X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha ja tez mam wizyte 10 lipca i mam nadzieje, ze wtedy dowiem sie dokladnie co i jak wiec odliczamy razem ;)

Katha81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mesy Kochana ale super, że się w końcu odezwałaś :) myślałam ostatnio o Tobie :) nie mogę uwierzyć, że to już 25 tydzień, jezu jak to zleciało :)
    Kochana byłam dzisiaj na kolejnej wizycie, dzisiaj był 6 dzień stymulacji i nadal porażka! Nadal tylko 2 pęcherzyki i praktycznie stoją w miejscu, nie chcą rosnąć. Nie wiem co się stało, dlaczego tym razem tak źle reaguję :( Lekarz powiedział, że jak do środy nic się nie zmieni to kończymy stymulację, bo nie ma sensu wydawać kolejny tysiąc!!!! Nie wiem co o tym wszystkim myśleć :(

Kochana nie wiem co u Madzi, nic ostatnio nie pisze...
    mesy wrote:
    Nusia spokojnie ! ja na drugą stymulację wydałam o 1000 zł więcej niż na pierwszą i miałam o połowę mniej jajoków a efekt jest taki , że jeden ma w brzuchu 25 tygodni , a dwójeczka innych się mrozi w te upalne dni ;) ....nie liczy się ilość a jakość ! z tego co pamiętam ty nnie masz jednego jajnika ;> jeśli tak to nie zły efekt ...jajka jeszcze podrosną ...miriam miała chyba też dwa jajoki tylko , a zaraz rodzi ! nie denerwuj się , bo po co ci nerwy .....czekaj grzecznie aż jajoki ładnie urosną , pij dużo wody , nie przemęczaj się ..... trzymam za Ciebie mocno kciuki z Patrykiem !

Za was inne też :) w końcu kiedyś się uda , zobaczycie ;)

Nusia wiesz może co u Madzi ?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 21:30

mesy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przeciez urodzila...ma synka Czarka...

ivi, Fedra, mesy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Karolka to ja chyba nawet nie wiedziałam, może gdzieś kiedyś coś pisała, ale nie doczytałam bo rzadko tu ostatnio bywam. Dzięki za info hehe.

Martusia ogromne gratulacje!!! :)

kaarolaa, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiu kurcze uparte te Twoje pęcherzyki...ehh

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Jezu Karolka to ja chyba nawet nie wiedziałam, może gdzieś kiedyś coś pisała, ale nie doczytałam bo rzadko tu ostatnio bywam. Dzięki za info hehe.

Martusia ogromne gratulacje!!! :)
    pisala kilkanascie stron wczesniej...wiem, ze jej synek urodzil sie przedwczesnie, ale na tyle długo utrzymywali ciaze ze maluch zyje, troszke mu zejdzie zanim wypisza go ze szpitala...jakos w kwietniu urodzila, nie wiem dokladnie ktorego...najwazniejsze, ze maly zyje i rozwija sie prawidlowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka no u mnie to porażka tym razem, nie wiem jak to się skończy...

Karolka widocznie nie doczytałam tego. Najważniejsze że synek żyje i jest zdrowy. MOja koleżanka też miała taką sytuację jak Madzia i urodziła pod koniec 6 miesiąca i teraz jej dzieciątko jest piekne, zdrowe i nie widać po nim tego że jest wcześniakiem.

Także dużo zdrówka i siły dla Czarusia :)

kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 jeszcze raz gratuluję super prezentu na Dzień Matki:))

kaarolaa, mala29_, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia mam nadzieję że te Twoje uparciuszki ruszą w końcu. Kiedy następne podglądanko?

• miriiam Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nusia mnie kiedyś lekarz powiedział że ilość jajek w danym cyklu stymulacji może być różna w różnych cyklach. O tym mówi wysokość fsh w 2dc, czy będzie duzo jajek czy raczej mało. Jeśli teraz jest mało nie znaczy że w innym cyklu nie będzie więcej. Trzymam oczywiście kciuki by te lenie Twoje się ruszyły :)

Mesy cieszę się że u Ciebie dobrze i będzie synek:)

Madzia miała już na dniach wychodzić ze szpitala, Czarek zaczął już sam jeść więc wszystko wygląda dobrze.

U mnie też ok, za kilka dni mam ciążę donoszoną więc niedługo możemy rodzić.

Gratuluję pieknych bet i podwójnych kresek!!!

Za oczekujące nieustanne kciuki trzymam :)

Spero co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 22:32

Simba, malinka1984, kaarolaa, ivi, mala29_, Fedra, gosia81, mesy, Beata.D lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam mega kciuki za szczęsliwe rozwiązanie

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam zycze szybkiego i bezbolesnego porodu :)

Nusia tak mi przykro moze jednak do srody wkoncu sie rusza. Bede trzymac mocno kciuki :*

Fedra lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Drogie, czy dziś ktoś testuje??

ako99, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzień po Tobie :D
    nasz transfer był 22.05 :D
    w sobotę pójdę na betę, mąż prosi bez sikańca :D od razu betka :D

malinka1984, gosia81, Fedra, ivi lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako no to będziesz pierwsza bo ja sikam dopiero w niedziele a beta dopiero w środę w klinice 04.06

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was mocno kciuki kobietki :)

malinka1984, ako99, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka :D
    ja wg. wszelkich znakow na niebie i ziemi powinnam poczekac do poniedzialku z beta. poradze sie ginekologa zaprzyjaznionego z moja klinika w piatek na wizycie :D
    byc moze bedzie to poniedzialek dopiero

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani dr.stwierdziła że jeśli chcę bardzo betę zrobić to w 10dpt najwcześniej ale zadecydowałam że w 11dc zrobię sikacza i już :D

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a mialas blastocystę czy 3 dniowy zarodek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli mialam transfer 3dniowego zarodka we czwartek 22.05 to 10dpt to wg Twojej Pani DOktor powinnam sikańca dopiero za tydzień w poniedziałek robic :S
    ech... dluzy mi się ten czas...

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ