X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dobrze ze idziesz, przynajmniej popatrzy na wyniki I Cie uspokoi.

sylwiaśta159, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Hejka :) Ja znowu z innej beczki...odnośnie koleżanki
    Dziewczyny co myślicie o becie która od czwartku przyrosła z ok. 247 do 858 dziś. A progesteron spadł z 10 do 6 ng/ml?

Aga czasami niskie przyrosty moga swiadczy o ciazy pozamacicznej. Ale te przyrosty bety wygladaja ok. Musi czekac i obserwowac. Niech za wczesnie sie nie martwi albo moze niech idzie do lekarza. Ja panikara od razu bym poleciala :-).

A z prg to ciekawostke Wam powiem - jak poszlam z moim plamieniem jak okazalo sie, ze to jednak CP to mialam przy sobie moje bety i progesteron. Beta lekarza bardzo interesowala a prg zazartowal, ze on nie wie co to. Wiec mu powiedzialam, ze ja to tak z przyzwyczajenia, ze przy inv weryfikowalam bo nam lekarze takie cukierki przepisuja. A on jakos tak dziwnie powiedzial,ze przesadzaja z tym prg. Juz go nie dopytywalam o co chodzi bo do smiechu mi nie bylo ale moze nie zawsze niski prg musi swiadczyc o najgorszym. Trzymam kciuki za kolezanke.

Agnieszka_A., pragnaca dzidziusia, mia6, Mimbla lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Ponawiam pytanie - Moje drogie, czekam na @ żeby zacząć się kłuć i franca nie przychodzi. Biorę Orgametril i lekarz kazał mi go brać do @. Czy ona przyjdzie w czasie brania tabsow, czy muszę odstawić żeby przyszła? Może któraś z Was miała jakieś doświadczenia z tym lekiem. Z góry dzięki za info.

Kalia ja nie odpowiem bo nie wiem :-/

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Aga czasami niskie przyrosty moga swiadczy o ciazy pozamacicznej. Ale te przyrosty bety wygladaja ok. Musi czekac i obserwowac. Niech za wczesnie sie nie martwi albo moze niech idzie do lekarza. Ja panikara od razu bym poleciala :-).

A z prg to ciekawostke Wam powiem - jak poszlam z moim plamieniem jak okazalo sie, ze to jednak CP to mialam przy sobie moje bety i progesteron. Beta lekarza bardzo interesowala a prg zazartowal, ze on nie wie co to. Wiec mu powiedzialam, ze ja to tak z przyzwyczajenia, ze przy inv weryfikowalam bo nam lekarze takie cukierki przepisuja. A on jakos tak dziwnie powiedzial,ze przesadzaja z tym prg. Juz go nie dopytywalam o co chodzi bo do smiechu mi nie bylo ale moze nie zawsze niski prg musi swiadczyc o najgorszym. Trzymam kciuki za kolezanke.

Tak jej poradziłam, żeby ewentualnie poszła do innego lekarza.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Swoją drogą podejście lekarzy jest różne. U drugiej koleżanki w dwóch pierwszych ciążach nie włączono luteiny i obie przy niskim pgr poroniła w 6 tyg. Zawsze wtedy miała plamienia też. Dopiero po zmianie lekarza przy trzeciej ciąży włączono luteinę - urodziła zdrową córkę. Teraz jest w kolejnej ciąży i znowu ta sama lekarka kazała od początku luteinę brać. Monitowała wysokość pgr i dopiero teraz w 12 tyg powoli jej dawki zmniejsza.
    Co lekarz to inna opinia.

Ja to wiem, że będę i betę i pgr robić ;) Nawet gdyby to sensu nie miało to dla swojego spokoju bym badała i brała luteinę, tak jak przy pierwszym transferze.

Antonelka, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Kalia ja kiedyś dostałam orgametril ale na wywołanie okresu bralam tabletki chyba około 10 dni i po odstawieniu dostałam okres po kilku dniach.
    Ale właśnie mi kazał brać aż @ się pojawi. Boję się, że jak nie odstawie, to nie dostanę. Już mam 1 dzień spóźnienia a wszystko wyliczone miałam z dyżurami lekarza.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intralipid może być podawany wyłącznie w lecznictwie zamkniętym. Nie ma możliwości kupić go na receptę. Prawda jest taka, że kosztuje buteleczka 10X mniej niż cena, którą płaci się w GynC...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w ciąży to nawet nie wiedziałam co to progesteron. Sikacz mi wyszedł pozytywny, umówiłam się do gina na usg. Nawet bety nie robiłam. Nikt mi nie zlecił takich badań. Może, te tabsy z progesteronem to tylko dla zbicia kasy przez koncerny farmaceutyczne. Ale skoro działają też na wywołanie @ to coś w tym musi być. Sama już nie wiem.

6dc6f14bbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie inwitrówki
    Wpadam z wiadomością, że mój ostatni transfer zaowocował bijącym serduszkiem na dzisiejszym USG. Ku pokrzepieniu serc, zabrałam swoją ostatnią kruszynę 2BB :) Więc dajemy szansę każdemu zarodkowi.

Gratuluję oczywiście nowych ciąż. Wspieram i trzymam kciuki za potrzebujące.

Asiula86, Agnieszka_A., shooa, pabelka88, Antonelka, elcia_aa, Karolina1111, aneczka2015, asia-m-b, justa1234, lipa, Anatolka, Agi83, Kala 1980, Kava, ComeToMeBaby, pragnaca dzidziusia, Beata.D, Reni555, veronica, mysza89, opu, kassik, iga 79, Tosia 1981, Eliz, myszaaa, Anuszka, sylwiaśta159, zapominajka, Julita76, sylvuś, Inska, BISCA, mia6, freya, Fedra, Mimi86, gosia81, Mimbla, V., triss, Konwalia lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, super! Gratulacje!

Reni555, renieczka lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka!!! Myslalam ze ukrylas wykres bo sie nie udalo i dlatego nie pytalam nawet!!! Jejku jak sie ciesze kochana :):):):):)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Witam wszystkie inwitrówki
    Wpadam z wiadomością, że mój ostatni transfer zaowocował bijącym serduszkiem na dzisiejszym USG. Ku pokrzepieniu serc, zabrałam swoją ostatnią kruszynę 2BB :) Więc dajemy szansę każdemu zarodkowi.

Gratuluję oczywiście nowych ciąż. Wspieram i trzymam kciuki za potrzebujące.

Gratulacje :)
    Cudowna wiadomość.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka wiedziałam!!!!!!!!! Hahah super! Gratuluje kochana z całego serca!!!! :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczek.....wspanialosci :-)
    Moj dr N mowi, ze kazda zarodek ma szanse i nadrabia w macicy.
    A do dr Pal....to nigdy nie pojde bo nie zdenerowowal przed pierwszym transferem, ze 5BC to raczej sie nie podaje....

Czyli co mile Panie - wierzymy w kazda Sniezynke !!!

justa1234, Asiula86, Agi83, Reni555, renieczka, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratki serdulka divers2282.gif ja zawsze będę twierdzić że trzeba dać szansę każdemu zarodusiowi divers2342.gif

Antonelka, Reni555, renieczka, mysza89, Kalia, Agnieszka_A., Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratulacje, każde takie info daje nadzieję. Jak ja zacznę procedurę też będę wierzyć we wszystkie kropeczki. Rosnijcie zdrowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 06:13

6dc6f14bbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratulacje ! :) Suuuper :D

ja sie powoli zbieram do pracy, juz nie krwawie, nie plamie. JAk zapodaje lutinus to mam troszke jeszcze ubrudzony aplikator, ale plamien na zewnatrz nie ma :) Jajniki nadal bola, najbardziej po wizycie w toalecie, ale mam nadzijee ze bedzie coraz lepiej ( dzis w nocy chyba z trzy albo cztery razy wstawalam do toalety :P conajmniej jak ciezarna :D ale mma nadzieje ze to wszystkow normie - starm sie tez duzo pic :)

No i dzien dobry kochane :) Życze by ten wtorek szybko minal :) Ja sobie wpisalam w kalendarz kiedy mam leki zazyc dzisiaj o ktorej ( niestety bede musiala lutinus zaaplikowac w pracy, no ale nic :) dobrze ze jest aplikator :) dam rade ) no i ustawilam sobie przypominajke zeby nie zapomniala zadzwonic do labu :D

lipa, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka cudowne wiesci :)))!

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu na pewno nie zapomnisz zadzwonic :-) przeciez to tak wazne inforamcje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko ja musze pamietac ze o 10 antybioty o 13 telefon o 14 estrofem i litonjs behhe balam sie ze zapomne :) wpisalam w kalendar :)
    Co do tel do labu jakos jestem spokojna nawet nie mysle o tym co powiedza, nawet nie wiem o co mam pytac :P mam nadzieje ze sami powiedza co maja powiedziec :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,

Renieczka gratulacje, miło zaczynać dzień od takich dobrych wiadomości.

Opu, dobrze że już się lepiej czujesz... na pewno do transferu będziesz już nówka nie śmiagana ;) trzymam kciuki za dzisiejsze wiadomości :)

Antonelka a Ty jak się czujesz??

‹‹ 2418 2419 2420 2421 2422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ