IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaT wrote:Cześć Dziewczynki, mam do Was pytanko, a raczej do tych z Was które korzystają z programu dofinansowania...
no i gratuluję tym z Was którym się udało a za resztę trzymam mocno kciuki!!
Ja się na tym wątku udzielałam na początku jego istnieniano i niestety nadal się staram...teraz będę podchodzić do 3 próby z programu rządowego i właśnie moje pytanie: czy dla wszystkich kobiet które korzystają z programu leki do stymulacji są refundowane???? (jak ja zaczynałam program to nie było jeszcze refundacji leków) czy to zależy od lekarza jak wypisze receptę????
Będę wdzięczna za odpowiedź.:* leki póki co są refundowane i z tego co lekarz mi mówił to wszystkie leki znalazły które były do tej pory refundowane znalazły się na liście na styczeń 2016. Któraś z dziewczyn wklejala ostatnio chyba nawet te listę. Trzeba mieć nadzieję że będą refundowane jak najdłużej. Kiedy Ty startujesz? Udało Ci się umówić na wizytę do kliniki?
Anuszka wow ale betacudownie !! ♡♡♡ niech przyrasta pięknie
Mimi przykro miprzytulam. Kolejnym razem się uda, zobaczysz
Arlenka przyrost bardzo ładny, teraz już nie będzie beta rosła jak na początkowym etapie. Nie stresuje się :*
Sylvus ja mam lekarke z polecenia doktora z kliniki która stosuje akupunkture w niepłodności. To jest doktor medycyny z wieloletnim doświadczeniem, pochodzi gdzieś że Wschodu. Jak chcesz to odgrzebie gdzieś namiary. Ja u niej jeszcze nie byłam i szczerze mówiąc chyba nie skorzystam bo jakoś nie mam wielkiej wiary że w moim przypadku pomoże. Przyjmuje gdzieś na Bemowie.
Ja po wizycie u immunologa. Czekają nas szczepienia. Muszę się z tym przespać jeszcze i przedyskutować wszystkie za i przeciw z moim P bo on jest na nie. Mam rozpisane zalecenia na intralipid (dwie kroplowki) z tego skorzystam na pewno.AniaT, arlenka, Anuszka, Asiula86, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Triss dzięki Kochana
no ja 5 stycznia mam wizytę startową i zobaczymy co mi powiedzą, mam nadzieję, że wszystko będzie ok, trzymaj za mnie mocno kciuki
A TY podchodziłaś komercyjnie ostatnio czy z programu? bo już zapomniałam.
Na co macie te szczepienia?? -
AniaT wrote:Dzięki
nie, wcześniej nie korzystałam, bo jak podchodziłam 1 i 2 raz to za leki jeszcze trzeba było płacić całą sumę. Ze względu na to, że mam niskie amh to potrzebowałam dużej dawki leków i koszty były ogromne, ciekawe ile teraz mnie wyjdzie.
Do refundacji amh musi być min. 0,7 a FSH poniżej 15. -
arlenka wrote:A mi znów ciśnienie się podniosło, bo mój facet mi napisał smsa, że się martwi bo "beta zdecydowanie za mała". Niełatwo się uspokoić...
Mimbla jak Twoja wizyta?
A słuchaj chłopa. Zna się na betach jak pewne zwierzątko na gwiazdachnie ma stresu
triss, arlenka, Inska lubią tę wiadomość
-
Triss i pozostałe dziewczyny - wy mnie tu uspokajacie a ten mój chłop mnie podburza!
Wrrr...
Już sobie postanowiłam wcześniej że za Waszą radą więcej nie betuję, a teraz zaczęłam się wahać czy nie zrobić jeszcze jednej, dla tego chłopa mojego żeby mnie nie dołował do czasu wizyty.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Nusia to będę trzymać kciuki z.calych sił żebyście mogli zacząć od razu. Ja cały czas jestem w programie, teraz mam nadzieję uda się rozpocząć trzecia procedurę. Jestem już na antykach, 7 stycznia wizyta w klinice i mam nadzieję że będę mogła rozpocząć już wyciszanie. Roznica w kosztach jest ogromna. Mam paragon za ostatnie leki do stymulacji - zamiast 2700 zapłaciłam coś około 500zl.
Szczepienia że względu na rozchwiany układ immunologiczny. Dużo by opowiadać -
nick nieaktualnyJusti86 wrote:Super IVA!!!!
A ja mowie, ze jest 7 tydzien, bo jak jest 6 tydzien i iles tam dni, to lekarze mowia, ze leci juz siodmy.
Ja musze czekac do 7/1, niech ten czas szybko leci, bo nadal nie moge uwierzyc, ze to ciaza;)
Iva, czyli u Ciebie 16dpt teraz jest tak? -
nick nieaktualny
-
triss wrote:Chyba jak jest już w programie to nie będą kazali powtarzać?
Nusia a jakie miałaś przy kwalifikacji AMH?
Kurcze to może ja się nie załapięja jestem w programie, ale mam bardzo niskie amh, jak podchodziłam do kwalifikacji to miałam 0,6 a przyjmowali wtedy do programu od 0,5, później dopiero podnieśli do 0,7.
No ja wiem, że różnica jest ogromna, a dla mnie to bardzo ważne, bo ja za każdym razem na same leki wydawałam prawie 5 tys.
FSH miałam za każdym razem dobre.
Dla mnie to jest chore, jak refundują to niech to robią każdemu a nie jakieś wymogi, tym bardziej kobiety które mają niskie amh powinny mieć refundacje, bo koszty wtedy są straszliwie duże.Antonelka lubi tę wiadomość
-
Anetts, gratulacje pięknej bety!
Arlenka, chłopa nie słuchaj
Antonelka, po prostu w Sylwestra zamkniesz pewne tematy i Nowy Rok przywitasz z nowym planem :*
Triss, cieszę się, że immunolog działa!!! Musi się udać przy kolejnej procedurze!!!arlenka, Anetts32, triss lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
arlenka wrote:Anatolka racja! Dobra, nie zmieniam zdania, nie idę już na betę.
Wizyta za tydzień.
Co ma być to będzie.
:*arlenka lubi tę wiadomość
34 lata Gameta Rzgow 16.12.15 crio 1x4AA-beta 12dpt 1859 17.08.2016 cc- córcia. 24.10.2017 crio- 9 dpt beta 103,20 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justi86 wrote:U mnie dziś 25dpt. A jak Twoje samopoczucie?
U mnie beta 11dpt wynosiła 98, teraz jak patrzę na Wasze wyniki to mnie strach obleciał, ze nikt nie ma tak niskiej w 11dpt:(Justi86, mysza89 lubią tę wiadomość
-
Opu ja chodze do dr Mercika,sympatyczny doktorek,w Dzien dobry TVN wystepowal,jest filmik na ich stronie na fb,mozesz go obejrzec sobie
Arlenka-Ty masz widze specjaliste w domu,dobrze ze Ci lekow do stynulacji nie dobieral
Niech sie chlop cieszy!!!!a nie Ciebie stresuje,daj mu numer do kliniki i niech skonsultuje sobie.Chlopy to jednak sa zdrowsi jak mniej wiedza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:14
arlenka, triss lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
triss wrote:Chyba jak jest już w programie to nie będą kazali powtarzać?
Nusia a jakie miałaś przy kwalifikacji AMH?
Mnie już nie kazali powtarzać, nawet po zmianie kliniki. Tylko przy kwalifikacji oglądali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:52
triss lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Mnie już nie kazali powtarzać, nawet po zmianie kliniki. Tylko przy kwalifikacji oglądali.
No okaże się już niebawem czy będą kazali powtarzać te badania, ja FSH miałam zawsze w miare ok, przed 2 próbą było w okolicach 4, więc nie jakoś tragicznie.triss lubi tę wiadomość