IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka_A. wrote:Hejka
Ja znowu z innej beczki...odnośnie koleżanki
Dziewczyny co myślicie o becie która od czwartku przyrosła z ok. 247 do 858 dziś. A progesteron spadł z 10 do 6 ng/ml?
Aga czasami niskie przyrosty moga swiadczy o ciazy pozamacicznej. Ale te przyrosty bety wygladaja ok. Musi czekac i obserwowac. Niech za wczesnie sie nie martwi albo moze niech idzie do lekarza. Ja panikara od razu bym poleciala.
A z prg to ciekawostke Wam powiem - jak poszlam z moim plamieniem jak okazalo sie, ze to jednak CP to mialam przy sobie moje bety i progesteron. Beta lekarza bardzo interesowala a prg zazartowal, ze on nie wie co to. Wiec mu powiedzialam, ze ja to tak z przyzwyczajenia, ze przy inv weryfikowalam bo nam lekarze takie cukierki przepisuja. A on jakos tak dziwnie powiedzial,ze przesadzaja z tym prg. Juz go nie dopytywalam o co chodzi bo do smiechu mi nie bylo ale moze nie zawsze niski prg musi swiadczyc o najgorszym. Trzymam kciuki za kolezanke.Agnieszka_A., pragnaca dzidziusia, mia6, Mimbla lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kalia wrote:Ponawiam pytanie - Moje drogie, czekam na @ żeby zacząć się kłuć i franca nie przychodzi. Biorę Orgametril i lekarz kazał mi go brać do @. Czy ona przyjdzie w czasie brania tabsow, czy muszę odstawić żeby przyszła? Może któraś z Was miała jakieś doświadczenia z tym lekiem. Z góry dzięki za info.
Kalia ja nie odpowiem bo nie wiem7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Aga czasami niskie przyrosty moga swiadczy o ciazy pozamacicznej. Ale te przyrosty bety wygladaja ok. Musi czekac i obserwowac. Niech za wczesnie sie nie martwi albo moze niech idzie do lekarza. Ja panikara od razu bym poleciala
.
A z prg to ciekawostke Wam powiem - jak poszlam z moim plamieniem jak okazalo sie, ze to jednak CP to mialam przy sobie moje bety i progesteron. Beta lekarza bardzo interesowala a prg zazartowal, ze on nie wie co to. Wiec mu powiedzialam, ze ja to tak z przyzwyczajenia, ze przy inv weryfikowalam bo nam lekarze takie cukierki przepisuja. A on jakos tak dziwnie powiedzial,ze przesadzaja z tym prg. Juz go nie dopytywalam o co chodzi bo do smiechu mi nie bylo ale moze nie zawsze niski prg musi swiadczyc o najgorszym. Trzymam kciuki za kolezanke.
Tak jej poradziłam, żeby ewentualnie poszła do innego lekarza.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Swoją drogą podejście lekarzy jest różne. U drugiej koleżanki w dwóch pierwszych ciążach nie włączono luteiny i obie przy niskim pgr poroniła w 6 tyg. Zawsze wtedy miała plamienia też. Dopiero po zmianie lekarza przy trzeciej ciąży włączono luteinę - urodziła zdrową córkę. Teraz jest w kolejnej ciąży i znowu ta sama lekarka kazała od początku luteinę brać. Monitowała wysokość pgr i dopiero teraz w 12 tyg powoli jej dawki zmniejsza.
Co lekarz to inna opinia.
Ja to wiem, że będę i betę i pgr robićNawet gdyby to sensu nie miało to dla swojego spokoju bym badała i brała luteinę, tak jak przy pierwszym transferze.
Antonelka, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Kalia ja kiedyś dostałam orgametril ale na wywołanie okresu bralam tabletki chyba około 10 dni i po odstawieniu dostałam okres po kilku dniach.
-
Ja jak byłam w ciąży to nawet nie wiedziałam co to progesteron. Sikacz mi wyszedł pozytywny, umówiłam się do gina na usg. Nawet bety nie robiłam. Nikt mi nie zlecił takich badań. Może, te tabsy z progesteronem to tylko dla zbicia kasy przez koncerny farmaceutyczne. Ale skoro działają też na wywołanie @ to coś w tym musi być. Sama już nie wiem.
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie inwitrówki
Wpadam z wiadomością, że mój ostatni transfer zaowocował bijącym serduszkiem na dzisiejszym USG. Ku pokrzepieniu serc, zabrałam swoją ostatnią kruszynę 2BBWięc dajemy szansę każdemu zarodkowi.
Gratuluję oczywiście nowych ciąż. Wspieram i trzymam kciuki za potrzebujące.Asiula86, Agnieszka_A., shooa, pabelka88, Antonelka, elcia_aa, Karolina1111, aneczka2015, asia-m-b, justa1234, lipa, Anatolka, Agi83, Kala 1980, Kava, ComeToMeBaby, pragnaca dzidziusia, Beata.D, Reni555, veronica, mysza89, opu, kassik, iga 79, Tosia 1981, Eliz, myszaaa, Anuszka, sylwiaśta159, zapominajka, Julita76, sylvuś, Inska, BISCA, mia6, freya, Fedra, Mimi86, gosia81, Mimbla, V., triss, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Renieczka, super! Gratulacje!
Reni555, renieczka lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
renieczka wrote:Witam wszystkie inwitrówki
Wpadam z wiadomością, że mój ostatni transfer zaowocował bijącym serduszkiem na dzisiejszym USG. Ku pokrzepieniu serc, zabrałam swoją ostatnią kruszynę 2BBWięc dajemy szansę każdemu zarodkowi.
Gratuluję oczywiście nowych ciąż. Wspieram i trzymam kciuki za potrzebujące.
Gratulacje
Cudowna wiadomość.Reni555, renieczka lubią tę wiadomość
-
Renieczka wiedziałam!!!!!!!!! Hahah super! Gratuluje kochana z całego serca!!!!
-
Renieczek.....wspanialosci
Moj dr N mowi, ze kazda zarodek ma szanse i nadrabia w macicy.
A do dr Pal....to nigdy nie pojde bo nie zdenerowowal przed pierwszym transferem, ze 5BC to raczej sie nie podaje....
Czyli co mile Panie - wierzymy w kazda Sniezynke !!!justa1234, Asiula86, Agi83, Reni555, renieczka, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Renieczka gratulacje, każde takie info daje nadzieję. Jak ja zacznę procedurę też będę wierzyć we wszystkie kropeczki. Rosnijcie zdrowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 06:13
-
nick nieaktualnyRenieczka gratulacje !
Suuuper
ja sie powoli zbieram do pracy, juz nie krwawie, nie plamie. JAk zapodaje lutinus to mam troszke jeszcze ubrudzony aplikator, ale plamien na zewnatrz nie maJajniki nadal bola, najbardziej po wizycie w toalecie, ale mam nadzijee ze bedzie coraz lepiej ( dzis w nocy chyba z trzy albo cztery razy wstawalam do toalety
conajmniej jak ciezarna
ale mma nadzieje ze to wszystkow normie - starm sie tez duzo pic
No i dzien dobry kochaneŻycze by ten wtorek szybko minal
Ja sobie wpisalam w kalendarz kiedy mam leki zazyc dzisiaj o ktorej ( niestety bede musiala lutinus zaaplikowac w pracy, no ale nic
dobrze ze jest aplikator
dam rade ) no i ustawilam sobie przypominajke zeby nie zapomniala zadzwonic do labu
lipa, Antonelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tylko ja musze pamietac ze o 10 antybioty o 13 telefon o 14 estrofem i litonjs behhe balam sie ze zapomne
wpisalam w kalendar
Co do tel do labu jakos jestem spokojna nawet nie mysle o tym co powiedza, nawet nie wiem o co mam pytacmam nadzieje ze sami powiedza co maja powiedziec
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim,
Renieczka gratulacje, miło zaczynać dzień od takich dobrych wiadomości.
Opu, dobrze że już się lepiej czujesz... na pewno do transferu będziesz już nówka nie śmiaganatrzymam kciuki za dzisiejsze wiadomości
Antonelka a Ty jak się czujesz??