IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za info, też mi się właśnie wydawało, że im się coś pochrzaniło z tym na czczo, ale specjalnie dwa razy czytałam "instruktaż" i jest wyraźnie napisane na czczo ale, że mam pić płyny na wypełnienie pęcherza.
Poza tym jak brać metypred, relanium i flamexin na pusty żołądek? chyba by mi wątroba wyskoczyła bokiem.
Najem się, napiję i spokojnie pójdę po kruszynkę
Mimbla, triss, Asiula86, aneczka2015, mia6, Anuszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia dziewczyny na transferach, Sylwia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
ja pisałam do provity o tego maila do W. Winciorka odpisała mi dziś jakaś asystentka zarządu żebym napisała o co chodzi to może ona udzieli mi info. No ciekawa jestem co odpisza.
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Aura78 wrote:Cześć Dziewczyny
Poczytuję Was i cieszę się ze szczęścia jednych i smucę się z innymi jeśli Beta jest negatywna..
Sama chciałabym żeby w końcu chociaż doszło do punkcji i transferu... żeby było co pobierać.
Moim problemem jest bardzo niskie AMH - 0.16. Stymulacja końskimi dawkami menopuru dała na razie jeden pęcherzyk...
Leczę się w Invimedzie w Warszawie ale po nieudanym leczeniu od czerwca zbieram się do zmiany kliniki.
Moje pytanie czy któraś z Was też ma niskie amh i za sobą leczenie lub wiedzę jaki lekarz/klinika w Warszawie ma sukcesy w invitro u takich kobiet jak ja?Jeśli tak bardzo proszę o kontakt.
Do tej pory się trzymałam ale po dzisiejszej wizycie tylko ryczę i ryczę - nie wiem co robić..
Wiesz, mam koleżankę, która na bardzo niska rezerwę i była raz na próbę stymulowana tak jak Ty czyli końskie dawki leku. Efekt kiepski. Przeszła kolejna stymulacje tabletkami samymi stumulujacymi owulacje (nie pamiętam czy clo czy letrozol) i efekt był taki sami czyli 2-3 pęcherzyki (jakoś tak). Różnica w cenie leków. Tablety koło 25 złotych...Aura78 lubi tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Powodzenia dziewczyny na transferach, Sylwia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
ja pisałam do provity o tego maila do W. Winciorka odpisała mi dziś jakaś asystentka zarządu żebym napisała o co chodzi to może ona udzieli mi info. No ciekawa jestem co odpisza.
Zadzwoń na recepcję i poproś o ten mail. Tam mi kiedyś podały bez problemu. Znów jakąś nędzna asystentka -
aneczka2015 wrote:Nie denerwuj sie, bedzie ok. Ja do tej pory mam bole podbrzusza. Wiem latwo powiedziec , sama sie zastanawiam co to oznacza. Glowa do gory misi byc dobrze. Posdrawiam :*
Mnie w nocy obudził duzy ból jakby miesiaczkowy. Z duszą na ramieniu czekam na wynik bety... -
Mimbla wrote:
PS. Shoa, ja właśnie wsuwam bułkę razową z warzywami i serem, potem zjem owoce, nie wyobrażam sobie być na czczo do krio. Zapakowałam oczywiście dużo wody i napój aloesowy na "po".
oczywiście trzymam kciuki i kegla za Ciebie i za pozostałe dziewczyny
ależ ja Wam zazdroszczę
ja muszę czekać do stycznia i strasznie mi się dłuuuuużyKava, BISCA lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!
Jeszcze tylko jeden tydzien i mam nadzieje, ze we wtorek 13ego rozpoczne stymualcje! Wprowadzam sie do Bialegostoku na trzy tygodnei, takze jakby ktoras z Was miala ochote na kawe (bezkofeinowa oczywiscie) to dajcie znac!
Tymczasem, trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje, transfery i bety! Oby ten tydzien byl bardzo dla Was wszystich owocny! Mwah :*aneczka2015, triss, Asiula86, mia6, Agnieszka_A., agulas lubią tę wiadomość
-
Prośba o radę
biorę na własną ręke luteinę zeby utrzymac w ryzach cykl i dostać @ asap
U mnie trwa wyścig z czasem, żeby zdązyć przed 1.11 z transferem.
Wzielam luteinę 3-go dnia wyższych temperatur (chociaz wg lekarza ktory wykonywał histeroskopie cykl zapowiadał się na bezowulacyjny).
Pytanie: czy brac luteinę przez 7 dni czy dłużej? nie brałam nigdy progesteronu w drugiej fazie cyklu przed ivf, nie wiem jak w naturalnym cyklu najlepiej ją stosowac. -
Triss, wiem, że Luteinę należy brać przez min. 7 dni. Tak twierdzi u nas dr Sz
triss lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Ja wywołuje @ troszke inaczej, bo w dniu spodziewanej miesiączki zaczynam i biorę 5 dni 3 razy dziennie. 2 Razy bralam zaraz po owulacji przez minimum 10 dni ale to były cykle z inseminacja.
triss lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyAura78 wrote:Cześć Dziewczyny
Poczytuję Was i cieszę się ze szczęścia jednych i smucę się z innymi jeśli Beta jest negatywna..
Sama chciałabym żeby w końcu chociaż doszło do punkcji i transferu... żeby było co pobierać.
Moim problemem jest bardzo niskie AMH - 0.16. Stymulacja końskimi dawkami menopuru dała na razie jeden pęcherzyk...
Leczę się w Invimedzie w Warszawie ale po nieudanym leczeniu od czerwca zbieram się do zmiany kliniki.
Moje pytanie czy któraś z Was też ma niskie amh i za sobą leczenie lub wiedzę jaki lekarz/klinika w Warszawie ma sukcesy w invitro u takich kobiet jak ja?Jeśli tak bardzo proszę o kontakt.
Do tej pory się trzymałam ale po dzisiejszej wizycie tylko ryczę i ryczę - nie wiem co robić..Aura78, Mimbla lubią tę wiadomość
-
A w ogole to wszystko stoi teraz na bakier
Dostalam okres 30 wrzesnia, wieczorem. Normalnie, okres trwa u mnie do 5 dni. Dzis jest juz zatem dzien 6. Okres jest bardzo skapy ale jest to zdecydowanie @. Czytalam, ze po Decapeptylu, ktory wzielam 22 wrzesnia (3,75mg) okresu moze nie byc w ogole albo tylko lekkie plamienie. Stad zastanawiam sie czemu mam normalna @...i nadal nie rozkminilam, dlaczego jade do Bialegostoku dopiero na 13 pazdz, co bedzie tak naprwade juz 14 dniem cyklu. Czy ktoras z Was rozpoczynala stymulacje tak pozno?