X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako u mnie bylo podobnie, wychodowalam tylko 4 komorki, 1 sie zaplodnila i siedzi teraz pod sercem...a na poczatku mialam 10 pecherzykow, pozniej co wizyta mniej i mniej...moj estradiol w najlepszym momencie mial 890 a na drugi dzien juz tylko 550...z 2 albo 3 zrobily sie torbielki i jedna menda siedzi tam do tej pory i ma 6 cm na 6 cm...

ako99, Fedra, ivi lubią tę wiadomość

• Margos82 Znajoma

Wysłany: 27 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Witaj MIriiam Kochana :)
    TRzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :)

Miriiam ja w tym cyklu miałam właśnie niskie fsh, w okolicach 4, więc nie wiem czy to może mieć z tym związek...
    Jesli do jutra pęcherzyki nic nie urosnął to mój lekarz powiedział, że przyrywamy stmyulację, bo nie ma sensu dalej faszerować się lekami skoro to nic nie daje...chciał już wczoraj tak zrobić, ale stwierdziłam, że jeszcze te 2 dni zobaczę...trudno, skoro już zaczęłam to muszę walczyć...nie wiem tylko co będzie jeśli zrezygnuje ze stymulacji, czy wogóle dojdzie do punkcji, czy będziemy czekać aż same się ruszą pęcherzyki...nie mam pojęcia.
    Zreszta lekarz powiedział, że jakby co to kolejna próba tylko i wyłącznie na cyklu naturalnym, bo skoro mam tylko 2 pęcherzyki to nie ma sensu wydawać 3-4 tys. na leki jak można to zrobić na naturalnej owulacji.
    Rany!!! mam mętlik w głowie!!!!
    hej Nusia :)
    ja też słabo odpowiadałam na stymulację - 3 próby nieudane i w każdej z nich podano mi 2 zarodki klasy 8a albo 6b - żadnych mrożaczków . Teraz właśnie mój lekarz wpadł na taki sam pomysł jak Twój , czyli próba na cyklu naturalnym . Znam dziewczyny, którym właśnie w taki sposób się udało , bo jajniki "nie były przemęczone " stymulką a powstała jedna ale za to piękna komóreczka . Życzę powodzenia !

Nusia lubi tę wiadomość

Margos82
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ako u mnie bylo podobnie, wychodowalam tylko 4 komorki, 1 sie zaplodnila i siedzi teraz pod sercem...a na poczatku mialam 10 pecherzykow, pozniej co wizyta mniej i mniej...moj estradiol w najlepszym momencie mial 890 a na drugi dzien juz tylko 550...z 2 albo 3 zrobily sie torbielki i jedna menda siedzi tam do tej pory i ma 6 cm na 6 cm...

no to tak jak ja teraz... mialam 5 pecherzykow, 3 komorki, 2 sie zapłodnily.
    teraz czekam na wynik tego transferu :D
    ale na pewno ostatnia stymulacja zostawila pare torbielek na moich jajnikach. ciekawa jestem co teraz z nimi bedzie :S

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jutro będę juz wszystko wiedziała, bo mam wizytę, więc albo pójdziemy dalej ze stymulacją, albo ją przerwiemy i szczerze mówiąc nie wiem co dalej...skoro już tyle kasy wydałam to niech postarają się tą jedną komórkę zapłodnić a potem będę się zastanawiała co dalej...
    muszę poczytać jak to jest z tą 3 próbą w tym programie i cyklem naturalnym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka a powiedz mi, TY przy tej 1 zapłodnionej komóreczce jak podeszłaś do tego trasnferu? Czy miałaś przeczucie że się uda? Czy nastawiłaś się jakoś do tego, optymistycznie bądz negatywnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Karolka a powiedz mi, TY przy tej 1 zapłodnionej komóreczce jak podeszłaś do tego trasnferu? Czy miałaś przeczucie że się uda? Czy nastawiłaś się jakoś do tego, optymistycznie bądz negatywnie?
    ja bylam tak hmmm srednio nastawiona, moze nie calkiem negatywnie, ale napewno to pozytyw nie byl...ja juz podczas stymulacji powoli tracilam nadzieje, bo bylo z dnia na dzien gorzej...ale jesli zaczelam, chcialam skonczyc...nawet gdyby byly tylko 3 komorki, bo na tyle z pania dr liczylysmy...okazalo sie, ze sa 4 ale 1 tylko byla dobra, wtedy znow lekka zalamka, ale jak przyjechalam na transfer dostalam jakby nowej sily, okazalo sie ze zarodek jest dosc silny i musi sie udac i tak nowa wiara we mnie wstapila i to chyba mi pomoglo...

Fedra, mala29_, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kochana! jeśli u mnie dojdzie do tranferu w ogóle to może też jakoś to moje nastawienie się zmieni...

a TY już powiedziałaś rodzicom o ciąży? :)

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie :) czekam na usg genetyczne...jeszcze 3 tyg i wtedy im powiem :) ale tesciowa sie domyslila o co chodzi i jako jedyna wie o ciazy...

mala29_, Fedra, Libra, Tosia 1981, Margos82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany :) i tak podziwiam CIę, że tyle wytrwałaś hehe, ja to chyba bym od razu powiedziała, bo nie wytrzymałabym ;)

kaarolaa, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze zanim zaszlam w ciaze to dalam sobie za zadanie wytrzymac do 15 tyg z wiadomoscia o ciazy...chce wiedziec, ze wszystko jest dobrze, ze serce bije o maluch rosnie :) zeby powiedziec im radonsa nowine juz w 100% :)

nauczylam sie po pierwszej ciazy, ze nie mozna za szybko mowic, o 2 tez nie mowilam i teraz 3 jest utrzymywana w tajemnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 17:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Karolka to dla nich będzie cudowna wiadomość :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margos82 wrote:
    hej Nusia :)
    ja też słabo odpowiadałam na stymulację - 3 próby nieudane i w każdej z nich podano mi 2 zarodki klasy 8a albo 6b - żadnych mrożaczków . Teraz właśnie mój lekarz wpadł na taki sam pomysł jak Twój , czyli próba na cyklu naturalnym . Znam dziewczyny, którym właśnie w taki sposób się udało , bo jajniki "nie były przemęczone " stymulką a powstała jedna ale za to piękna komóreczka . Życzę powodzenia !

Margos a TY masz powyżej 35 lat skoro podawali CI 2 zarodki? Czy z jakiegoś powodu przed 35 rokiem życia można podać 2 zarodki? orientujesz się?

• miriiam Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mesy
    tak poród u Ciebie w szpitalu. A Ty gdzie?

mesy lubi tę wiadomość

Jestem mamą
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    oj Karolka to dla nich będzie cudowna wiadomość :)
    a jak, dlugo na to czekali, a babcia jak sie bedzie cieszyla :)

Nusia, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziadki na rekach beda nosic :D
    moi tez czekaja, ale moi wiedza o transferze i odliczaja godziny do naszego testu... jedni i drudzy :D
    u nas sie nie uda ukryc :D
    bosz.. chcialabym by juz byl wtorek za tydzien :D

kaarolaa, mala29_, martusia1986, ivi, Fedra lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja juz jestem po laparoskopii i histeroskopi lekarz stwierdzil, ze z takimi wynikami jakie mamy on nas kwalifikuje do refundacji ale musimy czekac do lipca bo klinika ma dostac nowe srodki na nastepny rok:) wiec poki co grzecznie czekam;)

niecierpliwa, ja wlasnie dzis zmieniam kase chorych na inna, ktora pokrywa 100% kosztow. Poza tym koniec sierpnia 2013 tez mialam laparoskopie. Diagnoza: endometrioza. Potem wyniki meza w grudniu i kwietniu sprawdzajace. Diagnoza: malo plemnikow plus malo ruchliwe. No i zalamanie :(

Ale od wczoraj jestem pozytywnie nastawiona. Razem z mezem chcemy podejsc do in vitro i niemozemy sie doczekac :)

Poza tym lekarz podejzewa PCO. Teraz czekam na @ a potem mam zlecone badania
    1. miedzy 3-5 dc: analizy hormonalna plus AMH
    2. miedzy 10-14 dc: FSH, LH, E2 i monitorning
    3. miedzy 21-23 dc: FSH, LH, E2, progesteron i sprawdzenie funkcji ciala zoltego.

Mam nadzieje ze wyniki bede ok i 10 lipca na wizycie beda ustala mi jaka metode zastosuja i kiedy zaczynamy ze stymulacja :)

Fedra, niecierpliwa lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • ivi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia powodzenia jutro

Nusia, Fedra lubią tę wiadomość

• Margos82 Znajoma

Wysłany: 28 maja 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Margos a TY masz powyżej 35 lat skoro podawali CI 2 zarodki? Czy z jakiegoś powodu przed 35 rokiem życia można podać 2 zarodki? orientujesz się?
    hej Nusia ,

ja miałam 3 razy in vitro z własnej kieszeni , więc wtedy podają 2 :) żeby zwiększyć szansę ...a poza tym przy moim niskim Amh szansa na to , że zarodek przeżyje mrożenie była nikła , więc lepiej było podać 2 od razu. A mam teraz 32 latka :)
    W następnym cyklu jadę do kliniki ( Białystok- Bocian ) i podchodzę własnie do 4 in vitro ale wlaśnie tym razem na cyklu naturalnym ....zobaczymy ...
    Za Ciebie mocno trzymam kciuki! Pamiętaj , że liczy się jakość a nie ilość ! :)

Fedra, kaarolaa, ivi lubią tę wiadomość

Margos82
  • mesy Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    Mesy
    tak poród u Ciebie w szpitalu. A Ty gdzie?

Też tu , ale ja biorę sobie położną :P za dużo się nasłuchałam :P

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 11 dpt 3 dniowych zarodków. Kusi zrobienie testu ciążowego, ale boję się niepowodzenia więc chyba poczekam do piątku i tak już zrobiłam w 8 dpt - za wcześnie, więc oczywiście wyszedł negatywnie. Oszaleć można :(

ako99 lubi tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ