X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzięki mysza, przyda się, bo ja dziś schizuję strasznie. Mąż pojechał dziś do Radomia, do domu na jeden dzień i emocje wzięły górę...

Dwa lata temu okazało się, że miałam ureaplasmę. Dostaliśmy oboje z mężem antybiotyk na dwa tygodnie. Potem nie wiem, jak to się stało, że nie sprawdziliśmy czy ta cholera została wytępiona czy nie.
    Dzisiaj uświadomiłam sobie, że nigdy ten temat nie został z lekarzem prowadzącym nasze in vitro poruszony, chyba przez to, że mieliśmy zrobiony w klinice komplet badań. Tymczasen okazuje się, że owszem, zbadano nas na HIV, chlamydię czy kiłe, ale nie na ureaplasmę, o czym byłam święcie przekonana! :( I teraz schizuję! Poszłam nawet do ośrodka chorób zakaźnych spytać czy mogą pobrać wymaz i zbadać. Tak jak podejrzewałam kobieta mi odmówiła z racji wczorajszego transferu.
    No i teraz od rana ryczę, że poronię na stówę, że nie utrzymam tych maluchów właśnie przez tę francę :(
    Ej słońce wyluzuj nie rycz bo to bardziej szkodzi ,nie biegaj też nigdzie odpoczywaj i leż daj maluszkom sanse pozostania uwierz ,że jak maluchy zostana a tego wam życze od razu gin prowadzący Cię przebada ,teraz wypoczywaj ...

Inska lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa lacze sie z Toba w bolu, u mnie @ sie rozkreca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:44

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    :( wspòłczuje

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga :(((

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:

Przykro mi, Kochana :-*

Dzwonilam do kliniki i muszę jechać nas bete i tak, bo potrzebują wyniku w dokumentacji.

age.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska czy tylko mąż Twój czy Ty też jesteś z Radomia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za pieprzone fatum........................

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta mocno spada wiec jest szansa na samoistne poronienie - brzmi to strasznie - ale wole to niz operacje.
    Co prawda jesli jajowod jest do bani to ryzko ale psychicznie dla mnie byloby trudne stracic teraz kolejny.
    Bylam dzisiaj na wizycie w invicie bo wole aby "leczenie" dalej prowadzi rowniez dr N aby przygotowac mnie do kolejnego podejścia do inv. Na razie zalecenie jest takie, ze bete badam co 3 dni i daje znac N. Jak bedzie spadac dalej to w czwartek wizyta kontrolna. Juz zaczynam krwawic wiec to tez dobrze.
    Uprzedzil mnie, ze troche ta beta moze spadac no ale trudno. Niezaleznie czy bedzie spadac sama czy mialabym operacje to 2-3 cykle musze poczekac. Tak myslalam wiec nie zaskoczyl mnie. Zaczne wiec nowy rok ze staraniami :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Inska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Inska czy tylko mąż Twój czy Ty też jesteś z Radomia?

Tylko mój mąż, ja jestem z Częstochowy :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89, lipa - dzięki za słowa otuchy.

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do lekarki. Powiedziała, że oni rytunowo nie badają na ureaplasmę, ALE podają przed punkcją Unidox, który jest antybiotykowej szerokowachlarzowym (cokolwiek to znaczy) i że mam się nie martwić...

Posłucham i jej i Was i muszę wyluzować, bo groszkom to na pewno nie pomaga.

lipa, Libra, mia6, Moniaa, Konwalia, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochodze z miejscowości kolo Kielc dla bardziej wtajemniczonych niedaleko Jędrzejowa :)

Inska lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Częstochowie zdawałam prawko :)

Inska lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    W Częstochowie zdawałam prawko :)

O proszę! Świat mały :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    mysza89, lipa - dzięki za słowa otuchy.

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do lekarki. Powiedziała, że oni rytunowo nie badają na ureaplasmę, ALE podają przed punkcją Unidox, który jest antybiotykowej szerokowachlarzowym (cokolwiek to znaczy) i że mam się nie martwić...

Posłucham i jej i Was i muszę wyluzować, bo groszkom to na pewno nie pomaga.

I dobrze, ze zadzwonilas, bedziesz spokojniejsza :-)

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    U mnie beta mocno spada wiec jest szansa na samoistne poronienie - brzmi to strasznie - ale wole to niz operacje.
    Co prawda jesli jajowod jest do bani to ryzko ale psychicznie dla mnie byloby trudne stracic teraz kolejny.
    Bylam dzisiaj na wizycie w invicie bo wole aby "leczenie" dalej prowadzi rowniez dr N aby przygotowac mnie do kolejnego podejścia do inv. Na razie zalecenie jest takie, ze bete badam co 3 dni i daje znac N. Jak bedzie spadac dalej to w czwartek wizyta kontrolna. Juz zaczynam krwawic wiec to tez dobrze.
    Uprzedzil mnie, ze troche ta beta moze spadac no ale trudno. Niezaleznie czy bedzie spadac sama czy mialabym operacje to 2-3 cykle musze poczekac. Tak myslalam wiec nie zaskoczyl mnie. Zaczne wiec nowy rok ze staraniami :-)

Przykro mi że stało sie jak się stało, ale cieszę się, że się trzymasz. Ja też jestem w szxoku, jak bardzo jestem spokojna. 10 minut wycia w łazience i po wszystkim. Już planuje najbliższe dwa miesiące, co można zrobić, żeby być lepiej przygotowanym. Ta październikową procedura nas zaskoczyła, od początku nastawiaslismy się na styczeń.
    Po pierwsze M. Ma rzucić fajki.
    Po drugie i dalej: ja dieta na endomende, ruch, leczenie zębów.
    Będzie dobrze, kiedyś w końcu musi być.

age.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    I dobrze, ze zadzwonilas, bedziesz spokojniejsza :-)

Antonelka, ja to w ogóle powinnam Cię przeprosić i wszystkie inne dziewczyny tutaj, które właśnie teraz przechodzą przez prawdziwie trudne chwile a ja tu z takim "pseudo-problemami" wyskakuję.

Nie chcę Was urazić w żaden sposób. Mam nadzieję, że wiecie że ja o Was myślę i jest mi strasznie przykro, że tym razem to jeszcze nie "ten" raz.
    Moc buziaków dla Was, dla Ciebie Antonelka! <3

Antonelka, lipa, Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Przykro mi że stało sie jak się stało, ale cieszę się, że się trzymasz. Ja też jestem w szxoku, jak bardzo jestem spokojna. 10 minut wycia w łazience i po wszystkim. Już planuje najbliższe dwa miesiące, co można zrobić, żeby być lepiej przygotowanym. Ta październikową procedura nas zaskoczyła, od początku nastawiaslismy się na styczeń.
    Po pierwsze M. Ma rzucić fajki.
    Po drugie i dalej: ja dieta na endomende, ruch, leczenie zębów.
    Będzie dobrze, kiedyś w końcu musi być.

Tak trzymaj!
    Ja tez chyba niezle to znioslam. Wylam w srode wieczorem i wczoraj pol dnia. O 18:30 padlam i wstalam dopiero rano. Chwilami budzilam sie ale chyba odespalam wczesniejsza noc. Dzisiaj jest juz lepiej o niebo. Rozmawialam tez z N - on zawsze pyta czy przeplakane. Mowi, ze to jest potrzebne, zeby isc dalej.

Sanna, Libra, Fedra, godaweri, Konwalia, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Antonelka, ja to w ogóle powinnam Cię przeprosić i wszystkie inne dziewczyny tutaj, które właśnie teraz przechodzą przez prawdziwie trudne chwile a ja tu z takim "pseudo-problemami" wyskakuję.

Nie chcę Was urazić w żaden sposób. Mam nadzieję, że wiecie że ja o Was myślę i jest mi strasznie przykro, że tym razem to jeszcze nie "ten" raz.
    Moc buziaków dla Was, dla Ciebie Antonelka! <3

Hej ale od teg jest forum. Ja tez mysle, ze moze nie powinnam stresowac Was takimi czarnymi scenariuszami ale czasami czlowiek potrzebuje sie wygadac.
    Poza tym ile wiedzy takie pisanie na forum dostarcza ;-)

Sanna, Inska, lipa, sylwiaśta159, Fedra, Mimbla, Libra, Tosia 1981, gosia81, Beata.D, Giussta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    co za pieprzone fatum........................
    Nom :( a juz nakręciłam się jak szczerbaty na suchary

sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2304 2305 2306 2307 2308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ