X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy swędzenie (czyli jakiś stan zapalny) i globulki na receptę od lekarza prowadzącego mogą zagrozić w jakiś sposób wysiadywanym przeze mnie jajkom?? Martwię się, chociaż myślę, ze bardziej mógłby zaszkodzić mi stan zapalny podczas punkcji..... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:47

• magic1 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi w opakowaniu są strzykawki już z igłami :-) weź ze sobą to ci zrobią pierwszy zastrzyk i pokaza co jak.

Godaweri przed punkcją dają antybiotyk i globulki przeciwzapalne.

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Mimi w opakowaniu są strzykawki już z igłami :-) weź ze sobą to ci zrobią pierwszy zastrzyk i pokaza co jak.

Godaweri przed punkcją dają antybiotyk i globulki przeciwzapalne.

A no widzisz...Dzięki :) Człowiek się cały czas uczy :) Czyli sobie nie zaszkodzę? A co dają po punkcji? Jakie leki? Dostaje się od razu luteinę, czy inny progesteron?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a ile przed punkcją powinni mi dać ten antybiotyk i globulki? Czy to w trakcie ten antybiotyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed punkcja nic nie mialam tylko zamur- antybuotyk po punkcji.

Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 18:01

• magic1 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi antybiotyk dali dzien przed punkcją i przez nastepne dwa dni razem z ta globulką, a progesteron od dnia punkcji u mnie lutinus, plus estrofem, zastrzyki przeciwzakrzepowe i encorton, a przynajmniej w Bocianie tak robią.

Inska lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.

Kochana oni dają jak chcą te zarodki. Mnie też proponowali 2, a nie mam 35. To nie będzie żaden problem, uwierz.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    mi antybiotyk dali dzien przed punkcją i przez nastepne dwa dni razem z ta globulką, a progesteron od dnia punkcji u mnie lutinus, plus estrofem, zastrzyki przeciwzakrzepowe i encorton, a przynajmniej w Bocianie tak robią.

Dzięki za odpowiedź.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

a to nie jest tak, że ten nakaz transferu jednego dotyczy tylko niemrożonych?

Antonelka lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Dokładnie tak jak napisała Godaweri - podają jak chcą :) Też miałam podane 2, a mam 29 lat i to była pierwsza próba.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• V. Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ale kochana... nawet przy dobrych plemnikach blastki sie zatrzymuja- to taki krytyczny punkt... u nas generalnie plemniki sa dobre tylko ilosc niewielka bo jedno jadro nie pracuje(choroba z dziecinstwa)- ruch, morfologia, fragmentacja OK i zobacz z 7 zostala jedna blastka.

Myslalas by przy nastepnym podejsciu poprosic o zamrozenie tez chociaz jednego we wczesniejzzym stadium np 3 dzien? Moj doktorek- zreszta wiele dziewczyn stad go zna- musi miec racji troche w tym ze nie kazdy nawet dobry zarodek przetrwa tak dlugo w lab a w macicy moze juz tak. No i koniecznie imsi nie icsi...

Zamrożenie choćby jednego zarodka w 3 dobie to dobry pomysł. Chociaż jeśli genetycznie coś z nim nie tak to w macicy i tak się zatrzyma, nieważne w którym stadium tam trafi. Póki co mąż nie chce rozmawiać o tym co dalej, jest załamany porażką, ale już mu powiedziałam że umówię nas do kliniki w której robią IMSI, pójdziemy na konsultację. Dzięki.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. - trzymaj się dzielnie i koniecznie powtórz za 2 dni betę <3

Piggy - musi być dobrze, trzymam kciuki :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    a to nie jest tak, że ten nakaz transferu jednego dotyczy tylko niemrożonych?
    Nie bo mnie teraz dr pytal w sumie czy chce jeden czy dwa :P teraz mi sie przypomnialo :P

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nie bo mnie teraz dr pytal w sumie czy chce jeden czy dwa :P teraz mi sie przypomnialo :P
    Ale teraz jeszcze nie obowiązuje ustawa chyba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, ale skoro mrozili mi po dwa to chyba te dwa po ustawie beda mogli mi podac- no bo jak inaczej :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No nie, ale skoro mrozili mi po dwa to chyba te dwa po ustawie beda mogli mi podac- no bo jak inaczej :)
    Dlatego mi się wydaje, że ten zapis w ustawie nie dotyczy mrożonych.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. trzymaj sie cieplo...domyslam sie ze smutno Tobie......wspieram i trzymam kciuki za kolejne badanie....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:04

Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:04

lipa, triss, mia6, Libra, Fedra, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie ten kalkulator? Oblicza szansę powodzenia ivf. Żałuje, że zrobiłam. Wyszlo mi tylko 25%. Nie żebym bardzo brała to do siebie, ale...

http://www.ivfpredict.com/index-1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:16

age.png
‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ