IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
choco wrote:Cześć
ale wy zasuwacie z tymi postami, ledwo nadążam.
Mimbla gratulacje
Dziewczyny chodzę w poniedziałki na trening obwodowy. Czy powinnam sobie jutro odpuścić czy iść? Przypomnę że to będzie 6 dzień brania menopuru. Miałam jeszcze jakieś pytanie ale zapomniałam
kurcze ja dopiero zaczęłam gonapeptyl a już zrezygnowałam z treningów..
przesadziłam? też chodzę na obwodówkę, funkcjonalny i spinning, kurcze boję się żeby nie przegiąć, wszystkie te treningi należą do intensywnych.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Gonapeptyl nie stymuluje tylko wycisza, więc póki nie włączy się leków do stymulacji właściwej to nie ma powodu rezygnować z ćwiczeń.
Choco, zależy jak się czujesz. Jajkom to nie zaszkodzi, bardziej kwestia czy nie zaszkodzi jajnikom - zależy jak je czujesz, czy Cie nie pobolewaja z powodu powiększenia. Szósty dzień to chyba jeszcze nie są one bardzo duże, ale jak możesz zrezygnować z ćwiczeń na te partie ciała to będziesz spokojniejsza. Im dalej ze stymulacja tym bardziej należy uważać na brzuch, bo jajniki będą nienaturalnie powiększone.choco lubi tę wiadomość
-
Ja trenowalam tabate, deep worka i takie tam przy gonapeptylu. Przy menopurze juz sobie calkowicie odpuscilam. Jajeczka mialy sie wspaniale, pobrali 12 i 6 sie zaplodnilo, mielismy 4 mrozaki tak wiec cwiczyc mozna.
choco lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Ann84 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy którejś z Was w ostatnim czasie w klinice powiedziano, ze badania infekcyjne są tylko raz refundowane przez MZ w programie rządowym?
Mnie powiedziano, że są co pół roku. Miałam 3 procedury i dwa razy w programie wirusologie. Przed pierwszą punkcja i przed 3. Przed drugą nie powtarzali mi, bo między pierwsza a druga minęły 4 miesiące. Przed 3 bez gadania powtorzyli bez opłat z mojej strony. Trzecia procedurę miałam w sierpniu. -
Choco, ja bym też odpuściła ćwiczenia.
Kava, trzymam kciuki za jutro!
Triss, mam nadzieję, że jutro zawitasz w pięknym wynikiem bety - bardzo mocno tego Ci życzę!!!
Piggy, nie poddawaj się!
Jutro dla mnie też ważny dzień - zaczynam z Gonapeptylem o Metypredem. Rano przed zastrzykiem pewnie będą mi się ręce trzęsły - ostatni zastrzyk robiłam w czerwcu, a pół roku to wiadomo masa czasu
No i ostatnio ciągle mam przygody ze szkłem - ciągle coś mi się tłucze - jakiś tydzień temu talerz, dzisiaj jedna z szybek z lampy w kuchni i żarówka... Jak nic to musi być na szczęście
Dobrze, że mam zapas Gonapeptylusylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Antonelka, choco, mysza89, Mimi86, OctAngel, wombi, triss, Konwalia, arlenka, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Ann84 wrote:pytam ponieważ wczoraj byłam na wizycie we wrocławskiej invikcie i tam mi tak powiedziano. Ponoć dostali nowe wytyczne z MZ
Czy ktoś jest zdziwiony, że to o te klinikę chodzi?
Możesz napisać tu i zapytać. Odpowiadają szybko. http://www.invitro.gov.pl/kontakt/Anuszka, sylwiaśta159, Asiula86, mysza89, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalia wrote:Ja też tak mam z testami. Zaliczylam wszystko o czym każda z Was pisała. Mam te dwa nord testy ale czekam do 24.12. Wtedy będzie 10 dpt. Rano sikne a w ciągu dnia pojadę na betę. Myslicie, że jak 14.12 podali mi trzy dniowy zarodek, to coś wyjdzie?
mi podano 5 dniowy zarodek 1 ego grudnia...kazali ten robić po min 10 dniach a koleżance której podali 3 dniowy po 1 stu dniach.
Ale rozumiem Cię doskonale 24 grudnia to idealny dzień na dobre wiadomościKava lubi tę wiadomość
-
choco wrote:
trening obwodowy to takie ćwiczenia na wszystkie partie mięśni po kolei. Robisz np. przez 1 minutę brzuszki, później od razu robisz kolejne ćwiczenia przez minutę np. podnoszenie ciężarków. I tak ok 10 ćwiczeń chwila oddechu i kolejna runda. Nie ważą mnie ani nie mierzą. Chodzi o to czy to moim jajeczkom w brzuchy nie zaszkodzi.
To ja tylko na bieznie chodzilam + bpu lub bieznia +brzuch,ale faktycznie chyba cos kojarze bo tez mielismy takie cwiczenia ktore trwaly 10sek pozniej gong i zmiana cwiczenia.
To moze faktycznie umyj okienka...
choco lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Gonapeptyl nie stymuluje tylko wycisza, więc póki nie włączy się leków do stymulacji właściwej to nie ma powodu rezygnować z ćwiczeń.
Choco, zależy jak się czujesz. Jajkom to nie zaszkodzi, bardziej kwestia czy nie zaszkodzi jajnikom - zależy jak je czujesz, czy Cie nie pobolewaja z powodu powiększenia. Szósty dzień to chyba jeszcze nie są one bardzo duże, ale jak możesz zrezygnować z ćwiczeń na te partie ciała to będziesz spokojniejsza. Im dalej ze stymulacja tym bardziej należy uważać na brzuch, bo jajniki będą nienaturalnie powiększone.
Antonelko bo Ty mi wyjasnisz na pewno....Gonapeptyl wycisza a Menopur?i co sie kryje pod stymulacja wlasciwa?Bo ja mam zaczac Gonapeptyl+Menopur od2dc czyli od ok.26.12 i myslalam ze jak pojde na Sylwestra to juz z brzuchem hehe,troche sie naczytalam o niedopinajacych siespodniach
Juzu jak ja malo wiem...chyba musze pogooglowac...
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanko, pewnie chodzilo Tobie o Anatolke - ona jest mistrzynia w medycznych kwestiach.
Ja moge pokrecic. Ja bralqm leki jak Ty - menopur to wlasciwa stymulacja a gonapeptyl chyba w trakcie chroni prze peknieciem ale nie wiem dokladnie7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Tyszanka, właściwa stymulacja jest jak zaczynasz z MenopuremSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0