X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, gratuluję kropka i życzę spokojnej ciąży, niech Kropeczek rośnie zdrowo ;)
    powiedz mi prosze, jeśli możesz ile miałas jajek pobranych podczas punkcj?

kaarolaa, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolkowy kropeczku! Piękny jesteś <3

Dziewczyny czy cetrotide bierze się az do dnia punkcji?

kaarolaa, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    karola, gratuluję kropka i życzę spokojnej ciąży, niech Kropeczek rośnie zdrowo ;)
    powiedz mi prosze, jeśli możesz ile miałas jajek pobranych podczas punkcj?
    ja miałam bardzo kiepska stymulacje...pobrano mo 4 jajeczka a tylko sie zapłodniło...i tym jajeczkiem jest własnie moj Kropus...nie chodzi o to zeby jajeczek było duzo tylko o to zeby były dobrej jakosci

Mixa, mala29_, Fedra, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Cetrotide bierze sie tak jak lek na wzrost pecherzykow czyli 2 dni przed punkcja jest koniec z tymi lekami, a wieczorem o ustalonej przez lekarza godzinie bierzesz ovitrelle...

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja miałam bardzo kiepska stymulacje...pobrano mo 4 jajeczka a tylko sie zapłodniło...i tym jajeczkiem jest własnie moj Kropus...nie chodzi o to zeby jajeczek było duzo tylko o to zeby były dobrej jakosci
    no to pięknie wyszło ;)
    ja mam tylko jeden pracujący jajnik i sie martwię-pewnie na zapas,ile u mnie się wyhoduje komorek i co z tego będzie... tak, jak piszesz-najwaniejsza jakosć, ja dobrze reaguje na stymulacje do iui, ale efektu brak, więc się zastanawiam czy moje komórki są słabe, czy co, muszę poczekac na badanie hsc, a potem czas pokaze...czytam ze dziewczyny mają pobierane po 8-10 jajeczek, a ja z jednego jajnika pewnie tyle nie wyhoduje

kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz ja z dwoch miałam 4 i jakos sie tym faktem za bardzo nie przejełam...wazne zebys chociaz 5 sztuk miała... trzymam kciuki i sie tym nie denerwuj :) bedzie dobrze

Mixa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas pokaże...
    a wogóle to od ilu wyhodowanych komórek możliwa jest punkcja? od tych 5 właśnie, czy biora co jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 15:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musza zrobic punkcje nawet jesli masz tylko 3 pecherzyki

Mixa lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola piękny kropek :) szczerze to myślałam, że będą dwa :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    musza zrobic punkcje nawet jesli masz tylko 3 pecherzyki

no to w sumie dla mnie dobra wiadomość, jak na razie muszę czekać na badanie i potem zobaczymy co się da ze mną zrobić ;)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Aaana nie bierze się do 48-36h przed punkcją.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po podglądaniu, w sumie 11 pęcherzyków takich po 15mm i trochę mniejszych. Odpowiadam szybko więc to już raczej długo nie potrwa:)

malinka1984, mala29_, Beata.D, Spero, agniesia2569, Fedra, MisiaMisia, Simba, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    A ja po podglądaniu, w sumie 11 pęcherzyków takich po 15mm i trochę mniejszych. Odpowiadam szybko więc to już raczej długo nie potrwa:)
    myślę że już za chwileczkę punkcja, super

arlenka, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    karola piękny kropek :) szczerze to myślałam, że będą dwa :)
    na samym poczatku było podejrzenie, ze moga byc blizniaki ale to tylko ten nieszczesny krwiak, ktory nie chce zniknac

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola a takie krwiaki, torbielki nie przeszkadzają w zajściu i donoszeniu ciąży?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    karola a takie krwiaki, torbielki nie przeszkadzają w zajściu i donoszeniu ciąży?
    krwiak zalezy gdzie sie znajduje, u mnie akurat jest tak umiejscowiony, ze nie przeszkadza, a torbiel powinna sie wchłonac, ale to cos długo trwa...dalej musze brac progeteron choc juz w mniejszej dawce...jak widac krwiak i torbiel nie przeszkadzaja a pojawily sie przez stymulacje...

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, dzięki za odp.tak się właśnie zastanawiałam...kobiety z pco też zachodzą w ciąże i jest ok :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski tak dla sprostowania powyższych wypowiedzi.
    Zgodzę się co do tego, że ilość pęcherzyków nie jest ostatecznie najważniejsza tylko fakt czy będzie ciąża. Niestety nie zgodzę się z tym, że zarodek przed transferem musi być wysokiej jakości. Wielu ginów też twierdzi, że czasami szybciej o sukces kiedy zarodki nie są pierwszej jakości. Jak jest słabszy i się nie udaje to zrzucamy na jakość (?)
    Najważniejsze jest to czy z tych wszystkich działań będzie dzidzia. Nie o ilości a nawet jakości w tym wszystkim chodzi.

Na pewno słyszałyście o badaniach preimplantacyjnych, genetycznych z zarodków. Dobra rzecz kiedy nie wychodzi i chce się zweryfikować genetykę ale.... Zarodki mają zdolność samonaprawy. Zdarza się tak, że zarodek jest super (tak jak u nas było dwa razy) i nic nie wychodzi. Innymi razy zarodek słaby nagle zaczyna doskonale się dzielić i efektem jest zdrowiusie dziecko.

Trzymam za Was wszystkie kciuki <3

mala29_, niecierpliwa, Mixa, arlenka, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy robicie aby wzmocnic komórki jajowe- słyszałam, ze niby dieta moze sie do tego przyczynić,ale wiadomo.. czy Wy maci jakieś sposoby albo zalecenia? ja teraz jestem w trakcie badań i iui, przyjmuję inofolic, folik, magnez, oeparol, jeszcze nie przygotowuję sie ściśle do in vitro, bo decyzja dopiero zapadnie po hsc, pewnie porozmawiam wtedy z lekarzem, ale jestem ciekawa waszych doświadczen- jesli chcecie się ze mną nimi podzielić ;)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    a powiedzcie mi czy robicie aby wzmocnic komórki jajowe- słyszałam, ze niby dieta moze sie do tego przyczynić,ale wiadomo.. czy Wy maci jakieś sposoby albo zalecenia? ja teraz jestem w trakcie badań i iui, przyjmuję inofolic, folik, magnez, oeparol, jeszcze nie przygotowuję sie ściśle do in vitro, bo decyzja dopiero zapadnie po hsc, pewnie porozmawiam wtedy z lekarzem, ale jestem ciekawa waszych doświadczen- jesli chcecie się ze mną nimi podzielić ;)

Oeparol dobry tylko w określone dni syklu i stosuje się go na produkcję śluzu.
    Przez kilka miesięcy brałam DHEA inaczej prasteron. Ot taki hormon młodości popularny pod nazwą Stymen dla facetów:) Brałam go w większej dawce niż zwykle jest stosowana. Byłam jedyną osobą w klinice której to poradzono:) A może która dała się namówić. Źle się po nim czułam, odbiło mi się trochę na nerwach i serduchu. Jak mi łomotało po nocach to odstawiłam. Polepszyło mi się wtedy jajeczkowanie. Pęcherzyki ładniej się rozwijały i zrzucam to właśnie na DHEA. Nie polecam jednak stosowanie samemu bez konsultacji z lekarzem. Co prawda jest to lek bez recepty a raczej suplement ale jego główne przeznaczenie jest inne. Robiono w świecie badania ale dość skąpe i DHEA miałby właśnie polepszać jajeczkowanie. Myślę, że u mnie zadziałał choć słabo go znosiłam.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ