WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wyciagaj ludzika z batem. Wiesz? Agnieszka potrzebę ma ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 19:15

magic1, Agnieszka_A., sylwiaśta159, triss, shooa, Libra, Inska, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inska wysłałam Tobie zaproszenie na priv... zaakceptujesz??

• triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla od stycznia będzie nowa transza, może uda sie Wam przenieść do Katowic. moze świeże spojrzenie innego lekarza wystarczy do sukcesu :) wiesz ze mocno Ci kibicuje.

Piggy skoro lekarz daje szanse to trzeba mieć nadzieje !

Antonelka może ale nie musi

Agnieszka wiem, ze łatwo mi mowić ale pocZekaj jeszcze chwile ;) jak zrobisz PRG to bez względu na wynik sie nie uspokoisz. Na betę jeszcze za wcześnie. Wytrzymasz ;)

Agnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka- mnie samej taki bicz by się przydał- więc muszę przekazać komuś pałeczkę :(

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss chyba masz rację. Jednak się wstrzymam. Jakoś wytrzymam. Czuję się jakbym wracała do stanu sprzed ivf gdzie co miesiąc świrowałam :P

Inska, triss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    wiesz to była wspolna inicjatywa ;)
    Dr. co my tu jesczze możemy u Pani zrobić dodatkowo... (myśli)... scratching zrobilismy, endometrium ładne, warunki super...

Ja: panie doktorze a co Pan sądzi o heparynie?

Dr o! mozna spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi. Kobieca intuicja Pani podpowiada ze to dobry pomysł ? (oczko ;-) )

Ja to spróbujmy. A może jeszcze steryd?

Dr nie, steryd w Pani przypadku bez sensu. I nie zapytam o Pani intuicję ;-)
    Moja dr twierdzi, że po scratchingu nie daje się sterydów, bo one niweczą skutki tego zabiegu. Więc albo jedno albo drugie

triss lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A lekarz mi kazał kontynuować stymulację do środy :-( boje się jak cholera
    Lipa ja mialam 25 pechęrzyków, a ponieważ jestem bardzo mała, to brzuch jak w ciąży zaawansowanej. Musiałam bardziej uważać na hiperkę, ale nawet L4 nie miałam. Nie panikuj, póki nic się nie stało. Nawet jeśli się hiperka przytrafi, to najwyżej transfer przesuną, ale mi przy małej zrobili i nie pogorszyła się mimo wzrostu hcg. Znal laskę, która miała 38 pęcherzyków i hiperkę, wystarczyło kilka wizyt na pogotowiu i u lekarza, nawet w szpitalu nie leżała.

lipa lubi tę wiadomość

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu mam brązowe plamienia. Mgd ma tego dużo Ale jednak. Strach znowu powrócił. :-( nie wiem od czego to. Do 29 chyba będę leżeć. Ehh.

oar8kw7izeijco95.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    Dziewczyny znowu mam brązowe plamienia. Mgd ma tego dużo Ale jednak. Strach znowu powrócił. :-( nie wiem od czego to. Do 29 chyba będę leżeć. Ehh.
    Może skonsultuj z lekarzem? U nas jedna dziewczyna plamiła cały pierwszy trymestr, zwiększyli jej progesteron, poza tym ok, jest już w 7 miesiącu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ok moj dr to nie lubi jak mu sie wtracam :-) ale co mi tam :-)
    Ja zawsze dyplomację stosuję... nie mówię, że chcę, tylko: co Pani dr sądzi o zastosowaniu tego czy tamtego, jakie są doniesienia medyczne i jak one się mają konkretnie do naszego przypadku? wywiązuje się rozmowa i jakoś zawsze stawało na tym co chciałam :)

Antonelka, Fedra, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Może skonsultuj z lekarzem? U nas jedna dziewczyna plamiła cały pierwszy trymestr, zwiększyli jej progesteron, poza tym ok, jest już w 7 miesiącu.
    Pisałam do dr powiedział, że mam obserwować i odpoczywać i podejść ze spokojem.

oar8kw7izeijco95.png
  • V. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    V. To cyrkluj tak, żeby od kolejnego nowego cyklu wystartować z antykami, coby nie tracić miesiąca ;)

Myślisz, że na pewno będę je brała? Pytam, bo teraz przed długim protokołem ich nie miałam.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy :(

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    No to ja już też po wizycie - dostałam drugie skierowanie do szpitala - najprawdopodobniej puste jajo płodowe. Kazał mi iść jutro. Niestety, ale poczekam do czwartku, najwyżej w piątek pójdę... Pęcherzyk ma 7x10,3 mm, ale nie ma już widocznego pęcherzyka żółtkowego.
    :(

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ja zawsze dyplomację stosuję... nie mówię, że chcę, tylko: co Pani dr sądzi o zastosowaniu tego czy tamtego, jakie są doniesienia medyczne i jak one się mają konkretnie do naszego przypadku? wywiązuje się rozmowa i jakoś zawsze stawało na tym co chciałam :)

To ja tez taka specjalistka jestem :-)

Libra, Beata.D lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • chiara Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wiem co czujesz bo ja chyba też będę musiała czekać do stycznia... :/ niby nie długo, ale czuje, że to czas stracony.

Asiula bardzo mi przykro, jednak mam nadzieję , że jednak zdaży się cud. Trzymaj się kochana

Piggy ściskam mocno

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Tylko, że Ty na początku miałaś ładne przyrosty, a ja nie... i już jedną @ miałam, w sensie, że raz już żegnałam się z tym zarodkiem :( a tu czas drugi raz... i to o wiele boleśniej.
    Ja już za bardzo nadziei na cud nie mam :(
    :(
    mam nadzieję, że po okresie żałobnym, silniejsza staniesz do walki o Wasz cud... a my będziemy mocno kciuki ściskać, by malutki okruszek nadziei przerodził się w wielkie szczęście :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Po wizycie. Mam się nie nastawiać na pozytywne zakończenie bo beta jest niepokojaca. W czwartek powtórzyć betę. Estradiol i progesteron. W piątek mam kolejna wizytę.
    :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    skonsultuj z lekarzem... skoro nawróciło... może to nic takiego, ale chyba warto sprawdzić

• szałwia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula przykro mi strasznie :-(((((

‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ