IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
iga 79 wrote:U mnie też od czasu( kiedy zaczęłam aplikować lutke)zaczęły się problemy z infekcjami.provag możesz sobie kupić,ale w poniedziałek poproś lekarza o recepte..
Niedawno odkryłam globulki Macmiror-complex. Bardzo fajne i skuteczne. -
V. koniecznie bierz dalej leki. Wynik jeszcze o niczym nie swiadczy. Mi doktorka kazala brać leki nadal bo mowila, ze jest jeszcze jakaś tam nadzieja. Powtorz za 2 dni.
Trzymam kciuki a teraz trzymaj sie dzielnie!I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Anatolka wrote:Przeciętnie wygląda to tak:
Co dzieje się z 5-dniowym zarodkiem po transferze:
1dpt.. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, Blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt.. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt.. Zaczyna być produkowane HCG
Masz 7dpt. Wystarczy, że zarodek był nieco ospaly i nic dziś nie wyszło. Za dwa dni bym powtórzyła.
Totalnie nie wierzę w to, że jeszcze cokolwiek miałoby z tego być, ale betę i tak powtórzę bo klinika chce wynik z 9 dpt. Luteinę mogę brać jeszcze dwa dni, w sumie co mi szkodzi, i tak jest wykupiona. Dzięki.
Ja gorzej zniosłam info o braku mrożaków niż ten dzisiejszy wynik, za to mąż mi się załamał... Już kilka razy powtórzył, że boi się, że nigdy nam się nie uda. I chyba się obwinia o te swoje parametry nasienia, bez sensuCiężki dzień...
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyAle V. Blastka byla ladna (a moze jest??) Wiec to nie wina plemnika.. moze cos bylo nie tak z transferem, moze endo zawiodlo... w koncu ivf to 40% szans... a moze to nie ten zarodek po prostu...? Wiele dziewczyn tu jest w ciazy z drugim zarodkiem...
sciskam Cie mocno :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 16:44
-
sylwiaśta159 wrote:Ale V. Blastka byla ladna (a moze jest??) Wiec to nie wina plemnika.. moze cos bylo nie tak z transferem, moze endo zawiodlo... w koncu ivf to 40% szans... a moze to nie ten zarodek po prostu...? Wiele dziewczyn tu jest w ciazy z drugim zarodkiem...
sciskam Cie mocno :*
To mogła być wina plemnika, w 5 dobie mieliśmy jeszcze 3 inne zarodki i wszystkie dzień czy dwa później się zatrzymały. Ten transferowany widocznie też... A żeby być w ciąży z drugim zarodkiem to trzeba go miećWłaśnie tego się bałam, że jeden nieudany transfer będzie oznaczał rozpoczynanie od zera
echhh.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyAle kochana... nawet przy dobrych plemnikach blastki sie zatrzymuja- to taki krytyczny punkt... u nas generalnie plemniki sa dobre tylko ilosc niewielka bo jedno jadro nie pracuje(choroba z dziecinstwa)- ruch, morfologia, fragmentacja OK i zobacz z 7 zostala jedna blastka.
Myslalas by przy nastepnym podejsciu poprosic o zamrozenie tez chociaz jednego we wczesniejzzym stadium np 3 dzien? Moj doktorek- zreszta wiele dziewczyn stad go zna- musi miec racji troche w tym ze nie kazdy nawet dobry zarodek przetrwa tak dlugo w lab a w macicy moze juz tak. No i koniecznie imsi nie icsi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:00
-
Kava wrote:Lipa - z tym n ie pomogę bo zielona jestem
Justyś - wiem, ze łatwo mówić... I tak będziesz sie bała, bo to nieuniknione.
Postaraj się nie stresować za bardzo. Ja 7 czy 6 dpt (blastek) miałam żywą krew a potem plamiłam do 13 tc. Tak sie po prostu zdarza.
Zbadaj na wszelki wypadek prg. Tak dla własnego spokoju.
Gdybyś miała krwawienie i silne skurcze - wtedy na IP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:01
Kava lubi tę wiadomość
-
V bardzo mi przykro
ale moim jest zdaniem jest jeszcze cien nadziei bo robilas wczesnie bete, tak jak anatolka napisała moze od teraz dopiero beta zaczyna sie wytwarzać.
Piggy trzymam kciuki za przyrosty.
Dziewczyny mam pytanko - we wtorek mmam wizyte w klinice, rozpiszą mi stymulacje i niby maja pokazac jak robic zastrzyki. Was tez uczyli? pokazuja na "sucho" czy maja jakies "rekwizyty" bo nie zamierzam jechac tam z moimi zastrzykami bo se łądnie chlodz w lodowce.
z gonapeptylem problemu nie bedzie bo to ampulkostrzykawka, nie wiem jak robic puregon i menopur.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mi pokazywali na sucho ale w pierwszej stymulacji na pierwszy zastezyk pojechalam do kliniki. W drugiej radzilam sobie sama.
Mimi86 lubi tę wiadomość
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:V bardzo mi przykro
ale moim jest zdaniem jest jeszcze cien nadziei bo robilas wczesnie bete, tak jak anatolka napisała moze od teraz dopiero beta zaczyna sie wytwarzać.
Piggy trzymam kciuki za przyrosty.
Dziewczyny mam pytanko - we wtorek mmam wizyte w klinice, rozpiszą mi stymulacje i niby maja pokazac jak robic zastrzyki. Was tez uczyli? pokazuja na "sucho" czy maja jakies "rekwizyty" bo nie zamierzam jechac tam z moimi zastrzykami bo se łądnie chlodz w lodowce.
z gonapeptylem problemu nie bedzie bo to ampulkostrzykawka, nie wiem jak robic puregon i menopur.na yt jest tez duzo filmikow
Mimi86, Libra lubią tę wiadomość
-
ok dzieki, w zasadzie to moge zabrac ze soba pen od puregonu (bez zastrzyku rzecz jasna hehe) najbardziej przeraza mnie menopur hie hie
z gonapeptylem sobie poradze bo wyglada jak ovitrelle (a robilam sboe je sama)
Watpie ze moj małżon mi zrobi zastrzyk:/
aaa i jeszcze pytanie do dziewczyn co mialy menopur:
W opakowaniu mam dwie ampulki, gaziki i chyba z 10 strzykawek.
Co z igłami? Sama je dokupuje tak? jakie bedą najlepsze ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:19
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Piggy wrote:U mnie baz szału dziś beta 11. Nic raczej z tego nie będzie a boje się ze to poxamaciczna
Kochana, moja pierwsza beta też wynosiła 11, obecnie jestem w 10 tc,
to znak że jest ogrommmmmmmna szansa
magic1, lipa, gosia81, Fedra, Inska lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:ok dzieki, w zasadzie to moge zabrac ze soba pen od puregonu (bez zastrzyku rzecz jasna hehe) najbardziej przeraza mnie menopur hie hie
z gonapeptylem sobie poradze bo wyglada jak ovitrelle (a robilam sboe je sama)
Watpie ze moj małżon mi zrobi zastrzyk:/
aaa i jeszcze pytanie do dziewczyn co mialy menopur:
W opakowaniu mam dwie ampulki, gaziki i chyba z 10 strzykawek.
Co z igłami? Sama je dokupuje tak? jakie bedą najlepsze ???
Ściągniesz zatyczke że strzykawki to i igła będzielipa, triss, Libra, Fedra, Tosia 1981, Mimbla lubią tę wiadomość