X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, u mnie stymuLacja najmniejszymi zastosowanumi dawkami dała najlepszy efekt. Nie schizuj i nie porównuj, bo to autentycznie nie ma sensu.

sylwiaśta159, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej czułości jest test facelle z rossmana. Mialam bete 8 a była kreska blada. :) przy becie 27 była już dobrze widoczna :)

Anna255, sylwiaśta159, gosia81 lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Sylwia, u mnie stymuLacja najmniejszymi zastosowanumi dawkami dała najlepszy efekt. Nie schizuj i nie porównuj, bo to autentycznie nie ma sensu.
    Anatomia człowieka a co u Ciebie? Z in vitro oczywiście?? :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się, że to do mnie ;-) Będę miała crio w ciągu 2 tygodni najprawdopodobniej :-)

aneczka2015, lipa, sylwiaśta159, Anna255, mia6, kotkapc, myszaaa, Anuszka, kkisia, Libra, Asiula86, shooa, adrenalina, Mimi86, SzewskaPasja, takasobieja, gosia81, Tosia 1981, pabelka88, Mimbla, triss lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zestresowana brakiem nadal objawów mówię siknę sobie na test zobaczyć na kreski czy są takie jakie bym chciała i oto efekt <3

http://zapodaj.net/1a38c5104d2a9.jpg.html

Agi83, Inska, Pola7, Anna255, maryska90, mysza89, V., Takanijaka, czarownica_tea, Libra, Asiula86, Mimi86, Kava, MałaMi83, mia6, SzewskaPasja, gosia81, Tosia 1981, pabelka88, Mimbla, justa1234 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Anatomia człowieka a co u Ciebie? Z in vitro oczywiście?? :)

hahahahah, ale się usmiałam. uwielbiam te słowniki :)

aneczka2015, Anuszka, takasobieja, gosia81 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Jak długo sie leczysz u swojej dr? Ona nie widziała wczesniej ze moze być potrzeba ivf? Nie jest wstanie cię jakoś wcisnąć jako stała pacjentkę?
    Lecze się 9 miesięcy. Na początku szukalismy odpowiednich leków,bo moje wyniki nijak się maja do działania leków(mam dobre wyniki a dawki leków przy takich wynikach nie dawały rezultatu).najpierw bralam lamette i nic nie bylo,potem lametta i zastrzyki i była owu,ale probowalismy naturalnie i nie udało sie. Potem przypaletala się torbiel,która leczylam 3 miesiące,bo miała aż 89mm! Potem udało się znowu z owulacja i przystapilam do iui,ale znowu zrobiła się torbiel i teraz ją lecze(pod koniec października IDE na usg i wtedy dowiem się szczegółów o ivf). U mnie problem z niepekaniem pęcherzyków. Także jak widzisz ją miałam bardzo mało prób przed ivf i ciągle nie było wiadomo jaki mam problem. Teraz już wiemy i dlatego przystępuje do ivf a czemu nie w tym roku ,bo nie ma już kasy a dr tłumaczyła że teraz maja przystąpić pary,które leczą się dłużej niż ja. Ale na początku stycznia rozpoczynam procedure. Mam nadzieję że będzie kasa,a jeśli nie to już mi rodzice powiedzieli że mi dadzą. Także czekam cierpliwie.

Agi83 lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    zestresowana brakiem nadal objawów mówię siknę sobie na test zobaczyć na kreski czy są takie jakie bym chciała i oto efekt <3

Ojojoj, jakie sliczne kreseczki! Gratulacje Kochana!

myszaaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzę o takim widoku

sylwiaśta159, pabelka88, Mimbla lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

Anatolka to co sie nie chwalisz! Przeciez to super wiadomosc :))) powiedz czasem co u Ciebie :)

Mysza piekne kreseczki :))

Lipa ooooojj taak... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:05

myszaaa lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka_ wrote:
    tak dokładnie tak i dobrze Ci powiedział. Bo w świetle nowej ustawy tylko będąc w związku udokumentowanym (czy jak to się tam mówi) możesz skorzystać z in vitro i zarodków.

To jak wytłumaczysz poniższy zapis z jednego z artykułów?

"Zgodnie z ustawą ośrodki medycznie wspomaganej prokreacji (zwane potocznie klinikami leczenia niepłodności) będą zobligowane, aby złożyć wniosek o uzyskanie pozwolenia na prowadzenie kliniki w okresie 12 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy, przy czym nie będzie możliwości wykonywania procedur in vitro z wykorzystaniem zarodków i komórek rozrodczych pobranych przed dniem 1 listopada 2015 r. bez uzyskania akceptacji Ministra Zdrowia".

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. ja chciałbym już zakończyć tematy tych akredytacji co ma być to będzie i tak nie mamy na to żadnego wpływu. A takie drążenie i roztrzęsienie tematu tylko wprowadza nerwową atmosferę, a stres nikomu tutaj nie służy. Myślę że już wszystko zostało powiedziane w tym temacie a sprawa już niedługo sama się wyjaśni. Trzeba być dobrej myśli bo tylko tyle nam zostało.

Agi83, sylwiaśta159, Libra, Asiula86, maryska90, SzewskaPasja, Agnieszka_A., Mimbla, Inska, justa1234, triss lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

Mysza a jajniki ci nie kluja? Nie pobolewa podbrzusze? Ja mam tylko takie objawy...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    V. ja chciałbym już zakończyć tematy tych akredytacji co ma być to będzie i tak nie mamy na to żadnego wpływu. A takie drążenie i roztrzęsienie tematu tylko wprowadza nerwową atmosferę, a stres nikomu tutaj nie służy. Myślę że już wszystko zostało powiedziane w tym temacie a sprawa już niedługo sama się wyjaśni. Trzeba być dobrej myśli bo tylko tyle nam zostało.
    AMEN!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:

Masz rację, co ma być to będzie, jednak ja należę do osób które lubią wiedzieć na czym stoją zamiast czekać na łaskę bądź niełaskę, dlatego to roztrząsam. Ale skoro Was to denerwuje to ok.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    To jak wytłumaczysz poniższy zapis z jednego z artykułów?

"Zgodnie z ustawą ośrodki medycznie wspomaganej prokreacji (zwane potocznie klinikami leczenia niepłodności) będą zobligowane, aby złożyć wniosek o uzyskanie pozwolenia na prowadzenie kliniki w okresie 12 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy, przy czym nie będzie możliwości wykonywania procedur in vitro z wykorzystaniem zarodków i komórek rozrodczych pobranych przed dniem 1 listopada 2015 r. bez uzyskania akceptacji Ministra Zdrowia".

A ja bardzo czekam jak V. spyta swojego lekarza-wlasciela i nam to wyjaśni :-) Bardzo :-)

V, w takim razie piszę się na info na priv jak będziesz wiedziała :-)

Korzystać z zarodków nie będzie można będąc TYLKO (wyłącznie) w związku udokumentowanym. Pary niezwiązane formalnie również będą mogły korzystać z własnych zarodków, więc padła tu bzdura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:25

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2015, Eliz jak się czujecie? Jakieś konkretne objawy się pojawiły? :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no wlasnie sie dzisiaj denerwuje bo mnie kluje lewy jajnik trochę. Nie wiem czy to nie od tego ze mi nogi zmarzly? Ogólnie tylko podbrzusze pobolewa, nic więcej. Czasem sie przebudzam w nocy a tak to nie mam szczegolnych objawow. A ty?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogólne klucie albo w jajnikach albo niżej w podbrzuszu. I jeszcze jakby takie ciągnięcie w podbrzuszu. Nie denerwuj sie-może to znak że coś się dzieje:) aha jutro beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:01

aneczka2015, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sprawdze jutro bete czy przyrasta: )

pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ