IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina_x wrote:A co jest nie tak z Provitą?? ja się tam leczę i bedę zaczynać procedurę.. co idzie nie tak?
Ja będę podchodzić do trzeciej procedury w Provicie, ale gdybym miała pewność, że w innej klinice będę miała możliwość rozpocząć nową procedurę to bym zmieniła.
Nic złego mi nie zrobili, lekarza mam moim zdaniem dobrego. Jedynie nie udało się, ani razu nic zamrozić, a efekty stymulacji (krótki i długi protokół) były słabe. Dlatego dałabym szansę innej klinice, innemu laboratorium, innemu lekarzowi. Gdyby moja lekarka nie wróciła tak szybko do pracy to już w provicie by mnie nie było, przede wszystkim z braku lekarza któremu ufam (a poznałam już praktycznie wszystkich w provicie).
Swoją drogą, czy któraś miała badany immunofenotyp? Odebrałam wyniki i jestem zielona, a do wizyty jeszcze daleko.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mimi86 wrote:ile osob tyle opini. ja tam podchodzilam mimo ze duzo osob mowilo mi ze nie jest zadowolonych. Mnie nic zlego tam nie spotkalo - no fakt nie udalo sie i co mnie boli najbardziej nie mam zadnego mmrozaka, wiele osob mowi ze laboratorium provity sie popsulo i gyncentrum ma lepsze wyniki jesli chodzi o lab.
ja podchodze komercyjnie wiec nie chce drugi raz byc zawiedziona.
Mimi, uciekaj.
U mnie nie zamrozili ani jednego, bo nie raczyli zlecić posiewu nasienia... Gdybym sama na to nie wpadła to pewnie zepsuliby nam nie dwie a trzy procedury a my myśleliśmy, że nie możemy mieć dzieci. GynC to zupełnie inne miejsce, ludzkie...Mimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnuszka wrote:No tak jak u pragnącej dzidziusia ... jest możliwość że jeden zarodek dzieli się na dwa i wtedy są bliźnięta jednojajowe plus trzecie z drugiego zarodka.
No tak, możliwe... jej ale to rzadko....
ostatnio oglądałam program, dziewczynie podano dwa zarodki a one sie podzieliły i jest mama czwórki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniaT wrote:Cześć Dziewczynki, mam do Was pytanko, a raczej do tych z Was które korzystają z programu dofinansowania...
no i gratuluję tym z Was którym się udało a za resztę trzymam mocno kciuki!!
Ja się na tym wątku udzielałam na początku jego istnieniano i niestety nadal się staram...teraz będę podchodzić do 3 próby z programu rządowego i właśnie moje pytanie: czy dla wszystkich kobiet które korzystają z programu leki do stymulacji są refundowane???? (jak ja zaczynałam program to nie było jeszcze refundacji leków) czy to zależy od lekarza jak wypisze receptę????
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Jeżeli nie korzystałaś z refundacji leków to jak najbardziej Ci się ona należy. NFZ refunduje 3 stymulacje. Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi
AniaT, shooa lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Komercyjnie
Zaczynam się zastanawiać czy to nie będzie ciąża trojacza
Anuszka od nadmiaru glowa nie boli hi hi hi....a tak powaznie - spokojnej ciazy.....
Anuszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyrenieczka wrote:Jeżeli nie korzystałaś z refundacji leków to jak najbardziej Ci się ona należy. NFZ refunduje 3 stymulacje. Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi
-
zapominajka wrote:Ja nie rozumiem jak to jest, ale ja np podchodziałam komercyjnie ale leki miełam refundowane.
Ale aby otrzymac refundacje na leki przy ppdejsciu komercyjnym tez trzeba spelnic okreslne kryteria.renieczka lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Mimi86 wrote:ile osob tyle opini. ja tam podchodzilam mimo ze duzo osob mowilo mi ze nie jest zadowolonych. Mnie nic zlego tam nie spotkalo - no fakt nie udalo sie i co mnie boli najbardziej nie mam zadnego mmrozaka, wiele osob mowi ze laboratorium provity sie popsulo i gyncentrum ma lepsze wyniki jesli chodzi o lab.
ja podchodze komercyjnie wiec nie chce drugi raz byc zawiedziona.
a mogę wiedzieć gdzie można coś poczytać o opiniach o Provicie ?? szukałam ale jakoś nie mogę znaleźć nic na czasie.. może wiesz gdzie czegoś szukać??
kurde zmartwiłyście mnielubię mojego Dra i ufam mu ale teraz to nie wiem już co robić
Bianka4 lubi tę wiadomość
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Anuszka, gratulacje!!!
Anuszka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Mimi,ja bylam w Provicie u dr Biernat,mialam tam 5 inseminacji,druga biochemiczna,pozniej cisza...Zapisalam sie tam na in vitro,ale kolo lipca dostalam pismo ze nie ma szans na kwalifikacje,wiec zwinelam dokumenty i szukalam jakiejs kliniki w Katowicach,trafilam do Gyncentrum z zapewnieniem w lipcu ze zakwalifijuja.Niestety do grudnia sie nie zalapalam na refundacje wiec decyzja o podejsciu komercyjnie,ale juz do Provity nie wracalam tylko zostalam w Gyncentrum i wzielam pakiet 2+1,daj Boziu jeden to jeszcze kase zwroca
hehe
Sylwia pytanko-bo juz nie wiem jak mi ta babka w rejestracji mowila,pamietasz kiedy przelew im robilas?bo ja jeszcze nie zaplacilam... :p5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Sabina_x wrote:a mogę wiedzieć gdzie można coś poczytać o opiniach o Provicie ?? szukałam ale jakoś nie mogę znaleźć nic na czasie.. może wiesz gdzie czegoś szukać??
kurde zmartwiłyście mnielubię mojego Dra i ufam mu ale teraz to nie wiem już co robić
Opinie są skrajne- jedni zachwalają, jedni narzekają. Ja bym się przeniosła (2 nieudane ivf) ale szkoda mi trzeciego rządowego podejścia i ryzykuję w provicie (choć ryzykuję to może źle dobrane słowo).
Jak podchodzisz komercyjnie to zmieniaj klinikę. Jeśli z programu to zostań, bo w innej klinice już się nie załapiesz.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justi86 wrote:IVA, z tego co pamietam, dziś wizyta u ginekologa:) Czekam na pozytywne wieści!!!!!!!
Tak,dziś miałam pierwsze USG.
Widziałam pęcherzyk ciążowy i Pani dr powiedziała,ze za dwa dni już bedzie biło serduszko, bo dziś już tam widziała,ze zaczyna bić
Tak więc jestem/jesteśmy szczęśliwi z mężem;)
Następną wizytę mam 09.01.2016r.
Trzymam za wszystkie dziewczyny mocno kciuki,bo to jest "nie do opisania" zobaczyć na monitorku taki mały pęcherzyk...to trzeba porostu przeżyć;*Antonelka, Anetts32, zapominajka, józefka, Justi86, Bianka4, pragnaca dzidziusia, wombi, Asiula86, sylvuś, kassik, Inska, Konwalia, gosia81, pabelka88, Beata.D lubią tę wiadomość