X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok, dziękuje Anatolko, czyli niekoniecznie musi to być zły znak, że dopiero w 6 i 7 dobie zarodki osiągnęły stadium blastocysty...? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:34

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki, dziękuję V.
    To nie wiem. czy u nas na tak wczesnym etapie, czy jest sens.
    Tym bardziej, że wszystko robiły za własne pieniązki...ale jak zajdzie potrzeba to na pewno zrobimy.

• triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam gdzies zapisany na kompie artykuł z ktorejs z amerykanskich klinik bodajże - badanie wykonywane na dosc licznej próbie badawczej, wiec mozna juz jakies wnioski wysnuwać. Konkluzja była taka ze zarodki ktorę osiągają stadium blastocysty w 6 dobie mają takie same szanse na dalszy rozwój, jak te ktore osiągną stadium blastocysty w 5 dobie. Natomiast te hodowane do 7 doby mają szanse dużo mniejsze. Jak znajdę w domu to podrzucę.

V. mi się wydaje ze to własnie problem z rozwojem zarodków po 3 dobie swiadczy o "winie" ze strony plemnika.

Karolina1111, Anatolka lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajko, a na jakim etapie jesteście? Mieliście już procedurę czy jeszcze nic? Jeśli nic, to bym sobie darowała takie szczegółowe badania i zrobiła je dopiero gdyby tfu tfu coś poszło bardzo źle.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, no może, tylko zastanawiam się na czym konkretnie miałaby jego wina polegać w przypadku, kiedy kariotypy są w porządku?

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    mam gdzies zapisany na kompie artykuł z ktorejs z amerykanskich klinik bodajże - badanie wykonywane na dosc licznej próbie badawczej, wiec mozna juz jakies wnioski wysnuwać. Konkluzja była taka ze zarodki ktorę osiągają stadium blastocysty w 6 dobie mają takie same szanse na dalszy rozwój, jak te ktore osiągną stadium blastocysty w 5 dobie. Natomiast te hodowane do 7 doby mają szanse dużo mniejsze. Jak znajdę w domu to podrzucę.

V. mi się wydaje ze to własnie problem z rozwojem zarodków po 3 dobie swiadczy o "winie" ze strony plemnika.
    To mnie trochę pocieszyłaś, bo już blada byłam... ale tylko trochę, bo ogólnie mam stan przedzawałowy ;-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V.
    jestem na poczatku drogi od wczoraj przujmóje po pól zastrzyku genopeptylu (do odwołania) i jeszcze do jutra marvelon. jak wystapi @ to od 1 grudnia mam przyjmowac Menopur

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w szoku z tym wszystkim, czuje sie jak dziecko we mgle...

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się zapominajko, z czasem wszystko zacznie się robić coraz jaśniejsze dla Ciebie :-) A może (czego Ci najbardziej życzę) szybko osiągniesz swój cel i w ogóle nie będziesz musiała się nad tym zastanawiać :-)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. A nie ma mozliwosci konsultacji w tej klinice z embriologiem, moze by mogli cos wiecej powiedziec, ich przypuszczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:47

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewuchy wracam do gry! Zapowiadają się piękne święta z babelkiem w brzuchu! Wszystkim trzymajacym kciuki dziękuję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:51

Karolina1111, Agi83, Antonelka, pragnaca dzidziusia, triss, V., Requiem, Inska, Tilka, Kava, Marcia89, godaweri, elcia_aa, mia6, Konwalia, shooa, muszynka, Reni555, justa1234, gosia81, Mimbla, Fedra, Mimi86, Libra lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    No nie, nie ma szans, dlatego napisałam wyżej, że podwójne mrożenie to automatycznie konieczność podwójnego transferu. :/

Podczas pierwszej procedury mąż namawiał mnie na mrożenie podwójne, ale nawet nie chciałam o tym słyszeć. Inna sprawa, że w ogóle nie było co mrozić :/ Skoro kariotypy mamy ok to obstawiam, że przyczyna takiego stanu rzeczy to błąd człowieka (np. złe pożywki dla zarodków, zbyt mocne pipetowanie), ewentualnie jakiś techniczny typu chwilowy brak prądu albo zła temperatura w inkubatorze... Moja koleżanka-genetyczka twierdzi, że najprawdopodobniej tak było, że po prostu ktoś zawalił, skoro z 5 zarodków nie ostał nam się żaden.
    V tez mnie to zastanawia ja miałam 6 zarodków i tylko jeden przetrwał do transferu, zastanawiam sie czy to możliwe żeby laboratorium dało du...py ....

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    No to dziewuchy wracam do gry! Zapowiadają się piękne święta z babelkiem w brzuchu! Wszystkim trzymajacym kciuki dziękuję :-)

AAAAAAAAAAaa Super :D :D :D :D

Anuszka lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    V. A nie ma mozliwosci konsultacji w tej klinice z embriologiem, moze by mogli cos wiecej powiedziec, ich przypuszczenia?

Tak szczerze mówiąc to nie wiem. I nie wiem czy mam ochotę tam jechać tylko po to żeby usłyszeć "czasem tak bywa". Prędzej pogadam z embriologiem z nowej kliniki podczas nowej procedury, niech wie jakie mam przejścia i się bardziej przykłada ;) bo nie wiem czemu, ale uczepiłam się myśli że to faktycznie był błąd człowieka. Koleżanka-genetyczka mówiła mi, że to tak delikatna materia, że łatwo coś skopać. Wystarczy np. zbyt intensywnie zapipetować.

Anuszka, super! Kciuki! Obym wróciła ze swojej wizyty z podobną informacją :)

Anuszka, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka powodzenia....
    tak fajnie sie Was czyta. ja zaczynam tę droge ale z Wami to nie takie straszne:)

pragnaca dzidziusia, Inska, Anuszka, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybo czytam, szybki odpisuje a teraz jak czytam siebie to już przepraszam za te błędy....stres:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Anuszka powodzenia....
    tak fajnie sie Was czyta. ja zaczynam tę droge ale z Wami to nie takie straszne:)

Ja na tym forum zaczełam znów wierzyć w cuda <3 <3 <3

Powodzenia Niezapominajko :)

sylwiaśta159, Anuszka, pabelka88, Kava, Fedra lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Triss, no może, tylko zastanawiam się na czym konkretnie miałaby jego wina polegać w przypadku, kiedy kariotypy są w porządku?

nieprawidłowy wynik fragmentacji DNA?

sylwiaśta159, Anatolka, shooa, Mimbla lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    nieprawidłowy wynik fragmentacji DNA?

No mamy podwyższony, ale bez tragedii podobno, bodajże 22%.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V no ale 22% wskazuje jednak na obnizona plodnosc- byc moze takie wlasnie plemniki zostale wybrane do zaplodnienia- i nie bylaby to wina lab- bo oni nie widza co jest w srodku w glowce. Niemniej 22 % to nie jest zly wynik tylko po prostu troche trudniej bedzie wybrac tego plemnika bez fragmentacji. I tu juz decyduje los... ale teraz macie imsi wiec szanse beda wieksze :)

Anuszka tak sie ciesze!! Cudownie :))

Anuszka lubi tę wiadomość

‹‹ 2388 2389 2390 2391 2392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ