X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam bebzę jak balon. Od punkcji nie dopinałam spodni. Tak naprawdę w sumie dopiero od kilku dni wszystko się uspokaja i z każdym dniem jest lepiej, choć to jeszcze nie to co przed stymulacją. Nadal brzuch jest wydęty. A apetyt miałam jak pasibrzuch. Non stop bym jadła. Teraz wróciło do normy.

sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri, takie odżywki dla sportowców :-) wiesz, często w marketach na pasażu siedzi Pan koks ;-) i sprzedaje. Czyste białko. Są różne smaki nawet :-)

Maka, Kava, Anuszka, Libra, mia6, lipa, Inska lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    A co to za preparat białkowy?
    Protifar. Lasce od nas, która miała też dużo jajek i dostała te same leki na hiperkę, co ja, poradzili go sobie kupić na pogotowiu i dziwili się, że jej o tym w klinice nie powiedzieli od razu, jak miała dużo jajek. Napisała mi więc o tym, bo jej ten sam lek, który miałam, nie pomógł i przez hiperkę ma odłożony transfer. Mi nie wiem, co ostatecznie pomogło, ale coś z tego na pewno :-) I picie wody chociaż 2,5 litra dziennie bardzo ważne jest.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Godaweri, takie odżywki dla sportowców :-) wiesz, często w marketach na pasażu siedzi Pan koks ;-) i sprzedaje. Czyste białko. Są różne smaki nawet :-)
    Protifar tu sprzedają w aptekach chyba tylko.

godaweri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia, Pola - ufff- to miod na moje przerazone serce bowiem moje brzuszystko osiagnelo apogeum swojej wielkosci! Tyle ze waga w miejscu- jedno dobrze.

• magic1 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mi w klinice powiedzieli, że po 48h prawidłowy przyrost jest gdy osiągnie 66%. Wiem, że ciąża to nie matematyka, bo nawet jak po 48h przyrost jest 60%, to nie jest nic przekreślone, że ciąża źle się będzie rozwijać. Bo to tylko wszystko statystyka. Ale dokonałam statystycznych wliczeń i:
    start beta 90
    stan po 39h 134, co daje przyrost 49%
    stan po 48h przyjmując równomierny wzrost to prawdopodobnie wielkość około 165, co daje przyrost 83%
    <3 :*
    Kochana nie wiem jak to obliczyłaś /bo ja to chyba inne mam wyliczenia/ ale mam nadzieje ze masz rację!! :D

mówicie ze melisa działa :-) chyba sie przejde do apteki

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:03

Mimbla, Sanna lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Właśnie pije meliskę. Wpadłam w taką panikę, bo cały czas czuję lewy jajnik. Raz mocniej raz lżej, ale kurcze ciągnie mnie i boję się, że to zły objaw...
    mnie też rwie dziwnie prawy jajnik albo coś po tej stronie :-/

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Szalwia, Pola - ufff- to miod na moje przerazone serce bowiem moje brzuszystko osiagnelo apogeum swojej wielkosci! Tyle ze waga w miejscu- jedno dobrze.

Też się bałam. Bo mój brzuch wskazywał już na jakiś 5 m-c ciąży. Do tego ja po punkcji chodziłam jak 80-letnia babcia - zgięta wpół. I do transfery krwawiłam. Ból i krwawienie przeszło mi po transferze. Ale obwód brzucha został, teraz stopniowo się obkurcza. Tylko kurna nadal ciągnie mnie jajnik...

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    mnie też rwie dziwnie prawy jajnik albo coś po tej stronie :-/

No to może to dobry objaw jednak co? Meliska działa- potwierdzam . Jutro znów beta i nerwówka cały dzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:05

magic1 lubi tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Też się bałam. Bo mój brzuch wskazywał już na jakiś 5 m-c ciąży. Do tego ja po punkcji chodziłam jak 80-letnia babcia - zgięta wpół. I do transfery krwawiłam. Ból i krwawienie przeszło mi po transferze. Ale obwód brzucha został, teraz stopniowo się obkurcza. Tylko kurna nadal ciągnie mnie jajnik...
    Lubie tylko ze wzgledu na to ze ciesze sie ze fo raczej normalne. Mam to samo tylko bez krwawienia. :)a jajnik moze Cie pobolewac bo rosnie hcg :)

Pola7 lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    No dzięki dziewczyny:* chyba dopiero jak to napisałam jakoś zaczęło do mnie docierać. Tym bardziej że zaczęły mi śmierdzieć ciasteczka owsiane. Ale jeszcze na spokojnie. Różne rzeczy mogą się wydarzyć...

Trzymam za was wszystkie kciuki. Nawet wczoraj przed lekarzem pochwaliłam to forum i jaka fantastyczna grupa wsparcia jesteście.

Eliz a ty jak sie masz?

Ja czekam na poniedziałek bo mam wizytę w klinice. Nie wiem co będzie, co mi doktorek powie. W każdym razie bóle brzucha nie ustąpiły, na szczęście juz nie plamie. Najważniejsze że u ciebie wszystko ok ☺

Inska lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• magic1 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa rozmawiałam z lekarzem z kliniki, mowil ze ten moj przyrost jest ok, pozwolil zmienic lutinusa na luteine, a poza tym to duzo sie nie dowiedxialam, jak dlugo trzeba brac te wszystkie leki, mam na mysli encorton, clexane, estrofem??

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    aa rozmawiałam z lekarzem z kliniki, mowil ze ten moj przyrost jest ok, pozwolil zmienic lutinusa na luteine, a poza tym to duzo sie nie dowiedxialam, jak dlugo trzeba brac te wszystkie leki, mam na mysli encorton, clexane, estrofem??
    Ja dziś też dzwoniłam. Po pozytywnym teście bezwzględnie należy odstawić estrofen. Dopiero dziś odstawiłam- nie wiedziałam wcześniej. Encorton też kazała odstawić. Clexane mi zostały 3 zastrzyki. Kazała wybrać i koniec. Cały czas mam brać lutinusa i duphaston.

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Ja encorton brałam długo do 20 któregoś tyg potem miała zmniejszane dawki...

Edit moj tablet świruje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:39

Pola7 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja endorfin brałam długo do 20 któregoś tyg potem miała zmniejszane dawki...

Też by mi się przydał ten endorfin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:30

Anatolka, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to mi kazał brać wszystko cytuje " jak długo mogę", to nie wiem jak to rozumieć...

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Mimi86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) Gratuluje pozytywnych bet, za resztę trzymam mocno kciuki :)
    oj tak piszecie o tych bolach glowy, a ja z przerażeniem to czytam bo teraz przy zwyklych tabletkach antykoncepcyjnych boli mnie bardzo glowa albo mam mdlosci wieczorem to az strach pomyslec co bedzie przy zastrzykach:/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• magic1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Też by mi się przydał ten endorfin :)
    i mi ;-)

Pola7, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    kurde to mi kazał brać wszystko cytuje " jak długo mogę", to nie wiem jak to rozumieć...

Jak mi dziś kazała odstawić to wrzuciłam sobie w neta i piszą, że estrofem bezwzględnie odstawić, bo on był potrzebny do zagnieżdżenia a po zagnieżdżeniu jest szkodliwy dla płodu. Dlatego należy go odstawić po pozytywnym teście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:35

magic1 lubi tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ