X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio mowilam ze jakby co to chce naciecie otoczki, ale embriolog stwierdzil ze otoczka jest cienka wiec nie ma potrzeby. :) moze u was tez tak bedzie :)

Roletka to musze mojemu powiedziec, bo on mi robi zastrzyki :) dziewczyny zagroszkowane- fajnie ze sie odzywacie!!

Swoja droga, zastanawiam sie czy jak ta procedura nie wyjdzie to zostac w obecnej klinice czy probowac jakiejs innej w Polsce czy Czechach... wolalabym w Polsce ale z drugiej strony w Czechach wszustkie komorki zapladniaja a tu juz nie... :/ ciezkie wybory :P ale mam nadzieje ze w koncucnie bede musiala sie nad tym zastanawiac :)

Lipa czekamy dzis na wiesci od Ciebie :**
    Sanna na Twoje tez :) no i Inska spokoj mi tu! Jak przezyjesz wenflon to potem juz nic strasznego nir ma :) mnie przerazalo tylko to, ze bede swiadoma a nagle zasne. I tak pilnowalam tego momentu zeby wiedziec kiedy zasypiam ze zdazylam pomyslec ze robi mi sie milo i obudzilam sie juz po wszystkim :PP

Moniaa, Inska lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska u nas w klinice raczej nie ma zwyczaju dzwonienia do pacjentki. Zapytaj się sama kiedy będziesz mogła zadzwonić aby dowiedzieć się ile ładnie się zapłodniło. Z tego co pamiętam u nas embriolodzy zawsze wiedzą i są dostępni coś po 11, wcześniej nie ma co dzwonić bo mają punkcje i takie tam :)

A co do lekarki to fakt młodziutka. I skrada serducho :P Taka dobra starsza o 2 lata (przynajmniej ode mnie) koleżanka :)

Inska lubi tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    to sie ciesz ze zostały Ci 2 miesiace czekania , ja czekam od 1 wrzesnia na rozpoczecie;)

Bardzo się cieszę bo postawiliśmy mały kroczek do przodu :) mam tylko nadzieję że nie zostanie nam to odebrane przez rządy pisiorów... a dlaczego od września czekasz, kurcze strasznie długo :(? jest jedna mała zaleta.. te starania uczą nas cierpliwości...

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostaliśmy tel z kliniki 1 komorka się nie zaplodnila ;( a drugiej transfer odbędzie się jutro o godz 11 co ja mogę zrobić żeby ten maluch został z nami!!! Przerazajace wierze w Ciebie maly groszku!!!!!!!!!!!

74di4z174lr410ce.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Właśnie dostaliśmy tel z kliniki 1 komorka się nie zaplodnila ;( a drugiej transfer odbędzie się jutro o godz 11 co ja mogę zrobić żeby ten maluch został z nami!!! Przerazajace wierze w Ciebie maly groszku!!!!!!!!!!!

zaciskam mocno kciuki <3 będzie dobrze... MUSI :)

201612151778.png
  • Kala 1980 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Ja też wierze, ze zostanie :)

Angela B-D lubi tę wiadomość

transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
    transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - :( beta ujemna
    transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
    Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna :(
    Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8 :(
    Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
    Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2 :(
    Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
    202112105581.png[/url]
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ten czas po transferze jest takim, gdzie oprócz brania leków, umiarkowanego trybu życia, oraz nie popadania w wielkie stresy nie jesteśmy w stanie nic zrobić oprócz zaufania maluchowi że da radę :) 3mam kciuki!!

Angela B-D, Sanna, pabelka88, Mimbla, Inska, Fedra, mysza89, justa1234, Libra lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri o kulkach była mowa na samym końcu września jeśli pamietam / końcu października.

Producent: Casali "Original rum-kokos"..
    Papuga Ara na opakowaniu.
    W środku kropelinka rumu. Otoczka lekko chrupiąca. Gruba warstwa czekolady..
    Bez kwasu foliowego ;-).
    Generalnie niezdrowe i z alkoholem....

Sądzę, że są odpowiednie na odreagowanie negatywnej bety ;-) ale na pewno nie przed zabiegami czy po transferze.

Aha no i w Czechach przy okazji wizyty po kulki Utrogstanowe, można się zaopatrzyć także w te rumowe - bo są ponoć dużo tańsze niż u nas. Agi83 ma pewne doświadczenia w tym względzie.

W polskiej Almie widziałam wczoraj oprócz klasycznej czekoladowej wersji - takie białe oraz bananowe.

Kava lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:

Sanna, wierz w niego! My też będziemy! I ściskamy kciuki, bardzo bardzo mocno! Myślimy o Was! <3
    Moniaa wrote:
    Inska u nas w klinice raczej nie ma zwyczaju dzwonienia do pacjentki. Zapytaj się sama kiedy będziesz mogła zadzwonić aby dowiedzieć się ile ładnie się zapłodniło. Z tego co pamiętam u nas embriolodzy zawsze wiedzą i są dostępni coś po 11, wcześniej nie ma co dzwonić bo mają punkcje i takie tam :)
    A co do lekarki to fakt młodziutka. I skrada serducho :P Taka dobra starsza o 2 lata (przynajmniej ode mnie) koleżanka :)

Aha, dzięki za info! To tak, jak u mnie. Ona jest rocznik '82 a ja '84 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:46

Sanna, Angela B-D lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    Bardzo się cieszę bo postawiliśmy mały kroczek do przodu :) mam tylko nadzieję że nie zostanie nam to odebrane przez rządy pisiorów... a dlaczego od września czekasz, kurcze strasznie długo :(? jest jedna mała zaleta.. te starania uczą nas cierpliwości...
    kwalifikacje mielsmy 1 wrzesnia, od nowego cyklu miałam zaczac brac anty no ale w polowie wrzesnia okazało sie ze juz kasy dla nas nie ma i ze musimy czekac do stycznia...

• lipa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nie bój się narkozy. Ja miałam źle wspomnienia bo laparoskopii. Cały dzień wyjętyz zżyciorysu, wymioty. A tutaj malutkie zawroty i spanie, a pół godziny potem mogłam jechać na zakupy :-) żadnych skutków narkozy. Tylko mnie wszystko na dole bolało.

A dziś 2 dpt, a ja mam bóle jak na @. Szybko mój organizm rozwiewa nadzieje.

age.png
  • Iza123 Znajoma

Wysłany: 30 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,u mnie ogromna nerwowość. Jeśli chodzi o starania to ja już weteran. 5 x IUI? i 3 xIVF (ICSI).mam wiele różnych wątpliwości, aż głowa boli. Mam pytanie jak u was wygląda sprawa zarodków w IVF? C

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kwalifikacje mielsmy 1 wrzesnia, od nowego cyklu miałam zaczac brac anty no ale w polowie wrzesnia okazało sie ze juz kasy dla nas nie ma i ze musimy czekac do stycznia...

nie wiem może u nas też jest kwestia finansowa... chociaż nic o tym lekarz nie wspomniał... mówił tylko o tej ustawie i o wydaniu przez ministerstwo nowych certyfikatów bez tego nie mogą wykonywać procedury...

201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna trzymamy kciuki za groszka! Skoro juz zapowiedzieli transfer tzn, ze dobrze sie dzieli na pewno :)

Lipa ja wiem co sobie myslisz, ze ja tez narzekalam ze brzuch mnie boli na zaraz po transferze. Tylko ze ja mialam podany okruszek dwudniowy a ty juz morulke, wiec moze dzis groch probuje sie wgryzac? :)

Sanna, Libra lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Lonia ja biore doxycycline, lutinus, duphaston, clexane, kontynuuje encorton wit d i femibion
    Dziękuję, mam dużo leków i zastanawiam się czy wszystkie tak macie. Jestem dopiero po punkcji a dziś maja mi zadzwonić kiedy odbędzie się transfer. Teraz po punkcji biorę 3 razy dziennie Luteine dopochwowo, duphaston 3 razy dziennie, unidox 2 razy dziennie, encorton 2 razy dziennie, eutyrox rano, kwas foliowy, magnez, wit.D 2000. A po transferze mam brać:luteina tak jak wczesniej, duphaston, encorton,estrofem,clexane przez 10 dni, w 2 i 6vdobie Gonapeptyl.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    nie wiem może u nas też jest kwestia finansowa... chociaż nic o tym lekarz nie wspomniał... mówił tylko o tej ustawie i o wydaniu przez ministerstwo nowych certyfikatów bez tego nie mogą wykonywać procedury...

Nie "certyfikatów", tylko akredytacji - o których pisałyśmy tu wielokrotnie...

Ja się leczę w Macierzyństwie od roku i gdy byłam na ostatnim transferze (05-10-2015) oczywiste było dla mnie że koordynatorka programu jest z lekka śpiąca/ nader optymistyczna, jeśli chodzi o temat akredytacji i ciągłość zabiegów w listopadzie. Wtedy nawet nie byli w stanie napisać do MZ maila czy zadzwonić, jak tą akredytacje uzyskać. Po prostu spali.

Pisałam o tym w dniu swojego transferu na tut. wątku (czytanie naprawdę nie boli, można się wiele nauczyć bo nie każda była pacjentka tej kliniki chce się tu ujawniać na bieżąco w dyskusji - niestety. Polecam).

Macierzyństwo ma kijowych prawników. Pewnie dlatego też, tyle razy wychodzi na jaw że biorą pieniądze od pacjentów za to, za co nie powinni. Może nie rozumieją definicji nadużycia.

A co do dobrych wrażeń z pierwszej wizyty w klinice - też je mieliśmy z mężem.

Fedra, Kava, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie u lekarza, to już 8 tydzień ciąży, niuniek już fajnie widoczny, wszystko jest w porządku. Dzisiaj mam dzwonić i umówić się na badania prenatalne. Ogólnie mówiąc zrezygnowałam już z usług Invicty i dr.J - któremu ciągle coś nie pasowało, wmówił mi że pęcherzyk jest jakiś dziwny bo przypomina kształt rogala, albo że jest spłaszczony albo że za mały itd. Wczoraj gin powiedział że i kształt i wielkość jest jak najbardziej prawidłowa.
    Bóle brzucha jak na @ nie ustały, są od transferu cały czas i za każdym razem biegnę do toalety podetrzeć się i sprawdzić czy nie ma niespodzianki - taka jakaś schiza moja.
    Doszły wymioty i brzuszek mam lekko wydęty - aż jestem zdziwiona że to już tak szybko zaczyna być widoczne.

Nie wiem czy widziałyście ten artykuł ale wklejam wam link, to możecie sobie przeczytać :
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19112259,ustepujacy-minister-zdrowia-przedluzyl-finansowanie-in-vitro.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Aneczka, Takanijaka jak u was ? Jak wasze samopoczucie ?

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :*

Lonia, mysza89, Kava, Kala 1980, Inska, Agi83, Mimbla, Mimi86, justa1234, gosia81, Libra, Beata.D lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska to coś mi sie chyba pomieszało ... ja jestem 83, jakoś ostatnio nagminnie się odmładzam hehe

Kava, Inska, Agi83, Giussta lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    będzie dobrze jest tu mnóstwo dziewczyn ,które miały 1 zarodek i to było właśnie to ...bedziemy wszystkie tu kciuki trzymać za Ciebie i grocha ...

Eliz teraz to powinnaś dr J udowodnić ze sie mylił i napisać taką skatgę ,że szok zafundował Ci nie potrzebny stres ....ciesze się ,że u Was wszystko ok :)

Inska lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest pewne jeśli wrócę do Invicty po swojego mrożaczka to już na pewno nie do dr J.

mysza89, Anuszka, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ