IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy swędzenie (czyli jakiś stan zapalny) i globulki na receptę od lekarza prowadzącego mogą zagrozić w jakiś sposób wysiadywanym przeze mnie jajkom?? Martwię się, chociaż myślę, ze bardziej mógłby zaszkodzić mi stan zapalny podczas punkcji.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:47
-
magic1 wrote:Mimi w opakowaniu są strzykawki już z igłami
weź ze sobą to ci zrobią pierwszy zastrzyk i pokaza co jak.
Godaweri przed punkcją dają antybiotyk i globulki przeciwzapalne.
A no widzisz...DziękiCzłowiek się cały czas uczy
Czyli sobie nie zaszkodzę? A co dają po punkcji? Jakie leki? Dostaje się od razu luteinę, czy inny progesteron?
-
nick nieaktualnyJa przed punkcja nic nie mialam tylko zamur- antybuotyk po punkcji.
Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 18:01
-
mi antybiotyk dali dzien przed punkcją i przez nastepne dwa dni razem z ta globulką, a progesteron od dnia punkcji u mnie lutinus, plus estrofem, zastrzyki przeciwzakrzepowe i encorton, a przynajmniej w Bocianie tak robią.
Inska lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Ja przed punkcja nic nie mialam tylko zamur- antybuotyk po punkcji.
Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.
Kochana oni dają jak chcą te zarodki. Mnie też proponowali 2, a nie mam 35. To nie będzie żaden problem, uwierz. -
magic1 wrote:mi antybiotyk dali dzien przed punkcją i przez nastepne dwa dni razem z ta globulką, a progesteron od dnia punkcji u mnie lutinus, plus estrofem, zastrzyki przeciwzakrzepowe i encorton, a przynajmniej w Bocianie tak robią.
Dzięki za odpowiedź. -
sylwiaśta159 wrote:Ja przed punkcja nic nie mialam tylko zamur- antybuotyk po punkcji.
Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.Antonelka lubi tę wiadomość
-
Swoja droga to skoro mam zamrozone zarodki po dwa to ciekawe jak doktorek wg prawa bedzie chcial uargumentowac mi podanie 2 zarodkow teraz jesli sie nie uda badz za pare lat:P nie jestem +35 ani po wielu nieudanych probach.
Dokładnie tak jak napisała Godaweri - podają jak chcąTeż miałam podane 2, a mam 29 lat i to była pierwsza próba.
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Ale kochana... nawet przy dobrych plemnikach blastki sie zatrzymuja- to taki krytyczny punkt... u nas generalnie plemniki sa dobre tylko ilosc niewielka bo jedno jadro nie pracuje(choroba z dziecinstwa)- ruch, morfologia, fragmentacja OK i zobacz z 7 zostala jedna blastka.
Myslalas by przy nastepnym podejsciu poprosic o zamrozenie tez chociaz jednego we wczesniejzzym stadium np 3 dzien? Moj doktorek- zreszta wiele dziewczyn stad go zna- musi miec racji troche w tym ze nie kazdy nawet dobry zarodek przetrwa tak dlugo w lab a w macicy moze juz tak. No i koniecznie imsi nie icsi...
Zamrożenie choćby jednego zarodka w 3 dobie to dobry pomysł. Chociaż jeśli genetycznie coś z nim nie tak to w macicy i tak się zatrzyma, nieważne w którym stadium tam trafi. Póki co mąż nie chce rozmawiać o tym co dalej, jest załamany porażką, ale już mu powiedziałam że umówię nas do kliniki w której robią IMSI, pójdziemy na konsultację. Dzięki.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widzialyscie ten kalkulator? Oblicza szansę powodzenia ivf. Żałuje, że zrobiłam. Wyszlo mi tylko 25%. Nie żebym bardzo brała to do siebie, ale...
http://www.ivfpredict.com/index-1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:16