Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Trzeba do tego wariactwa dolaczyc jeszcze rozbieranie testu na czesci pierwsze, bo w tym plastiku możne nie do końca dobrze widac :P
    zawsze można jeszcze zdrapać jak wam już pisałam jak wyszedł mi 1 bladzioch nie wierzyłam i 2 krechę zdrapałam a pod spodem plastik :D

nick nieaktualny, Antonelka, OctAngel, muszynka, Anuszka, sylvuś, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    zawsze można jeszcze zdrapać jak wam już pisałam jak wyszedł mi 1 bladzioch nie wierzyłam i 2 krechę zdrapałam a pod spodem plastik :D

Niezly numer :-D

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla bardzo bardzo serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży :-D <3

Piggy ja cały czas wierzę że trafisz na sowjego zarodulka i będziesz szczęśliwa mamusia <3 dla każdego wychodzi słoneczko tylko jedni muszą troszkę poczekać ale ja wierzę i mam ogromną nadzieję że dla ciebie za chwilę rozpromieni się słonko <3

Mimbla lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    A najlepsze przy testowaniu jest ogladanie przy oknie,pod swiatlo,w lazience,w kuchni,wyrzut do kosza po poru godzinkach grzebanko i jeszcze zagladanko :-D

A to standardzik chyba....oddalanie i przyblizanie testu :-) z mysla a moze jednak....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

Mimbla, justa1234, nick nieaktualny, Anuszka, Agi83 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

justa1234 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moje drogie idę do pracy. Mam już trzy noce nieprzespane. Jak dziś będzie powtórka z rozrywki to nie wstanę. Nerwy mnie trochę zżerają. A nie mam nic na uspokojenie.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    A najlepsze przy testowaniu jest ogladanie przy oknie,pod swiatlo,w lazience,w kuchni,wyrzut do kosza po poru godzinkach grzebanko i jeszcze zagladanko :-D

O matko ja miałam to samo:) chyba my kobiety mamy to w genach:)

Tyszynka moja Siostra z drugim dzieckiem w ciąży jest i jak jej powiedziałam, że idę na betę to też się zapytała co to jest:)

Anuszka, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    O matko ja miałam to samo:) chyba my kobiety mamy to w genach:)

Tyszynka moja Siostra z drugim dzieckiem w ciąży jest i jak jej powiedziałam, że idę na betę to też się zapytała co to jest:)

Ta ich bloga niewiedza.... ;-)
    tyle nowosci je omija hehe :-p

Kava lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko.
    Mam pytanie do znawczyń Fraxiparine. Na ulotce jest napisane, żeby nie pozbywać się pęcherzyków powietrza ze strzykawy, tylko tak po prostu wstrzyknać. Ja z innych leków pozbywam się powietrza, ale skoro tu tak jest stanowczo napisane, to nie robię tego. Skutkuje to tym, że razem z lekiem wstrzykuje się pod koniec to powietrze, a jest go dość sporo. Czy Wy też tak robicie/robiłyście? Trochę się tego obawiam.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi, w każdym chyba przeciwzakrzepowym jest tak napisane, w clexane teraz też tak mam. Ja cześć wypuszczam, a zostawiam malutki bąbelek i obracam znów strzykawkę, żeby bąbelek przeleciał na koniec. Chodzi o to, że powietrze "wypycha" resztę leku ze strzykawki, z igły. Wcale aż tak dużo nie jest potrzebne tego powietrza, żeby lek wypłynął w całości.

ma_pi lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ma_pi, w każdym chyba przeciwzakrzepowym jest tak napisane, w clexane teraz też tak mam. Ja cześć wypuszczam, a zostawiam malutki bąbelek i obracam znów strzykawkę, żeby bąbelek przeleciał na koniec. Chodzi o to, że powietrze "wypycha" resztę leku ze strzykawki, z igły. Wcale aż tak dużo nie jest potrzebne tego powietrza, żeby lek wypłynął w całości.

Też tak chciałam zrobić, ale te strzykawki fraxiparine są jakieś takie dziwne. Mam wrażenie, że jak daję strzykawkę igłą do góry to trochę leku zostaje w dziubku i jak będę chciała pozbyć się powietrza, to lek z dziubka też poleci.
    Muszę to raz przetestować i tyle. Dzięki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 20:07

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyglądania się testom w każdym możliwym świetle, rozbrajania ich na czynniki pierwsze, wyciągania z kosza na śmieci itp to chciałbym kiedyś zobaczyć jak to wygląda z boku ;) Niezły ubaw bym miała ;) Pomimo tego że sama z każdym testem to przerabiałam :D Ja to potrafiłam je po trzy dni trzymać i patrzeć patrzeć patrzeć no ale kurka nie chciała się druga kreska pojawić ;) kiedyś prawie sobie ją namalowałam ;)

Kava lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla cudownie :) po mega intensywnym weekendzie takie wieści dodają skrzydeł :D

Piggy trzymam kciuki za bete. Może te wczesne blastki potrzebują więcej czasu żeby się zaimplantpwac.

Sylwia u mnie nic ;) nie testowałem nawet. Jutro będzie wszystko wiadomo ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam z testami. Zaliczylam wszystko o czym każda z Was pisała. Mam te dwa nord testy ale czekam do 24.12. Wtedy będzie 10 dpt. Rano sikne a w ciągu dnia pojadę na betę. Myslicie, że jak 14.12 podali mi trzy dniowy zarodek, to coś wyjdzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 20:32

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • choco Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) ale wy zasuwacie z tymi postami, ledwo nadążam.
    Mimbla gratulacje :-D
    Dziewczyny chodzę w poniedziałki na trening obwodowy. Czy powinnam sobie jutro odpuścić czy iść? Przypomnę że to będzie 6 dzień brania menopuru. Miałam jeszcze jakieś pytanie ale zapomniałam :-/

**********************Gang 18+***********************
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w filmach zastanawia skad maja pozytywny test,jesli robi go jakas aktorka i przypatruje sie czy druga kreska jest tak ladnie domalowana czy kupiony na necie bo podobno sa w sprzedazy... :-)

Choco a co to trening obwodowy?jesli cie mierza to nie jestem pewna ale chyba po zastrzykach mozesz miec wynik niemiarodajny,bo chyba po zastrzykach trochu sie obwod zwieksza?,czy nie masz nic takiego,moge sie mylic....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Ja też tak mam z testami. Zaliczylam wszystko o czym każda z Was pisała. Mam te dwa nord testy ale czekam do 24.12. Wtedy będzie 10 dpt. Rano sikne a w ciągu dnia pojadę na betę. Myslicie, że jak 14.12 podali mi trzy dniowy zarodek, to coś wyjdzie?

Kalia, mi wyszla wyrazna kreska 9 dpt 3 dniowego zarodka. Test o czulosci 25.
    Trzymam za Ciebie kciuki!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 21:24

nick nieaktualny, Kalia lubią tę wiadomość

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:

Kalia ja miałam podany 3 dniowy zarodek 10 dpt zrobiłam test (czułośc 25) i nic mi nie wszło. Gdybym miała o czułości 10 to pewnie by była krecha druga bo beta w tym dniu wyszła mi 15,31. W chwili obecnej już nawet nie z porannego moczu na teście o czułości 25 widac blada kreche:)

Tyszanka81, nick nieaktualny, wombi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • choco Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D trening obwodowy to takie ćwiczenia na wszystkie partie mięśni po kolei. Robisz np. przez 1 minutę brzuszki, później od razu robisz kolejne ćwiczenia przez minutę np. podnoszenie ciężarków. I tak ok 10 ćwiczeń chwila oddechu i kolejna runda. Nie ważą mnie ani nie mierzą. Chodzi o to czy to moim jajeczkom w brzuchy nie zaszkodzi.

**********************Gang 18+***********************
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ