X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa kiedy masz termin transferu? Będziesz badała jeszcze estradiol? Wszystkie komórki bedą zapładniac u Ciebie?

lipa lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala gratulacje teraz my zyczymy zdrowia i trzymamy kciuki za nudna ciaze :)

Kala 1980 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ja po tych narkozach strasznie dużo i głupio mowie. Dziś jak mnie wybudzili, stał nade mną lekarz, a ja do niego: "spodziewałam się męża między moimi nogami, a nie pana doktora". Po czym znowu na chwile odpłynelam. Po co ja to pamiętam? ! :-)

Konwalia, szałwia, Pola7, india, Karolina1111, iga 79, mia6, Inska, Asienka1184, Beata.D, Libra, Mimi86, Giussta lubią tę wiadomość

age.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala cieszę sie ze wszystko ok trzymam kciuki za bliźniaki odpoczywaj :)

Lipa super wynik kciuki zeby sie teraz ładnie zaplodnily...

A tym którym dziś smutno i zle mocno przytulam...

Edit: Libra bardzo mi sie podoba Twoj suwaczek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:39

Kala 1980, Selena, Selena lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Lipa kiedy masz termin transferu? Będziesz badała jeszcze estradiol? Wszystkie komórki bedą zapładniac u Ciebie?

Transfer jeżeli będzie to w środę. Nie wiem czy będą badać krew jeszcze. Mam się mierzyć ważyć. A zapladniaja tylko 6 bo jestem w rzadowce. A właśnie, nie zapytałam co się stanie z reszta

age.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, resztę dojrzałych bym zamroziła, żeby nie musieć się w razie W znowu stymulować. Taki też mam zamiar przy naszym następnym podejściu. Rządowo czy komercyjnie, i tak będą mogli zapłodnić tylko 6 komórek, jeśli będę miała więcej dojrzałych to je zamrożę na następny raz. W ogóle przeraża mnie to, przy naszych parametrach nasienia z 6 komórek możemy nie uzyskać ani jednej blastocysty :/

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Lipa, resztę dojrzałych bym zamroziła, żeby nie musieć się w razie W znowu stymulować. Taki też mam zamiar przy naszym następnym podejściu. Rządowo czy komercyjnie, i tak będą mogli zapłodnić tylko 6 komórek, jeśli będę miała więcej dojrzałych to je zamrożę na następny raz. W ogóle przeraża mnie to, przy naszych parametrach nasienia z 6 komórek możemy nie uzyskać ani jednej blastocysty :/
    U nas nasienie jest bardzo dobre. Bardziej boje się o moje komórki. One mogą być bardzo kiepskiej jakosci

age.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta159, kciuki mocno zaciśnięte i czekam na piękny wynik bety :*

Gratuluję tym którym w ostatnim czasie się powiodło - ostatnio rzadziej tu zaglądam więc nie jestem lekko w temacie. Natomiast tym co miały mniej szczęścia Asiula czy Piggy, wspieram was z całych sił, trzymam kciuki i wierzę że niedługo i do was szczęście się uśmiechnie, że będziecie mogły cieszyć się ze swojego małego szczęścia a my razem z wami. Pamiętajcie, najgorzej jest się poddać, walczymy do samego końca bo mamy o co. Musi być dobrze i tak będzie. Tule was :* ♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:53

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Transfer jeżeli będzie to w środę. Nie wiem czy będą badać krew jeszcze. Mam się mierzyć ważyć. A zapladniaja tylko 6 bo jestem w rzadowce. A właśnie, nie zapytałam co się stanie z reszta
    Mozesz komórki zamrozić ale bedziesz musiała za nie zapłacić i bedziesz mogła je wykorzystać dopiero po procedurach rządowych do komercyjnego podejścia...
    Mozesz oddać do adopcji...
    Lub mozesz zniszczyć choc pewnie mało kto bierze ten wariant pod uwagę...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • szałwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A wiecie, ja po tych narkozach strasznie dużo i głupio mowie. Dziś jak mnie wybudzili, stał nade mną lekarz, a ja do niego: "spodziewałam się męża między moimi nogami, a nie pana doktora". Po czym znowu na chwile odpłynelam. Po co ja to pamiętam? ! :-)
    Ja jak mnie pytali, czy wiem gdzie jestem, powiedziałam, że zjadłabym coś dobrego :-D
    Inna dziewczyna od nas z kliniki powiedziała anestezjologowi, że jest bardzo przystojny i że z nim to była sama przyjemność :-D Nie martw się, przyzwyczajeni są ;-) (swoją drogą rzeczywiście jest przystojny ;))

Agi83 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi sie tak dobrze spało w tej narkozie ze sie wybudzić niechcialam za to taki stres mnie ogarnął jak leżałam na stole ze śmiałam sie cały czas z czapki doktora która była w kotki jesli dobrze pamietam ;)

Pomijam ze po juz transferze wstałam sama ze stołu i poszłam siku po czym położyłam sie do łóżka co wzbudziło duze zaskoczenie u położnej bo to oni mnie mieli zawieść do sali a ja miałam nie wstawać ;)
    A i po punkcji i po transferze pojechałam na zestaw do maca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:56

triss, lipa, gosia81 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje dziewczyny :)Kochane jesteście :) No to czekam na swoja wizyte i pomysly pani doktor. A czy oslabiony organizm po laparo moze byc dalej "meczony" hormonami itp czy trzeba miec przynajmniej z jeden cykl przerwy ? Cos czuje ze niedlugo rozpoczne stymulacje :)

Uspokoilyscie mnie bardzo z tą punkcja. Narazie czuje sie dobrze, prawie nic mnie nie boli ale jeszcze nie umiem zalozyc skarpetek :P mysle ze w niedziele bede juz calkiem na chodzie i pojde zaglosowac :D

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Jestem po usg. W opisie jest tak: Ciąża podwójna wczesna (.....) Pod pęcherzykami płodowymi niewielka zmiana z płynem 7*3 mm - niewoelki krwiak, szyjka macicy zwarta.
    Rozryczałam się tam :). Napisał tez ze wskazane badanie za 5-7 dni bo wiadomo nie widac jeszcze serduszek. A do swojego lekarza na usg zapisana jestem 4 listopada, powiedział, ze to dobry termin.

Ufff kochana. Nie pisałam, bo tak trzymałam kciuki zaciśnięte, że nie bylo jak pisać. Super !!! Dwójeczka z Tobą została :D :)

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala - wspaniale :) blizniaki :) no cudownie :) odpoczywaj kochana :*

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala odpoczywaj i dbaj o siebie. Trzymamy kciuki za Was

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o acard: są dwa rodzaje 75mg i 150mg (oba bez recepty) który brać bo o to nie dopytalam?

• V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Bardzo dziekuje dziewczyny :)Kochane jesteście :) No to czekam na swoja wizyte i pomysly pani doktor. A czy oslabiony organizm po laparo moze byc dalej "meczony" hormonami itp czy trzeba miec przynajmniej z jeden cykl przerwy ? Cos czuje ze niedlugo rozpoczne stymulacje :)

Może być męczony :) Ja zaczęłam długi protokół tydzień po laparo. Wszystko zniosłam bardzo dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:03

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:02

Kala 1980, lipa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula ... co do zabiegu łyżeczkowania ... itd...

Ja lezałam na patologii razem z brzuchatkami w 6-7-8-9 miesiącu ciąży ...
    położne były bardzo taktowne ale tak samo towarzyszki z sali. Żadna nie zadawała głupich pytań bo one po prostu nie pierwszy raz widziały na oddziale dziewczyny czekające na ten czas czy ten zabieg. I tez sa kobietami. I zanim nie zaczęłam z nimi rozmowy jakiejkolwiek to nie wnikały absolutnie w moją sferę osobistą.
    Potem jak już wiedziały dlaczego tu jestem... same mówiły że aby było raźniej tej kobiecie, która oczekuje poronienia to brzuchy by z chęcią pochowały albo wrzuciły na plecy. Bo tez są kobietami i wiedzą jaki to ciężar psychiczny.
    Jedna z dziewczyn była w ciąży bliźniaczej już sama końcówka, ale na patologii leżała ponad 2 miesiące i powiedziała że nie wiedziała jak wiele kobiet ma problemy i z poczęciem i z utrzymaniem ciąży. I że ten pobyt w szpitalu zmienił zdecydowanie jej poglądy.

Inska czekam na dobre wieści od Ciebie!!!

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ale mnie nastraszyłaś. Już wyobrażam sobie jak Ty się bałaś. Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku i będziesz miała 2 szkrabki. Teraz dużo leż, wypoczywaj i dalej wszystkie tu Ci kibicujemy by wszystko było w porządku.

‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ