X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Ale w ustawie (link od Ciebie) pisze, ze tylko znieczulenie anestezjologiczne jest bezpłatne, nic nie pisze o konsultacji....

Tak nazwa "konsultacja" jest chyba mocno przesadzona. U mnie trwała 3 min i polegała na wypełnieniu formularza. Padło tylko pytanie czy brałam kiedyś ketonal. Trudno byłoby płacić za takie coś. ..

Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Tak nazwa "konsultacja" jest chyba mocno przesadzona. U mnie trwała 3 min i polegała na wypełnieniu formularza. Padło tylko pytanie czy brałam kiedyś ketonal. Trudno byłoby płacić za takie coś. ..

Dokładnie, żeby mógł zrobić Ci znieczulenie w cenie procedury musi wiedzieć co Ci dać, żeby wiedzieć musi z Tobą chwilę pogadać. U mnie 3 pytało o: wagę, czy kiedyś miałam znieczulenie, jak się czułam (mów, że wymiotujesz to dostaniesz leki przeciewymiotne na wszelki wypadek i nie bedziesz ;-)), patrzyli/pytali czy nie mam żylaków na nogach. Koniec. Wszystko się działo 3 minuty przed spaniem :-)

Aaaa faktycznie, na korytarzu wcześniej miałam ankietę na 1 stronę A4 z jakimiś pytaniami o stan zdrowia itp. To pewnie dlatego tych pytań tak niewiele, bo obejrzeli ankietę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 07:41

Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Macierzy konsultacja odbywa sie kilka dni przed punkcją i była płatna...
    Ehh nie wiem czy cos sie zmieniło w tym temacie od maja 2014 roku...

Mimbla lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dokładnie, żeby mógł zrobić Ci znieczulenie w cenie procedury musi wiedzieć co Ci dać, żeby wiedzieć musi z Tobą chwilę pogadać. U mnie 3 pytało o: wagę, czy kiedyś miałam znieczulenie, jak się czułam (mów, że wymiotujesz to dostaniesz leki przeciewymiotne na wszelki wypadek i nie bedziesz ;-)), patrzyli/pytali czy nie mam żylaków na nogach. Koniec. Wszystko się działo 3 minuty przed spaniem :-)

Aaaa faktycznie, na korytarzu wcześniej miałam ankietę na 1 stronę A4 z jakimiś pytaniami o stan zdrowia itp. To pewnie dlatego tych pytań tak niewiele, bo obejrzeli ankietę :-)
    A widzisz... Mnie nie sprawdzili czy mam zylaki na nogach!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, pewnie anestezjolog rzuciła okiem na Twoje nogi jak już leżałaś gotowa do usypiania ;)

U mnie też konsultacja trwała 15 sekund bezpośrednio przed zabiegiem, wszystko mieli w ankiecie więc nie było sensu pytać o to samo co już wiedzą. Ja po narkozie do laparoskopii wymiotowałam i przed punkcją o tym mówiłam prosząc o przeciwwymiotne, ale anestezjolog mnie uspokoiła że to zupełnie inny rodzaj narkozy, że wtedy wymiotowałam bo mi brzuch pompowali gazem (naruszyli jelita) itd. Miała rację, po narkozie do punkcji czułam się całkowicie normalnie, a leków żadnych nie dostałam, nawet ketonalu. Skończyło się na dwóch paracetamolach.

Lipa, kciuki za jajeczka!

Justys i inne dzisiaj testujące, wysokiej bety!

Ja testuję jutro, nareszcie! Bardzo się boję wyniku, jestem prawie pewna że będzie negatywny, że będzie rozczarowanie, gorycz i płacz... ale chcę już wiedzieć na czym stoję. Rano zrobię sikańca a potem tak czy owak polecę na betę.

Agi83, Mimbla lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuchol dał mi w nocy popalić. No spa nie pomagała :(

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do punkcji konsultacje miałam bezpłatna ale do histeroskopii juz płaciłam. Tylko histero miałam robiona na fundusz poza programem

Mimbla lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    W Macierzy konsultacja odbywa sie kilka dni przed punkcją i była płatna...
    Ehh nie wiem czy cos sie zmieniło w tym temacie od maja 2014 roku...

Godaweri, napisz do MZ pytanie czy to jest poprawna praktyka.

http://www.invitro.gov.pl/kontakt/

Szybciutko odpisuja. Jak będzie odpowiedź pozytywna dla Ciebie to ja wydrukujesz i zabierzesz, pokażesz i wypniesz się na nakaz zapłacenia za konsultacje ;-) tylko się podpisz chociaż imieniem.

Fedra, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Nadrobie czytanie ostatnich dni po delegacji ale pisze tylko z szybkim info, ze szanowna @ przyszla czyli mialyscie racje - 3 dni po odstawieniu lekow jak w zegarku ;)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Agi, pewnie anestezjolog rzuciła okiem na Twoje nogi jak już leżałaś gotowa do usypiania ;)

U mnie też konsultacja trwała 15 sekund bezpośrednio przed zabiegiem, wszystko mieli w ankiecie więc nie było sensu pytać o to samo co już wiedzą. Ja po narkozie do laparoskopii wymiotowałam i przed punkcją o tym mówiłam prosząc o przeciwwymiotne, ale anestezjolog mnie uspokoiła że to zupełnie inny rodzaj narkozy, że wtedy wymiotowałam bo mi brzuch pompowali gazem (naruszyli jelita) itd. Miała rację, po narkozie do punkcji czułam się całkowicie normalnie, a leków żadnych nie dostałam, nawet ketonalu. Skończyło się na dwóch paracetamolach.

Ja testuję jutro, nareszcie! Bardzo się boję wyniku, jestem prawie pewna że będzie negatywny, że będzie rozczarowanie, gorycz i płacz... ale chcę już wiedzieć na czym stoję. Rano zrobię sikańca a potem tak czy owak polecę na betę.
    Jaka pewna, jaka pewna, co to za pesymistyczne podejście, proszę mi się tu uspokoić :-)

Justyś i inne testujące, trzymamy kciuki!

V. lubi tę wiadomość

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana. Czekamy...

myszaaa, V., Asiula86, Foto_Anna, Agi83, La-mia, Moniaa, mysza89, pragnaca dzidziusia, Selena, mia6, Fedra, pabelka88, agulas, Libra, Evaa, Agnieszka_A., Antonelka, gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:14

pragnaca dzidziusia, Fedra lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    Krew oddana. Czekamy...
    O której wyniki? :)

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    O której wyniki? :)
    W ciągu godziny. Czekam W szpitalu na wynik.

pragnaca dzidziusia, Fedra lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wpolityce.pl/m/lifestyle/202665-niesamowite-pies-uczy-dziecko-raczkowac-zobacz-wideo

:-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:16

Agi83, mysza89, Kava, Fedra, Sanna, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy z niecierpliwością, i trzymamy kciuki :*

• V. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś, ooo, to szybciutko się dowiesz! Kciuki!!!

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce to mi zaraz wyskoczy!!!!

oar8kw7izeijco95.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę. Mnie to czeka dopiero jutro a już mam lekki ścisk w żołądku ;)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

No właśnie skad to czarnowidztwo! Ja jestem pewna ze bedzie pozytyw!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:18

V. lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 2107 2108 2109 2110 2111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ