X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, gratuluję kropka i życzę spokojnej ciąży, niech Kropeczek rośnie zdrowo ;)
    powiedz mi prosze, jeśli możesz ile miałas jajek pobranych podczas punkcj?

kaarolaa, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolkowy kropeczku! Piękny jesteś <3

Dziewczyny czy cetrotide bierze się az do dnia punkcji?

kaarolaa, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    karola, gratuluję kropka i życzę spokojnej ciąży, niech Kropeczek rośnie zdrowo ;)
    powiedz mi prosze, jeśli możesz ile miałas jajek pobranych podczas punkcj?
    ja miałam bardzo kiepska stymulacje...pobrano mo 4 jajeczka a tylko sie zapłodniło...i tym jajeczkiem jest własnie moj Kropus...nie chodzi o to zeby jajeczek było duzo tylko o to zeby były dobrej jakosci

Mixa, mala29_, Fedra, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Cetrotide bierze sie tak jak lek na wzrost pecherzykow czyli 2 dni przed punkcja jest koniec z tymi lekami, a wieczorem o ustalonej przez lekarza godzinie bierzesz ovitrelle...

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja miałam bardzo kiepska stymulacje...pobrano mo 4 jajeczka a tylko sie zapłodniło...i tym jajeczkiem jest własnie moj Kropus...nie chodzi o to zeby jajeczek było duzo tylko o to zeby były dobrej jakosci
    no to pięknie wyszło ;)
    ja mam tylko jeden pracujący jajnik i sie martwię-pewnie na zapas,ile u mnie się wyhoduje komorek i co z tego będzie... tak, jak piszesz-najwaniejsza jakosć, ja dobrze reaguje na stymulacje do iui, ale efektu brak, więc się zastanawiam czy moje komórki są słabe, czy co, muszę poczekac na badanie hsc, a potem czas pokaze...czytam ze dziewczyny mają pobierane po 8-10 jajeczek, a ja z jednego jajnika pewnie tyle nie wyhoduje

kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz ja z dwoch miałam 4 i jakos sie tym faktem za bardzo nie przejełam...wazne zebys chociaz 5 sztuk miała... trzymam kciuki i sie tym nie denerwuj :) bedzie dobrze

Mixa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas pokaże...
    a wogóle to od ilu wyhodowanych komórek możliwa jest punkcja? od tych 5 właśnie, czy biora co jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 15:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musza zrobic punkcje nawet jesli masz tylko 3 pecherzyki

Mixa lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola piękny kropek :) szczerze to myślałam, że będą dwa :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    musza zrobic punkcje nawet jesli masz tylko 3 pecherzyki

no to w sumie dla mnie dobra wiadomość, jak na razie muszę czekać na badanie i potem zobaczymy co się da ze mną zrobić ;)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Aaana nie bierze się do 48-36h przed punkcją.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po podglądaniu, w sumie 11 pęcherzyków takich po 15mm i trochę mniejszych. Odpowiadam szybko więc to już raczej długo nie potrwa:)

malinka1984, mala29_, Beata.D, Spero, agniesia2569, Fedra, MisiaMisia, Simba, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    A ja po podglądaniu, w sumie 11 pęcherzyków takich po 15mm i trochę mniejszych. Odpowiadam szybko więc to już raczej długo nie potrwa:)
    myślę że już za chwileczkę punkcja, super

arlenka, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    karola piękny kropek :) szczerze to myślałam, że będą dwa :)
    na samym poczatku było podejrzenie, ze moga byc blizniaki ale to tylko ten nieszczesny krwiak, ktory nie chce zniknac

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola a takie krwiaki, torbielki nie przeszkadzają w zajściu i donoszeniu ciąży?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    karola a takie krwiaki, torbielki nie przeszkadzają w zajściu i donoszeniu ciąży?
    krwiak zalezy gdzie sie znajduje, u mnie akurat jest tak umiejscowiony, ze nie przeszkadza, a torbiel powinna sie wchłonac, ale to cos długo trwa...dalej musze brac progeteron choc juz w mniejszej dawce...jak widac krwiak i torbiel nie przeszkadzaja a pojawily sie przez stymulacje...

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, dzięki za odp.tak się właśnie zastanawiałam...kobiety z pco też zachodzą w ciąże i jest ok :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski tak dla sprostowania powyższych wypowiedzi.
    Zgodzę się co do tego, że ilość pęcherzyków nie jest ostatecznie najważniejsza tylko fakt czy będzie ciąża. Niestety nie zgodzę się z tym, że zarodek przed transferem musi być wysokiej jakości. Wielu ginów też twierdzi, że czasami szybciej o sukces kiedy zarodki nie są pierwszej jakości. Jak jest słabszy i się nie udaje to zrzucamy na jakość (?)
    Najważniejsze jest to czy z tych wszystkich działań będzie dzidzia. Nie o ilości a nawet jakości w tym wszystkim chodzi.

Na pewno słyszałyście o badaniach preimplantacyjnych, genetycznych z zarodków. Dobra rzecz kiedy nie wychodzi i chce się zweryfikować genetykę ale.... Zarodki mają zdolność samonaprawy. Zdarza się tak, że zarodek jest super (tak jak u nas było dwa razy) i nic nie wychodzi. Innymi razy zarodek słaby nagle zaczyna doskonale się dzielić i efektem jest zdrowiusie dziecko.

Trzymam za Was wszystkie kciuki <3

mala29_, niecierpliwa, Mixa, arlenka, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy robicie aby wzmocnic komórki jajowe- słyszałam, ze niby dieta moze sie do tego przyczynić,ale wiadomo.. czy Wy maci jakieś sposoby albo zalecenia? ja teraz jestem w trakcie badań i iui, przyjmuję inofolic, folik, magnez, oeparol, jeszcze nie przygotowuję sie ściśle do in vitro, bo decyzja dopiero zapadnie po hsc, pewnie porozmawiam wtedy z lekarzem, ale jestem ciekawa waszych doświadczen- jesli chcecie się ze mną nimi podzielić ;)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    a powiedzcie mi czy robicie aby wzmocnic komórki jajowe- słyszałam, ze niby dieta moze sie do tego przyczynić,ale wiadomo.. czy Wy maci jakieś sposoby albo zalecenia? ja teraz jestem w trakcie badań i iui, przyjmuję inofolic, folik, magnez, oeparol, jeszcze nie przygotowuję sie ściśle do in vitro, bo decyzja dopiero zapadnie po hsc, pewnie porozmawiam wtedy z lekarzem, ale jestem ciekawa waszych doświadczen- jesli chcecie się ze mną nimi podzielić ;)

Oeparol dobry tylko w określone dni syklu i stosuje się go na produkcję śluzu.
    Przez kilka miesięcy brałam DHEA inaczej prasteron. Ot taki hormon młodości popularny pod nazwą Stymen dla facetów:) Brałam go w większej dawce niż zwykle jest stosowana. Byłam jedyną osobą w klinice której to poradzono:) A może która dała się namówić. Źle się po nim czułam, odbiło mi się trochę na nerwach i serduchu. Jak mi łomotało po nocach to odstawiłam. Polepszyło mi się wtedy jajeczkowanie. Pęcherzyki ładniej się rozwijały i zrzucam to właśnie na DHEA. Nie polecam jednak stosowanie samemu bez konsultacji z lekarzem. Co prawda jest to lek bez recepty a raczej suplement ale jego główne przeznaczenie jest inne. Robiono w świecie badania ale dość skąpe i DHEA miałby właśnie polepszać jajeczkowanie. Myślę, że u mnie zadziałał choć słabo go znosiłam.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ