IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Violik za wczesnie na sikacza, poczekaj razem z ako z tym sikaniem
Aaana czekamy na wieści o becie i nadal potrzymam kciukiako99, mala29_, arlenka, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Violi spokojnie wiem ze to kusi ale lepiej poczekac
aaana z niecierpliwoscia czekam na twoja bete
Nusia mocno sciskam kciuki nie twoje uparciuchy wkoncu sie ruszaarlenka, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualny
-
No i skusiło, aaaaa oczywiście sikaniec negatywny!!!
Czy źle zrobiłam?
Oj chyba czas zacząć stawić czoło rzeczywistości i zacząć się godzić z tym co los przynosi. Pierwszą próbę definitywnie uznaję za nieudaną.
Pozytywy:
1. już wiem jak to przebiega
2. mogę wyciągnąć wnioski z pierwszego podejścia
3. zaoszczędziłam trochę kasy samodzielnie robiąc zastrzyki ( 1 iniekcja 20 zł.)
4. w klinice zyskałam koleżanki (codzienne sms-y pozwoliły przetrwać- wierzę, że chociaż Wam się uda - no i czekam na dobre wieści)
5. pewnie będę bardziej aktywna na forum - teraz mam się czym dzielić - jedna próba za mną.
Wszystkim czekającym na testowanie POWODZENIA!
No cóż - przed resztą kolejne walki. Oby w końcu przyniosły zwycięstwo1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na betę idę w sobotę - to będzie 14 dzień po transferze zarodków 8A i 6A
Dziś jest 11 dpt - w sumie testowanie dla tych, którzy mają blastocystę.
Ja mocno przestymulowałam, ledwie uzyskano te 2 zarodki. Nie mam mrozaczków.
Żadnych oznak przez cały czas od transferu. Myślę, że dziś choć cień drugiej kreseczki by był - a tu nic.
W klinice przy zarodkach 3 dniowych zalecili betę w 13-14 dniu po transferze.
1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
Wiesz Fedra, każda z nas jest inna i inaczej znosi niepowodzenia. Ja osobiście myślę, że jak bym sobie na siłę wkładała nadzieję do głowy, to emocjonalnie mogłoby być gorzej niż jest teraz. Szczerze piszę.
Oczywiście, że możemy się pocieszać, pocieszać, pocieszać - to bardzo pozytywne, tylko niestety nie zmienia rzeczywistości.
No i można by uruchomić na formu opcję ,,Nie lubię"1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
Violik nie lubie w połowie chodzi mi o tą połowe ze definitywnie już skreśliłaś to podejście tylko tyle...
wiem ze każda z Nas inaczej przechodzi nie powodzenia jedne się usuwają inne o tym mówią...
ja raz miałam tak ze się musiałam usunać z forum bo nie wyrabiałam ale po poronieniu jakoś nie widziałam innego wyjścia jak o tym mówić nie ukrywałam tego przed nikim mówiłam o tym wprost choć niektórych to szokowało (mówie o sytuacjach w zyciu codziennym)...
dlatego rozumiem wszystkie formy radzenia sobie z tymi bolesnymi rozczarowaniami...
ale ja jestem z tych że do końca wierzy do puki beta nie będzie zrobiona nadal będę wierzyć w Ciebie i trzymac kciuki jak zresztą za każdą z Dziewczyn17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Violik sikaniec sikańcem ale do bety poczekam z kciukami tak jak u Aaany
ja dziś kupiłam Pink test w Rossmanie i poczeka do Dnia Dziecka grzecznie to będzie 11dpt mojej 5 dobowej Gwiazdeczkimala29_, Fedra, martusia1986, ako99 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Violik popieram dziewczyny moze za wczesnie zrobilas test. Ja dolanczam sie do wypowiedzi Fedry i rowniez czekam na twoja bete bede trzymac mocno kciuki
malinka1984, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyDziewczynki dzisiaj troche lepiej. Ten jeden podrosl do 12 mm i sa jeszcze 2 malutkie, maja 7 mm. Estradiol tez troche sie podniosl. Dostalam kolejna dawke lekow bo lekarz stwierdzil ze teraz ti juz szkoda rezygnowac bo sluzowka na przekor ladnie rosnie. Masakra, ta stymulacja nas zrujnuje finansowo! Kolejna wizyta w sobote i prawdopodobnie w poniedzialek punkcja. Moze sie zlituja te pecherzyki i cos jeszcze podrosnal!!!
ako99, kaarolaa, Fedra, malinka1984, mala29_, mesy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nusia to super wiesci w takim razie nadal sciskam kciuki by teraz juz ladnie podrosly do punkci . Teraz moze sa male przeszkody ale koniec bedzie rewelacyjny zwienczony 2 kreskami na tescie.
My wkoncu dowiedzielismy sie ze nasze nie udane dwa transfery mogly byc spowodowane tym ze zostalam przestymulowana lekami . A lekarka powiedziala ze i tak dostalam najmniejsza dawke leku wiec trudno powiedziec jak znow zareaguje moj organizm. Teraz sproboja inaczej podejsc do transferu i podac mi zywy embrion nie mrozony. Postaraja sie zrobic tak zebym nie miala tyle wyprodukowanych jajeczek. Tak wiec teraz trzeba czekan na @ zrobic badania i zobaczymy co dalej bedzie.Nusia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke