X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula :* jestemz Tobą myślami , wspieram i wierze ze to ostatnia przykra rzecz która sie spotyka. Teraz musi być już tylko lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Zrobiłam juz chyba wszystkie badania oprócz pełnej listy immunologicznej ale nie będę ukrywać ze mnie poprostu nie stac ani na pakiet badan ani na ewentualne szczepionki w które i tak za bardzo nie wierze. Reszta badań jest w normie. Jedynie co mogę jeszcze raz zrobić histeroskopie w innej klinice.

Ja dzięki szczepieniom jestem w ciąży :) więc nie jest z nimi tak źle... :)

gosia81, takasobieja, sylwiaśta159, mia6, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mowilam dziewczynki: beta 0<100. Ja bylam przygotowana, Piotrek jest zly na caly swiat...

Kochana, tak bardzo trzymałam kciuki.... zatem nie pozostaje nic innego jak podejść drugi raz i wygrać :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa tak ja tez miałam po punkcji lutke. Podobnie w cyklach z crio - na 4-5 dni przed transferem zaczynam przyjmować luteinę

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Spooko- tak jak mowie spodziewalam sie, ba! Bylam pewna. Jeden plus ze poznalam dzis fajna babke w Gyn- nasza cisze :)

Sylwia, mnie również szalenie miło było Cię dzisiaj poznać :) Mam nadzieję, że następne spotkanie przy Twojej pozytywnej becie :)

U mnie dzisiaj pierwsze USG :) widziałam pęcherzyk a w nim pęcherzyk żółtkowy (czy jakoś tak) :) Doktor powiedział, że bardzo mu się podoba wielkość i kształt :) za 10 dni wizyta serduszkowa :) Cieszę się bardzo, bo bałam się czy maluszek na pewno jest tam gdzie powinien być... kamień z serca :) uśmiecham się do pierwszego zdjęcia usg :) niesamowite emocje :)

Miłego!

Kala 1980, triss, Mimbla, Inska, Selena, V., gosia81, justa1234, magic1, sylwiaśta159, Libra, mia6, Tosia 1981, Antonelka, Mimi86, Giussta, Konwalia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mimbla tak sobie przeglądam stronę cryos - a to nie jest tak ze każda klinika dokona zapłodnienia nasieniem dawcy z innego banku, nawet jeśli prowadzą swój przy klinice?bo na dobra sprawę Ty sama możesz zamówić słomki w cryos, tak? Dla kliniki to chyba żadna różnica skąd jest nasienie ....

Tak, mogę zamówić sama. tylko kwestia wyboru kliniki. Staram się zrozumieć (koresponduję już z cryosem od rana) które polskie kliniki postrzegają jako "najlepsze" to znaczy z którymi regularnie współpracują.
    Jasna rzecz dla mnie, że skoro dostaję rozbieżne opinie od lekarzy w obecnym ośrodku to najrozsądniej by było samej zawrzeć umowę z cryosem - a klinika niechby tylko odebrała i używała tego jak należy...

Pomijam już że Cryos sprzedaje także ind. osobom do "domowej inseminacji" ale z takich rewelacji to ja na pewno korzystać nie zamierzam ;-).

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z domowej to może faktycznie nie najlepszy pomysł ;), ale inśminacja w klinice nie wystarczy w waszym przypadku? Tzn wiem ze nikt pewności nie da - ale generalnie u Was problemem jest czynnik męski tylko, tak?

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala <3 <3

Kala 1980 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Triss. Z tym że skuteczność insemek w UK to "do 15%" na rządowy NHS. Nie mam złudzeń że w Polsce jest dużo gorzej tylko że u nas publicznych statystyk skuteczności insemki w ogóle nie ma.

Jakoś wierzę tylko w in-vitro po wstępnym rozeznaniu:).

Tak naprawdę to ja powinnam porozmawiać z jakimś nowym lekarzem. Przymierzam się do tego pomału, jestem na razie po prostu teraz bardzo wymęczona pracą - wczoraj cały dzień jeździliśmy po kraju i padam na twarz, nie jestem w stanie ogarnąć tego co robić dalej. Jeszcze trochę do mnie nie dociera że mój gin prowadzący mnie olał ciepłym moczem. A nie mam co ukrywać, mój kryzys zaufania do gina to mój osobisty,cichy dramat number one. Gdyby nie mąż, chyba posypałabym się na kawałki.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla a jeszczej jedno mi do głowy przychodzi. Rozumiem, ze rozważacie opcje nasienie dawcy przy podejściu komercyjnym. Czyli koszt niemały pewnie. Nie rozważałas innego rozwiązania - podejście w programie rządowym z nasionkami męża plus pgd zarodków?

• Piggy Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Kochana, tak bardzo trzymałam kciuki.... zatem nie pozostaje nic innego jak podejść drugi raz i wygrać :)
    Powiedz ile cie ta cała przyjemność kosztowała? Badania i cala terapia?
    Ja znam przypadki gdzie szczepienia nie pomogły.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z mężęm...zbliża się głosowanie no i nie ma sensu jeśli mamy iść oboje. On chce na pis, a ja na po. :/ Jak go przekonać? On myśli, że ja tylko ze względu na in vitro taką decyzję podjęłam. Twierdzi, że się tym nie interesuje, ale zagłosuje na pis. Wiem czemu, bo tatuś z mamusią wmawiają, że PO to samo zło. Moi co prawda też głosują na pis, ale nie wmawiają mi chociaż na kogo głosować mam ja.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny czy wy też zaraz po punkcji bralyscie luteine? Pierwszą porcję mam wziąć już dziś i trochę mnie to dziwi.
    Tak ja też brałam od razu po punkcji.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny mam problem z mężęm...zbliża się głosowanie no i nie ma sensu jeśli mamy iść oboje. On chce na pis, a ja na po. :/ Jak go przekonać? On myśli, że ja tylko ze względu na in vitro taką decyzję podjęłam. Twierdzi, że się tym nie interesuje, ale zagłosuje na pis. Wiem czemu, bo tatuś z mamusią wmawiają, że PO to samo zło. Moi co prawda też głosują na pis, ale nie wmawiają mi chociaż na kogo głosować mam ja.

Każdy głos ma sens. Jedyne co nie ma sensu to zakładanie, że wygra tylko PIS lub PO ;) Ja nie głosuję na żadną z tych partii, mam dość oglądania tych samych twarzy które i tak nie zrobią ani nie wymyślą niczego nowego.

gosia81, Sanna, Angela B-D lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Tak ja też brałam od razu po punkcji.

Ja też.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. no wiem, najlepiej też nie głosowałabym ani na PIS ani PO. ALe wiadomo, że któraś z tych partii wygra :/ wkurza mnie to, że podejmuje decyzje bo rodzice tak mówią. Nie jest Broń Boże mamim synkiem, ale myśli, że skoro starsi to mądrzejsi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 14:20

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    V. no wiem, najlepiej też nie głosowałabym ani na PIS ani PO. ALe wiadomo, że któraś z tych partii wygra :/ wkurza mnie to, że podejmuje decyzje bo rodzice tak mówią.

Jeśli każdy tak podejdzie do sprawy to na bank któraś z nich wygra. Pewnie tak będzie, ale ja się do tego nie przyczynię na pewno.

gosia81, Angela B-D, Anko:-) lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mowilam dziewczynki: beta 0<100. Ja bylam przygotowana, Piotrek jest zly na caly swiat...
    <3 <3

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice tez głosują na PiS a teściowie na PO ehh a ja zagłosuje na Partie zupełnie inna, choć z góry założone juz jest ze walka toczy sie miedzy po a PiS.

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mimbla a jeszczej jedno mi do głowy przychodzi. Rozumiem, ze rozważacie opcje nasienie dawcy przy podejściu komercyjnym. Czyli koszt niemały pewnie. Nie rozważałas innego rozwiązania - podejście w programie rządowym z nasionkami męża plus pgd zarodków?

nie, bo to w Polsce drogie, wręcz luksus. Wykonuje PGD tylko Invicta - potwierdzam słowa Ma_Pi, ja tak słyszałam od dwóch genetyków. Szkoda mi pieniędzy.
    dobry zarodek i tak nie gwarantuje ciąży i urodzenia zdrowego dziecka...
    zarodek z nieprawidłowym kariotypem - nie może zostać zniszczony....trzeba go i tak wziąć.

Więc przepraszam ale ja uważam że to badanie nie ma sensu. Nie w przypadku gdy, tak jak w polskim prawie pisze - trzeba będzie i tak transferować wszystkie zarodki albo oddać je do adopcji - ze świadomością że coś jest nie tak...

d51054bc0b.png
‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ