IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
triss wrote:Antonelka jedz koniecznie
tez mi sie zdaje ze Lekarz może wypisać Ci już wcześniej recepty
Lipa u mnie taki stan trwał ok 2 tygodni. Nie byłam w szpitalu, stwierdziłam ze chyba to jeszcze nie ten etap by skorzystać z pomocy medycznej. Poza tym byliśmy wtedy na wakacjach za granica. Jak oglądam teraz zdjęcia z tego wyjazdu to obiektywnie stwierdzam ze wyglądalam, delikatnie mówiąc, grubo.... Ze przybrałam w pasie to wiedziałam, ale ze aż tak...pamietam ze nie byłam w stanie zawiązać w stanie butów bez pomocy, a w dole brzucha czułam jakbym miała sporej wielkość balon. Przeszło mi tak jak pisałam po ok 2 tygodniach. W kolejnym cyklu miałam crio i na usg było widać jeszcze trochę płynu, ale lekarz mówił ze transfer już jest bezpieczny. Poobserwuj sie sie do środy, ale nie pozwól sobie zrobić transferu jeśli objawy sie nasila
Dziś już lepiej.moze przejdzie.
Dzwoniłam do embriologa, mamy tylko dwie zapłodni one komórki. Wiem ze ważna jest ta jedna jedyna, ale trochę mnie to podlamalo -
Lipa ale to właśnie będą te dwie właściwe tego ci życzę kochana
właśnie miałam ci pisać że Sylwia miała takie bóle, pisała o tym. Ale obserwuj się dobrze.
Wiecie że jak ostatnio byłam na wizycie to mój gin nie wziął ani złotówki za wizytę bo głupio mu było ze musi mnie o kolejny miesiąc wstrzymać. Chociaż tyle dobrze.lipa lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
lipa wrote:Dziś już lepiej.moze przejdzie.
Dzwoniłam do embriologa, mamy tylko dwie zapłodni one komórki. Wiem ze ważna jest ta jedna jedyna, ale trochę mnie to podlamalo
Lipa tez miałam tylko dwie, z czego jedna nie przetrwała do mrożenia. Też byłam załamana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 12:16
lipa, Kava, Giussta, Libra lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Lipa, ja miałam 7 zapłodnionych i co z tego, skoro 6 się zatrzymało a ta 1 się nie przyjęła
A u Poli zobacz - 2 komórki, jedna się zatrzymała, a ta druga dała ciążę. Trzymam kciuki, żebyś powtórzyła ten scenariusz
(może poza zatrzymaniem się tego drugiego zarodka
).
Dzisiaj moja koleżanka (po ivf icsi, która urodziła przedwczoraj) wychodzi z córeczką do domu. Widziałam się na chwilę z jej mężem, mówił że zaraz po nie jedzie. Ciągle o tym myślę, bardzo się cieszę i jednocześnie zazdroszczę, że mają już to swoje szczęście, że dzisiaj przyniosą je do domu... ech...
W prezencie kupiłam im Szumisia, świeżo upieczeni rodzice o tym wiedzą, on się przydaje od urodzenia więc liczę na to, że mnie szybko zaproszą na poznanie LilkiPola7, szałwia, Libra lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
iga 79 wrote:Orientujecie się może do której godziny w weekendy są czynne Czeskie apteki?
W sb nie ma problemów raczej. Gorzej z nd. Ale w niedzielę jest czynna apteka dr Max w Kaufland w Tesinie na Ostravskiej koło ronda. Pan aptekarz nawet mówi po polskuiga 79, Giussta, Libra lubią tę wiadomość
-
Pola7 wrote:Lipa tez miałam tylko dwie, z czego jedna nie przetrwała do mrożenia. Też byłam załamana.
Pola chciałabym powtórzyć Twój schemat
V. Rozumiem teraz co czujesz. Boje się cholernie ze nie przetrwają do transferu w środę. Sylwiasta miała rację. To ivf to ciągle czekanie -
Lipa u mnie też przetrwał tylko jeden kropek, ktory mam nadzieje ze rozwija sie jak należy u mnie
Pola nadal masz taki progesteron? konsultowalas to z kims? bo mi wyszedl niecałe 20a wizyte mam w piatek dopiero
lipa, szałwia, agulas, Giussta lubią tę wiadomość
-
iga 79 wrote:Dzięki Anatolka,właśnie liczyłam na Ciebie☺
Jak się czujesz?
DobrzeBeta urosła po 48h na ponad 600
w 12dpt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:05
magic1, Lenuś, Piggy, lipa, Asienka1184, iga 79, V., aneczka2015, Tosia 1981, godaweri, szałwia, aszka, kassik, roletka, mysza89, triss, Antonelka, agulas, Kala 1980, Anko:-), pabelka88, Asiula86, Konwalia, Beata.D, mia6, mycha28, Mimi86, Agi83, Agnieszka_A., freya, kotkapc, Gosiacu, Giussta, kuciak, sisi, gosia81, shooa, Mała_Mi79, Libra, Yousee lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:W sb nie ma problemów raczej. Gorzej z nd. Ale w niedzielę jest czynna apteka dr Max w Kaufland w Tesinie na Ostravskiej koło ronda. Pan aptekarz nawet mówi po polsku
W sobote do 12, przynajmniej w czeskim Cieszynie. Chyba, ze ten Max. -
Anatolka super
))
Lipa mnie też mocno bolało ze 3 dni po punkcji. 2 zuchów wystarczy do zajścia, ale wiem, że zawsze to szok, ja dzwoniłam codziennie przez 5 dni jak rosły i przeżywałam każdą stratę.
Apteki w Czechach tylko niektóre i do 12:00 w sobotę. Ale są takie, co mają dyżur i są otwarte cały czas, tylko jednorazowa dopłata około 10 zł jest.
Jeśli chodzi o dyskusję o szczepionkach, tutaj o żadnych nie słyszałam, za to leków immunologicznych lub zastrzyków dziewczyny, które mają złe wyniki, przyjmują wiele i często pomaga to w zajściu w ciążę. Jak tak czytam to nasze polskie forum to mam wrażenie, że strasznie dużo w Was ładują tych wszystkich możliwych leków. U nas standardowo po punkcji tylko progesteron we wszystkich przypadkach, reszta w zależności od wyników badań tylko. To straszne, że ładują Was tymi sterydami i wszystkim co możliwe. Czesi mniej badają w trakcie stymulacji, ale za to wcześniej robią niezłą diagnostykę i immunologia oraz genetyka lub chociaż ta immunologia u par, którym nie wyszedł chociaż jeden cykl IVF to raczej standard. Sprawdźcie ceny immunologii w Czechach, może będzie tańsza. Ja niestety nie wiem, ile komercyjna kosztuje, bo miałam z ubezpieczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:46
-
nick nieaktualny
-
Anatolka gratulacje
sylwiaśta159 miłego weekendu ...
przetrwałam wizyte nie chce mi gin zmienic estrofemu na nic innego mówi ze nie ma na co estradiol póki co 230 zwiekszyła do 3x1 i w piątek wizyta jak bedzie ok crio ok 3-5 listopadamysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
magic1 wrote:Lipa u mnie też przetrwał tylko jeden kropek, ktory mam nadzieje ze rozwija sie jak należy u mnie
Pola nadal masz taki progesteron? konsultowalas to z kims? bo mi wyszedl niecałe 20a wizyte mam w piatek dopiero
Magic nie badałam już. W poniedziałek przed wizytą mam zrobić. Ahhh znowu to czekanie...09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI