IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
miriiam jejku jak ten czas zlecial Ciesze sie ze wszystko dobrze i malutka jest dzielna wytrzyma jeszcze te 3 tygodnie. Kurcze zazdroszcze (ale oczytwiscie pozytywnie) Ci ze juz niedlugo bedziesz tulic nala w ramionach, tez tak bym chciala
dziewczynki pamietam ze ja zaraz po paru wkluciach czulam juz jajniki wiec to normalne . Trzymam mocno kciuki zacisniete za wasze wizyty i za piekne jajorkiarlenka, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
podczytuje wasze wiadomości od pewnego czasu ponieważ sama powolutku oswajam się z myślą o in vitro- mam pytanie do dziewczyn, które uczestniczą/uczestniczyły w programie badań klinicznych w Kriobanku (karolaa i może ktoś jeszcze), być może i nam się uda zakwalifikować na te badania:
- ile procedur IFV/ICSI jest w takim badaniu (jedno czy może więcej)?
- jak często jeździliście do Kliniki przed podaniem zarodka i jak często po podaniu, czy są to wizyty jedno dniowe co jakiś czas czy np klika dni pod rząd?
- jakie badania musiałyście wykonać przed zakwalifikowaniem do badania?
Jutro mam dzwonić w tej sprawie bo dziś już troszkę za późno, ale wolałabym wiedzieć dziś co i jak bo tak to pewnie pół nocy nie prześpię"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
W ciągu roku, jesli masz zarodki zamrożone to aż do ich wykorzystania. A jeśli nie zostały Ci żadne mroziaczki składasz swoją kandydaturę po raz kolejny o ile firma nie zakończyła naboru do badania...
Jedziesz 1 raz do kliniki w 2-gim dniu cyklu, później musiałam być 6,7,8,9 dnia stymulacji codziennie na jakieś pół godziny na podglądanie jajeczek. W zależności od długości stymulacji już od podania cetrotide i do podania ovitrelle przyjeżdza sie codziennie.
Kolejna wizyta na punkcję
5-ta doba po punkcji transfer
po około 13-15 dniach wizyta na betę w klinice
po 4 tygodniach wizyta usg I z tego co pamiętam to chyba jeszcze jakaś w okolicach 12 tygodnia ma być...
kaarolaa, marcela29, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie to troszke dłuzej trwało niz u Monii...moja stymulacja trwała 13 dni...w 2 dc pierwsza wizyta pozniej od 6 dc codziennie przez 6 dni na podgladanie jajeczek...punkcja, transfer w 5-tej dobie po 14 dniach beta, w 8 tyg usg serduszkowe i w 12 tyg potwierdzenie rozwijajacego sie płodu...
musisz miec aktualna cytologie, a reszte wanikow z krwi zrobia na miejscu...chyba, ze chcesz sama, ale to lekarka Ci powie, duzo tego nie ma, chyba 5 wynikow jesli dobrze pamietam...
marcela29, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaana wrote:Karolcia ale szybko mi leci Twoja ciaza, dopiero na suwaczku byla 5 z przodu, a juz 7 rach ciach i bedzie 12, a pozniej to juz z gorki
mala29_, Beata.D, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
Bardzo Wam dziękuję za szybkie odpowiedzi, ja ma to tej klinki ok 3,5 godz drogi więc trochę przerażają mnie te dojazdy, no ale jutro zadzwonię i dopytam dokładnie co i jak. Może się zdecyduje tam, zamiast czekać na swoją kolej z MZ.
kaarolaa lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jutro 4ty dzień stymulacji i widzę że nie tylko ja czuję jajniki a myślałam ze jestem jakaś "inna". -uff.
Już się nie mogę doczekać soboty oby wszystko szło pomyślnie dla wszystkich mega mocne kciukikaarolaa, Moniaa, mala29_, martusia1986, aaana, Lena87, Fedra lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
Spero ja sie wlasnie denerwuje tym, ze znow cos sie wydarzy, a nie tym czy jajeczka sobie dobrze rosna, wiec wiesz jak nie urok to... i wszystkie czekacie z niecierpliwoscia na wizyty, a ja w zwiazku z tym, ze mam teraz strach przed lekarzami jakos mi nie spieszno do soboty
Arlenka, to tylko 1 dzien dluzej, dasz rade
Miriam - duza juz masz dziewczynke! 2300 piekny wynik Trzymajcie sie dzielnie dziewczynki :* to juz tak niedlugo i tez pozytywnie zazdraszczam!
Karola - to czeka nas sobota pelna wizyt, bedzie dobrze kochana, nie moze byc inaczej!
mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny strasznie sie denerwuje, dzis mam wizyte w klinice, mam juz wyniki badan zleconych na pierwszej wizycie i mam nadzieje, ze dzis juz poznam jakies konkrety czy nas kwalifikuja i kiedy bedziemy mogli ruszyc z cala procedura.
Przyznam szczerze, ze po tym co ostatnio przeszla aaana jestem cala w nerwach bo tez mam wizyte u innego lekarza niz za pierwszym razem.
Prosze trzymajcie kciuki!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:50
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
marcela29 wrote:Bardzo Wam dziękuję za szybkie odpowiedzi, ja ma to tej klinki ok 3,5 godz drogi więc trochę przerażają mnie te dojazdy, no ale jutro zadzwonię i dopytam dokładnie co i jak. Może się zdecyduje tam, zamiast czekać na swoją kolej z MZ.
-
aaana dam radę, zajmę się podglądaniem tego, co się u Was dzieje w sobotę i jakoś zleci
niecierpliwa nie martw się na zapas:) aaana faktycznie pechowo trafiła, ale ja na pocieszenie przeciwnie - jestem w szoku, że tak gładko poszło! Jeszcze tydzień temu nawet nie przeszło mi przez myśl, że już teraz będę się kłuć
Powodzenia:)niecierpliwa, Fedra, kaarolaa, mala29_, Konwalia lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Niecierpliwa-bedzie dobrze-tylko spokoj nas uratuje hihi
U mnie marzenie scietej glowy(punkcja w sobote....taaaa-nieaktualne ) Po wczorajszej wizycie-pecherzykow duzo ale malych( l-8,p-10)stwierdzenie lekarza-slabo sie pani stymuluje,eh.... . Dostalam jeszcze zastrzyki do soboty i znow podgladanko.Takze jak u wiekszosci w sobote wielki dzien Przypuszczalny termin punkcji sroda,czwartek
Jak sie mam dobrze stymulowac jak mnie maz wk.....a.On mysli ze wszystko sobie mozna zaplanowac i ze mu mowilam ze to bedzie krocej trwalo(jakby tak naprawde to ode mnie zalezalo?! ) No nic uspakajam sie troche ale wczoraj wieczorem to mielismy jazde(chociaz z drugiej strony to mysle ze on tez na swoj sposob sie denerwuje cala ta sytuacja). No dobra,nie analizuje juz tego tylko sie relaksuje
Trzymam mocno kciuki za ta NASZA SOBOTE ,za nas wszystkieFedra, mala29_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata ja tez długo sie stymulowałam, nie dosc ze jajeczek było mało to jeszcze rosły po 1mm na dzien...całe kłucie zajeło mi 13 dni wiec długo bo normalnie stymulacje trwaja 8,9, 10 dni...ale jak widac, stymulka długa ale szczesliwa bedzie dobrze, zobaczycie...
Fedra, niecierpliwa, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość