IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny - ile w Waszych aptekach płacicie np. za Gonal F albo za Menopur???
Jak się dziś orientowałam u siebie to Gonal 75j - 130zł, a menopur 95zł za 75j. To drogo czy tanio??
Trzymam kciuki z całych sił za aktywnie działające z Was w najbliższych dniach czy nawet godzinach -
Spero... nie wierze! To juz! Ale sie dzieje!
Dziewczyny ja to w ogole nie ogarniam tych dawek... niby na opakowaniu puregonu jest napisane 300 jednostek, a ja biore jeden zastrzyk na 2 razy po 200 i akurat caly schodzi i nie brakuje... Myslalam, ze wyjatkowo w klinice mi dali jakis wiekszy (bo tak mi tlumaczyla pielegniarka, ze to jest 300+100), ale te pozostale, ktore kupilam w aptece tez tak mi schodza... wiec nie wiem o co cho... ?Spero lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaana tak jest po prostu 100j w gratisie a ile płaciłaś poza kliniką za puregon?
ja też nie wierzę, ale się cieszę strasznie mam 7 ładnych pęcherzyków. Dziś ovitrelle na pęknięcie i w sb rano punkcja. Żeby tylko się ładnie zapładniały potemaaana, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Aaana z tego co mi wiadomo powinno byc tak jak na opakowaniu 300 ale producent poprostu dodaje jeszcze 100 i to nie jest zalezne od kliniki
A ile placilas za opakowanie puregonu w aptece tyle co w klinice?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 23:32
aaana lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Boziuu... to czemu nie napisza 300+100 tylko ja glowkuje czy maz przypadkiem nie ustawil zlych jednostek, no normalnie oszaleje
dobrze, ze mam Ciebie Spero i Was wszystkie :*
poza klinika placilam 360 zl wiec troche taniej, ale w sobote pewnie znow bede musiala kupic w klinice, bo w aptekach tego nie maja od reki, tylko sprowadzaja na drugi dzien, a na dzien dzisiejszy nie wiem ile czego bede potrzebowac na weekend i poniedzialek..
No to kochana ciesze sie razem z Toba i trzymam kciuki w sobote, pamietaj bede blisko i bede Cie wspierac duchowo
Fedra, mala29_, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spero wrote:Czesc dziewczyny uwaga.... W sobote mam punkcje wiec sobota bedzie wyjatkowo inyensywnym dniem dla nas wszystkich :*
Spero super bede mocno sciskac kciuki Oj widze ze przez pare dni to nic w domu nie bede robic :p bo kciuki caly czas bede miala zacisniete za was wszystkie ale co tam warto by wasze wszystko ladnie wam poszlo i zbior jajeczek byl obfity. Wsumie bede trzymac w slusznej sprawie .
A mnie ostatnio ogarna taki lek ze nic z tego nie wyszlo . Bo niby dlaczeko mialo by byc inaczej zadnych objawow doslownie niczego no jedynie co jajniki mnie lekko bola ale przy wczesniejszym transfeze tez tak mialam. Te czekanie jest najgorsze im blizej testu tym bardziej sie boje .Spero, Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyhej dziewczyny, chyba niedługo do was dołączę, mam zleconą endoskopię i po niej zadecydujemy czy jeszcze jedna iui czy juz in vitro,
czy któraś z was przechodziła endoskopię, u mnie w klinice to standrad, ale mega boję się tego badania, chcę je zrobić w znieczuleniu ogólnymMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeatko, ja mam acard zalecony od niedzieli czy w dniu po punkcji i mam brać 1tab. po południu.
Mała wiem, że to czekanie jest najgorsze, ale trzymam tak mocno kciuki że nie może się nie udać. Wierzę, że niedługo będziemy już rozmawiać tylko o mdłościach i senności, a potem o rosnących brzuchach, zachciankach, pierwszych kopniakach i naszych maluszkachaaana, Beata.D, Fedra, niecierpliwa, mala29_ lubią tę wiadomość
-
Spero wrote:Beatko, ja mam acard zalecony od niedzieli czy w dniu po punkcji i mam brać 1tab. po południu.
Mała wiem, że to czekanie jest najgorsze, ale trzymam tak mocno kciuki że nie może się nie udać. Wierzę, że niedługo będziemy już rozmawiać tylko o mdłościach i senności, a potem o rosnących brzuchach, zachciankach, pierwszych kopniakach i naszych maluszkach
ostatnio emocjonalnie do wszystkiego podchodze i szybko sie wzruszam, czy to z radosci czy ze smutku
Agniesia powodzenia!
Mala nie gadaj glupot, jestem bardziej niz pewna, ze sie udalo, tak samo jak u Karolinki bylam Jeszcze tydzien do testowania?
Ale czekaja nas emocje! Spero bedziesz pewnie testowac w okolicach dnia matkiSpero, Fedra, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaana wrote:wzruszylam sie ;(
ostatnio emocjonalnie do wszystkiego podchodze i szybko sie wzruszam, czy to z radosci czy ze smutku
Agniesia powodzenia!
Mala nie gadaj glupot, jestem bardziej niz pewna, ze sie udalo, tak samo jak u Karolinki bylam Jeszcze tydzien do testowania?
Ale czekaja nas emocje! Spero bedziesz pewnie testowac w okolicach dnia matki
aaana no właśnie tak mi się wydaje że 26.05 będę jechała na betę choć dziś się zapytałam mojego m. czy bedziemy czekać do wizyty czy np. mam test zrobić wcześniej, a on do mnie, że jemu w sumie to bez różnicy, czy poczekamy czy nie, bo on i tak wie, że się uda, więc jest mu obojętne czy potwierdzimy to na wizycie czy testem wcześniej
a co do nastrojów, to też mam huśtawki, a jeszcze dołączając mój charakter to już w ogóle tragediaaaana, Fedra, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Mala spokojnie,przeciez wiesz ze brak objawow to tez objaw Bedzie dobrze
Mam pytanie,czy ktoras z Was brala po punkcji lub transferze Acard,jesli tak to jak czesto i jaka dawke?!
I tez macie taki wzdety brzuch??
Brałam Acard raz dziennie od pierwszego dnia po transferze. Do tego zastrzyki z Clexane. Od nowego cyklu szykuję się do transferu zarodka i od 3 dnia mam brać Clexane albo coś podobnego jak Fraxiparine itp. Pewnie acard też mi włączą. -
Mixa wrote:hej dziewczyny, chyba niedługo do was dołączę, mam zleconą endoskopię i po niej zadecydujemy czy jeszcze jedna iui czy juz in vitro,
czy któraś z was przechodziła endoskopię, u mnie w klinice to standrad, ale mega boję się tego badania, chcę je zrobić w znieczuleniu ogólnym
Jeżeli masz na myśli histeroskopię to również na początku działań przechodziłam. W znieczuleniu ogólnym. Są kliniki u których histeroskopia jest standardem. W mojej raczej to standard nie jest. Wykonuje się ją w określonych przypadkach.
Nie masz się czego bać. 90% rzeczy których się boimy nie następują nigdy albo po czasie okazują się zupełnie niestraszne:) Badanie to bywa niezbędne do pełnej diagnostyki. Ja akurat miałam usuwane polipy ale histeroskopia "zwiadowcza" jest bardzo sensownym "badaniem"
Mixa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywielkie dzięki Misia, lekarz mnie namawiał do histeroskopii ze znieczuleniem w szyjke, ale pomna hsg nie dam sie namówić, zrobię pod znieczuleniem ogólnym, u mnie w klinice to standard, niby lekarz twierdzi, że usg nic niepokojącego nie pokazuje, ale lepiej zrobić zanim zanczne in vitro
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
jeju dziewczyny jak tu dużo się dzieje! Wcześniej nie śledziłam dokładnie forum, myślałam że jeszcze minie dużo czasu zanim do Was dołączę A teraz aż się gubię kto co gdzie i na jakim etapie
Wszystkim kobietkom życzę powodzenia w najbliższych dniach, bo dla wielu z nas to będzie ważny czas:)
ja powoli zaczynam się stresować przed wizytą...MisiaMisia, Fedra, Spero lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Mixa wrote:wielkie dzięki Misia, lekarz mnie namawiał do histeroskopii ze znieczuleniem w szyjke, ale pomna hsg nie dam sie namówić, zrobię pod znieczuleniem ogólnym, u mnie w klinice to standard, niby lekarz twierdzi, że usg nic niepokojącego nie pokazuje, ale lepiej zrobić zanim zanczne in vitro
No jak Twój prowadzący tak twierdzi to warto zaufać. Czasami wychodzą jakieś niewielkie niuanse. To pomaga ustalić dalszy tok postępowania. Czasami okazuje się, że wszystko jest ok i to też jest ważna informacjaMixa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydokładnie Misia, ja już nie chcę strzelac w slepo i niepotrzebnie się łudzić, ma tylko jeden dobry jajnik, do tego ukryty za macicą, jakoś przejdę te badanie i przynajmniej będę wiedziała czy reszta jest ok,
a jeśli możesz, to powiedz mi proszę- te polipy, które Ci usuwali były widoczne na usg? troche mnie stresuje co mi znajdą podczas tego badania, choć łudze się że będzie dobrze i przy in vitro zarodki zamieszkają u mnieMisiaMisia lubi tę wiadomość