Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja Wam życzę z okazji Świąt, dużo spokoju, rodzinnej atmosfery, fajnych prezentów. Niech magia Świąt da nam wszystkim siłę i wiarę do dalszej walki, a tym które już wywalczyły swoje szczęście, życzę cierpliwości w znoszeniu trudów ciąży a później cierpliwości w wychowywaniu swoich Cudów.

Dziewczynki ja mam punkcję w niedzielę. Jest 5 dużych pęcherzyków i 3 mniejsze, ale nie dopytałam czy one też nadadzą się do pobrania. 5 to nie jest jakaś zawrotna ilość, ale ważne że w ogóle coś uchodowałam.
    Do dziewczyn z Kriobanku mam pytanie, czy dobrze zrozumiałam, że transfer jest zawsze w 6 dobie u nich?

arlenka, nick nieaktualny, wombi, triss, nick nieaktualny, Mimi86, Asiula86 lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa blada. Powtórzyłam sikacza o czułości 10 - negatywny. Pewnie coś się chciało zadziać ale się nie zadziało. Albo to była pozostałość po Ovitrelle. Nic, czekamy do wiosny na drugą procedurę.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspanialych Swiat kochane Wam zycze <3
    I samych dobrych wiadomosci w tym swiatecznym okresie <3

arlenka, triss, justa1234 lubią tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Dziewczynki ja Wam życzę z okazji Świąt, dużo spokoju, rodzinnej atmosfery, fajnych prezentów. Niech magia Świąt da nam wszystkim siłę i wiarę do dalszej walki, a tym które już wywalczyły swoje szczęście, życzę cierpliwości w znoszeniu trudów ciąży a później cierpliwości w wychowywaniu swoich Cudów.

Dziewczynki ja mam punkcję w niedzielę. Jest 5 dużych pęcherzyków i 3 mniejsze, ale nie dopytałam czy one też nadadzą się do pobrania. 5 to nie jest jakaś zawrotna ilość, ale ważne że w ogóle coś uchodowałam.
    Do dziewczyn z Kriobanku mam pytanie, czy dobrze zrozumiałam, że transfer jest zawsze w 6 dobie u nich?

Kochana Kriobank lubi robić transfery w 5. dobie, czyli jak punkcję masz w niedzielę to transfer prawdopodobnie w piatek :) Wcześniej, w 3. dobie ( nie kojarzę nikogo kto miałby tam w 2. dobie) robią rzadko, raczej wtedy kiedy jest na tym etapie jest bardzo mało zarodków (1-2).
    Te 3 pęcherzyki maja jeszcze czas żeby podrosnąć :) poza tym mamy ograniczenia w ilości zapładnianych komórek, więc idziemy w jakość a nie ilość! ;)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wiesz jak tu się mówi - sikańce oszukańce :) wiem że to odbiera nadzieje ale chyba powinnaś zweryfikować jeszcze betą. Mimo wszystko trzymam kciuki :)

gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    U mnie dupa blada. Powtórzyłam sikacza o czułości 10 - negatywny. Pewnie coś się chciało zadziać ale się nie zadziało. Albo to była pozostałość po Ovitrelle. Nic, czekamy do wiosny na drugą procedurę.
    Kalia, a beta????

• choco Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia :-( przykro mi. Ale zrób bete jak mówią dziewczyny.
    Arlenka, dzięki za odpowiedź. Właśnie przy wizycie kwalifikacyjnej profesor mówił coś o 5 albo 6 dobie a widzę że cześć z was miała transfer w 2-3 dobie.
    Co do ilości pęcherzyków to sobie wydedukowałam że jak będzie więcej to będzie z czego wybrać te 6 najlepszych do zapłodnienia.
    Do wczoraj miałam wewnętrzny błogi spokój i dziwiłam się że mój Małż i Mama tak to wszystko przeżywają ale dziś i mnie dopadł stresik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 08:28

**********************Gang 18+***********************
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś na betę dla świętego spokoju. Ale nie mam złudzeń. Załamana też nie jestem. Pierwsza procedura miała się udać? To się zdarza tylko nielicznym.

6dc6f14bbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Idę dziś na betę dla świętego spokoju. Ale nie mam złudzeń. Załamana też nie jestem. Pierwsza procedura miała się udać? To się zdarza tylko nielicznym.
    Kalia...spokojnie sprawdź...

• Kalia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię dziś dla swojej wiadomości. W pon. powtórzę bo lekarz sobie życzy betę z 28.12.

Mimbla lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia ja transfer miałam 18 i to 5 dniowego zarodka i lekarz kazał robic test 28 nawczesniej. Ja sie skłaniam zeby w nd zrobić bete.

• arlenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Kalia :-( przykro mi. Ale zrób bete jak mówią dziewczyny.
    Arlenka, dzięki za odpowiedź. Właśnie przy wizycie kwalifikacyjnej profesor mówił coś o 5 albo 6 dobie a widzę że cześć z was miała transfer w 2-3 dobie.
    Co do ilości pęcherzyków to sobie wydedukowałam że jak będzie więcej to będzie z czego wybrać te 6 najlepszych do zapłodnienia.
    Do wczoraj miałam wewnętrzny błogi spokój i dziwiłam się że mój Małż i Mama tak to wszystko przeżywają ale dziś i mnie dopadł stresik.

Niby tak, ale zazwyczaj im więcej pęcherzyków tym ich jakość gorsza. Spróbuj się zrelaksować, stres źle wpływa na jajeczka ;) Nie kombinuj za dużo, myśl pozytywnie! :)

gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dziewczyny, to i ja z rana się dołączę do wszystkich pięknych życzeń świątecznych i dopisze zwyczajne ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT oraz wytrwałości w dążeniu do celu.

Ja i Syneczek <3

P.s. Ogromne kciuki (oferujemy 4) za czekające na testowanie. Wierzycie w Wasze Maluszki, bo nikt inny za Was nie zrobi tego lepiej :-)
    Syneczek!? :) poznalas juz plec? Ale czad! :D gratuluje :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Syneczek!? :) poznalas juz plec? Ale czad! :D gratuluje :)

Wiemy już od dokładnie 2 tygodni.

Mimi86 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiemy już od dokładnie 2 tygodni.
    Nie chwaliłaś się, czy ja cos przeoczylam? :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam dziewczyny żeby złożyć wam najlepsze życzenia świąteczne.
    Dużo miłości, wytrwałości i oczywiście najważniejsze.... spełnienia tego największego marzenia jakim jest rodzicielstwo :*

Anatolka, Asienka1184, arlenka, Mimi86, Neo84, Asiula86, Piggy, nick nieaktualny, Agnieszka_A., nick nieaktualny, Julciaa, sylvuś, Bianka4, justa1234, Konwalia, Mimbla, triss lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesołych Świąt!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 09:50

Mimi86, Neo84, nick nieaktualny, Agnieszka_A., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to dla syneczka duuuzo zdrowka życzę żeby rósł wielki i silny bobasek
    Kalia beta a nie sikaniec

nick nieaktualny, Anatolka lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec....@ dzis przylazla,ciekawe czy ciasto mi wyjdzie,po drugie jesli to prawda ze co w Wigilie to caly rok....mam nadzieje ze nie bede caly rok @ dostawala,jakas przerwa na 9 m-cy mi sie trafi ;-)
    A wiec od jutra gonal+menopur,juz sie boje jak diabli!!!Wizyta w Gyncentrum 30.12,podgladanko jajec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 10:14

wombi lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:35

nick nieaktualny, Neo84, Asiula86, nick nieaktualny, Mimi86, Asienka1184, Karolina1111, Agnieszka_A., nick nieaktualny, Julciaa, sylvuś, Bianka4, Mimbla lubią tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ