IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Trzeba do tego wariactwa dolaczyc jeszcze rozbieranie testu na czesci pierwsze, bo w tym plastiku możne nie do końca dobrze widac
sylwiaśta159, Antonelka, OctAngel, muszynka, Anuszka, sylvuś, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
mysza89 wrote:zawsze można jeszcze zdrapać jak wam już pisałam jak wyszedł mi 1 bladzioch nie wierzyłam i 2 krechę zdrapałam a pod spodem plastik
Niezly numer5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mimbla bardzo bardzo serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży
Piggy ja cały czas wierzę że trafisz na sowjego zarodulka i będziesz szczęśliwa mamusiadla każdego wychodzi słoneczko tylko jedni muszą troszkę poczekać ale ja wierzę i mam ogromną nadzieję że dla ciebie za chwilę rozpromieni się słonko
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:A najlepsze przy testowaniu jest ogladanie przy oknie,pod swiatlo,w lazience,w kuchni,wyrzut do kosza po poru godzinkach grzebanko i jeszcze zagladanko
A to standardzik chyba....oddalanie i przyblizanie testuz mysla a moze jednak....
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Tyszanka81 wrote:A najlepsze przy testowaniu jest ogladanie przy oknie,pod swiatlo,w lazience,w kuchni,wyrzut do kosza po poru godzinkach grzebanko i jeszcze zagladanko
O matko ja miałam to samo:) chyba my kobiety mamy to w genach:)
Tyszynka moja Siostra z drugim dzieckiem w ciąży jest i jak jej powiedziałam, że idę na betę to też się zapytała co to jest:)Anuszka, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Walcząca wrote:O matko ja miałam to samo:) chyba my kobiety mamy to w genach:)
Tyszynka moja Siostra z drugim dzieckiem w ciąży jest i jak jej powiedziałam, że idę na betę to też się zapytała co to jest:)
Ta ich bloga niewiedza....
tyle nowosci je omija hehe :-p
Kava lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Siemanko.
Mam pytanie do znawczyń Fraxiparine. Na ulotce jest napisane, żeby nie pozbywać się pęcherzyków powietrza ze strzykawy, tylko tak po prostu wstrzyknać. Ja z innych leków pozbywam się powietrza, ale skoro tu tak jest stanowczo napisane, to nie robię tego. Skutkuje to tym, że razem z lekiem wstrzykuje się pod koniec to powietrze, a jest go dość sporo. Czy Wy też tak robicie/robiłyście? Trochę się tego obawiam. -
Ma_pi, w każdym chyba przeciwzakrzepowym jest tak napisane, w clexane teraz też tak mam. Ja cześć wypuszczam, a zostawiam malutki bąbelek i obracam znów strzykawkę, żeby bąbelek przeleciał na koniec. Chodzi o to, że powietrze "wypycha" resztę leku ze strzykawki, z igły. Wcale aż tak dużo nie jest potrzebne tego powietrza, żeby lek wypłynął w całości.
ma_pi lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Ma_pi, w każdym chyba przeciwzakrzepowym jest tak napisane, w clexane teraz też tak mam. Ja cześć wypuszczam, a zostawiam malutki bąbelek i obracam znów strzykawkę, żeby bąbelek przeleciał na koniec. Chodzi o to, że powietrze "wypycha" resztę leku ze strzykawki, z igły. Wcale aż tak dużo nie jest potrzebne tego powietrza, żeby lek wypłynął w całości.
Też tak chciałam zrobić, ale te strzykawki fraxiparine są jakieś takie dziwne. Mam wrażenie, że jak daję strzykawkę igłą do góry to trochę leku zostaje w dziubku i jak będę chciała pozbyć się powietrza, to lek z dziubka też poleci.
Muszę to raz przetestować i tyle. Dzięki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 20:07
-
Co do przyglądania się testom w każdym możliwym świetle, rozbrajania ich na czynniki pierwsze, wyciągania z kosza na śmieci itp to chciałbym kiedyś zobaczyć jak to wygląda z boku
Niezły ubaw bym miała
Pomimo tego że sama z każdym testem to przerabiałam
Ja to potrafiłam je po trzy dni trzymać i patrzeć patrzeć patrzeć no ale kurka nie chciała się druga kreska pojawić
kiedyś prawie sobie ją namalowałam
Kava lubi tę wiadomość
-
Mimbla cudownie
po mega intensywnym weekendzie takie wieści dodają skrzydeł
Piggy trzymam kciuki za bete. Może te wczesne blastki potrzebują więcej czasu żeby się zaimplantpwac.
Sylwia u mnie nicnie testowałem nawet. Jutro będzie wszystko wiadomo
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Ja też tak mam z testami. Zaliczylam wszystko o czym każda z Was pisała. Mam te dwa nord testy ale czekam do 24.12. Wtedy będzie 10 dpt. Rano sikne a w ciągu dnia pojadę na betę. Myslicie, że jak 14.12 podali mi trzy dniowy zarodek, to coś wyjdzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 20:32
-
Cześć
ale wy zasuwacie z tymi postami, ledwo nadążam.
Mimbla gratulacje
Dziewczyny chodzę w poniedziałki na trening obwodowy. Czy powinnam sobie jutro odpuścić czy iść? Przypomnę że to będzie 6 dzień brania menopuru. Miałam jeszcze jakieś pytanie ale zapomniałam**********************Gang 18+***********************
-
Mnie w filmach zastanawia skad maja pozytywny test,jesli robi go jakas aktorka i przypatruje sie czy druga kreska jest tak ladnie domalowana czy kupiony na necie bo podobno sa w sprzedazy...
Choco a co to trening obwodowy?jesli cie mierza to nie jestem pewna ale chyba po zastrzykach mozesz miec wynik niemiarodajny,bo chyba po zastrzykach trochu sie obwod zwieksza?,czy nie masz nic takiego,moge sie mylic....5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyKalia wrote:Ja też tak mam z testami. Zaliczylam wszystko o czym każda z Was pisała. Mam te dwa nord testy ale czekam do 24.12. Wtedy będzie 10 dpt. Rano sikne a w ciągu dnia pojadę na betę. Myslicie, że jak 14.12 podali mi trzy dniowy zarodek, to coś wyjdzie?
Kalia, mi wyszla wyrazna kreska 9 dpt 3 dniowego zarodka. Test o czulosci 25.
Trzymam za Ciebie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 21:24
pragnaca dzidziusia, Kalia lubią tę wiadomość
-
Kalia wrote:Ja też tak mam z testami. Zaliczylam wszystko o czym każda z Was pisała. Mam te dwa nord testy ale czekam do 24.12. Wtedy będzie 10 dpt. Rano sikne a w ciągu dnia pojadę na betę. Myslicie, że jak 14.12 podali mi trzy dniowy zarodek, to coś wyjdzie?
Kalia ja miałam podany 3 dniowy zarodek 10 dpt zrobiłam test (czułośc 25) i nic mi nie wszło. Gdybym miała o czułości 10 to pewnie by była krecha druga bo beta w tym dniu wyszła mi 15,31. W chwili obecnej już nawet nie z porannego moczu na teście o czułości 25 widac blada kreche:)Tyszanka81, pragnaca dzidziusia, wombi, zapominajka lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
trening obwodowy to takie ćwiczenia na wszystkie partie mięśni po kolei. Robisz np. przez 1 minutę brzuszki, później od razu robisz kolejne ćwiczenia przez minutę np. podnoszenie ciężarków. I tak ok 10 ćwiczeń chwila oddechu i kolejna runda. Nie ważą mnie ani nie mierzą. Chodzi o to czy to moim jajeczkom w brzuchy nie zaszkodzi.
**********************Gang 18+***********************