X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana nie ma się co stresowac jest dobrze :)

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana a na którą masz wizytę jutro??

kurczę bardziej się za Was wszystkie i Wasze wizyty denerwuję niż za siebie :)

Fedra lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dalej boje lekarzy... (od tygodnia) wiec to moj glowny stres

A co do calej reszty to mam takie nastawienie, ze... nigdy nie bylam w ciazy i jesli znow nie bede to bedzie mi przykro, ale bedzie to normalny comiesieczny stan rzeczy (chyba juz troche przywyklam do tej mysli, ze co miesiac jest @ i nie moze byc inaczej), a jesli bede w ciazy to bedzie jeden z najwiekszych cudow tego swiata i najwieksze moje spelnione marzenie :) wiec z tych powodow stresu na razie nie ma

ogolnie to wszystko jakies takie nierealne ;) i nieprawdopodobne

Fedra, Konwalia, arlenka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Ja sie dalej boje lekarzy... (od tygodnia) wiec to moj glowny stres

A co do calej reszty to mam takie nastawienie, ze... nigdy nie bylam w ciazy i jesli znow nie bede to bedzie mi przykro, ale bedzie to normalny comiesieczny stan rzeczy (chyba juz troche przywyklam do tej mysli, ze co miesiac jest @ i nie moze byc inaczej), a jesli bede w ciazy to bedzie jeden z najwiekszych cudow tego swiata i najwieksze moje spelnione marzenie :) wiec z tych powodow stresu na razie nie ma

ogolnie to wszystko jakies takie nierealne ;) i nieprawdopodobne

aaana ja mam dokładnie tak samo jak Ty i doskonale Cię rozumiem. Nigdy nie zobaczyłam 2 kresek na teście, nigdy nawet nie było wątpliwości, a jak się dowiedzieliśmy że na 100% nie mamy szans naturalnie to przynajmniej przestałam płakać co miesiąc i chyba się z tym pogodziłam, że naturalnie się nie uda, ale ogroną nadzieję pokładam w ivf i mam nadzieję, że ten cud mnie w końcu spotka. Jak nie to tak jak mówisz, będzie jak co miesiąc...
    Ale wiem że ivf daje szansę w naszym przypadku i staram sie myśleć już tylko pozytywnie, bo TO MOŻE SIĘ UDAĆ!!!! :D

Fedra, Konwalia, arlenka, niecierpliwa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem po wizycie kwalifikacyjnej :) dzień pełen wrażeń, he he...mamy spore szanse na dostanie się, teraz długie 3 tygodnie czekania przed nami :)
    Tosia pozdrawiam...idziemy prawie łeb w łeb ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 22:30

Fedra, MisiaMisia, martusia1986, Tosia 1981, gosia81 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny małpa przychodzi do mnie małymi kroczkami, dopiero zaczynam plamić ale jutro pewnie się rozkręci. Najlepsze jest to, że nie dzwoniłam do lekarki z kliniki aby zapytac sie czy wzięli nas ponownie do tego badania klinicznego. Teraz siedzę w pracy, kończę o 6 rano... Więc jak tylko wstanę to będę dzwoniła ... No i dowiem się czy ten cykl należy znowu do nas :)

Tymczasem pozdrawiam Was i wszystkim życzę powodzenia... Rzecz jasna jak się czegoś dowiem to napiszę.

MisiaMisia, Fedra, kaarolaa, Tosia 1981, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia trzymam kciuki będzie dobrze zobaczysz :) Jak pierwsze wrażenia ?

Moniaa trzymam mocno kciuki :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego weekendu Laski <3

Fedra lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    aaana ja mam dokładnie tak samo jak Ty i doskonale Cię rozumiem. Nigdy nie zobaczyłam 2 kresek na teście, nigdy nawet nie było wątpliwości, a jak się dowiedzieliśmy że na 100% nie mamy szans naturalnie to przynajmniej przestałam płakać co miesiąc i chyba się z tym pogodziłam, że naturalnie się nie uda, ale ogroną nadzieję pokładam w ivf i mam nadzieję, że ten cud mnie w końcu spotka. Jak nie to tak jak mówisz, będzie jak co miesiąc...
    Ale wiem że ivf daje szansę w naszym przypadku i staram sie myśleć już tylko pozytywnie, bo TO MOŻE SIĘ UDAĆ!!!! :D
    dokladnie :) mimo wszystko rozum podpowiada, ze sa wieksze szanse niz zwykle, ale... to i tak ciagle takie oderwane od rzeczywistosci ;)

No to ja pierwsza zdaje relacje z dzisiejszej wizyty :) mamy 6 jajeczek, 3 na prawym i 3 na lewym, najwieksze maja po 15, a najmniejsze brane pod uwage 9, endo 9, dzis rozpoczelam cetroide, na razie mam rozpisany do poniedzialku, puragon na razie do niedzieli, bo w poniedzialek kolejna wizyta :)

z cetroide nawet poszlo gladko, choc wygladalo groznie i jakos strasznie duzo tego bylo do wstrzykniecia, ale dzielnie dalam rade :)

coz wiecej dodac, chyba na razie idzie niezle :)

ako99, MisiaMisia, Spero, Fedra, martusia1986, Beata.D, arlenka, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie punkcja przebiegła gładziutko. żadnych dolegliwości nie mam, ale dzis i tak odpoczywam. Mamy 4 komórki, a ile się zapłoni to się okaże. Jak będą zarodki to transfer najprawdopodobniej we wt. (bo spotkaliśmy naszego lekarza i chwilę porozmawialiśmy i tak stwierdził) ale oczywiście mamy czekać na telefon.

aaana to trzymam kciuki za rosnące pęcherzyki i komóreczki :)

Dziewczynki jak u Was?? Karolaa jak maluszek?

MisiaMisia, Fedra, aaana, Tosia 1981, martusia1986, Beata.D, arlenka, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mnie słabsze wieści, rozmawiałam z lekarką i nic jeszcze nie wiadomo. Te powtórne kwalifikacje zajmują sponsorowi sporo czasu. Może będzie wiadomo coś w poniedziałek.

• aaana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero trzymam kciuki za wszystkie Wasze 4 komoreczki, niech sie pieknie dziela! A jak sie czujesz po punkcji?

Monia zatem czekamy na dobre wiesci do poniedzialku :)

Moniaa, Spero, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana kurcze no szkoda aby ten cykl przepadł... wiadomo zaczyna się lato i niekoniecznie służy ono żołnierzykom ...

Karolaa właśnie a jak tam Wasz maluszek ... pisz szybciutko bo się niecierpliwimy :)

kaarolaa, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :)

maluszek zdrowy, ładny i serduszko bije :)

maluch ma 1,5 cm i mamy z usg 7tyd 6 dzien czyli tak samo jak na suwaczku...

pozniej wstawie zdjecie...ale jestem szczesliwa :) dziewczyny normalnie kamien z serca, ciaza bezobjawowa moze byc tez zdrowa :) teraz kolejna wizyta konczaca przygode z badaniami 16 czerwca i to bedzie juz ta prenatalna...
    w poniedziałek rejestruje sie do mojego gina, bo trzeba karte ciazy załozyc, niestety w klinice tego nie robia...

dziewczyny mocno trzymam kciuki, bo dzieje sie tu naprawde duzo :) przesyłam wizruski i czekam teraz na II kreseczki :) powodzenia

Tosia 1981, martusia1986, Spero, aaana, mycha28, MisiaMisia, Margos82, Madziulka, Fedra, Beata.D, arlenka, agniesia2569, mala29_, ako99, gosia81 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    Ale się tu dzieje, jutro nieustannie trzymam kciuki za wszystkie kobiety :)

Simba, tak mi udało się za pierwszym razem ale z dwóch zarodków zagnieździł się jeden.Jeden ale za to jaki ;)

Dziekuje za odpowiedz, to bardzo optymistyczne :) ja właśnie wróciłam z transferu. Z 10 komórek udało 6 zarodków. Dwa sa juz ze mna :)

Tosia 1981, Spero, MisiaMisia, Fedra, Beata.D, arlenka, mala29_, kaarolaa, gosia81, Sansivieria lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    no to jestem po wizycie kwalifikacyjnej :) dzień pełen wrażeń, he he...mamy spore szanse na dostanie się, teraz długie 3 tygodnie czekania przed nami :)
    Tosia pozdrawiam...idziemy prawie łeb w łeb ;)
    Ja również pozdrawiam :-) ale ja mam szanse się nie dostać :-( więc czekam że może jednak się uda :-)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Ja też po wizycie w poniedziałek mam punkcje o 10.30..
    Dostałam antybiotyk i globulki no i o 22.30 jeszcze inny zastrzyk do zrobienia..

Tosia 1981, Spero, Fedra, kaarolaa, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super wieści! bardzo się cieszę!!!

Simba trzymam kciuki za maluszki :)

Monia mam nadzieję, że się uda w kolejnym cyklu już. trzymam kciuki!

aaana po punkcji jest ok. troszkę mnie brzuch pobolewa, ale tak delikatnie - dużo mniej niż przy @ :) . Kroplówki ze znieczuleniem nie brałam i już po 30 minutach od wybudzenia byłam na nogach.

martusia trzymam kciuki za punkcję :) a ile macie pęcherzyków?

aaana, Fedra, mala29_, kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudownie! Jaki duzy juz maluch 1,5 cm <3

Fedra, kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero takich super ładnych to tak z 9 na pewno u mnie jest tak że lewy jajnik jest przyrośnięty do macicy i na USG to dość boli więc na punkcji lepiej obejrzą i pobiorą to co trzeba :)

Spero, Fedra, mala29_, kaarolaa, gosia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ