X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Proponuję zakończyć temat. Mam tylko jedną prośbę - nie zwalaj moich wypowiedzi na moją sytuację i więcej LUZU kobieto!
    A ja już jestem w naprawdę dobrej kondycji, o wiele lepszej niż Tobie się wydaje.
    Strasznie się cieszę, że dobrze sobie radzisz i trzymam kciuki za dobre wyniki!

• szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia z całego serca Ci gratuluję!

mia6 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny...jest juz wynik beta hcg - 61.63
    Nie jest on wielki wiec istotny teraz przyrost i obserwacja.

Boje sie......
    Cudnie! Będę trzymać kciuki za piękny przyrost! :-)

Antonelka lubi tę wiadomość

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Super Elcia! To teraz spokojnie czekamy na przepiękną betę <3
    A ile miałaś Kochana pęcherzyków? Ja się denerwuję, bo będą mi wyciągali tylko ok 5-6 więc ciekawa jestem, jakie są moje szanse....

Inska nie martw się, ja się bardzo martwiłam bo też miałam 4 pęcherzyki później się pojawił piąty i z tych pięciu cztery się zapłodniły, a trzy dotrwały do 3 doby tak więc jeszcze mam dwa mrożaki :) będzie dobrze:)

Inska lubi tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Boje sie......

super !!!
    nie bój się
    no co Ty, dasz radę :)
    dacie radę

Antonelka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Szałwia, nie bierz tego do siebie, nie stresuj sie tak bardzo... Pamiętaj jesteś o krok przed nami i chyba lepiej obawy ciążowe przenieść na fioletowa stronę ;) my tu ciagle czekamy, zeby mieć chociaż cześć tych Twoich obaw, wierz mi ze chętnie bym je przyjęła ;)
    Obawy ciążowe z pewnością tam przeniosę, ale mi nikt ciąży jeszcze nie potwierdził. Już 2 lata odwiedzam czeskie fora i tam dziewczyny, które zajdą zostają na forum do końca ciąży, piszą że mają fazę strachu przedporodowego itp. i nie spotkały się nigdy z żadną negatywną opinią. Mi wielokrotnie było ciężko, ale nie przyszło mi do głowy, żeby ich wypowiedzi mogły mnie zaboleć, strasznie im kibicuje i dają mi siłę do walki. Skoro tu zasady są inne będę je respektować.

Agi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wierzcie, że się uda, jak nie ivf to naturalnie. Próbujcie i zobaczycie, że się doczekacie :) czekanie do stycznia do nowych środków z MZ też wykorzystujcie na staranka :) doceniajcie to, że ZAWSZE macie szansę! w każdym cyklu! :)
    (u mnie np. nie ma nadziei poza ivf ale już się z tym pogodziłam..)

Strasznie się cieszę Antonelka!

Nadira, szałwia, sylwiaśta159, Antonelka, Asiula86, mysza89, pabelka88, triss, gosia81, Giussta, Libra, freya lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, pamiętaj, że 6 dojrzałych to lepiej niż 20 słabych :-) Podobno przy długiej stymulacji (11 dni i więcej) jest większa szansa na dobrej jakości jajka!

Inska lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Inska, pamiętaj, że 6 dojrzałych to lepiej niż 20 słabych :-) Podobno przy długiej stymulacji (11 dni i więcej) jest większa szansa na dobrej jakości jajka!

Oj, to mnie podniosłaś na duchu szałwia, oby tak było, żebym chociaż jednego mogła teraz przytulić...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Obawy ciążowe z pewnością tam przeniosę, ale mi nikt ciąży jeszcze nie potwierdził. Już 2 lata odwiedzam czeskie fora i tam dziewczyny, które zajdą zostają na forum do końca ciąży, piszą że mają fazę strachu przedporodowego itp. i nie spotkały się nigdy z żadną negatywną opinią. Mi wielokrotnie było ciężko, ale nie przyszło mi do głowy, żeby ich wypowiedzi mogły mnie zaboleć, strasznie im kibicuje i dają mi siłę do walki. Skoro tu zasady są inne będę je respektować.

Szałwia, tu nie chodzi o zasady tego czy czeskiego forum. Aga nie miała złych intencji. Tylko proszę spróbuj postawić się w sytuacji dziewczyn, które będąc w totalnie beznadziejnym momencie, bez mrozaków, bez możliwości przystapienia do kolejnych procedur, bez kasy na komercyjne i w ogóle bez wiedzy czy będzie im dane zajść w ciążę, czytają o kolejnych obawach ciążowych, przy pięknie rosnącej becie itd.
    Nikt Ci nie potwierdził ciąży, ale chyba nie wątpisz, że w niej jesteś? :) Ta beta się bierze z pięknie rozwijącego się zarodka :)

Ciężarówki nawet mocno zaawansowane przecież nie opuszczają naszego forum (Kava, Madzia, Justa). Wszystkie dalej wspólnie się wspieramy.

Beata.D, Inska, Asiula86, Mimbla, mysza89, Anuszka, justa1234, Agi83, triss, Konwalia, gosia81, Giussta, Kava, Libra lubią tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Boje sie......

O...rzeszku... :O Antonelka :D
    Normalnie cuda sie tu dzieja :) Spokojnie przyrost bedzie prawidlowy :) Ale sie ciesze-GRATULUJE i zycze przede wszystkim zdrowej i spokojnej ciazy :) <3

Antonelka, Mimbla, pragnaca dzidziusia, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowna Pani,
    Zgodnie z zapewnieniami Ministerstwa Zdrowia, programy przystosowawcze złożone przez palcówki medyczne, mają być akceptowane przez MZ w pierwszych dniach listopada. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo i dokładamy wszelkich starań, aby nie było żadnych zaburzeń w kontynuacji leczenia naszych pacjentów. Aczkolwiek, nie możemy dać 100% gwarancji, bo nie wszystko jest od nas zależne.

Info z Invicta - w tej sytuacji i przy takiej odpowoedzi ja bym wstrzymala sie ze startem nowej procedury od kolejnego cyklu.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Inska Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    W końcu odetchnęłam, no i się wzruszyłam ;) Mam w brzuchu małego człowieczka z pięknie bijącym serduszkiem :) Maleństwo jest dosyć nisko położone, ale lekarz powiedział, żeby się tym póki co nie martwić.
    Jestem taka szczęśliwa, że chyba pęknę :) Przesyłam Wam wszystkim tę radość i szczęście, żeby tym co teraz smutno i źle dodać otuchy i siły do walki. Musicie się wszystkie tego uczucia doczekać! I nie ma innej opcji!

Mia, gratulacje! Takie wiadomości dodają mi wiary i sił, że trzeba walczyć do końca i o jeden dzień dłużej, cieszę się razem z Tobą Niunia!

Aaaaa, Antonelka! Gratulacje! Ciesz się Kochanie! Teraz ściskamy dziewczyny za piękny przyrost! <3

Antonelka, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa trochę jednak chodzi o inne zasady. Dziewczyny w ciąży tu zostają, ale mają prawo dzielić się swoimi obawami czy je odsyłacie na fioletową stronę? Ja byłam kilka lat w sytuacji, kiedy dziewczyny pisały o pozytywnych betach, wrzucały zdjęcia z usg, bały się o wyniki badań i nigdy się po prostu z takimi reakcjami jak tu nie spotkałam. Wiem, że Aga ani Ty nie macie złych intencji, po prostu macie inne podejście do tematu. Doskonale umiem się postawić w takiej sytuacji, jak wy (nie mówię tu o Adze teraz), bo sama w niej długo byłam i nie wiem, czy jeszcze nie będę. Jeśli chodzi o ciążę to uwierzę, jak zobaczę. Dzisiaj np. moja pani endokrynolog, która kazała mi dzwonić natychmiast jak zajdę, powiedziała, że to, że mam pozytywną betę nawet wysoką nie potwierdza ciąży i nie podwyższy mi dawki leków dopóki nie będzie potwierdzenia ciąży z usg. Dla mnie też póki serducha nie zobaczę to nie jestem jednoznacznie w ciąży, chociaż robię wszystko, żeby potencjalnej ciąży nie zaszkodzić i mam w sobie dużą nadzieję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:13

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Boje sie......
    jeju super jak sie ciesze pięknie życze ślicznych przyrostów jak napisałas swoje obiawy miałam przeczucie ,że to jest to :)

shooa dokładnie trzeba wykożystywać każdą szansę :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • szałwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Oj, to mnie podniosłaś na duchu szałwia, oby tak było, żebym chociaż jednego mogła teraz przytulić...
    Zobaczysz, jak je będziesz chciała przytulać, jak sobie będą w laboratorium leżeć daleko od mamy :-)

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, każdy robi na forum co chce i pisze to co chce. A wszyscy inni mają prawo wyrazić swoje zdanie. Jak byłam w ciąży to albo swoje obawy zachowywałam dla siebie albo ewentualnie pytałam o nie na fiolecie. Ale każdy jest inny i ma inne potrzeby.
    Ty możesz pisać gdzieś chcesz, tu również. Ale dziewczyny mają prawo również wyrazić swoje zdanie. Transakcja wiązana.
    Tyle w temacie.

justa1234, Asiula86, pragnaca dzidziusia, triss, gosia81, Giussta, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Boje sie......

Cuda NAD cudami sie tu dzieja <3 uwielbiam to :)

Mia tak sie ciesze twoim szczesciem :)

Kala &&&&&&&&&

Szalwia rozumiem twoj stres, ja mam tak samo, ale wierze, w moje malenstwa :) Dopiero co zaczely zyc a ja juz je kocham NAD zycie <3

Libra co u Ciebie? Przestalas krwawic?

Kala 1980, Nadira, mia6, Asiula86, triss, Konwalia, szałwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka rzadko piszę ale aż musiałam Ci pogratulować!!!!!!! Wspaniale!!!!!!!!!! Proszę nie denerwuj się teraz...

Antonelka, Nadira, mysza89, Giussta lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka prawie z krzesła spadłam :D Ale radość przeogromna <3 Gratuluję i będę się modliła za piękny przyrost dla Ciebie :*

Nadira, Antonelka, mysza89, pragnaca dzidziusia, triss lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ