X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana nie ma się co stresowac jest dobrze :)

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana a na którą masz wizytę jutro??

kurczę bardziej się za Was wszystkie i Wasze wizyty denerwuję niż za siebie :)

Fedra lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dalej boje lekarzy... (od tygodnia) wiec to moj glowny stres

A co do calej reszty to mam takie nastawienie, ze... nigdy nie bylam w ciazy i jesli znow nie bede to bedzie mi przykro, ale bedzie to normalny comiesieczny stan rzeczy (chyba juz troche przywyklam do tej mysli, ze co miesiac jest @ i nie moze byc inaczej), a jesli bede w ciazy to bedzie jeden z najwiekszych cudow tego swiata i najwieksze moje spelnione marzenie :) wiec z tych powodow stresu na razie nie ma

ogolnie to wszystko jakies takie nierealne ;) i nieprawdopodobne

Fedra, Konwalia, arlenka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Ja sie dalej boje lekarzy... (od tygodnia) wiec to moj glowny stres

A co do calej reszty to mam takie nastawienie, ze... nigdy nie bylam w ciazy i jesli znow nie bede to bedzie mi przykro, ale bedzie to normalny comiesieczny stan rzeczy (chyba juz troche przywyklam do tej mysli, ze co miesiac jest @ i nie moze byc inaczej), a jesli bede w ciazy to bedzie jeden z najwiekszych cudow tego swiata i najwieksze moje spelnione marzenie :) wiec z tych powodow stresu na razie nie ma

ogolnie to wszystko jakies takie nierealne ;) i nieprawdopodobne

aaana ja mam dokładnie tak samo jak Ty i doskonale Cię rozumiem. Nigdy nie zobaczyłam 2 kresek na teście, nigdy nawet nie było wątpliwości, a jak się dowiedzieliśmy że na 100% nie mamy szans naturalnie to przynajmniej przestałam płakać co miesiąc i chyba się z tym pogodziłam, że naturalnie się nie uda, ale ogroną nadzieję pokładam w ivf i mam nadzieję, że ten cud mnie w końcu spotka. Jak nie to tak jak mówisz, będzie jak co miesiąc...
    Ale wiem że ivf daje szansę w naszym przypadku i staram sie myśleć już tylko pozytywnie, bo TO MOŻE SIĘ UDAĆ!!!! :D

Fedra, Konwalia, arlenka, niecierpliwa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem po wizycie kwalifikacyjnej :) dzień pełen wrażeń, he he...mamy spore szanse na dostanie się, teraz długie 3 tygodnie czekania przed nami :)
    Tosia pozdrawiam...idziemy prawie łeb w łeb ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 22:30

Fedra, MisiaMisia, martusia1986, Tosia 1981, gosia81 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny małpa przychodzi do mnie małymi kroczkami, dopiero zaczynam plamić ale jutro pewnie się rozkręci. Najlepsze jest to, że nie dzwoniłam do lekarki z kliniki aby zapytac sie czy wzięli nas ponownie do tego badania klinicznego. Teraz siedzę w pracy, kończę o 6 rano... Więc jak tylko wstanę to będę dzwoniła ... No i dowiem się czy ten cykl należy znowu do nas :)

Tymczasem pozdrawiam Was i wszystkim życzę powodzenia... Rzecz jasna jak się czegoś dowiem to napiszę.

MisiaMisia, Fedra, kaarolaa, Tosia 1981, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia trzymam kciuki będzie dobrze zobaczysz :) Jak pierwsze wrażenia ?

Moniaa trzymam mocno kciuki :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego weekendu Laski <3

Fedra lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    aaana ja mam dokładnie tak samo jak Ty i doskonale Cię rozumiem. Nigdy nie zobaczyłam 2 kresek na teście, nigdy nawet nie było wątpliwości, a jak się dowiedzieliśmy że na 100% nie mamy szans naturalnie to przynajmniej przestałam płakać co miesiąc i chyba się z tym pogodziłam, że naturalnie się nie uda, ale ogroną nadzieję pokładam w ivf i mam nadzieję, że ten cud mnie w końcu spotka. Jak nie to tak jak mówisz, będzie jak co miesiąc...
    Ale wiem że ivf daje szansę w naszym przypadku i staram sie myśleć już tylko pozytywnie, bo TO MOŻE SIĘ UDAĆ!!!! :D
    dokladnie :) mimo wszystko rozum podpowiada, ze sa wieksze szanse niz zwykle, ale... to i tak ciagle takie oderwane od rzeczywistosci ;)

No to ja pierwsza zdaje relacje z dzisiejszej wizyty :) mamy 6 jajeczek, 3 na prawym i 3 na lewym, najwieksze maja po 15, a najmniejsze brane pod uwage 9, endo 9, dzis rozpoczelam cetroide, na razie mam rozpisany do poniedzialku, puragon na razie do niedzieli, bo w poniedzialek kolejna wizyta :)

z cetroide nawet poszlo gladko, choc wygladalo groznie i jakos strasznie duzo tego bylo do wstrzykniecia, ale dzielnie dalam rade :)

coz wiecej dodac, chyba na razie idzie niezle :)

ako99, MisiaMisia, Spero, Fedra, martusia1986, Beata.D, arlenka, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie punkcja przebiegła gładziutko. żadnych dolegliwości nie mam, ale dzis i tak odpoczywam. Mamy 4 komórki, a ile się zapłoni to się okaże. Jak będą zarodki to transfer najprawdopodobniej we wt. (bo spotkaliśmy naszego lekarza i chwilę porozmawialiśmy i tak stwierdził) ale oczywiście mamy czekać na telefon.

aaana to trzymam kciuki za rosnące pęcherzyki i komóreczki :)

Dziewczynki jak u Was?? Karolaa jak maluszek?

MisiaMisia, Fedra, aaana, Tosia 1981, martusia1986, Beata.D, arlenka, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mnie słabsze wieści, rozmawiałam z lekarką i nic jeszcze nie wiadomo. Te powtórne kwalifikacje zajmują sponsorowi sporo czasu. Może będzie wiadomo coś w poniedziałek.

• aaana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero trzymam kciuki za wszystkie Wasze 4 komoreczki, niech sie pieknie dziela! A jak sie czujesz po punkcji?

Monia zatem czekamy na dobre wiesci do poniedzialku :)

Moniaa, Spero, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana kurcze no szkoda aby ten cykl przepadł... wiadomo zaczyna się lato i niekoniecznie służy ono żołnierzykom ...

Karolaa właśnie a jak tam Wasz maluszek ... pisz szybciutko bo się niecierpliwimy :)

kaarolaa, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :)

maluszek zdrowy, ładny i serduszko bije :)

maluch ma 1,5 cm i mamy z usg 7tyd 6 dzien czyli tak samo jak na suwaczku...

pozniej wstawie zdjecie...ale jestem szczesliwa :) dziewczyny normalnie kamien z serca, ciaza bezobjawowa moze byc tez zdrowa :) teraz kolejna wizyta konczaca przygode z badaniami 16 czerwca i to bedzie juz ta prenatalna...
    w poniedziałek rejestruje sie do mojego gina, bo trzeba karte ciazy załozyc, niestety w klinice tego nie robia...

dziewczyny mocno trzymam kciuki, bo dzieje sie tu naprawde duzo :) przesyłam wizruski i czekam teraz na II kreseczki :) powodzenia

Tosia 1981, martusia1986, Spero, aaana, mycha28, MisiaMisia, Margos82, Madziulka, Fedra, Beata.D, arlenka, agniesia2569, mala29_, ako99, gosia81 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    Ale się tu dzieje, jutro nieustannie trzymam kciuki za wszystkie kobiety :)

Simba, tak mi udało się za pierwszym razem ale z dwóch zarodków zagnieździł się jeden.Jeden ale za to jaki ;)

Dziekuje za odpowiedz, to bardzo optymistyczne :) ja właśnie wróciłam z transferu. Z 10 komórek udało 6 zarodków. Dwa sa juz ze mna :)

Tosia 1981, Spero, MisiaMisia, Fedra, Beata.D, arlenka, mala29_, kaarolaa, gosia81, Sansivieria lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    no to jestem po wizycie kwalifikacyjnej :) dzień pełen wrażeń, he he...mamy spore szanse na dostanie się, teraz długie 3 tygodnie czekania przed nami :)
    Tosia pozdrawiam...idziemy prawie łeb w łeb ;)
    Ja również pozdrawiam :-) ale ja mam szanse się nie dostać :-( więc czekam że może jednak się uda :-)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Ja też po wizycie w poniedziałek mam punkcje o 10.30..
    Dostałam antybiotyk i globulki no i o 22.30 jeszcze inny zastrzyk do zrobienia..

Tosia 1981, Spero, Fedra, kaarolaa, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super wieści! bardzo się cieszę!!!

Simba trzymam kciuki za maluszki :)

Monia mam nadzieję, że się uda w kolejnym cyklu już. trzymam kciuki!

aaana po punkcji jest ok. troszkę mnie brzuch pobolewa, ale tak delikatnie - dużo mniej niż przy @ :) . Kroplówki ze znieczuleniem nie brałam i już po 30 minutach od wybudzenia byłam na nogach.

martusia trzymam kciuki za punkcję :) a ile macie pęcherzyków?

aaana, Fedra, mala29_, kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudownie! Jaki duzy juz maluch 1,5 cm <3

Fedra, kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero takich super ładnych to tak z 9 na pewno u mnie jest tak że lewy jajnik jest przyrośnięty do macicy i na USG to dość boli więc na punkcji lepiej obejrzą i pobiorą to co trzeba :)

Spero, Fedra, mala29_, kaarolaa, gosia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ