IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Nie wiem, za 9 dni mam wizytę kontrolną po łyżeczkowaniu. Część lekarzy twierdzi, że będę musiała odczekać 3 miesiące, a część, że wystarczy miesiąc. Tylko my i tak musimy podejść od nowa do pełnej procedury... No i czekamy jeszcze na zwrot pieniędzy za niewykorzystaną...
Asiula86, sylwiaśta159, mysza89, Libra lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
muszynka wrote:No wiec w takim razie trzymamy kciuki za owocną wizytę. Poza tym, może jak sie trafił jeden cud to może i kolejny się wydarzy..
Oby ten drugi się już szczęśliwie skończyłLibra, Fedra lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
muszynka wrote:Tak Asiula ja Invicta Wroclaw. Niestety, ale terminy crio są sztywne, nie wiem z czego to wynika. Moze po prostu nie ma kto crio robic, z tego co mi dr wczoraj powiedziała, to jest to tylko na jej barkach i ewentualnie nowego lekarza. Inny doktor nie ma podobno do tego cierpliwosci.
ja sie bardzo cieszę ,że będziesz miała krioshooa lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
muszynka wrote:..
Radze niektórym wyluzować gume w gaciach bo chyba nie od tego jest forum, aby każdego po kolei umoralniać i poprawiać w wypowiedziach. Niektórych chyba napis "autorytet" i ilość "lubie" przerasta i sodówka uderza do głowy
No cóż.
Ja w swojej wypowiedzi nie widzę nic umoralniającego, ale skoro Ty tak to odbierasz..
To pójdę się wyluzować. Zastanowię się nad zamówieniem na nowo sygnału telewizyjnego, żeby nadrobić zaległości w reklamach suplementów i, jak piszesz, "leków bez recepty". Dzięki za radę, Wujku Dobra rado. Rece nogi i szczęka mi opadła, to najpewniej znak że już się bardzo starzeję i pora zejść ze sceny żeby wstydu sobie oszczędzić.
Powodzenia na crio!
kotkapc, Anko:-), BISCA lubią tę wiadomość
-
mysza89 wrote:to mój ulubieniec krio nie robi ? o której wczoraj byłaś? doktor wczoraj strasznie fajna była żartowała porozmawiałyśmy o bliźniakach
ja sie bardzo cieszę ,że będziesz miała krio
No wlasnie podobno nie robi, bo mu rece cierpną hehehe myslalam, ze padne jak to uslyszalam. Ale bardzo chwaliła nowego.
Też się cieszę, bo obstawiałam, że moze byc różnie.
Ja byłam na 12Ty tez bylas wczoraj ?
mysza89 lubi tę wiadomość
I procedura
-
Mimbla wrote:No cóż.
Ja w swojej wypowiedzi nie widzę nic umoralniającego, ale skoro Ty tak to odbierasz..
To pójdę się wyluzować. Zastanowię się nad zamówieniem na nowo sygnału telewizyjnego, żeby nadrobić zaległości w reklamach suplementów i, jak piszesz, "leków bez recepty". Dzięki za radę, Wujku Dobra rado. Rece nogi i szczęka mi opadła, to najpewniej znak że już się bardzo starzeję i pora zejść ze sceny żeby wstydu sobie oszczędzić.
Powodzenia na crio!Kava lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
muszynka wrote:No wlasnie podobno nie robi, bo mu rece cierpną hehehe myslalam, ze padne jak to uslyszalam. Ale bardzo chwaliła nowego.
Też się cieszę, bo obstawiałam, że moze byc różnie.
Ja byłam na 12Ty tez bylas wczoraj ?
muszynka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mimbla wrote:No cóż.
Powodzenia na crio!
No wiesz, ja na sile nikogo nie poprawiam, (tym bardziej, gdy nie mam racji) stawiam na wolność wypowiedzi i szanuje zdanie i opinie każdego.
Normalnie bym to przemilczała ale nie ja jedyna uważam, że niektorzy maja za wiele do powiedzenia przez co na watku wiszą chmury burzowe.
A przeciez nie o to tu chodzi, mamy byc dla siebie wsparciem. I nawet jak ktos gada trzy po trzy to widocznie ma taką potrzebę aby dać upust emocjom, bo kazda z nas wie, ze jest ich cała masa na Naszej drodze a wiele wsparcia poza partnerem nie ma wiec cieszmy się, że mamy siebie.
Ja zazwyczaj nie odzywam się na tematy, o ktorych nie mam pojecia, ale tu akurat Twoja uwaga weszła na drogę mojej branży więc wyszło jak wyszło.
Na przyszłość lepiej przemyśleć niż zbierać rece i szczęki z podłogi
Przepraszam, ze jestem taka bezpośrednia, ale może warto powiedzieć coś głośno aby opanować sytuację i oczyścić atmosfereMoniaa, Fedra lubią tę wiadomość
I procedura
-
muszynka wrote:Mysza powodzenia w czwartek
Trzymam kciuki, zebyś już niebawem mogła trzasnąć tymi invictowymi drzwiami i wiecej nie wrócić
drnerwuje sie strasznie jutro rodzice wyjerzdzają na 3 tygodnie więc tym bardziej sie stresuje no i tym czy sobie poradze po krio tak to zawsze mama pomogła zajęła sie psem zakupami itd ... ogólnie wiem ze to bedzie ciężki czas ...pine meliseale mało pomaga ...muszynka lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
mysza89 wrote:obie nimi trzaśniemy zobaczysz:) ja trzymam też za Ciebie kciuki ...
drnerwuje sie strasznie jutro rodzice wyjerzdzają na 3 tygodnie więc tym bardziej sie stresuje no i tym czy sobie poradze po krio tak to zawsze mama pomogła zajęła sie psem zakupami itd ... ogólnie wiem ze to bedzie ciężki czas ...pine meliseale mało pomaga ...
Poza tym od czwartku relanium wiec i stresu nie będzie
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
I procedura
-
Właśnie wyczytałam w necie , że jest podpisana na kolejne 3 lata refundacja !!!
muszynka, pragnaca dzidziusia, Reni555, pabelka88, Asiula86, Moniaa, shooa, Libra, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
nick nieaktualny
-
Reni555 wrote:cześć dziewczyny
miałam donieść dziś, więc donoszę
wymóg minimum roku leczenia jako obligo przy invitro to jednak prawda
nie wystarczą zaświadczenia lekarzy
wazna jest historia leczeńia
dla mnie to mocńo pod górkę
piszę o komercji
Jestem w szoku. Chociażby że względu na wiek 35+ nie powinno być tego typu wymogów.Libra, Fedra lubią tę wiadomość