X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    shooa o tak jestem już mistrzem w czekaniu ;) Ja to z myszą sobie mogę rękę podać grrry zawsze coś nieprzyjemnego po drodze wyskoczy... A jak Twoje/Wasze samopoczucie ???
    Ej takiego pecha to tylko ja moge mieć do ,że do krio przechodze przygotowanie 3 cykle ...
    Trzymam kciuki za Ciebie :)

Shooa , triss ,piggy jak sie czujecie ?

Ja wczoraj powtórzyłam to nieszczęsne badanie chlamydii wynik we wtorek po południu ...
    No i mam zły nastrój raz ,że tego transferu żal dwa ,że mąż sobie głupie żarty robi ,że jak wytrzymał ze mną tyle lat to go żadna chlamydia nie ruszy i że ma nadzieje tylko że mu jaj nie urwie ::D

shooa, Anuszka, Walcząca, wombi, OctAngel, ComeToMeBaby, Mimi86, Beata.D lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to po transferze..średnio na jeża, ciągły rollercoaster i czarne myśli ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam za to (nie)urwanie jaj :D hahahahaha

edit -byłaś na Grabiszyńskiej w końcu czy gdzieś indziej znalazłaś lab? Bo później mi się jeszcze o Weiglu przypomniało, że tam też 24h/7dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 08:27

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję nawet sikańca zrobić....boję się wyniku.

a z drugiej strony chciałabym wiedzieć już czy będzie coś czy nie.

To czekanie jest okropne.

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Polubiłam za to (nie)urwanie jaj :D hahahahaha

edit -byłaś na Grabiszyńskiej w końcu czy gdzieś indziej znalazłaś lab? Bo później mi się jeszcze o Weiglu przypomniało, że tam też 24h/7dni.
    Pojechałam na Grabiszyńską choć jeszcze mogłam na Kamińskiego ...
    Dziękuje raz jeszcze za informacje :) a do urywania jaj ma kilka innych pomysłów jeszcze już nie wiem czy śmiać sie czy płakać ... trzymam kciuki za Was :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Ja się boję nawet sikańca zrobić....boję się wyniku.

a z drugiej strony chciałabym wiedzieć już czy będzie coś czy nie.

To czekanie jest okropne.
    Ja sie boje tez! i dzis chcialam zrobic..juz szlam...i zawrocilam ;P
    Ty jutro tez betujesz chyba?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja sie boje tez! i dzis chcialam zrobic..juz szlam...i zawrocilam ;P
    Ty jutro tez betujesz chyba?

Tak,tak sie boję jak nigdy.

Dziś jak wyjdę z pracy to wejde do apteki,ale sikańca zrobie chyba jutro rano, z moczu porannego,bo chyba dziś z wieczornego,myślicie ze coś wyjdzie?

Justi86 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka na pewno tym razem będzie wszystko ok. Wszystko. Od początku do końca ♡

Mysza trzymam kciuki za te powtórne badania .

Ja się czuję zupełnie normalnie. Dziś 4dpt, planuje jakoś pod koniec tygodnia / w weekend zrobić sikanca. W poniedziałek nastepny wizyta w klinice z weryfikacja więc chciałabym się jakoś nastawić.

Anuszka, shooa, Inska lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:

Dziś jak wyjdę z pracy to wejde do apteki,ale sikańca zrobie chyba jutro rano, z moczu porannego,bo chyba dziś z wieczornego,myślicie ze coś wyjdzie?
    Jak byłby to "dłużej trzymany" mocz? to kto wie :p

Sówka_83 lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Marcia,
    nie jest z Tobą źle:) pomyłka przy wpisywaniu PESEL to pikuś ;)
    Ja wczoraj wyprałam w pralce kluczyki z pilotem od auta i jeszcze na męża nakrzyczałam, że to jego wina.
    Na szczęście przejażdżka testowała pokazała, że im to niestraszne, wszystkie funkcje życiowe auta działają.
    Wlasnie wypralo mi sie pranie bez proszku! przeciez to jakas paranoja..a z Was sie smiałam ;)

shooa, OctAngel, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:

IVA, rob sikanca! Za mna juz trzy sikance, a transfer mialysmy tego samego dnia! Ja dzis bede miec wynik bety....!
    Sciskam kciuki za Ciebie! Grudzien to szczesliwy miesiac, tak jak Inska pisala! Uda sie!:)

Inska, gosia81 lubią tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie takie proste....

boję się, Ty nie miałaś żadnych objawów, oprócz tego plamienia i wiesz że to było zagnieżdzenie.

Ja oprócz bólu brzucha i piersi nie miałam żadnych plamień.

Dlatego tak mi ciężko zrobić sikańca:(

• IVA Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się rozczarowania....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Boli mnie ten brzuch po wczorajszej punkcji. Mocno. Czy moze to byc przeciwwskazanie do transferu ???
    Boje się

• vella Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Też nie miałam plamień... IVA będzie dobrze, odwagi :-) trzymasz nas w napięciu... mnie aż kciuki od trzymania bolą ;-)

3Ecdp1.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STORK wrote:
    Też mam dwie. Za pierwszym i drugim razem miałam po jednej. Nie martw się :-*
    Bardzo Ci dziękuję . A ty kiedy ?
    Zapominajko dziewczyny pisały ze po punkcji boli :( kiedy masz wizytę ? wierzę że będzie dobrze i juz niedługo będziecie razem na nudne 9 mies

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoaa, Triss - kciuki mocno za Was trzymam dziewczyny! Odgaiamy czarne myśli, wizualizujemy pięknego sikańca i betę ;)

IVA ja też nie miałam plamień a i wszystkie "objawy" odeszły tak od 6dpt, także to o niczym nie świadczy, że ich nie masz.
    Zrób test wtedy, kiedy będziesz gotowa. Ja pamiętam jak na początku liczyłam każdy dzień od transferu, taaaaaak mi się dłużył, a potem tak, jak Ty, bałam się go zrobić, nie wspomnę o becie.

triss, shooa lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy transfer. Mają dzwonić. Czekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:

Ja tez sie bardzo balam, bo bylam przekonana, ze to poczatek okresu. Przeplakalam cala noc, a dwa dni pozniej zrobilam test, by rozczarowania nie przezywac w okolicy swiat, tylko jak najszbciej.
    Ja nadal nie wierze, ze moge byc w ciazy, tak bardzo boje sie cieszyc...

Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie usmialam z tych jaj :D

Dla mnie beta to byl zawsze zawal serca. Wiem, ze z sikancami roznie bywa, ale ja tylko raz przed beta go nie zrobilam. Jak wiedzialam jaki jest wynik testu to latwiej czekalo mi sie na bete. Jak raz go nie zrobilam, to myslalam, ze od 8 do 15 bede doslownie chodzic po scianach a jaki byl ryyyk, jak zobaczylam 0... a tak, zawsze sie psychicznie nastawilam i potem nie bylo zle. Ja to w ogole wczesnie zrobilam sikanca- bo uwaga:

7dpt nie blastki 5 dniowej a 3 dniowego zarodka i to z drugiego moczu! wyszla mi ladna, widoczna kreska przy becie 13,82! Takze jakby co polecam zwykle rossmanowskie testy facelle :)

Co nie znaczy, ze polecam tak wczesnie robienie testow ;))

Mimi, Kalia trzymam kciuki za dobre wiesci dziewczyny :)

IVA, nie boj sie, wynik i tak jest juz przesadzony, nic nie zmienisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:38

triss, Inska, Mimi86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ