wolalabym w Katowicach bo moja gin wie już jak reaguje na dane leki,zna już mnie. A tak w nowej klinice to znowu od początku. W październiku ide do kliniki i wtedy już będę wiedzieć więcej. A Ty jesteś z Katowic lub okolic?

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Właśnie wolalabym w Katowicach bo moja gin wie już jak reaguje na dane leki,zna już mnie. A tak w nowej klinice to znowu od początku. W październiku ide do kliniki i wtedy już będę wiedzieć więcej. A Ty jesteś z Katowic lub okolic?
    Jak długo sie leczysz u swojej dr? Ona nie widziała wczesniej ze moze być potrzeba ivf? Nie jest wstanie cię jakoś wcisnąć jako stała pacjentkę?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Bo my blondynki mamy swój świat :P

Anatolka ja chodzę do dyrektora medycznego (cokolwiek znaczy ta funkcja) z invimedu Wrocławskiego no i on powiedział żebym sobie głowy tym nie zawracała że dopóki mam chłopa mogę korzystać z zarodków i umówił się ze mną na listopadowy kriotransfer.

tak dokładnie tak i dobrze Ci powiedział. Bo w świetle nowej ustawy tylko będąc w związku udokumentowanym (czy jak to się tam mówi) możesz skorzystać z in vitro i zarodków.

Anuszka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawski Bocian http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1126/pazdziernik-miesiacem-bezplatnych-badan-nasienia

Bezpłatne badania nasienia.

triss, maryska90, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ja 225
    Przy pierwszym podejsciu gonal 150 i menopur 75
    Teraz sam gonal
    dawki spore... zaczynam się martwić, że z moją dawką to ja nic nie wyhoduję ... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:19

• triss Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta lekarz dobiera dawki indywidualnie, wiec nie ma sensu porównywac do kogos innego :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ