IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też miałam bebzę jak balon. Od punkcji nie dopinałam spodni. Tak naprawdę w sumie dopiero od kilku dni wszystko się uspokaja i z każdym dniem jest lepiej, choć to jeszcze nie to co przed stymulacją. Nadal brzuch jest wydęty. A apetyt miałam jak pasibrzuch. Non stop bym jadła. Teraz wróciło do normy.
sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
godaweri wrote:A co to za preparat białkowy?
I picie wody chociaż 2,5 litra dziennie bardzo ważne jest.
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:mi w klinice powiedzieli, że po 48h prawidłowy przyrost jest gdy osiągnie 66%. Wiem, że ciąża to nie matematyka, bo nawet jak po 48h przyrost jest 60%, to nie jest nic przekreślone, że ciąża źle się będzie rozwijać. Bo to tylko wszystko statystyka. Ale dokonałam statystycznych wliczeń i:
start beta 90
stan po 39h 134, co daje przyrost 49%
stan po 48h przyjmując równomierny wzrost to prawdopodobnie wielkość około 165, co daje przyrost 83%
:*
mówicie ze melisa działachyba sie przejde do apteki
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Szalwia, Pola - ufff- to miod na moje przerazone serce bowiem moje brzuszystko osiagnelo apogeum swojej wielkosci! Tyle ze waga w miejscu- jedno dobrze.
Też się bałam. Bo mój brzuch wskazywał już na jakiś 5 m-c ciąży. Do tego ja po punkcji chodziłam jak 80-letnia babcia - zgięta wpół. I do transfery krwawiłam. Ból i krwawienie przeszło mi po transferze. Ale obwód brzucha został, teraz stopniowo się obkurcza. Tylko kurna nadal ciągnie mnie jajnik...
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2018 - 3 ICSI -
magic1 wrote:mnie też rwie dziwnie prawy jajnik albo coś po tej stronie
No to może to dobry objaw jednak co? Meliska działa- potwierdzam . Jutro znów beta i nerwówka cały dzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:05
magic1 lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualnyPola7 wrote:Też się bałam. Bo mój brzuch wskazywał już na jakiś 5 m-c ciąży. Do tego ja po punkcji chodziłam jak 80-letnia babcia - zgięta wpół. I do transfery krwawiłam. Ból i krwawienie przeszło mi po transferze. Ale obwód brzucha został, teraz stopniowo się obkurcza. Tylko kurna nadal ciągnie mnie jajnik...
Pola7 lubi tę wiadomość
-
Takanijaka wrote:No dzięki dziewczyny:* chyba dopiero jak to napisałam jakoś zaczęło do mnie docierać. Tym bardziej że zaczęły mi śmierdzieć ciasteczka owsiane. Ale jeszcze na spokojnie. Różne rzeczy mogą się wydarzyć...
Trzymam za was wszystkie kciuki. Nawet wczoraj przed lekarzem pochwaliłam to forum i jaka fantastyczna grupa wsparcia jesteście.
Eliz a ty jak sie masz?
Ja czekam na poniedziałek bo mam wizytę w klinice. Nie wiem co będzie, co mi doktorek powie. W każdym razie bóle brzucha nie ustąpiły, na szczęście juz nie plamie. Najważniejsze że u ciebie wszystko ok ☺Inska lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
magic1 wrote:aa rozmawiałam z lekarzem z kliniki, mowil ze ten moj przyrost jest ok, pozwolil zmienic lutinusa na luteine, a poza tym to duzo sie nie dowiedxialam, jak dlugo trzeba brac te wszystkie leki, mam na mysli encorton, clexane, estrofem??09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2018 - 3 ICSI -
magic1 wrote:aa rozmawiałam z lekarzem z kliniki, mowil ze ten moj przyrost jest ok, pozwolil zmienic lutinusa na luteine, a poza tym to duzo sie nie dowiedxialam, jak dlugo trzeba brac te wszystkie leki, mam na mysli encorton, clexane, estrofem??
Edit moj tablet świrujeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:39
Pola7 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Ja endorfin brałam długo do 20 któregoś tyg potem miała zmniejszane dawki...
Też by mi się przydał ten endorfinWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:30
Anatolka, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2018 - 3 ICSI -
hej:) Gratuluje pozytywnych bet, za resztę trzymam mocno kciuki
oj tak piszecie o tych bolach glowy, a ja z przerażeniem to czytam bo teraz przy zwyklych tabletkach antykoncepcyjnych boli mnie bardzo glowa albo mam mdlosci wieczorem to az strach pomyslec co bedzie przy zastrzykach:/maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
magic1 wrote:kurde to mi kazał brać wszystko cytuje " jak długo mogę", to nie wiem jak to rozumieć...
Jak mi dziś kazała odstawić to wrzuciłam sobie w neta i piszą, że estrofem bezwzględnie odstawić, bo on był potrzebny do zagnieżdżenia a po zagnieżdżeniu jest szkodliwy dla płodu. Dlatego należy go odstawić po pozytywnym teście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:35
magic1 lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2018 - 3 ICSI