WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy swędzenie (czyli jakiś stan zapalny) i globulki na receptę od lekarza prowadzącego mogą zagrozić w jakiś sposób wysiadywanym przeze mnie jajkom?? Martwię się, chociaż myślę, ze bardziej mógłby zaszkodzić mi stan zapalny podczas punkcji..... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:47

• magic1 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi w opakowaniu są strzykawki już z igłami :-) weź ze sobą to ci zrobią pierwszy zastrzyk i pokaza co jak.

Godaweri przed punkcją dają antybiotyk i globulki przeciwzapalne.

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Mimi w opakowaniu są strzykawki już z igłami :-) weź ze sobą to ci zrobią pierwszy zastrzyk i pokaza co jak.

Godaweri przed punkcją dają antybiotyk i globulki przeciwzapalne.

A no widzisz...Dzięki :) Człowiek się cały czas uczy :) Czyli sobie nie zaszkodzę? A co dają po punkcji? Jakie leki? Dostaje się od razu luteinę, czy inny progesteron?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a ile przed punkcją powinni mi dać ten antybiotyk i globulki? Czy to w trakcie ten antybiotyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed punkcja nic nie mialam tylko zamur- antybuotyk po punkcji.

Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 18:01

• magic1 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi antybiotyk dali dzien przed punkcją i przez nastepne dwa dni razem z ta globulką, a progesteron od dnia punkcji u mnie lutinus, plus estrofem, zastrzyki przeciwzakrzepowe i encorton, a przynajmniej w Bocianie tak robią.

Inska lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.

Kochana oni dają jak chcą te zarodki. Mnie też proponowali 2, a nie mam 35. To nie będzie żaden problem, uwierz.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    mi antybiotyk dali dzien przed punkcją i przez nastepne dwa dni razem z ta globulką, a progesteron od dnia punkcji u mnie lutinus, plus estrofem, zastrzyki przeciwzakrzepowe i encorton, a przynajmniej w Bocianie tak robią.

Dzięki za odpowiedź.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

a to nie jest tak, że ten nakaz transferu jednego dotyczy tylko niemrożonych?

Antonelka lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Dokładnie tak jak napisała Godaweri - podają jak chcą :) Też miałam podane 2, a mam 29 lat i to była pierwsza próba.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• V. Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ale kochana... nawet przy dobrych plemnikach blastki sie zatrzymuja- to taki krytyczny punkt... u nas generalnie plemniki sa dobre tylko ilosc niewielka bo jedno jadro nie pracuje(choroba z dziecinstwa)- ruch, morfologia, fragmentacja OK i zobacz z 7 zostala jedna blastka.

Myslalas by przy nastepnym podejsciu poprosic o zamrozenie tez chociaz jednego we wczesniejzzym stadium np 3 dzien? Moj doktorek- zreszta wiele dziewczyn stad go zna- musi miec racji troche w tym ze nie kazdy nawet dobry zarodek przetrwa tak dlugo w lab a w macicy moze juz tak. No i koniecznie imsi nie icsi...

Zamrożenie choćby jednego zarodka w 3 dobie to dobry pomysł. Chociaż jeśli genetycznie coś z nim nie tak to w macicy i tak się zatrzyma, nieważne w którym stadium tam trafi. Póki co mąż nie chce rozmawiać o tym co dalej, jest załamany porażką, ale już mu powiedziałam że umówię nas do kliniki w której robią IMSI, pójdziemy na konsultację. Dzięki.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. - trzymaj się dzielnie i koniecznie powtórz za 2 dni betę <3

Piggy - musi być dobrze, trzymam kciuki :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    a to nie jest tak, że ten nakaz transferu jednego dotyczy tylko niemrożonych?
    Nie bo mnie teraz dr pytal w sumie czy chce jeden czy dwa :P teraz mi sie przypomnialo :P

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nie bo mnie teraz dr pytal w sumie czy chce jeden czy dwa :P teraz mi sie przypomnialo :P
    Ale teraz jeszcze nie obowiązuje ustawa chyba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, ale skoro mrozili mi po dwa to chyba te dwa po ustawie beda mogli mi podac- no bo jak inaczej :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No nie, ale skoro mrozili mi po dwa to chyba te dwa po ustawie beda mogli mi podac- no bo jak inaczej :)
    Dlatego mi się wydaje, że ten zapis w ustawie nie dotyczy mrożonych.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. trzymaj sie cieplo...domyslam sie ze smutno Tobie......wspieram i trzymam kciuki za kolejne badanie....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:04

Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:04

lipa, triss, mia6, Libra, Fedra, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie ten kalkulator? Oblicza szansę powodzenia ivf. Żałuje, że zrobiłam. Wyszlo mi tylko 25%. Nie żebym bardzo brała to do siebie, ale...

http://www.ivfpredict.com/index-1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:16

age.png
‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ