X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa kiedy masz termin transferu? Będziesz badała jeszcze estradiol? Wszystkie komórki bedą zapładniac u Ciebie?

lipa lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala gratulacje teraz my zyczymy zdrowia i trzymamy kciuki za nudna ciaze :)

Kala 1980 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ja po tych narkozach strasznie dużo i głupio mowie. Dziś jak mnie wybudzili, stał nade mną lekarz, a ja do niego: "spodziewałam się męża między moimi nogami, a nie pana doktora". Po czym znowu na chwile odpłynelam. Po co ja to pamiętam? ! :-)

Konwalia, szałwia, Pola7, india, Karolina1111, iga 79, mia6, Inska, Asienka1184, Beata.D, Libra, Mimi86, Giussta lubią tę wiadomość

age.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala cieszę sie ze wszystko ok trzymam kciuki za bliźniaki odpoczywaj :)

Lipa super wynik kciuki zeby sie teraz ładnie zaplodnily...

A tym którym dziś smutno i zle mocno przytulam...

Edit: Libra bardzo mi sie podoba Twoj suwaczek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:39

Kala 1980, Selena, Selena lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Lipa kiedy masz termin transferu? Będziesz badała jeszcze estradiol? Wszystkie komórki bedą zapładniac u Ciebie?

Transfer jeżeli będzie to w środę. Nie wiem czy będą badać krew jeszcze. Mam się mierzyć ważyć. A zapladniaja tylko 6 bo jestem w rzadowce. A właśnie, nie zapytałam co się stanie z reszta

age.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, resztę dojrzałych bym zamroziła, żeby nie musieć się w razie W znowu stymulować. Taki też mam zamiar przy naszym następnym podejściu. Rządowo czy komercyjnie, i tak będą mogli zapłodnić tylko 6 komórek, jeśli będę miała więcej dojrzałych to je zamrożę na następny raz. W ogóle przeraża mnie to, przy naszych parametrach nasienia z 6 komórek możemy nie uzyskać ani jednej blastocysty :/

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Lipa, resztę dojrzałych bym zamroziła, żeby nie musieć się w razie W znowu stymulować. Taki też mam zamiar przy naszym następnym podejściu. Rządowo czy komercyjnie, i tak będą mogli zapłodnić tylko 6 komórek, jeśli będę miała więcej dojrzałych to je zamrożę na następny raz. W ogóle przeraża mnie to, przy naszych parametrach nasienia z 6 komórek możemy nie uzyskać ani jednej blastocysty :/
    U nas nasienie jest bardzo dobre. Bardziej boje się o moje komórki. One mogą być bardzo kiepskiej jakosci

age.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta159, kciuki mocno zaciśnięte i czekam na piękny wynik bety :*

Gratuluję tym którym w ostatnim czasie się powiodło - ostatnio rzadziej tu zaglądam więc nie jestem lekko w temacie. Natomiast tym co miały mniej szczęścia Asiula czy Piggy, wspieram was z całych sił, trzymam kciuki i wierzę że niedługo i do was szczęście się uśmiechnie, że będziecie mogły cieszyć się ze swojego małego szczęścia a my razem z wami. Pamiętajcie, najgorzej jest się poddać, walczymy do samego końca bo mamy o co. Musi być dobrze i tak będzie. Tule was :* ♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:53

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Transfer jeżeli będzie to w środę. Nie wiem czy będą badać krew jeszcze. Mam się mierzyć ważyć. A zapladniaja tylko 6 bo jestem w rzadowce. A właśnie, nie zapytałam co się stanie z reszta
    Mozesz komórki zamrozić ale bedziesz musiała za nie zapłacić i bedziesz mogła je wykorzystać dopiero po procedurach rządowych do komercyjnego podejścia...
    Mozesz oddać do adopcji...
    Lub mozesz zniszczyć choc pewnie mało kto bierze ten wariant pod uwagę...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • szałwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A wiecie, ja po tych narkozach strasznie dużo i głupio mowie. Dziś jak mnie wybudzili, stał nade mną lekarz, a ja do niego: "spodziewałam się męża między moimi nogami, a nie pana doktora". Po czym znowu na chwile odpłynelam. Po co ja to pamiętam? ! :-)
    Ja jak mnie pytali, czy wiem gdzie jestem, powiedziałam, że zjadłabym coś dobrego :-D
    Inna dziewczyna od nas z kliniki powiedziała anestezjologowi, że jest bardzo przystojny i że z nim to była sama przyjemność :-D Nie martw się, przyzwyczajeni są ;-) (swoją drogą rzeczywiście jest przystojny ;))

Agi83 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi sie tak dobrze spało w tej narkozie ze sie wybudzić niechcialam za to taki stres mnie ogarnął jak leżałam na stole ze śmiałam sie cały czas z czapki doktora która była w kotki jesli dobrze pamietam ;)

Pomijam ze po juz transferze wstałam sama ze stołu i poszłam siku po czym położyłam sie do łóżka co wzbudziło duze zaskoczenie u położnej bo to oni mnie mieli zawieść do sali a ja miałam nie wstawać ;)
    A i po punkcji i po transferze pojechałam na zestaw do maca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:56

triss, lipa, gosia81 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje dziewczyny :)Kochane jesteście :) No to czekam na swoja wizyte i pomysly pani doktor. A czy oslabiony organizm po laparo moze byc dalej "meczony" hormonami itp czy trzeba miec przynajmniej z jeden cykl przerwy ? Cos czuje ze niedlugo rozpoczne stymulacje :)

Uspokoilyscie mnie bardzo z tą punkcja. Narazie czuje sie dobrze, prawie nic mnie nie boli ale jeszcze nie umiem zalozyc skarpetek :P mysle ze w niedziele bede juz calkiem na chodzie i pojde zaglosowac :D

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Jestem po usg. W opisie jest tak: Ciąża podwójna wczesna (.....) Pod pęcherzykami płodowymi niewielka zmiana z płynem 7*3 mm - niewoelki krwiak, szyjka macicy zwarta.
    Rozryczałam się tam :). Napisał tez ze wskazane badanie za 5-7 dni bo wiadomo nie widac jeszcze serduszek. A do swojego lekarza na usg zapisana jestem 4 listopada, powiedział, ze to dobry termin.

Ufff kochana. Nie pisałam, bo tak trzymałam kciuki zaciśnięte, że nie bylo jak pisać. Super !!! Dwójeczka z Tobą została :D :)

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala - wspaniale :) blizniaki :) no cudownie :) odpoczywaj kochana :*

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala odpoczywaj i dbaj o siebie. Trzymamy kciuki za Was

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o acard: są dwa rodzaje 75mg i 150mg (oba bez recepty) który brać bo o to nie dopytalam?

• V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Bardzo dziekuje dziewczyny :)Kochane jesteście :) No to czekam na swoja wizyte i pomysly pani doktor. A czy oslabiony organizm po laparo moze byc dalej "meczony" hormonami itp czy trzeba miec przynajmniej z jeden cykl przerwy ? Cos czuje ze niedlugo rozpoczne stymulacje :)

Może być męczony :) Ja zaczęłam długi protokół tydzień po laparo. Wszystko zniosłam bardzo dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:03

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:02

Kala 1980, lipa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula ... co do zabiegu łyżeczkowania ... itd...

Ja lezałam na patologii razem z brzuchatkami w 6-7-8-9 miesiącu ciąży ...
    położne były bardzo taktowne ale tak samo towarzyszki z sali. Żadna nie zadawała głupich pytań bo one po prostu nie pierwszy raz widziały na oddziale dziewczyny czekające na ten czas czy ten zabieg. I tez sa kobietami. I zanim nie zaczęłam z nimi rozmowy jakiejkolwiek to nie wnikały absolutnie w moją sferę osobistą.
    Potem jak już wiedziały dlaczego tu jestem... same mówiły że aby było raźniej tej kobiecie, która oczekuje poronienia to brzuchy by z chęcią pochowały albo wrzuciły na plecy. Bo tez są kobietami i wiedzą jaki to ciężar psychiczny.
    Jedna z dziewczyn była w ciąży bliźniaczej już sama końcówka, ale na patologii leżała ponad 2 miesiące i powiedziała że nie wiedziała jak wiele kobiet ma problemy i z poczęciem i z utrzymaniem ciąży. I że ten pobyt w szpitalu zmienił zdecydowanie jej poglądy.

Inska czekam na dobre wieści od Ciebie!!!

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ale mnie nastraszyłaś. Już wyobrażam sobie jak Ty się bałaś. Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku i będziesz miała 2 szkrabki. Teraz dużo leż, wypoczywaj i dalej wszystkie tu Ci kibicujemy by wszystko było w porządku.

‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ