X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info, też mi się właśnie wydawało, że im się coś pochrzaniło z tym na czczo, ale specjalnie dwa razy czytałam "instruktaż" i jest wyraźnie napisane na czczo ale, że mam pić płyny na wypełnienie pęcherza.
    Poza tym jak brać metypred, relanium i flamexin na pusty żołądek? chyba by mi wątroba wyskoczyła bokiem.

Najem się, napiję i spokojnie pójdę po kruszynkę :)

Mimbla, triss, Asiula86, aneczka2015, mia6, Anuszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też byłam obżarta przed transferem i opita :D

shooa trzymam kciukaski!!!! :*

shooa lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla mocno trzymam kciuki. Bardzo mocno

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na transferach, Sylwia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) ja pisałam do provity o tego maila do W. Winciorka odpisała mi dziś jakaś asystentka zarządu żebym napisała o co chodzi to może ona udzieli mi info. No ciekawa jestem co odpisza.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na transfer tez byłam najedzona. I wypiłam 1l wody ale chyba że stresu nie czułam pełnego pęcherza..."Na szczęście" mam tyłozgięcie macicy. Ponoć przy takiej budowie pełny pechęrz nie jest aż taki ważny.

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura78 wrote:
    Cześć Dziewczyny

Poczytuję Was i cieszę się ze szczęścia jednych i smucę się z innymi jeśli Beta jest negatywna..
    Sama chciałabym żeby w końcu chociaż doszło do punkcji i transferu... żeby było co pobierać.
    Moim problemem jest bardzo niskie AMH - 0.16. Stymulacja końskimi dawkami menopuru dała na razie jeden pęcherzyk...
    Leczę się w Invimedzie w Warszawie ale po nieudanym leczeniu od czerwca zbieram się do zmiany kliniki.
    Moje pytanie czy któraś z Was też ma niskie amh i za sobą leczenie lub wiedzę jaki lekarz/klinika w Warszawie ma sukcesy w invitro u takich kobiet jak ja?Jeśli tak bardzo proszę o kontakt.
    Do tej pory się trzymałam ale po dzisiejszej wizycie tylko ryczę i ryczę - nie wiem co robić..

Wiesz, mam koleżankę, która na bardzo niska rezerwę i była raz na próbę stymulowana tak jak Ty czyli końskie dawki leku. Efekt kiepski. Przeszła kolejna stymulacje tabletkami samymi stumulujacymi owulacje (nie pamiętam czy clo czy letrozol) i efekt był taki sami czyli 2-3 pęcherzyki (jakoś tak). Różnica w cenie leków. Tablety koło 25 złotych...

Aura78 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Powodzenia dziewczyny na transferach, Sylwia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) ja pisałam do provity o tego maila do W. Winciorka odpisała mi dziś jakaś asystentka zarządu żebym napisała o co chodzi to może ona udzieli mi info. No ciekawa jestem co odpisza.

Zadzwoń na recepcję i poproś o ten mail. Tam mi kiedyś podały bez problemu. Znów jakąś nędzna asystentka :-/

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Nie denerwuj sie, bedzie ok. Ja do tej pory mam bole podbrzusza. Wiem latwo powiedziec , sama sie zastanawiam co to oznacza. Glowa do gory misi byc dobrze. Posdrawiam :*

Mnie w nocy obudził duzy ból jakby miesiaczkowy. Z duszą na ramieniu czekam na wynik bety...

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

PS. Shoa, ja właśnie wsuwam bułkę razową z warzywami i serem, potem zjem owoce, nie wyobrażam sobie być na czczo do krio. Zapakowałam oczywiście dużo wody i napój aloesowy na "po".

oczywiście trzymam kciuki i kegla za Ciebie i za pozostałe dziewczyny :-)

ależ ja Wam zazdroszczę
    ja muszę czekać do stycznia i strasznie mi się dłuuuuuży

Kava, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Mnie w nocy obudził duzy ból jakby miesiaczkowy. Z duszą na ramieniu czekam na wynik bety...
    Wszystko bedzie ok, zobaczysz. Daj znac jaj ladnie przyrasta. Ja jutro mam bete :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Jeszcze tylko jeden tydzien i mam nadzieje, ze we wtorek 13ego rozpoczne stymualcje! Wprowadzam sie do Bialegostoku na trzy tygodnei, takze jakby ktoras z Was miala ochote na kawe (bezkofeinowa oczywiscie ;-) ) to dajcie znac!

Tymczasem, trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje, transfery i bety! Oby ten tydzien byl bardzo dla Was wszystich owocny! Mwah :*

aneczka2015, triss, Asiula86, mia6, Agnieszka_A., agulas lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośba o radę ;)

biorę na własną ręke luteinę zeby utrzymac w ryzach cykl i dostać @ asap ;)

U mnie trwa wyścig z czasem, żeby zdązyć przed 1.11 z transferem.

Wzielam luteinę 3-go dnia wyższych temperatur (chociaz wg lekarza ktory wykonywał histeroskopie cykl zapowiadał się na bezowulacyjny).

Pytanie: czy brac luteinę przez 7 dni czy dłużej? nie brałam nigdy progesteronu w drugiej fazie cyklu przed ivf, nie wiem jak w naturalnym cyklu najlepiej ją stosowac.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska a gdzie w Białymstoku ??

74di4z174lr410ce.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, wiem, że Luteinę należy brać przez min. 7 dni. Tak twierdzi u nas dr Sz ;)

triss lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wywołuje @ troszke inaczej, bo w dniu spodziewanej miesiączki zaczynam i biorę 5 dni 3 razy dziennie. 2 Razy bralam zaraz po owulacji przez minimum 10 dni ale to były cykle z inseminacja.

triss lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura78 wrote:
    Cześć Dziewczyny

Poczytuję Was i cieszę się ze szczęścia jednych i smucę się z innymi jeśli Beta jest negatywna..
    Sama chciałabym żeby w końcu chociaż doszło do punkcji i transferu... żeby było co pobierać.
    Moim problemem jest bardzo niskie AMH - 0.16. Stymulacja końskimi dawkami menopuru dała na razie jeden pęcherzyk...
    Leczę się w Invimedzie w Warszawie ale po nieudanym leczeniu od czerwca zbieram się do zmiany kliniki.
    Moje pytanie czy któraś z Was też ma niskie amh i za sobą leczenie lub wiedzę jaki lekarz/klinika w Warszawie ma sukcesy w invitro u takich kobiet jak ja?Jeśli tak bardzo proszę o kontakt.
    Do tej pory się trzymałam ale po dzisiejszej wizycie tylko ryczę i ryczę - nie wiem co robić..
    nOvum... ja się tam leczę i mam lepsze efekty po lekkiej stymulacji menopure i clo niż po końskich dawkach gonalu... Ale oni tam wszystko indywidualnie dobierają... jak będziesz zainteresowana, to polecę lekarzy, u których byłam i znają się na niskiej rezerwie

Aura78, Mimbla lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura a u kogo leczysz się w Invimedzie?

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Inska a gdzie w Białymstoku ??

Hej Sanna! Lecze sie w Kriobanku. Ty tez tutaj jestes?

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to wszystko stoi teraz na bakier :( Dostalam okres 30 wrzesnia, wieczorem. Normalnie, okres trwa u mnie do 5 dni. Dzis jest juz zatem dzien 6. Okres jest bardzo skapy ale jest to zdecydowanie @. Czytalam, ze po Decapeptylu, ktory wzielam 22 wrzesnia (3,75mg) okresu moze nie byc w ogole albo tylko lekkie plamienie. Stad zastanawiam sie czemu mam normalna @...i nadal nie rozkminilam, dlaczego jade do Bialegostoku dopiero na 13 pazdz, co bedzie tak naprwade juz 14 dniem cyklu. Czy ktoras z Was rozpoczynala stymulacje tak pozno?

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Wszystko bedzie ok, zobaczysz. Daj znac jaj ladnie przyrasta. Ja jutro mam bete :)

Trzymam kciuki za ciebie :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ