IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Szałwia,
wtrącę kamyczek.
Nikogo co do zasady nie odsyłamy na fioletową stronę tęczy. Nawet jeśli, za przeproszeniem, chrzani zupełnie od rzeczy.
Natomiast, czasem występują tu takie jakieś schizowe zjawiska rozdzielania włosa łonowego na czworo...
I bywa to niesmaczne. Ponieważ wiele dziewczyn nas podczytujących, jest po trudnych przejściach. Np wielu transferach zwieńczonych wynikiem zero. A gdy kogoś boli w środku, to się słabo dosyć czyta rozkminy o zaśniadach. Tak słabo, że aż się odpisać nie chce.....
Podobnie np. mi się ciężko czyta jak ktoś na priva pisze że zaszedł w ciążę a złapał Ureaplasmę i co robić? No. A takie pytanie się czasem zdarza wywołyując u mnie konsternację... (bo przed ciązą badania były i Ureaplasmy nie wykryto).
Hehe. Zabawne poniekąd ale i groteskowe.
Nie wymieniając nikogo z imienia, ani nie wspominając konkretnego tematu który tu się czasem przewija - to zgodnie z regulaminemnależy dbać o przyjazną atmosferę wypowiedzi. To się wiąże i z kulturą osobistą, i poszanowaniem sytuacji innych uczestniczek wątku.
Tymczasem, no niestety, wiele osób wsiada do tego naszego tramwaju zwanego IVF, i zarzuca pytaniem w stylu "jestem zielona w temacie,cześć dziewczyny, zaraz stymulacja a jak założyć igłę bo się bojem? Aha no i bolą mnie piersi, mogę być w ciąży? "
I to powoduje przysłowiowe opadnięcie szczeny, rąk, nóg i co tam komu jeszcze Bozia dała.
Rozumiesz teraz?
Stąd apel o empatię, generalnie. Staramy się dzielić dobrą energią. Bez niepotrzebnego rozkminiania (to jest nasze ulubione słowo). Ty w ciąży na pewno jesteś i nie masz co rozkminiać zaśniadów, czasem faktycznie przydałoby się wyłączyć komputer i to jest szczera rada starej wyjadaczki czyli mnie niżej podpisanej.... Pora wyluzować gumkę w gaciach i zaparzyć sobie dobrej herbaty. w Czechach masz sieć Oxalis to wiesz. Korzystaj. I tylko tyle.
mysza89, justa1234, Asiula86, pragnaca dzidziusia, triss, iga 79, Konwalia, gosia81, Beata.D, Piggy, Giussta, Kava, Tosia 1981, BISCA, Libra, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Dziewczyny za kciuki
Podchodze do tego wyniku z duza ostroznoscia. Wysokosc tej bety szalu nie robi wiec pytanie czy to jest wynik spadajacy czy odbije sie bo np pozniej byla owulacja.
Trzeba czekac i wierzyc w Cudek.
Reni555, Asiula86, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, gosia81, Libra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Dziekuje Dziewczyny za kciuki
Podchodze do tego wyniku z duza ostroznoscia. Wysokosc tej bety szalu nie robi wiec pytanie czy to jest wynik spadajacy czy odbije sie bo np pozniej byla owulacja.
Trzeba czekac i wierzyc w Cudek.Nadira, Anuszka, Antonelka, Giussta lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Antonelka wrote:Dziekuje Dziewczyny za kciuki
Trzeba czekac i wierzyc w Cudek.
Nie mam doświadczenia w cudach naturalnych, ale jak na moje oko, jak na natural-cudo, beta jest obiecująca. Trzeba tylko wyluzować i sprawdzić przyrost.
Już to kiedyś pisałam, poprzebywam z Wami kochane, może i na mnie przejdzieAch ta nadzieja, zawsze podtrzymuje przy życiu jak powietrze
Anuszka, Antonelka, shooa, Asiula86, szałwia, pragnaca dzidziusia, Agi83, gosia81, Tosia 1981, Libra lubią tę wiadomość
-
mysza89 wrote:odbije przecież jeszcze kilka dni temu test był negatywny a teraz beta jest
No masz racje z tym testemoby zarodek byl szybki jak ja i pokazal na co go stac.
pragnaca dzidziusia, gosia81, Giussta, mysza89, Libra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Dziekuje Dziewczyny za kciuki
Trzeba czekac i wierzyc w Cudek.Antonelka, szałwia, Asiula86, gosia81, Libra, Giussta lubią tę wiadomość
-
A kobitki zaciażone zapraszam tym razem ja jeszcze raz na fioletową stronkę
w miarę naszej wiedzy udzielamy sobie wzajemnie porad i wsparcia
oczywiście tu też wspieramy a tam pomagamy i doradzamy
pragnaca dzidziusia, mia6, gosia81, Mimbla, Beata.D, Kava, Libra lubią tę wiadomość
-
Mimbla ja już doskonale zrozumiałam Wasze intencje i to co Wam przeszkadza i jakkolwiek to nazywacie to dla mnie jest różnica w zasadach na forum tutejszym i lepiej mi znanych czeskich. Na czeskim jest dziewczyna, która poroniła kilka razy i ostatnio miała pozamaciczną, jest taka, której udało się ostatnio piąte podejście do IVF i wiele innych osób w naprawdę ciężkich sytuacjach. My też przechodziliśmy przez różne etapy, między innymi jeszcze niedawno wg lekarzy opcją, która wchodziła w grę w kwestii ivf u nas było tylko nasienie dawcy. Jednocześnie tam też co chwilę ktoś "rozdziela włos łonowy na czworo" (swoją drogą bardzo podoba mi się to określenie Mimbla!), kto chce odpisuje, kto nie, nie, nigdy nie widziałam żadnego sporu albo komentarza, że czyjeś obawy są przesadzone lub głupie lub kogoś ranią. Jeśli tu jest zasada niedzielenia się obawami i radościami ciążowymi lub też oceniania, co jeszcze można uznać za sensowną obawę ciążową, a co nie, to się dostosuję i będę siedzieć cicho. I tyle w temacie.
Co do herbat Czesi piją ich dużo i na wszystko (ból głowy, zapalenie oskrzeli), a Oxalis rzeczywiście niezły. -
nick nieaktualnyA tak jeszcze kończąc temat - ostatnio szukając wątku o histero zauważyłam, że dziewczyny które czekają na środki na rozpoczęcie nowych procedur od stycznia 2016r. założyły nowy wątek i spora część tam właśnie się udziela.. Powodem było to, że ciężko im się tu siedzi na wątku czytając o kolejnych crio, rozpoczętych nowych procedurach komercyjnych, punkcjach, transferach, betach itd.
Więc daje to do myślenia, jak wszystkim jest ciężko.Agnieszka_A., Konwalia, gosia81, Mimbla, Beata.D, justa1234, Giussta, Kava, Lenuś, Libra, freya lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:Obawy ciążowe z pewnością tam przeniosę, ale mi nikt ciąży jeszcze nie potwierdził. Już 2 lata odwiedzam czeskie fora i tam dziewczyny, które zajdą zostają na forum do końca ciąży, piszą że mają fazę strachu przedporodowego itp. i nie spotkały się nigdy z żadną negatywną opinią. Mi wielokrotnie było ciężko, ale nie przyszło mi do głowy, żeby ich wypowiedzi mogły mnie zaboleć, strasznie im kibicuje i dają mi siłę do walki. Skoro tu zasady są inne będę je respektować.
i ściągamy Cię na ziemie bo za bardzo sie nakręcasz! A wszystko będzie dobrze zobaczysz, nie ściągają na siebie czarnych chmur! Ja mam nadzieje do Ciebie na fioletowa dołączyć tam i mam nadzieje ze szybko
pabelka88, pragnaca dzidziusia, Konwalia, gosia81, Mimbla, justa1234, Beata.D, Giussta, Libra lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Antonelka jaaaa pitole!!! Super kochana! Niech beta rośnie!!!
pragnaca dzidziusia, Mimbla, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Szałwia, to forum ma dużą zaletę. Podział właśnie na dwa kolory. Tu nie chodzi i wyrzucanie kogokolwiek, ale na różowej "przyjaciółce owulacji" zdecydowana większość dziewczyn z tego wątku nie ma bladego pojęcia o betach, zaśniadach i innych przyrostach, bo zdecydowana większość nigdy pozytywnej bety nie widziała... Walczy dopiero o nia. Stare zaciążone wyjadaczki, które byłyby Ci w stanie pomóc na tym etapie są na biezaco na fiolecie - "przyjaciółce brzuszka"... Nikt Cię nigdzie nie wyrzuca, ale tam jest zwyczajnie lepsze miejsce na takie rozkminki, bo tam dziewczyny mają o tym pojęcie...
jest też wątek "czerwcówki 2016" i dziewczyny mają podobne rozkminki, bo są na podobnym etapie
&& Szałwia Niedowiarku za czwartkowe usg.
Antonelka - &&fasolka sama olała invicta hehe
Mia, superWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:41
Antonelka, Agi83, mia6, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Mimbla, justa1234, Beata.D, Konwalia, Giussta, Tosia 1981, gosia81, Libra lubią tę wiadomość