IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki
pięknych bet życzemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Justys, trzymam z całych sił!
Szałwia- nie słyszałam o takim przypadku, wręcz przeciwnie...
Ja jestem w 9tc i nadal biorę konskie dawki (i doustnie i dowcipnie) i tak min do 12 tygodnia.05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Anatolka wrote:Godaweri, napisz do MZ pytanie czy to jest poprawna praktyka.
http://www.invitro.gov.pl/kontakt/
Szybciutko odpisuja. Jak będzie odpowiedź pozytywna dla Ciebie to ja wydrukujesz i zabierzesz, pokażesz i wypniesz się na nakaz zapłacenia za konsultacjetylko się podpisz chociaż imieniem.
Napisałam wczoraj. Nie wiem, czy zdążą odpisać. W Macierzy sie płaci, jak to Fedra napisała, wiec pewnie bede płacić. Widzę, ze tam sie za wszystko płaci....Mimbla lubi tę wiadomość
-
szałwia wrote:Dziewczyny, czy któraś z Waszych klinik odstawia progesteron na początku ciąży?
Moja nie ja bardzo długo brałam musiałabym sprawdzić ale 20 tyg napewno mi minął ale u mnie był problem z progesteronem i lekarz niechcial ryzykować...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
godaweri wrote:Napisałam wczoraj. Nie wiem, czy zdążą odpisać. W Macierzy sie płaci, jak to Fedra napisała, wiec pewnie bede płacić. Widzę, ze tam sie za wszystko płaci....
Jakby nie zdążyli to żądaj rachunku za konsultacje z dokładnym opisem co to za konsultacja. Zachowaj i w razie gdyby spóźniona odpowiedź MZ była dla Ciebie pozytywna to będziesz mogła wnioskować o zwrot tych kosztów.Fedra, godaweri, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:Dziewczyny, czy któraś z Waszych klinik odstawia progesteron na początku ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 10:06
-
szałwia wrote:No mi mojego starczy na dzisiaj i 5 dni kolejnych i finito. W klinice mi powiedzieli, że nic więcej mi nie przepiszą ani badania progesteronu zrobić nie zamierzają. USG u nich mam dopiero 29.10.
Trochę dziwne. A nie masz opcji tam u Czechów luzakow wyciągnąć moich ulubionych perełek od lekarza rodzinnego/jakiegoś odpowiednika polskiej nocnej opieki medycznej (kłamiąc, że plamisz np) albo od prywatnego czy innego gina spoza kliniki? -
Anatolka wrote:Jakby nie zdążyli to żądaj rachunku za konsultacje z dokładnym opisem co to za konsultacja. Zachowaj i w razie gdyby spóźniona odpowiedź MZ była dla Ciebie pozytywna to będziesz mogła wnioskować o zwrot tych kosztów.
Dzięki tak zrobię, ale wtedy się wnioskuje o zwrot kosztów do MZ, czy do kliniki? I jaką drogą? Mailową, czy listowną? Bo chyba będę mieć trochę tych rachunków -
godaweri wrote:Dzięki tak zrobię, ale wtedy się wnioskuje o zwrot kosztów do MZ, czy do kliniki? I jaką drogą? Mailową, czy listowną? Bo chyba będę mieć trochę tych rachunków
Raczej do kliniki, do dyrekcji, bo jeśli MZ im zapłaci/zapłacił za to co Ty po raz drugi to własnie klinika powinna zwrócić podwójnie pobraną kasę. Osobiście nie musiałam tego praktykować, ale spotkalam się gdzieś z tym w internecie.