X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio mowilam ze jakby co to chce naciecie otoczki, ale embriolog stwierdzil ze otoczka jest cienka wiec nie ma potrzeby. :) moze u was tez tak bedzie :)

Roletka to musze mojemu powiedziec, bo on mi robi zastrzyki :) dziewczyny zagroszkowane- fajnie ze sie odzywacie!!

Swoja droga, zastanawiam sie czy jak ta procedura nie wyjdzie to zostac w obecnej klinice czy probowac jakiejs innej w Polsce czy Czechach... wolalabym w Polsce ale z drugiej strony w Czechach wszustkie komorki zapladniaja a tu juz nie... :/ ciezkie wybory :P ale mam nadzieje ze w koncucnie bede musiala sie nad tym zastanawiac :)

Lipa czekamy dzis na wiesci od Ciebie :**
    Sanna na Twoje tez :) no i Inska spokoj mi tu! Jak przezyjesz wenflon to potem juz nic strasznego nir ma :) mnie przerazalo tylko to, ze bede swiadoma a nagle zasne. I tak pilnowalam tego momentu zeby wiedziec kiedy zasypiam ze zdazylam pomyslec ze robi mi sie milo i obudzilam sie juz po wszystkim :PP

Moniaa, Inska lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska u nas w klinice raczej nie ma zwyczaju dzwonienia do pacjentki. Zapytaj się sama kiedy będziesz mogła zadzwonić aby dowiedzieć się ile ładnie się zapłodniło. Z tego co pamiętam u nas embriolodzy zawsze wiedzą i są dostępni coś po 11, wcześniej nie ma co dzwonić bo mają punkcje i takie tam :)

A co do lekarki to fakt młodziutka. I skrada serducho :P Taka dobra starsza o 2 lata (przynajmniej ode mnie) koleżanka :)

Inska lubi tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    to sie ciesz ze zostały Ci 2 miesiace czekania , ja czekam od 1 wrzesnia na rozpoczecie;)

Bardzo się cieszę bo postawiliśmy mały kroczek do przodu :) mam tylko nadzieję że nie zostanie nam to odebrane przez rządy pisiorów... a dlaczego od września czekasz, kurcze strasznie długo :(? jest jedna mała zaleta.. te starania uczą nas cierpliwości...

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostaliśmy tel z kliniki 1 komorka się nie zaplodnila ;( a drugiej transfer odbędzie się jutro o godz 11 co ja mogę zrobić żeby ten maluch został z nami!!! Przerazajace wierze w Ciebie maly groszku!!!!!!!!!!!

74di4z174lr410ce.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Właśnie dostaliśmy tel z kliniki 1 komorka się nie zaplodnila ;( a drugiej transfer odbędzie się jutro o godz 11 co ja mogę zrobić żeby ten maluch został z nami!!! Przerazajace wierze w Ciebie maly groszku!!!!!!!!!!!

zaciskam mocno kciuki <3 będzie dobrze... MUSI :)

201612151778.png
  • Kala 1980 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Ja też wierze, ze zostanie :)

Angela B-D lubi tę wiadomość

transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
    transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - :( beta ujemna
    transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
    Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna :(
    Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8 :(
    Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
    Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2 :(
    Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
    202112105581.png[/url]
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ten czas po transferze jest takim, gdzie oprócz brania leków, umiarkowanego trybu życia, oraz nie popadania w wielkie stresy nie jesteśmy w stanie nic zrobić oprócz zaufania maluchowi że da radę :) 3mam kciuki!!

Angela B-D, Sanna, pabelka88, Mimbla, Inska, Fedra, mysza89, justa1234, Libra lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri o kulkach była mowa na samym końcu września jeśli pamietam / końcu października.

Producent: Casali "Original rum-kokos"..
    Papuga Ara na opakowaniu.
    W środku kropelinka rumu. Otoczka lekko chrupiąca. Gruba warstwa czekolady..
    Bez kwasu foliowego ;-).
    Generalnie niezdrowe i z alkoholem....

Sądzę, że są odpowiednie na odreagowanie negatywnej bety ;-) ale na pewno nie przed zabiegami czy po transferze.

Aha no i w Czechach przy okazji wizyty po kulki Utrogstanowe, można się zaopatrzyć także w te rumowe - bo są ponoć dużo tańsze niż u nas. Agi83 ma pewne doświadczenia w tym względzie.

W polskiej Almie widziałam wczoraj oprócz klasycznej czekoladowej wersji - takie białe oraz bananowe.

Kava lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:

Sanna, wierz w niego! My też będziemy! I ściskamy kciuki, bardzo bardzo mocno! Myślimy o Was! <3
    Moniaa wrote:
    Inska u nas w klinice raczej nie ma zwyczaju dzwonienia do pacjentki. Zapytaj się sama kiedy będziesz mogła zadzwonić aby dowiedzieć się ile ładnie się zapłodniło. Z tego co pamiętam u nas embriolodzy zawsze wiedzą i są dostępni coś po 11, wcześniej nie ma co dzwonić bo mają punkcje i takie tam :)
    A co do lekarki to fakt młodziutka. I skrada serducho :P Taka dobra starsza o 2 lata (przynajmniej ode mnie) koleżanka :)

Aha, dzięki za info! To tak, jak u mnie. Ona jest rocznik '82 a ja '84 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:46

Sanna, Angela B-D lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    Bardzo się cieszę bo postawiliśmy mały kroczek do przodu :) mam tylko nadzieję że nie zostanie nam to odebrane przez rządy pisiorów... a dlaczego od września czekasz, kurcze strasznie długo :(? jest jedna mała zaleta.. te starania uczą nas cierpliwości...
    kwalifikacje mielsmy 1 wrzesnia, od nowego cyklu miałam zaczac brac anty no ale w polowie wrzesnia okazało sie ze juz kasy dla nas nie ma i ze musimy czekac do stycznia...

• lipa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nie bój się narkozy. Ja miałam źle wspomnienia bo laparoskopii. Cały dzień wyjętyz zżyciorysu, wymioty. A tutaj malutkie zawroty i spanie, a pół godziny potem mogłam jechać na zakupy :-) żadnych skutków narkozy. Tylko mnie wszystko na dole bolało.

A dziś 2 dpt, a ja mam bóle jak na @. Szybko mój organizm rozwiewa nadzieje.

age.png
  • Iza123 Znajoma

Wysłany: 30 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,u mnie ogromna nerwowość. Jeśli chodzi o starania to ja już weteran. 5 x IUI? i 3 xIVF (ICSI).mam wiele różnych wątpliwości, aż głowa boli. Mam pytanie jak u was wygląda sprawa zarodków w IVF? C

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kwalifikacje mielsmy 1 wrzesnia, od nowego cyklu miałam zaczac brac anty no ale w polowie wrzesnia okazało sie ze juz kasy dla nas nie ma i ze musimy czekac do stycznia...

nie wiem może u nas też jest kwestia finansowa... chociaż nic o tym lekarz nie wspomniał... mówił tylko o tej ustawie i o wydaniu przez ministerstwo nowych certyfikatów bez tego nie mogą wykonywać procedury...

201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna trzymamy kciuki za groszka! Skoro juz zapowiedzieli transfer tzn, ze dobrze sie dzieli na pewno :)

Lipa ja wiem co sobie myslisz, ze ja tez narzekalam ze brzuch mnie boli na zaraz po transferze. Tylko ze ja mialam podany okruszek dwudniowy a ty juz morulke, wiec moze dzis groch probuje sie wgryzac? :)

Sanna, Libra lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Lonia ja biore doxycycline, lutinus, duphaston, clexane, kontynuuje encorton wit d i femibion
    Dziękuję, mam dużo leków i zastanawiam się czy wszystkie tak macie. Jestem dopiero po punkcji a dziś maja mi zadzwonić kiedy odbędzie się transfer. Teraz po punkcji biorę 3 razy dziennie Luteine dopochwowo, duphaston 3 razy dziennie, unidox 2 razy dziennie, encorton 2 razy dziennie, eutyrox rano, kwas foliowy, magnez, wit.D 2000. A po transferze mam brać:luteina tak jak wczesniej, duphaston, encorton,estrofem,clexane przez 10 dni, w 2 i 6vdobie Gonapeptyl.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    nie wiem może u nas też jest kwestia finansowa... chociaż nic o tym lekarz nie wspomniał... mówił tylko o tej ustawie i o wydaniu przez ministerstwo nowych certyfikatów bez tego nie mogą wykonywać procedury...

Nie "certyfikatów", tylko akredytacji - o których pisałyśmy tu wielokrotnie...

Ja się leczę w Macierzyństwie od roku i gdy byłam na ostatnim transferze (05-10-2015) oczywiste było dla mnie że koordynatorka programu jest z lekka śpiąca/ nader optymistyczna, jeśli chodzi o temat akredytacji i ciągłość zabiegów w listopadzie. Wtedy nawet nie byli w stanie napisać do MZ maila czy zadzwonić, jak tą akredytacje uzyskać. Po prostu spali.

Pisałam o tym w dniu swojego transferu na tut. wątku (czytanie naprawdę nie boli, można się wiele nauczyć bo nie każda była pacjentka tej kliniki chce się tu ujawniać na bieżąco w dyskusji - niestety. Polecam).

Macierzyństwo ma kijowych prawników. Pewnie dlatego też, tyle razy wychodzi na jaw że biorą pieniądze od pacjentów za to, za co nie powinni. Może nie rozumieją definicji nadużycia.

A co do dobrych wrażeń z pierwszej wizyty w klinice - też je mieliśmy z mężem.

Fedra, Kava, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie u lekarza, to już 8 tydzień ciąży, niuniek już fajnie widoczny, wszystko jest w porządku. Dzisiaj mam dzwonić i umówić się na badania prenatalne. Ogólnie mówiąc zrezygnowałam już z usług Invicty i dr.J - któremu ciągle coś nie pasowało, wmówił mi że pęcherzyk jest jakiś dziwny bo przypomina kształt rogala, albo że jest spłaszczony albo że za mały itd. Wczoraj gin powiedział że i kształt i wielkość jest jak najbardziej prawidłowa.
    Bóle brzucha jak na @ nie ustały, są od transferu cały czas i za każdym razem biegnę do toalety podetrzeć się i sprawdzić czy nie ma niespodzianki - taka jakaś schiza moja.
    Doszły wymioty i brzuszek mam lekko wydęty - aż jestem zdziwiona że to już tak szybko zaczyna być widoczne.

Nie wiem czy widziałyście ten artykuł ale wklejam wam link, to możecie sobie przeczytać :
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19112259,ustepujacy-minister-zdrowia-przedluzyl-finansowanie-in-vitro.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Aneczka, Takanijaka jak u was ? Jak wasze samopoczucie ?

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :*

Lonia, mysza89, Kava, Kala 1980, Inska, Agi83, Mimbla, Mimi86, justa1234, gosia81, Libra, Beata.D lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska to coś mi sie chyba pomieszało ... ja jestem 83, jakoś ostatnio nagminnie się odmładzam hehe

Kava, Inska, Agi83, Giussta lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    będzie dobrze jest tu mnóstwo dziewczyn ,które miały 1 zarodek i to było właśnie to ...bedziemy wszystkie tu kciuki trzymać za Ciebie i grocha ...

Eliz teraz to powinnaś dr J udowodnić ze sie mylił i napisać taką skatgę ,że szok zafundował Ci nie potrzebny stres ....ciesze się ,że u Was wszystko ok :)

Inska lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest pewne jeśli wrócę do Invicty po swojego mrożaczka to już na pewno nie do dr J.

mysza89, Anuszka, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ