X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia,

wtrącę kamyczek.

Nikogo co do zasady nie odsyłamy na fioletową stronę tęczy. Nawet jeśli, za przeproszeniem, chrzani zupełnie od rzeczy.

Natomiast, czasem występują tu takie jakieś schizowe zjawiska rozdzielania włosa łonowego na czworo...
    I bywa to niesmaczne. Ponieważ wiele dziewczyn nas podczytujących, jest po trudnych przejściach. Np wielu transferach zwieńczonych wynikiem zero. A gdy kogoś boli w środku, to się słabo dosyć czyta rozkminy o zaśniadach. Tak słabo, że aż się odpisać nie chce.....

Podobnie np. mi się ciężko czyta jak ktoś na priva pisze że zaszedł w ciążę a złapał Ureaplasmę i co robić? No. A takie pytanie się czasem zdarza wywołyując u mnie konsternację... (bo przed ciązą badania były i Ureaplasmy nie wykryto).
    Hehe. Zabawne poniekąd ale i groteskowe.

Nie wymieniając nikogo z imienia, ani nie wspominając konkretnego tematu który tu się czasem przewija - to zgodnie z regulaminem ;-) należy dbać o przyjazną atmosferę wypowiedzi. To się wiąże i z kulturą osobistą, i poszanowaniem sytuacji innych uczestniczek wątku.
    Tymczasem, no niestety, wiele osób wsiada do tego naszego tramwaju zwanego IVF, i zarzuca pytaniem w stylu "jestem zielona w temacie,cześć dziewczyny, zaraz stymulacja a jak założyć igłę bo się bojem? Aha no i bolą mnie piersi, mogę być w ciąży? "
    I to powoduje przysłowiowe opadnięcie szczeny, rąk, nóg i co tam komu jeszcze Bozia dała.

Rozumiesz teraz?
    Stąd apel o empatię, generalnie. Staramy się dzielić dobrą energią. Bez niepotrzebnego rozkminiania (to jest nasze ulubione słowo). Ty w ciąży na pewno jesteś i nie masz co rozkminiać zaśniadów, czasem faktycznie przydałoby się wyłączyć komputer i to jest szczera rada starej wyjadaczki czyli mnie niżej podpisanej.... Pora wyluzować gumkę w gaciach i zaparzyć sobie dobrej herbaty. w Czechach masz sieć Oxalis to wiesz. Korzystaj. I tylko tyle :).

mysza89, justa1234, Asiula86, pragnaca dzidziusia, triss, iga 79, Konwalia, gosia81, Beata.D, Piggy, Giussta, Kava, Tosia 1981, BISCA, Libra, Madzia82 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny za kciuki :-)
    Podchodze do tego wyniku z duza ostroznoscia. Wysokosc tej bety szalu nie robi wiec pytanie czy to jest wynik spadajacy czy odbije sie bo np pozniej byla owulacja.
    Trzeba czekac i wierzyc w Cudek.

Reni555, Asiula86, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wiadomo że późna owulacja innej opcji nie bierzemy w ogóle pod uwagę :D Głowa do góry będzie dobrze :)

shooa, mysza89, Nadira, Antonelka, Asiula86, pragnaca dzidziusia, Giussta, Libra lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Podchodze do tego wyniku z duza ostroznoscia. Wysokosc tej bety szalu nie robi wiec pytanie czy to jest wynik spadajacy czy odbije sie bo np pozniej byla owulacja.
    odbije przecież jeszcze kilka dni temu test był negatywny a teraz beta jest :)

Nadira, Anuszka, Antonelka, Giussta lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Nie mam doświadczenia w cudach naturalnych, ale jak na moje oko, jak na natural-cudo, beta jest obiecująca. Trzeba tylko wyluzować i sprawdzić przyrost.
    Już to kiedyś pisałam, poprzebywam z Wami kochane, może i na mnie przejdzie ;-) Ach ta nadzieja, zawsze podtrzymuje przy życiu jak powietrze :-)

Anuszka, Antonelka, shooa, Asiula86, szałwia, pragnaca dzidziusia, Agi83, gosia81, Tosia 1981, Libra lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    odbije przecież jeszcze kilka dni temu test był negatywny a teraz beta jest :)

No masz racje z tym testem :-) oby zarodek byl szybki jak ja i pokazal na co go stac.

pragnaca dzidziusia, gosia81, Giussta, mysza89, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Antonelka pamiętaj że to jest naturals, doszło do naturalnej selekcji....najlepszy plemnik zaplodnil Twoja komórkę powstał silny zarodek i się zagniezdzil!!!! To że jest beta niska teraz to nic, ja jak byłam w naturalnej ciąży to 2 dni po terminie miesiączki miałam taką kreskę bladziocha albo nawet ujemne testy, wiec na moje beta wtedy była mniej niż 100. Kochana!!!!! Jest super!!!!!!!!!

Antonelka, szałwia, Asiula86, gosia81, Libra, Giussta lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka cud nad cudami <3 :-D mega mooooooooocno trzymam kciuki za oooooogromny przyrost ✊✊✊✊✊✊ :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:49

Antonelka, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kobitki zaciażone zapraszam tym razem ja jeszcze raz na fioletową stronkę :-D ;-) w miarę naszej wiedzy udzielamy sobie wzajemnie porad i wsparcia ;-) :-D oczywiście tu też wspieramy a tam pomagamy i doradzamy :-D ;-)

pragnaca dzidziusia, mia6, gosia81, Mimbla, Beata.D, Kava, Libra lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla ja już doskonale zrozumiałam Wasze intencje i to co Wam przeszkadza i jakkolwiek to nazywacie to dla mnie jest różnica w zasadach na forum tutejszym i lepiej mi znanych czeskich. Na czeskim jest dziewczyna, która poroniła kilka razy i ostatnio miała pozamaciczną, jest taka, której udało się ostatnio piąte podejście do IVF i wiele innych osób w naprawdę ciężkich sytuacjach. My też przechodziliśmy przez różne etapy, między innymi jeszcze niedawno wg lekarzy opcją, która wchodziła w grę w kwestii ivf u nas było tylko nasienie dawcy. Jednocześnie tam też co chwilę ktoś "rozdziela włos łonowy na czworo" (swoją drogą bardzo podoba mi się to określenie Mimbla!), kto chce odpisuje, kto nie, nie, nigdy nie widziałam żadnego sporu albo komentarza, że czyjeś obawy są przesadzone lub głupie lub kogoś ranią. Jeśli tu jest zasada niedzielenia się obawami i radościami ciążowymi lub też oceniania, co jeszcze można uznać za sensowną obawę ciążową, a co nie, to się dostosuję i będę siedzieć cicho. I tyle w temacie.
    Co do herbat Czesi piją ich dużo i na wszystko (ból głowy, zapalenie oskrzeli), a Oxalis rzeczywiście niezły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze kończąc temat - ostatnio szukając wątku o histero zauważyłam, że dziewczyny które czekają na środki na rozpoczęcie nowych procedur od stycznia 2016r. założyły nowy wątek i spora część tam właśnie się udziela.. Powodem było to, że ciężko im się tu siedzi na wątku czytając o kolejnych crio, rozpoczętych nowych procedurach komercyjnych, punkcjach, transferach, betach itd.
    Więc daje to do myślenia, jak wszystkim jest ciężko.

Agnieszka_A., Konwalia, gosia81, Mimbla, Beata.D, justa1234, Giussta, Kava, Lenuś, Libra, freya lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka suuper :) Wiedziałam, że tak będzie. Trzymam kciuki za Twój Cud :))

Antonelka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Obawy ciążowe z pewnością tam przeniosę, ale mi nikt ciąży jeszcze nie potwierdził. Już 2 lata odwiedzam czeskie fora i tam dziewczyny, które zajdą zostają na forum do końca ciąży, piszą że mają fazę strachu przedporodowego itp. i nie spotkały się nigdy z żadną negatywną opinią. Mi wielokrotnie było ciężko, ale nie przyszło mi do głowy, żeby ich wypowiedzi mogły mnie zaboleć, strasznie im kibicuje i dają mi siłę do walki. Skoro tu zasady są inne będę je respektować.
    Nie ma innych zasad! Wszystkie Tobie i sobie kibicujemy ;) i ściągamy Cię na ziemie bo za bardzo sie nakręcasz! A wszystko będzie dobrze zobaczysz, nie ściągają na siebie czarnych chmur! Ja mam nadzieje do Ciebie na fioletowa dołączyć tam i mam nadzieje ze szybko ;)

pabelka88, pragnaca dzidziusia, Konwalia, gosia81, Mimbla, justa1234, Beata.D, Giussta, Libra lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ♡♡♡ to jest cudowne że takie rzeczy się zdarzają :) trzymam kciuki za piękne przyrosty

Antonelka, pragnaca dzidziusia, Mimbla, justa1234 lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tematem co to za herbata Oxalis? Powinnam wpisać na listę czeskich zakupów?

Mimbla lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jaaaa pitole!!! Super kochana! Niech beta rośnie!!!

pragnaca dzidziusia, Mimbla, justa1234 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka,Ty kolejna dajesz nam więcej wiary☺powodzenia ♡

Antonelka, pabelka88, justa1234 lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Antonelka cud nad cudami <3 :-D mega mooooooooocno trzymam kciuki za oooooogromny przyrost ✊✊✊✊✊✊ :-D

Justa dziekuje :-) a Ty na kiedy jestes umowion z corcia na spotkanie?

justa1234 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka super. Trzymam kciuki za przyrost.

Mia6 cieszę się z ♡. Będzie dobrze.

mia6, pragnaca dzidziusia, Mimbla, justa1234 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, to forum ma dużą zaletę. Podział właśnie na dwa kolory. Tu nie chodzi i wyrzucanie kogokolwiek, ale na różowej "przyjaciółce owulacji" zdecydowana większość dziewczyn z tego wątku nie ma bladego pojęcia o betach, zaśniadach i innych przyrostach, bo zdecydowana większość nigdy pozytywnej bety nie widziała... Walczy dopiero o nia. Stare zaciążone wyjadaczki, które byłyby Ci w stanie pomóc na tym etapie są na biezaco na fiolecie - "przyjaciółce brzuszka"... Nikt Cię nigdzie nie wyrzuca, ale tam jest zwyczajnie lepsze miejsce na takie rozkminki, bo tam dziewczyny mają o tym pojęcie... :-) jest też wątek "czerwcówki 2016" i dziewczyny mają podobne rozkminki, bo są na podobnym etapie :-)

&& Szałwia Niedowiarku za czwartkowe usg.

Antonelka - && <3 fasolka sama olała invicta hehe

Mia, super <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:41

Antonelka, Agi83, mia6, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Mimbla, justa1234, Beata.D, Konwalia, Giussta, Tosia 1981, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 2225 2226 2227 2228 2229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ