X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    nie, bo to w Polsce drogie, wręcz luksus. Wykonuje PGD tylko Invicta - potwierdzam słowa Ma_Pi, ja tak słyszałam od dwóch genetyków. Szkoda mi pieniędzy.
    dobry zarodek i tak nie gwarantuje ciąży i urodzenia zdrowego dziecka...
    zarodek z nieprawidłowym kariotypem - nie może zostać zniszczony....trzeba go i tak wziąć.

Więc przepraszam ale ja uważam że to badanie nie ma sensu. Nie w przypadku gdy, tak jak w polskim prawie pisze - trzeba będzie i tak transferować wszystkie zarodki albo oddać je do adopcji - ze świadomością że coś jest nie tak...

Macierzyństwo podaje, że też robi PGD:

http://macierzynstwo.com.pl/pgs-przedimplantacyjny-screening-zarodkow/

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:03

Mimbla lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula,
    jesteś w szpitalu a nie w więzieniu, masz swoje prawa, pamiętaj o tym.
    Porozmawiaj z lekarzem prowadzącym Cię w szpitalu (każda sala ma swojego lekarza "opiekuna") jaka jest jego wizja. Jeśli chcą Ci zrobić łyżeczkowanie zaraz po tabletkach nie czekając na poronienie to powiedz, że się nie zgadzasz. (Aczkolwiek nie sądzę, żeby Ci dziś robili zabieg, bo on jest w znieczuleniu ogólnym a do tego musisz być na czczo itd).

Powiedz, że chcesz żeby indukowali poronienie farmakologicznie (jeśli dostałaś tabletki, kolejną dawkę powinnaś dostać po upływie nie więcej niż 6 godzin, bo działanie obydwóch dawek tabletek musi się zazębiać i potęgować skurcze) a dopiero jeśli macica nie oczyści się w 100% i potwierdzą to USG to wtedy po konsultacji z Tobą będzie zabieg, jeśli wyrazisz zgodę. Nie mogą Cię zmusić do innego trybu. Jesteś pacjentem i masz prawo decydować o swoim zdrowiu. Co najwyżej będą niezadowoleni, że im "schemat" psujesz, ale nie przejmuj się tym. W tej sytuacji trzeba być roszczeniowym i walczyć o swoje.

mia6, Asiula86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta159 trzymaj się! Następnym razem będzie już dobrze! Trzymam mocno kciuki .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggi trzymaj się! Musi być dobrze!

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Mimbla, Inska, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Trochę polityki. W pewnej gazecie (nie wiem jakiej) ukazał się sondaż:
    "Kogo nie chcesz mieć za sąsiada" czyli kogo boją się wyborcy.
    Odpowiedzi są pogrupowane wg upodobań politycznych a dokładniej partii.
    Są pewne różnice miedzy nimi, jednakże niewielkie i w sumie wygląda to tak:

- uchodźców - 44,9%
    - homoseksualistów - 40,6%
    - cudzoziemskich robotników - 26,8%
    - ateistów - 25,3%
    - wyznawców innej religii - 22%
    - ludzi odmiennej rasy - 20,4%
    - ludzi o przeciwnych poglądach politycznych - 17,4%
    I wisienka na torcie:
    - rodziny z dzieckiem poczętym IVF - 12,6%

Zaznaczę, że w ankiecie brali udział wyborcy takich partii jak: PIS, PO, Lewica i Kukiz15.

Pozostałych może też ale tego nie wiem, ponieważ ktoś z moich znajomych wkleił zdjęcie tej sondy na fecebooka.

Co za ciemnogród!

V., Mimbla, Inska, Kava lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava padłam ... ja od swoich staram się odgraniczyć tujami ... żebyśmy swoim leczeniem ich w oczy nie kłuli hahaha

Mimbla, V., Inska, elcia_aa, Kava, Libra, Karolina1111, justa1234, Anuszka lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jutro będzie weryfikować, a dzisiaj (teraz) z tego co wiem pracuje.

Kava, tak, masz rację z lekarzem. Dziś dzwoniłam i pisałam do MZ. Napiszę Ci na priv co usłyszałam o obecnej klinice.

Kava lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

i nadeszła ta chwila... w przyszłym tygodniu mam wizytę kwalifikacyjną do in vitro... mam do Was prośbę, czy możecie mi opisać jak to wygląda? jestem całkowicie zielona i przerażona całą tą sytuacją... boję się rozczarowania :(

z góry dziękuję za pomoc i informacje ;)

Pozdrawiam <3

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Edit: Libra bardzo mi sie podoba Twoj suwaczek <3
    Ustawiłam ten, bo przypomina mi pewną koszulkę, której znaleźć nie mogę ;)

• V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Anatolka jutro będzie weryfikować, a dzisiaj (teraz) z tego co wiem pracuje.

Kava, tak, masz rację z lekarzem. Dziś dzwoniłam i pisałam do MZ. Napiszę Ci na priv co usłyszałam o obecnej klinice.

A która to ta "obecna klinika"? Przepraszam, że tak dopytuję, ale już mi się miesza kto gdzie się leczy, a może chodzi o klinikę którą sama rozważam, stąd ciekawość :)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    A która to ta "obecna klinika"? Przepraszam, że tak dopytuję, ale już mi się miesza kto gdzie się leczy, a może chodzi o klinikę którą sama rozważam, stąd ciekawość :)

obecna: krakowskie Macierzyństwo.
    Wcześniejsza to Provita w Katowicach. Tam się zgłosiliśmy (i zostaliśmy zarejestrowani w rządowym programie, choć skończył im się grant i nie mogli kwalifikować). Przez to była kupa stresu bo trzeba było szybko szukać innego realizatora.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    obecna: krakowskie Macierzyństwo.

Mam tam wizytę kwalifikacyjną ;)

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska, biedactwo Ty moje :( Tyle stresu musisz przeżyć...
    Wiem, że najlepiej by było żeby wszystko szło gładko i zgodnie z planem ale trzymajmy się tych 4 pęcherzyków. Oby były zdrowe, piękne i dały wam dzidziusia.
    A te mniejsze też maja jeszcze szansę.
    Poza tym dziewczyny dobrze piszą. Czasami któraś z nas miała dużo pęcherzyków i nic z tego nie wychodziło a przy mniejszej ilości udawał się któryś transfer <3

Z każdą godziną oswajam się z myślą, że możemy mieć tylko te 4. I modlę się teraz, żeby wszystkie 4 doczekały punkcji a poźniej, żeby było co zapłodnic, co transferować, co nosić pod serduchem i co mrozić na przyszłość. Brzmi to jak zadanie bardzo trudne do wykonania dla tych maluchów :(

4 to i tak więcej niż bym sama wychodowała, ale spadłam dziś z bardzo wysokiego konia (z 13 na 4) i boli :(

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mowilam dziewczynki: beta 0<100. Ja bylam przygotowana, Piotrek jest zly na caly swiat...
    Przykro mi :(

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    Mam tam wizytę kwalifikacyjną ;)

też przerabiałam tą klinikę :)

Angela B-D lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Mimbla lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestescie kochane :*

Jakbyscie widzialy wkurw mojego jak mu przeczytalam ten sondazni ostatni myslnik dot in vitro...

Lipa skarbiatko ja tez juz bralam progesteron :*

Ja juz mam plan- bede brala do poniedzialku lutinus po jednej tabletce liczac ze przedluze o pare dni @, we wtorek 27.10 mam wizyte u dr M bede chciala zeby dal mi leki na listopadowe crio, ktore wypadaloby w polowie listopada- najwyzej jak dalej nie beda mieli akredytacji to ten cykl bede brala leki na marne. Ale latwiej bedzie mi czekac... ;)

Inska rozumiem Cie, z kazda mala porazka zapal opada... ale kochana! To beda 4 mocne komorki! Zobaczysz :))

Mimbla iui nie jest takie zle... jest wiele dziewczyn na iui ktorym udalo sie za 1-4 razem... a obciazenie dla organizmu mniejsze... ale wiadomo, Ty sama wiesz jak w Twoim przypadku bedzie najlepiej... :)

Co do glosowania... tata tez na pis bedzie glosowal...ale za to mame na pewno uda nam sie przekonacni tesciow tez :) kazdy glos na wage zlota :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:20

Kava, Inska lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Inska lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2188 2189 2190 2191 2192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ